Natalineczka555
kocham kochać :)
kurcze a to czemu dopiero jutro??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lunka tak smażysz zupełnie bez tłuszczu sote lub w przyprawach czy ziołach tak samo jak na grillu.Dziewczyny a patelnia tak aprawdziwa do smazenia bez tłuszczu, tak absolutnie na sucho??? Czy w ogóle dobre to takie?
Mam w planach kupic nowa patele, podobnie jak maarzy mi sie gotowanie na parze, tylko cena tego drugiego...
No i tyle z cytatów:-)
Super,że wiesz coś więcejHej dziewczyny.Padnieta jestem po tyj klinice Wyszlismy z domu po 11 a wrocilismy o 18 padam na twarz.Na szczeescie Oliwka wlasnie zasnela.Ja zobacze seriale i ide spac :-) .Wiec teraz kilka slow jak bylo.
Nastepna wizyta za rok jak sie nic innego nie wydazy.
Oliwki jajniki po wynikach badan wychodzi na to ze niestety sa W TRAKCIE ZANIKANIA:--(.Ale bardzo dobrze ze Oliwka ma normalna macice bo wtedy moze cos sie na przyszlosc da wykombinowac z ta bezplodnoscia u niej.No ale zadkie to jest dzisiaj jednak ze takie dziewczyny maja pozniej dzieci.Ja sie pocieszam ze jeszcze za 25 lat medycyna moze pokaze cos dobrego i cos na to wymysli
.
Lekarce sie wydaje ze my troche wczesniej zaczniemy dawac Oliwce hormon wzrostu bo ona juz jest w najnzszym z mozliwych centyli.Gdzies kolo 3 roku zycia bysmy zaczeli no ale to sie zobaczy jak bedzie rosla do ego czasu.Jak bedzie w miare ok to troche pozniej go zacznie brac.Najprawdopodobniej w wieku 5 lat dostanie estrogen dodatkowo w postac plasterkow i zelow.Ja jej to bede aplikowala i zmieniala.
Jak bedziemy mieli zaczac brac h.wzrostu w zastrzykach to tez pojdziemy do szpitala i tam mnie bede uczyli co i jak.
Jest duze ryzyko ze wraz z H ,wzrostu pojawi sie u Oliwki cukrzyca no ale na to juz nic nie zrobimy.My mamy obserwowac czy Oliwka nie tyje za szybko bo otylosc jej grozi a z otyloscia zwiazana tez jest cukrzyca.Narazie jest ok wagowo wiec nic jej nie ograniczamy.Jak zauwaze ze za szybko idzie w gore jej waga to wtedy zmieniamy diete no ale narazie jest ok.
Na 6 kwietnia jestem zapisana z Oliwka do mnie do zor do PORADNI WCZESNEJ INTERWENCJI tam sie kompleksowo zajma Oliwka.
Ale mam dzwonic w czwartki bo moze sie miejsce zwolni i wtedy teramin bedzie szybciej.
Jutro jade skladac papiery do komisji o orzeczenie o niepelnosprawnosc.
Sorki ze tak haotycznie ale jestem dzis zmeczona tym nadmiarem wiadomosci.
Jak zaczniemy brac hormon to wizyta bedzie w klinice co 3 miesiace .
Teraz lece was ciut poczytac :-)
fajny garniturekDzisiejszy dzień nie należał zdecydowanie do udanych, Błażkowi idą ząbki i nie chce jeść, dałam mu kaszki bananowej i trochę wsunął ale zdecydowanie za mało :--(. Z przyjemniejszych rzeczy, była u mnie przyjaciółka i kupiłam sobie od niej torebkę, trochę handluje i zawsze mnie czymś skusi
. Jutro mój starszy syn śmiga do okulisty z dziadkiem i marudzi cały dzień, że on nie będzie nosił okularów bo nie jest kujonem
i wytłumacz takiemu. Mężulek dzwonił z Holandii, zjeżdża na Święta i pokażę Wam jakie ubranko wybrałam Błażkowi:
Ubranko do chrztu firmy Krasnal A010 74 CHRZEST (950639940) - Aukcje internetowe Allegro
ten biały garniturek :-):-):-)
Trzymam kciuki za Kernę a Tobie dużo zdrówkaWitam wieczorkiem:-)
Dzieciaki juz spia a ja ogladam M jak milosc
Dostalam eske od KERNY i jest w szpitalu a zabieg bedzie miala jutro ranoWszystko jest ok tylko ma troszke porozrywane zyly
Buzia Was wszystkie:-)
Cholera ale mnie gardlo boli![]()
Agnes teraz są wariacje pogodowe,może to migrena?Cześć Wam :-):-):-)
Oliwka spi od jakiegoś czasu,ja obejrzałam swoje seriale i zajrzałąm do Was,coś mnie tu ciągło
wiki kamilek slodziutko spał na tym fotelu
dorota dobrze że dowiedziałaś sie więcej konkretów teraz możecie działać i wierzę że medecyna pójdzie tak do przodu z biegiem lat że będzie dobrze zobaczysz
kerna nadal trzymam kciuki za Ciebie
a mnie nadal boli głowa,nie wiem co sie ostatnio zemna dzieje.dzień w dzień boli mnie głowa,wczoraj to myślaąłm ze mi pęknie.i coraz częsciej kręci mi sie w glowie,wczoraj miałam takie dziwne zawroty głowy w pracy.zaczynam się niepokoić.![]()
Dorotko dokładnie znowu sie porzarlismy
A ja od samego rana oduczam Kamilka od pampka ale jakos nie idzie powiedzcie mi jak mam to zrobic bo Martynka kumata bardziej była wiedz sie rozumiałysmy a teraz nie wiem
My wczoraj z Julinką też dostałyśmy po tulipanie żółtym śliczny taki wiosenny a Julka walneła tekstem no wiesz żółty???? a Pietruszka no żółty a co nie ładny???? Julka no ładny ale to nie kolor miłości powinien być czerwony skoro nas kochasz......ja jej facetowi już współczuję
Kochane potrzebuję pomocy...zbliża mi się termin wymiany telefonu i nie mam kompletnie pojęcia co jest dobre....potrzebuję takiego co by w miarę dobre fotki robił .... no i mam słabość do telefonów z klapka ale nie musi koniecznie być takowy no i zawsze miałam sony ericson i byłam zadowolona więc teraz was proszę o radę jakie wy macie o ich plusach i minusach![]()
a ja sie tak zastanawialam co to jest razemz Tobabo
juz wiem![]()
J
Wstałam o 6.30 ,zrobiłam małemu śniadanie a sama na BB
potem mały jadł a sobie poprasowałam nieco
Mały do szkoły wyprawiony na 8 ,prosto ze szkoły pojechaliśmy do Wołomina złożyć wreszcie komplet dokumentów do orzeczenia Kubusia.
Tym razem wszystko nam przyjęli i czekamy na list z terminem komisji:-):-):-)
Wróciliśmy do domu zaczepiając o skarbówkę
potem śniadanko i męża do pracy wyprawiłam .
Trochę ogarnęłam mieszkanie,pranie się kręci i zasiadłam na BB ,co by potem dużych zaległości nie mieć
Na 11.30 muszę być w przedszkolu ,bo koniki są i dzieciaki czekają
Mam nadzieję,że do 14 .30 wrócęi zrobię obiad dla dzieciaków.
Teść ma młodego odebrać ze szkoły,bo ja się już nie wyrobię.
Na 17 do fundacji z Kubusiem dziś zajęcia Metodą Weroniki Sherborne i metoda dobrego startu.
Reszta wyjdzie w praniu.
Przykro mi, że tak na mnie naskoczyłyście. Przekazałam tylko wiadomość od Adminów. Jeżeli tak was bulwersuje sprawa tych spotkań ja juz więcej nic w tym temacie nie napiszę Informacji szukajcie na wątkach regionalnych a jak któraś bedzie zainteresowana a na regionalnym nic nie znajdzie zapraszam do mnie na PW.
nastepna energonacpanaHejka
wpadłam na Minutkę ,bo mam dziś morze energii,posprzątałam regał ,wyodrębniłam kolejną góre ksiązek ,których sie chetnier pozbęde,latam i sprzątam mieszkanie,ba nawet na myjni byłam auto umyć ,tylko jeszcze muszę wlecieć ze ścierką i umyć deskeNORMALNIE AZ MI FAJIE.
wCZORAJ ZA TO JAK WRÓCIŁAM Z SIŁKI CZUŁAM SIE TAK SŁABO JAKBYM ZEMDLEĆ MIAŁA,TAK JAKBY GŁOWA REAGOWAŁA Z OPÓŻNIENIEM NA WSZYSTKO CO ROBIE ( sory za capsa)
przymuliłam caly wieczór ,a dziś jak nowo narodzona,ale az miło na regał spojrzeć
Malinka kaszana z tym eeg,obydało rde wcześniej w końcu to wazneja mam SE C902 KLAPKI NIE MA OGÓLNIE JEST FAJNY ZDJĘCIA WYCHODZA SUPER ,ALE PRZY DOBRYM ŚWIETLE TYLKO ,A I ZOOM JEST DO KITU ,CO Z TEGO ,ZE PRZYBLIZYSZ JAK ZDJĘCIE WYJDZIE NIEWYRAZNE9999999znowu caps)
As gratki dla nowej pracy
Dorotka -zycie
Mojej ewentualnej szefowej wczoraj nie było ,wieec dzis uderzam -trzymajcie kciuki![]()
ellooo
Wczoraj Was podczytywalam)
Niestety braklo mi wen na pisanie
Wczoraj rozmawilam z bratem i byc moze pojedzie z nami na wakacje ale wtedy termin bedzie trzeba przesunac wiec jak narazie czekam do wieczora na wiadomosc.A juz mialam jedno lokum) ale co tamPozatym dzis sprawdzilam jak mi @ wypadnie i kurde dobrze ze nic nie zamowilam bo 8.07mam dostac @ a ja chcialam 4 jechac ehhhh.
Zapomnialam o tej kwestji calkowicie az do wczoraj jak sobie liczylam kiedy mam teraz dostac
AS gratuluje pracy
Madziula co za szalenstwo dzisiaj, extra!! ja dzis pierwsze co zrobilam to poodkurzalamTrzymam kciukasy
Malinka JUlka jest zarabista uwielbiam ja
Justa, MH niepotrzebne zamieszanie
No coz Laili dostala na dzien kobiet gre spadajace malpki wiec uciekam pograc z nia bo juz mnie za rekaw ciagnie
Cześć dziewczyny :-)
Mogę dołączyć, siedzę w domu od porodu i okazało się że na razie nie dam rady wrócić do pracy. Błażko ma AZS i raczej nie powinien się stykać z obcymi ( niania odpada) a nie mam z kim go zostawić. Złożyłam już wniosek o wychowawczy i od 26,05 zaczynam urlop 3 letni. Finansowo nie jest lekko więc mój K. wyjechał do Holandii do pracy bo w Polsce za tyle co dostawał, raczej 4 os. rodziny się nie da wyżywić:--(. Mam nadzieję, że Was nie zanudzam, ale muszę się gdzieś wygadać a same wiecie jak to w domu, robi się dobrą minę do złej gry :-):-)
Cześć laski
Ja nie moge dostac sie do laptopa przez mojego chłopa .szokkkkkkkkkkkk miec chłopa na urlopie heheheeeeeeeeee
Cały czas siedzi i cos sciaga instaluje pod auto podłancza i sprawdza jakies ETK diagnoztyka auta masakraaaaaaaaaa
)
j
no a teraz o mamie, poszlam do niej bo od dwoch dni zapewnia mnie ze sa zdrowi, dalismy im kwiatki czarek nawet dal jej buzi, pozniej po jakichs 2 godz ona mi mowi ze ja chyba nadal trzyma bo muli ja strasznie i zle sie czuje
nosz kuzwa to ja do nich poszlam z ledwo co po chorobie dzieckiem, bo pewna bylam ze oni zdrowi a ona mi yskakuje ze ja jeszcze muli
jak mi sie czrek pochoruje to ja zawolam zeby przyszla sie nim opiekowac bo same wiecie jak ja reaguje na wymioty![]()
Hej :-)
Moja córeczka też cierpi na AZS i właśnie jesteśmy na etapie wycofywania się z Nutramigenu. Ale i tak ciągle ją wysypuje
Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy wynik TSH 4,25 (norma jest do 4,0) to coś strasznego ?
Lidka MŻ to nic innego jak skrót od mniej żrećAle na prawdę ja zmniejszyłam tylko porcje jedzeniowe i efekt mam taki że przy wzroście 166 cm ważę 53,5 kg :-) Dodam jeszcze że przed ostatnią ciążą ważyłam 59 kg.
J
Uawga, uwaga, Anabuba powiedziała mi, że jej teściowa bierze specjalnie dla niej wolne żeby jej pomóc w czwartek z dziewczynamiPozazdrościć teściowej
![]()
Hej dziewczyny.Padnieta jestem po tyj klinice Wyszlismy z domu po 11 a wrocilismy o 18 padam na twarz.Na szczeescie Oliwka wlasnie zasnela.Ja zobacze seriale i ide spac :-) .Wiec teraz kilka slow jak bylo.
Nastepna wizyta za rok jak sie nic innego nie wydazy.
Oliwki jajniki po wynikach badan wychodzi na to ze niestety sa W TRAKCIE ZANIKANIA:--(.Ale bardzo dobrze ze Oliwka ma normalna macice bo wtedy moze cos sie na przyszlosc da wykombinowac z ta bezplodnoscia u niej.No ale zadkie to jest dzisiaj jednak ze takie dziewczyny maja pozniej dzieci.Ja sie pocieszam ze jeszcze za 25 lat medycyna moze pokaze cos dobrego i cos na to wymysli
.
Lekarce sie wydaje ze my troche wczesniej zaczniemy dawac Oliwce hormon wzrostu bo ona juz jest w najnzszym z mozliwych centyli.Gdzies kolo 3 roku zycia bysmy zaczeli no ale to sie zobaczy jak bedzie rosla do ego czasu.Jak bedzie w miare ok to troche pozniej go zacznie brac.Najprawdopodobniej w wieku 5 lat dostanie estrogen dodatkowo w postac plasterkow i zelow.Ja jej to bede aplikowala i zmieniala.
Jak bedziemy mieli zaczac brac h.wzrostu w zastrzykach to tez pojdziemy do szpitala i tam mnie bede uczyli co i jak.
Jest duze ryzyko ze wraz z H ,wzrostu pojawi sie u Oliwki cukrzyca no ale na to juz nic nie zrobimy.My mamy obserwowac czy Oliwka nie tyje za szybko bo otylosc jej grozi a z otyloscia zwiazana tez jest cukrzyca.Narazie jest ok wagowo wiec nic jej nie ograniczamy.Jak zauwaze ze za szybko idzie w gore jej waga to wtedy zmieniamy diete no ale narazie jest ok.
Na 6 kwietnia jestem zapisana z Oliwka do mnie do zor do PORADNI WCZESNEJ INTERWENCJI tam sie kompleksowo zajma Oliwka.
Ale mam dzwonic w czwartki bo moze sie miejsce zwolni i wtedy teramin bedzie szybciej.
Jutro jade skladac papiery do komisji o orzeczenie o niepelnosprawnosc.
Sorki ze tak haotycznie ale jestem dzis zmeczona tym nadmiarem wiadomosci.
Jak zaczniemy brac hormon to wizyta bedzie w klinice co 3 miesiace .
Teraz lece was ciut poczytac :-)
Witam wieczorkiem:-)
Dzieciaki juz spia a ja ogladam M jak milosc
Dostalam eske od KERNY i jest w szpitalu a zabieg bedzie miala jutro ranoWszystko jest ok tylko ma troszke porozrywane zyly
Cholera ale mnie gardlo boli![]()
a mnie nadal boli głowa,nie wiem co sie ostatnio zemna dzieje.dzień w dzień boli mnie głowa,wczoraj to myślaąłm ze mi pęknie.i coraz częsciej kręci mi sie w glowie,wczoraj miałam takie dziwne zawroty głowy w pracy.zaczynam się niepokoić.![]()
Ja tez swoje przeplakalam odnosnie choroby Oliwki .No ale wiecznie plakac nie moge.Oliwka jest malutka i potrzebuje normalnych a nie zdolowanych rodzicocow.kochana o teraz trzymam kciuki za Ciebie, żebyś dała sobie radę ze wszystkim, troszke smutne to co napisalas, ja to bym ryczala jak bobr, a ty sie trzymasz dzielnie z tego co widze, tak wiec z mojej str respect![]()
Super to ubrankoDzisiejszy dzień nie należał zdecydowanie do udanych, Błażkowi idą ząbki i nie chce jeść, dałam mu kaszki bananowej i trochę wsunął ale zdecydowanie za mało :--(. Z przyjemniejszych rzeczy, była u mnie przyjaciółka i kupiłam sobie od niej torebkę, trochę handluje i zawsze mnie czymś skusi
. Jutro mój starszy syn śmiga do okulisty z dziadkiem i marudzi cały dzień, że on nie będzie nosił okularów bo nie jest kujonem
i wytłumacz takiemu. Mężulek dzwonił z Holandii, zjeżdża na Święta i pokażę Wam jakie ubranko wybrałam Błażkowi:
Ubranko do chrztu firmy Krasnal A010 74 CHRZEST (950639940) - Aukcje internetowe Allegro
ten biały garniturek :-):-):-)
Szkoda ze KERNA nie miala tego wczoraj.Wiec dzis moje kciuki mozno zacisniete.
AGNES wspolzuje bolow glowy.Jak czytalam o twoich bolach to odrazu przypomnialo mi sie ze LUNKA miala takie boleCześć Wam :-):-):-)
Oliwka spi od jakiegoś czasu,ja obejrzałam swoje seriale i zajrzałąm do Was,coś mnie tu ciągło
wiki kamilek slodziutko spał na tym fotelu
dorota dobrze że dowiedziałaś sie więcej konkretów teraz możecie działać i wierzę że medecyna pójdzie tak do przodu z biegiem lat że będzie dobrze zobaczysz
kerna nadal trzymam kciuki za Ciebie