reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja tez swoje przeplakalam odnosnie choroby Oliwki .No ale wiecznie plakac nie moge.Oliwka jest malutka i potrzebuje normalnych a nie zdolowanych rodzicocow.

Super to ubranko:tak:

Szkoda ze KERNA nie miala tego wczoraj.Wiec dzis moje kciuki mozno zacisniete.

AGNES wspolzuje bolow glowy.Jak czytalam o twoich bolach to odrazu przypomnialo mi sie ze LUNKA miala takie bole:baffled:.

Oliwka jak zasnela po 20 tak spala do po 23 .Wtedy obudzila sie tylko na chwile i spala do 2 i wtedy sie zaczelo.Plakala dlugo i zasnela sporo po 3 .Ja juz z nia spalam od tej 3 .Wstalysmy o 7 .

Dzis mam duzo zalatwiania.Wogole ten tydzien jakis zabiegany.Ale ja tak lubie.

Ide zaraz szykowac nam jakies sniadanie i mieszkanie z grubsza ogarnac musze.Pozniej szukam moich zdejc do dowodu bo gdzies mialam stare zdjecia i jak je znajde to ide do urzedu zlozyc wniosek o dowod.Po urzedzie lece zarejestrowac niunia do Laryngologa.Nastepnie wsiadam w autobus i jade do Rynika zlozyc te papiery do orzeczenia o niepelnosprawnosci.Wczesniej musze jeszcze wsio pokserowac.
W rybniku odwiedze w pracy na chwile moja mame.
Po rybniku musze leciec do pediatry bo musi mi wipisac skierowanie na wczoraj do tej klinii .Za ta wczorajsza wizyte.Pozniej na poczte musze to skierowanie wyslac i rachunek za neta zaplacic.A na 18 mam w klubie spotkanie kobiet.

No to opowiedzalam wam co mam dzis do zrobienia hihihi.Troche tego jest ;-).
MILEGO DNIA MAMUSKI.
Obyś wszystko pozałatwiała :-D
A dzień taki zabiegany jak u mnie.:tak:

to faktycznie szykuje Ci sie zabiegany dzien
ja dzis mam wiecej luzu

a jezeli tak zrobila to powinno byc ok.
to musisz dzis zlozyc

MONIK75 tu masz linka https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/wrodzona-niedoczynnosc-tarczycy-13865/

Paulina w niedziele dostala ksiazeczke do nabozenstwa taka do 1komunii i teraz ja zawziecie czyta:-D
odprawia nabozenstwa bo i spiewa co trzeba i skubana nawet wie co i jak spwiewac

laski przypomnijcie mi ze ja w piatek z Paulina do oklisty bo polece po nia do szkoly i zapomne:baffled:

pozniej jak odczeie tel od netu to zobie fotki potretu mojego i p jaki Weronika narysowala:tak::tak::tak::tak:
Czekam na fotki.
Klaudia przed komunią też nam całe msze w domu odprawiała.:-D:-D:-D

zapomnialam wam napisac
wczoraj poszlam z Weronika do przedszkola panstwowego po karte
pani dyrektor niby mila ale pamietam co z nimi mialam jak Paulina chodzila,na samo wspomnienie az mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zdjelam Weronice czapke i rekawiczki a ta w ryk zeby ja ubrac
wiec bylysmy tylko chwile i wyszlsymy

potem poszlam do prywatnego
pogadalam chwile z opiekunka w drzwiach bo tej co sie zajmuje rekrutacja iwie o co kaman to nie bylo(a to moja siostra cioteczna:-)).pewnie gdybym chciala to juz bym mogla poslac Weronike
w kazdym razie tak gadamy a Weronika za suwak i sie chce rozebrac isie bawic do dzieci
wiec za pozwoleniem rozebralysmy sie i chyba z godzine posiedzialsymy w tym przedszkolu.
Weronia wyjsc nie chciala:-D
i nie bala sie dzieci,a ona boi sie rowiesnikow,tylko starszyc dzieci nie:szok::szok::szok:

przedszkola ogolnie mi sie podoba.teraz jets ok20dzieci podzielone na straszaki i maluchy.ladniewyposazone itd
tylko troche dalje niz panstowe
w panstwowym wychodzi ok 280zl mieisecznie,mzoe ciut wiecej a w pryawtnym teraz jest 350zl.wiec roznica niewielka
tylko ze dalej.
ale zobacze jeszcze co zrobie
zapisze ja do obu i zobaczymy
To już sobie sama przedszkole wybrała :-D:-D:-D
Bardzo tanio u Ciebie to prywatne.:tak::-):-)

Ja Martynke skończyłam karmic w 2 urodzinki:tak::-D:-Dale nie wydawało mi sie ze jest duża

Śliczny komplecik ja moje dzieci chrzciłam jak miały od 1-2 miesiecy tak ze nie miałam takich

As no to se pospałaś musiało byc zimno brrrr:-D:-D:-D
Witam środowo dzieci bawią sie ze mną w chowanego a ile przy tym radosci.M poszed na dół a ja sobie kaweczka i bb.

Wiesz zimno nie było.
Zrobiłam sobie gorącą wodę i wlałam olejku ,bo mnie dość mocno głowa bolała.
Położyłam się ,żeby się zrelaksować i obudziłam się ,jak się wody napiłam.:szok::szok::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D Bleeee nie smaczna :no::no::-D:-D:-D:-D
I w taki prosty sposób mogłam się utopić.
Ot jak niewiele trzeba :dry::dry::dry:

U nas w sprawie wycieczki jeszcze nic nie wiadomo :no:, ale po niedzielnym zebraniu i przedstawieniu kosztów zdjęć i filmowania prawie z butów mnie wyrwało.:baffled:
Z zaliczeń wszystko już zaliczył.:tak:
Wiecie co? Przerażają mnie te koszty przygotowania dziecka do I Komunii Św.:no::-( . Ja wiem , że najważniejsze jest to , co ma dziecko w sercu jak jest przygotowane na przyjęcie tej pierwszej komunii... ale pamiątki z tej okazji w osłupienie mnie wprawiają.:dry: Jak to ludzie korzystają na okazjach.:cool:
Mówisz o kamerzyście i fotografie:confused::confused:
Czy prezent do kościoła od dzieci komunijnych:confused::confused:

I światła jak na razie mi nie wyłączyli a pogoda jest ładna.
Mam nadzieję,że nie zrobią tego za jakiś czas jak mnie w domu nie będzie.
Oj była by tragedia z rybami :baffled::baffled::baffled:

Teraz mam chwilkę dla siebie a potem jak pójdę po małego do szkoły to być może od razu już do fundacji pojedziemy,bo nie wiem czy na 30 minut opłaca nam się do domu przychodzić.:baffled::baffled:
Małgosia moja szefowa zgodziła się,aby Kubuś zostawał w fundacji jak ja mam zajęcia ,więc nie muszę gonić zaraz po jego SI z nim do domu i z powrotem wracać na dogo.
W ten sposób przesunełam sobie o godzinkę grafik i pracuję do 17:tak:,a Kubuś przez godziny ma salę od SI tylko dla siebie.:-D:-D:-D:-D
Chyba lepiej po drodze zjeść frytki i o plac zabaw zaczepić,ale to się potem zobaczy.:tak:;-)
Do 17 w fundacji czyli ok.18 powinniśmy być w domu.;-)

reklama
Witam i ja z rana

Korzystam bo mąz pojechał do miasta wiec mam chwilke :-):-):-)

Chociaz nie za dobrze sie czuje , boli mnie głowa i w gardla drapie i na dodatek wyszła mi druga opryszczka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:juz tak mnie usta bola ze szok nic mi sie nawt jeść nie chce , bo co ugryze to boli:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Musze chyba pojechac do lekarza rodzinnego bo samo chyba nie przejdzie , a na własną reke nie wezne lekarstw żadnych:no::no::no::no:

Ale chyba tabletki do ssania moge brać , mam Propolki z wit.C to chyba nie zaszkodzi :confused::confused::confused:

Mamuśka od rana wziela sie dalej za mycie okien bo zostały jeszcze trzy a ja musze właczyc firanki
no i miałam uszyc nowe do kuchni i nie wiem czy dam radę:confused::confused::confused:

Tami dj witaj u nas :happy2::happy2::happy2::happy2:tu zawsze wesoło :tak:
Madziula ale masz energii no zazraszczam :-D
Ania a co to za spadek formy i brak weny no :dry::dry::dry:
MH Justyś no już wyjasnione wsio i ok :-)
Joasiu a jak ty si,e czujesz że do pracy śmigasz?????
Natalineczka no można się wściec jak pytasz czy zdrowi a oni że tak a potem się okazuje inaczej ech :no::no::no::no:
Dowikluś a czemu pytałam o telefon bo mi zostało jedno doładowanie i mogę wymienić telefon a wiem że kiedyś pisałaś o swoim i mi przypasił z opisu :-D:-D:-D:-D a jaki to model samsung jaki???????:-D
Ja nie miałam ochoty na nic Antek znów spał 20 minut w łóżeczku po czym pobudka i płacz wziełam na ręce tuliłam i kimał jeszcze godzinę w mamusi ramionach :sorry2: jak wstał to szybki obiad robiłam dzis schaboszczaki z surówką i ziemniakami odkurzyłam mieszkanie zamiotłam schody wymyłam 2 szafki w kuchni od srodka i ogarnełam z grubsza łazienkę :tak:jak sprzątałam łazienkę Toni wszedł i zaczął się domagac szczoteczki do zębów szczotkuje nagle patrze na szczoteczce krew :szok:oglądam mu buzię i co????? 2 górne trójki się przebiły jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję że teraz wróci mój Tonik i przespane noce :tak::tak::tak::tak:no i apetycik mu wrócił zjadł cały obiad nawet się domagał jezcze mojej surówki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Malinka nie najlepiej sie czuje ale śmigam do pracy bo jjak pójde na zwolnienie to kasy mniej będzie
mam zatkany nos no i ledwo mówię :-(ale dzis mam wolne to troche odetchne tym bardziej ze moja kierowniczka juz sie mnie pytal czy chce przed świetami dopracwać do calego etatu także godzin bedzie wiecej w domu bede mniej bo np pierwsza zmian jest od 9-16 a druga od 13 do 21 albo jakos tak w kazdym bądxz razie nie ma mnie całydzien w domu przychodze padnieta inic nie zrobione na świtęta:no:ale czego nie robi sie dla kasy

a wogole to witam :-) dzieci lepiej Gabi uniknęla szpital i z tego najbardziej sie ciesze Wojtek chce isc juz jutro do szkoly ale nie wie m czy go puścic czy nie :baffled: mąz poszedl do skarbowego sąsiadce zanieśc PIT-a a potem ma isc do urzedu miasta zapłacic podatki Dzis na obiad plnuje gulasz na razie mieso sie rozmraża :tak:dziś rano jka szlismy do sklepu mój mąz stwierdził ze "nózki masz szczuplutkie spodnie z tyłka Ci lecą ,wykonczy cie ten leklerk :szok:" czyli troche sie martwi o mnie :-D:-Dna razie bo musze do kibelka no inapisc sie coś bo mnie suszy :-D:-D:-D

witam z rana:-)

My juz na nogach
Laura wcina saniadanko to ja hop na komp :)

Iwcik duzo drowka i uciekaj do lekarza!!!
AS fajnie ze zaoszczedzilas godzinke.Tak bys byla niezle zaganiana a tak spokojnie skonczysz dzien pracy o 17.Fajna baba z szefowej:tak:
Anabuba doczytalam ze mialas wycieczke po przedszkoilach.Ja tez bym zapisala do obu a potem by sie zobaczylo.Super ze babki mile
Dowikla dzieki za info odnosnie Kerny

Cześć Wam :-):-):-)

Oliwka spi od jakiegoś czasu,ja obejrzałam swoje seriale i zajrzałąm do Was,coś mnie tu ciągło :-D:-D:-D:-D

wiki kamilek slodziutko spał na tym fotelu :tak::tak::tak::tak:

dorota dobrze że dowiedziałaś sie więcej konkretów teraz możecie działać i wierzę że medecyna pójdzie tak do przodu z biegiem lat że będzie dobrze zobaczysz :tak::tak::tak::tak:

kerna nadal trzymam kciuki za Ciebie :tak::tak::tak::tak:

a mnie nadal boli głowa,nie wiem co sie ostatnio zemna dzieje.dzień w dzień boli mnie głowa,wczoraj to myślaąłm ze mi pęknie.i coraz częsciej kręci mi sie w glowie,wczoraj miałam takie dziwne zawroty głowy w pracy.zaczynam się niepokoić.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
No to Kochana do lekarza zmykaj:tak::tak:
A bolu glowy to wspolczuje:no::no::no:

zapomnialam wam napisac
wczoraj poszlam z Weronika do przedszkola panstwowego po karte
pani dyrektor niby mila ale pamietam co z nimi mialam jak Paulina chodzila,na samo wspomnienie az mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zdjelam Weronice czapke i rekawiczki a ta w ryk zeby ja ubrac
wiec bylysmy tylko chwile i wyszlsymy

potem poszlam do prywatnego
pogadalam chwile z opiekunka w drzwiach bo tej co sie zajmuje rekrutacja iwie o co kaman to nie bylo(a to moja siostra cioteczna:-)).pewnie gdybym chciala to juz bym mogla poslac Weronike
w kazdym razie tak gadamy a Weronika za suwak i sie chce rozebrac isie bawic do dzieci
wiec za pozwoleniem rozebralysmy sie i chyba z godzine posiedzialsymy w tym przedszkolu.
Weronia wyjsc nie chciala:-D
i nie bala sie dzieci,a ona boi sie rowiesnikow,tylko starszyc dzieci nie:szok::szok::szok:

przedszkola ogolnie mi sie podoba.teraz jets ok20dzieci podzielone na straszaki i maluchy.ladniewyposazone itd
tylko troche dalje niz panstowe
w panstwowym wychodzi ok 280zl mieisecznie,mzoe ciut wiecej a w pryawtnym teraz jest 350zl.wiec roznica niewielka
tylko ze dalej.
ale zobacze jeszcze co zrobie
zapisze ja do obu i zobaczymy

Fajnei ze Jej sie podobalo w przedszkolu:tak::tak::tak:No i rzeczywiscie to prywatne jest tanie:szok::szok::szok:U nas to 550,ale i tak z tego co wiem to o wiele lepsze sa przedszkola panstwowe:tak::tak::tak:Wiec ja bym moich raczej nie dala do prywatnego:no::no::no:

AS
Dobrze zrozumialam ze Ty spalas dzisiaj we wannie:confused::szok::szok::szok:No niezle:-D:-D:-D

No to sie witam
U nas przebija sie sloneczko z czego bardzo sie ciesze:tak::tak::tak:Mlode wstaly kolo 8 znowu ale jak sie bawily to udalo mi sie jeszcze na chwilke usnac i w sumei to niedawno wyszlam z wyrka:tak::tak::tak:Dziewczynki sie juz ubraly wiec zaraz bedziemy szykowac jedzonko:tak::tak::tak:Wszystkei jestesmy troszke zasmarkane,a Dominik cos mi kaszlal:no::no::no:

Witam kochane środowo :happy2:
przeczytałąm wszystko ale nie dam rady narazie odpisać więc w skrócie Antek miał noc masakra budził się milion razy Adam wstał o 5.30 wyspany i mu się nudziło więc obudził Julię ta niewyspana więc zła opierniczyła go na czym świt stoi a że głosik ma donośny to obudziła nas i Antka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wstałam z mega bólem głowy bolącym gardłem katarem i bólem wszystkich mięśni:no: za oknem ponuro i kropi deszcz:dry: Antek marudzi Julka przysypia w fotelu przed tv Adam na rekolekcjach Pietruszka w pracy w domu burdel a mi się nic nie chce poza spaniem:-:)-:)-:)-:)-:)-( wpadnę za chwile jak nastawie zupe i odgruzuje kuchnie :dry:

Widze ze nie tylko ja choruje jest nas tu wiecej...........:szok:

Co to sie dzieje wiosna idzie a wszyscy łapia bakterie :-:)-:)-(

Zycze wzystkim zdrówka a ja spadam nastawic pralke z firankami i herbatke z sokiem malinowym łykne:tak::tak::tak:moze troche pomoże:confused::confused::confused:

MALINUS
Wspolczuje nocki:no::no::no:I porannej pobudki:no::no::no:
No i zycze Ci zdrowka Kochana:tak:
Moze wlaniesz sie na drzemke razem z Antosiem i Julka:confused::tak::tak::tak:

Ja zmykam robic sniadanko:-):tak:

Pamiątki to znaczy co? Ja dostałam obrazek i katechizm, to niech będzie 50 zł A coś więcej wymyślają??
Pamiątki w formie zdjęć , czy filmiku na DVD. :tak:
U nas przedstawia się to tak:
- zdjęcie portretowe, na którym dziecka buźka jest w formacie A4 - 10 zł
- zdjęcie grupowe + 6 zdjęć - 3 z księdzem i 3 przy ołtarzu samego dziecka - 45 zł.
- płytka z filmem- 45 zł
- zdjęcia ze mszy ( ja dziecko bierze komunię , siedzi w ławce), ot taka zbieranina- 5 zł. za szt.:szok:

Składka na różaniec, książeczkę i medalik wyniosła u nas 60 zł.:tak:
Koszt alby chłopięcej - 130 zł, dziewczęcej 150.:baffled:
A gdzie buty, koszula....

Nie wiem co z pamiątką w postaci obrazka.:no:

Pewnie będzie kolejna składka na to. Ksiądz coś napomniał , że w tym roku troszkę wszystko podrożało i trzeba będzie dołożyć.

Składek innych nie wliczam.:dry:

reklama
Pamiątki w formie zdjęć , czy filmiku na DVD. :tak:
U nas przedstawia się to tak:
- zdjęcie portretowe, na którym dziecka buźka jest w formacie A4 - 10 zł
- zdjęcie grupowe + 6 zdjęć - 3 z księdzem i 3 przy ołtarzu samego dziecka - 45 zł.
- płytka z filmem- 45 zł
- zdjęcia ze mszy ( ja dziecko bierze komunię , siedzi w ławce), ot taka zbieranina- 5 zł. za szt.:szok:

Składka na różaniec, książeczkę i medalik wyniosła u nas 60 zł.:tak:
Koszt alby chłopięcej - 130 zł, dziewczęcej 150.:baffled:
A gdzie buty, koszula....

Nie wiem co z pamiątką w postaci obrazka.:no:

Pewnie będzie kolejna składka na to. Ksiądz coś napomniał , że w tym roku troszkę wszystko podrożało i trzeba będzie dołożyć.

Składek innych nie wliczam.:dry:
O cholera,ale ceny:szok::szok::szok:
Ciekawe co ksiadz powie rodzicom ktorych na to nie stac:no::no::no:

Do góry