reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kamilek zasną na siedząco na fotelu bez pampersa tylko w majtusiach:szok::tak: prosze oto foteczka
jaki slodziak :tak::tak::tak::tak::tak:
A to moja Milunia z 7-mio miesięcznym kuzynem którym lubi się opiekować ;-);-)
My już po spacerku słońce tak odbija sie od sniegu ze oczy bolą potrzebne były:cool2:
Dziś na obiadek zrobię spagetti M bardzo lubi chociaż nie zasłużył sobie:no:
nosz same słodkosci :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Cześć dziewczyny :-)
Mogę dołączyć, siedzę w domu od porodu i okazało się że na razie nie dam rady wrócić do pracy. Błażko ma AZS i raczej nie powinien się stykać z obcymi ( niania odpada) a nie mam z kim go zostawić. Złożyłam już wniosek o wychowawczy i od 26,05 zaczynam urlop 3 letni. Finansowo nie jest lekko więc mój K. wyjechał do Holandii do pracy bo w Polsce za tyle co dostawał, raczej 4 os. rodziny się nie da wyżywić:-:)-(. Mam nadzieję, że Was nie zanudzam, ale muszę się gdzieś wygadać a same wiecie jak to w domu, robi się dobrą minę do złej gry :-):-)
witamy serdecznie w naszych skromnych progach ;-);-);-);-)

a my wlasnie wrocili ze spacru, razno posprzatalam, pozniej na spacerek do mojej mamy ktora mnie wkurzyla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale to nizej, a teraz maly poszedl spac a ja nie wiem w co sobie rece wsadzic, tez poszlabym spac ale musze obiadek zrobic pranie drugie wstawic i podlogi pomyc:baffled::baffled::baffled::baffled:
a slaba jestem jak nie wiem co

no a teraz o mamie, poszlam do niej bo od dwoch dni zapewnia mnie ze sa zdrowi, dalismy im kwiatki czarek nawet dal jej buzi, pozniej po jakichs 2 godz ona mi mowi ze ja chyba nadal trzyma bo muli ja strasznie i zle sie czuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nosz kuzwa to ja do nich poszlam z ledwo co po chorobie dzieckiem, bo pewna bylam ze oni zdrowi a ona mi yskakuje ze ja jeszcze muli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak mi sie czrek pochoruje to ja zawolam zeby przyszla sie nim opiekowac bo same wiecie jak ja reaguje na wymioty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Tami dj witaj u nas :happy2::happy2::happy2::happy2:tu zawsze wesoło :tak:
Madziula ale masz energii no zazraszczam :-D
Ania a co to za spadek formy i brak weny no :dry::dry::dry:
MH Justyś no już wyjasnione wsio i ok :-)
Joasiu a jak ty si,e czujesz że do pracy śmigasz?????
Natalineczka no można się wściec jak pytasz czy zdrowi a oni że tak a potem się okazuje inaczej ech :no::no::no::no:
Dowikluś a czemu pytałam o telefon bo mi zostało jedno doładowanie i mogę wymienić telefon a wiem że kiedyś pisałaś o swoim i mi przypasił z opisu :-D:-D:-D:-D a jaki to model samsung jaki???????:-D
Ja nie miałam ochoty na nic Antek znów spał 20 minut w łóżeczku po czym pobudka i płacz wziełam na ręce tuliłam i kimał jeszcze godzinę w mamusi ramionach :sorry2: jak wstał to szybki obiad robiłam dzis schaboszczaki z surówką i ziemniakami odkurzyłam mieszkanie zamiotłam schody wymyłam 2 szafki w kuchni od srodka i ogarnełam z grubsza łazienkę :tak:jak sprzątałam łazienkę Toni wszedł i zaczął się domagac szczoteczki do zębów szczotkuje nagle patrze na szczoteczce krew :szok:oglądam mu buzię i co????? 2 górne trójki się przebiły jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję że teraz wróci mój Tonik i przespane noce :tak::tak::tak::tak:no i apetycik mu wrócił zjadł cały obiad nawet się domagał jezcze mojej surówki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Dzieciaki nakarmione :cool2: Helenka kotleciki z cycka kurczaka, a Niki lane z rosołem kurczkiem i marchewka :zawstydzona/y: Trzeciego obiadu dla siebie już mi sie nie chciało szykować :sorry2:

Malinka, super, że zebale wyszły :tak: Hmmm, może ja zaproponuje Niki szczoteczkę do zębów :dry::-D

Dzieciaki nakarmione :cool2: Helenka kotleciki z cycka kurczaka, a Niki lane z rosołem kurczkiem i marchewka :zawstydzona/y: Trzeciego obiadu dla siebie już mi sie nie chciało szykować :sorry2:

Malinka, super, że zebale wyszły :tak: Hmmm, może ja zaproponuje Niki szczoteczkę do zębów :dry::-D
to wcale nie jest zly pomysl, ja czarkowi szczotecze kupilam zeby mu dziasla masowac jak mial 4 mies, z tym ze pierwsze zeby mu wyszly jak mial 3 mce:tak::tak::tak::tak:

a dzis z mama zauwazylysmy ze maly marcelek bedzie mial zabki, juz mu sie taka biala ropka zebrala na dziaslach dolnych stukalysmy lyzeczka ale nic nie slychac wiec doszlysmy do wniosku ze to nie zabki a ropka, skubany dzis ma 2 miesiace :tak::tak::tak::tak:

Mogę dołączyć, siedzę w domu od porodu i okazało się że na razie nie dam rady wrócić do pracy. Błażko ma AZS i raczej nie powinien się stykać z obcymi ( niania odpada) a nie mam z kim go zostawić. Złożyłam już wniosek o wychowawczy i od 26,05 zaczynam urlop 3 letni. Finansowo nie jest lekko więc mój K. wyjechał do Holandii do pracy bo w Polsce za tyle co dostawał, raczej 4 os. rodziny się nie da wyżywić:-:)-(. Mam nadzieję, że Was nie zanudzam, ale muszę się gdzieś wygadać a same wiecie jak to w domu, robi się dobrą minę do złej gry :-):-)
Hej :-)
Moja córeczka też cierpi na AZS i właśnie jesteśmy na etapie wycofywania się z Nutramigenu. Ale i tak ciągle ją wysypuje:dry:

Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy wynik TSH 4,25 (norma jest do 4,0) to coś strasznego ?

to wcale nie jest zly pomysl, ja czarkowi szczotecze kupilam zeby mu dziasla masowac jak mial 4 mies, z tym ze pierwsze zeby mu wyszly jak mial 3 mce:tak::tak::tak::tak:

a dzis z mama zauwazylysmy ze maly marcelek bedzie mial zabki, juz mu sie taka biala ropka zebrala na dziaslach dolnych stukalysmy lyzeczka ale nic nie slychac wiec doszlysmy do wniosku ze to nie zabki a ropka, skubany dzis ma 2 miesiace :tak::tak::tak::tak:

Moim dziewczynom zeby sie nie spiesza :sorry2: Ale ja nie narzekam, bo Niki caly czas na cycku :-p

...

Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy wynik TSH 4,25 (norma jest do 4,0) to coś strasznego ?

Straszne nie koniecznie, ale pewnie będą jakies leki na niedoczynność tarczycy. Anabuba bedzie wiedziała wiecej :tak:

Witam przy popołudniowej kawusi :-):-)
Maja spi więc ja mam chwilkę odpoczynku :-p:-p
Pranie wstawiłam, obiad ugotowałam więc przerwa mi się należy :-p:-p

Kamilek zasną na siedząco na fotelu bez pampersa tylko w majtusiach:szok::tak: prosze oto foteczka

Słodziutko wygląda :tak::tak:

ja mam SE C902 KLAPKI NIE MA OGÓLNIE JEST FAJNY ZDJĘCIA WYCHODZA SUPER ,ALE PRZY DOBRYM ŚWIETLE TYLKO ,A I ZOOM JEST DO KITU ,CO Z TEGO ,ZE PRZYBLIZYSZ JAK ZDJĘCIE WYJDZIE NIEWYRAZNE9999999znowu caps)

Ja też taki mam i faktycznie w dzień robi super fotki, ale w nocy - tragedia :no::no:

Pozatym dzis sprawdzilam jak mi @ wypadnie i kurde dobrze ze nic nie zamowilam bo 8.07mam dostac @ a ja chcialam 4 jechac ehhhh.
Zapomnialam o tej kwestji calkowicie az do wczoraj jak sobie liczylam kiedy mam teraz dostac:-D

Oj to dobrze że teraz o tym sobie przypomniałaś, bo wakacje z @ to tragedia :tak::tak:

Ja już mam zupkę zrobioną potem mama przyjdzie i powiedziała że będzie kopytki robić mniam mniam ;-)

Ooo u mnie też dzisiaj kopytka :tak::tak:

A to moja Milunia z 7-mio miesięcznym kuzynem którym lubi się opiekować ;-);-)

Śliczna dziewczynka :tak::tak::tak:

Witam nową mamusie, wcale nie trujesz, tutaj zawsze można się wyżalić :tak::tak::tak:

Ja nie moge dostac sie do laptopa przez mojego chłopa .szokkkkkkkkkkkk miec chłopa na urlopie heheheeeeeeeeee

Cały czas siedzi i cos sciaga instaluje pod auto podłancza i sprawdza jakies ETK diagnoztyka auta masakraaaaaaaaaa

To tak jak mój :-D:-D:-D

no a teraz o mamie, poszlam do niej bo od dwoch dni zapewnia mnie ze sa zdrowi, dalismy im kwiatki czarek nawet dal jej buzi, pozniej po jakichs 2 godz ona mi mowi ze ja chyba nadal trzyma bo muli ja strasznie i zle sie czuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nosz kuzwa to ja do nich poszlam z ledwo co po chorobie dzieckiem, bo pewna bylam ze oni zdrowi a ona mi yskakuje ze ja jeszcze muli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak mi sie czrek pochoruje to ja zawolam zeby przyszla sie nim opiekowac bo same wiecie jak ja reaguje na wymioty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

To faktycznie powinna wcześniej powiedzieć ze lepiej żebyście jeszcze nie przychodzili :baffled::baffled:

jak sprzątałam łazienkę Toni wszedł i zaczął się domagac szczoteczki do zębów szczotkuje nagle patrze na szczoteczce krew :szok:oglądam mu buzię i co????? 2 górne trójki się przebiły jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję że teraz wróci mój Tonik i przespane noce :tak::tak::tak::tak:no i apetycik mu wrócił zjadł cały obiad nawet się domagał jezcze mojej surówki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

No to super że nowe ząbki są :tak::tak::tak:, gratulacje

hej dziopki mam pytanko, wczoraj przysmazylam piers z kurczaka i teraz robie z niej sosik tyle ze moje sosy sa najlepsze z torebki (rozumiecie :sorry2::sorry2::sorry2:)
taki jakis wodnisty mi sie wydaje co mam zrobic zeby wyszedl ciemniejszy i gestszy:confused::confused::confused:
no i dobry oczywiscie;-);-);-);-)

reklama
Hej :-)
Moja córeczka też cierpi na AZS i właśnie jesteśmy na etapie wycofywania się z Nutramigenu. Ale i tak ciągle ją wysypuje:dry:

więcej na ten temat napisze ci Anabubka ona w tym temacie obeznana :tak::tak::tak::tak:
Anaconda jak Maja teraz śpi to o której ona ci zaśnie wieczorem????:szok:jak w niedziele Antek zasął Pietruszce o 15 i drzemał niby tylko 30 minut ale zasnął nam wieczorem dopiero po 22 .40 i to usypiany bo sam z siebie wcale nie miał ochoty :sorry2: ale on to z tych co mu snu nie trzeba za dużo :dry:
MH no jak na cycu to sie nie ma co spieszyć z tymi zębami :-D:-D:-D:-D:-D:-D a tak właśnie się zastanawiam bo moja sasiadka Magda karmiła Oliwke do lutego to jest do prawie 3 lat :cool2: i sie zastanawiam czy ona jej nie gryzła???jak to jest karmić piersią dziecko które ma już zęby????

hej dziopki mam pytanko, wczoraj przysmazylam piers z kurczaka i teraz robie z niej sosik tyle ze moje sosy sa najlepsze z torebki (rozumiecie :sorry2::sorry2::sorry2:)
taki jakis wodnisty mi sie wydaje co mam zrobic zeby wyszedl ciemniejszy i gestszy:confused::confused::confused:
no i dobry oczywiscie;-);-);-);-)
kochana ja zawsze sama robię sos jak chcesz ciemny to zrób zasmażkę na patelni olej i mąka i tak długo zasmażaj aż będzie ciemna potem dodaj do sosu a jak chcesz jasny to wystarczy zrobić zaklepkę w wody i mąki np lub śmietany,mleka,jogurtu i mąki jak kto woli :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry