reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej dziopki mam pytanko, wczoraj przysmazylam piers z kurczaka i teraz robie z niej sosik tyle ze moje sosy sa najlepsze z torebki (rozumiecie :sorry2::sorry2::sorry2:)
taki jakis wodnisty mi sie wydaje co mam zrobic zeby wyszedl ciemniejszy i gestszy:confused::confused::confused:
no i dobry oczywiscie;-);-);-);-)

Mi częściej sosy nie wychodza niż wychodzą :baffled: Ale kolor załatwiam ciemnym sosem sojowym :-p

więcej na ten temat napisze ci Anabubka ona w tym temacie obeznana :tak::tak::tak::tak:
Anaconda jak Maja teraz śpi to o której ona ci zaśnie wieczorem????:szok:jak w niedziele Antek zasął Pietruszce o 15 i drzemał niby tylko 30 minut ale zasnął nam wieczorem dopiero po 22 .40 i to usypiany bo sam z siebie wcale nie miał ochoty :sorry2: ale on to z tych co mu snu nie trzeba za dużo :dry:
MH no jak na cycu to sie nie ma co spieszyć z tymi zębami :-D:-D:-D:-D:-D:-D a tak właśnie się zastanawiam bo moja sasiadka Magda karmiła Oliwke do lutego to jest do prawie 3 lat :cool2: i sie zastanawiam czy ona jej nie gryzła???jak to jest karmić piersią dziecko które ma już zęby????

Przypuszczalnie niedługo odpowiem Ci na to pytanie :-D I mam nadzieje, że odowiedz nie będzie zawierała masakrycznej opowieści o o posiekanych sutkach :baffled: Wrrrr

reklama
Malinka Maja jeszcze śpi, a wieczorem pójdzie spać koło godz.21.30 przynajmniej o tej ją położę, a jak poleży w łóżku to zaśnie w pół godziny :tak::tak::tak:, ona taka jak ja czyli dużo snu potrzebuje :-D:-D:-D
Natalineczko Malinka już ci napisała jak zrobić sosik, ja też tak robię :tak::tak::tak::tak:

co do kwiatkow to zgadłaś :tak::tak::tak::tak::tak:
a dlaczego kubulkowi zabrali ten rysunek :confused::confused::confused::confused:
Ha ha mam nosa .Z Klaudią kiedyś takie często robiłyśmy :-D:-D:-D
Nie wszystkie dzieci chciały robić prace,ale potem wszystkie chciały dać mamie prezent.:wściekła/y::wściekła/y:
I taki tego efekt.
Ktoś sobie przywłaszczył,a Kubuś rozpaczał.
Biedulek dziś jeszcze w szkole mówił jaki to on super prezent mamie zrobił, a mama go nie zobaczy.:baffled::baffled::baffled:

Bez komentarza :szok::szok::szok:

Kamilek zasną na siedząco na fotelu bez pampersa tylko w majtusiach:szok::tak: prosze oto foteczka
Slicznie

Kobieto, ja tylko napisałam co o tym myślę ;-) chyba zbyt serio do tego wszystkiego :sorry2:

Malinka powiadasz w czerwcu :baffled:

As, z tym SI dopiero się okaże :baffled: Chyba muszę do nich zadwonić i się przypomnieć :dry:
Pewnie,że zadzwoń :tak:
Wiesz sama ,że im wcześniej tym lepiej .
Mój mały z powodu zaburzonej integracji prawie wcale nie spał w nocy,ale wtedy jeszcze tego nie badali u takich maluszków,potem doszła rehabilitacja bardzo intensywna i jeszcze się pogłębiło:-:)-(.

Przykro mi, że tak na mnie naskoczyłyście. Przekazałam tylko wiadomość od Adminów. Jeżeli tak was bulwersuje sprawa tych spotkań ja juz więcej nic w tym temacie nie napiszę Informacji szukajcie na wątkach regionalnych a jak któraś bedzie zainteresowana a na regionalnym nic nie znajdzie zapraszam do mnie na PW.
Justa daj na luz,ja tylko napisałam ,że to bzdurny pomysł i tyle .
Do Ciebie nic nie mam.:no:

Hejka
wpadłam na Minutkę ,bo mam dziś morze energii,posprzątałam regał ,wyodrębniłam kolejną góre ksiązek ,których sie chetnier pozbęde,latam i sprzątam mieszkanie,ba nawet na myjni byłam auto umyć ,tylko jeszcze muszę wlecieć ze ścierką i umyć deske:tak:NORMALNIE AZ MI FAJIE.
wCZORAJ ZA TO JAK WRÓCIŁAM Z SIŁKI CZUŁAM SIE TAK SŁABO JAKBYM ZEMDLEĆ MIAŁA,TAK JAKBY GŁOWA REAGOWAŁA Z OPÓŻNIENIEM NA WSZYSTKO CO ROBIE ( sory za capsa)
przymuliłam caly wieczór ,a dziś jak nowo narodzona,ale az miło na regał spojrzeć:-D

Malinka kaszana z tym eeg,obydało rde wcześniej w końcu to wazne:tak:ja mam SE C902 KLAPKI NIE MA OGÓLNIE JEST FAJNY ZDJĘCIA WYCHODZA SUPER ,ALE PRZY DOBRYM ŚWIETLE TYLKO ,A I ZOOM JEST DO KITU ,CO Z TEGO ,ZE PRZYBLIZYSZ JAK ZDJĘCIE WYJDZIE NIEWYRAZNE9999999znowu caps)

As gratki dla nowej pracy

Dorotka -zycie:tak:

Mojej ewentualnej szefowej wczoraj nie było ,wieec dzis uderzam -trzymajcie kciuki:tak:
Trzymam kciuki.Masz zdrowie z tą siłką:-D:-D:-D
Posprzątanej chałupki zazdroszczę,bo ja w lesie jeszcze jestem:baffled::baffled:
Dzięki za gratulacje :tak::-):-)

Cześć dziewczyny :-)
Mogę dołączyć, siedzę w domu od porodu i okazało się że na razie nie dam rady wrócić do pracy. Błażko ma AZS i raczej nie powinien się stykać z obcymi ( niania odpada) a nie mam z kim go zostawić. Złożyłam już wniosek o wychowawczy i od 26,05 zaczynam urlop 3 letni. Finansowo nie jest lekko więc mój K. wyjechał do Holandii do pracy bo w Polsce za tyle co dostawał, raczej 4 os. rodziny się nie da wyżywić:-:)-(. Mam nadzieję, że Was nie zanudzam, ale muszę się gdzieś wygadać a same wiecie jak to w domu, robi się dobrą minę do złej gry :-):-)
Witaj na forum.
Też miałam dziecko z AZS .
Z czystym sumieniem polecam dietę PP i w rok mu przejdzie.:tak:

Też tak mi się wydaje :-)

JEdnak nałóg silnieszy, wpadłam z kawka :-p Ale widzę jeszcze puściutko :szok:

Helenka w końcu dała się wyciągnąć na porządny spacer :tak: Ostatnio przez te wiatry wyjścia były horrorem, bo ona się darła, że wieje :dry: No ale dzisaj było milutko :-p Teraz siedzi i smaruje nowymi flamastrami :rofl2:
Fajnie,że Wam się udało wyjść na dwór.
I pewnie flamastry to w nagrode za wytrzymałość.:-D:-D:-D:-D

Tami dj witaj u nas :happy2::happy2::happy2::happy2:tu zawsze wesoło :tak:
Madziula ale masz energii no zazraszczam :-D
Ania a co to za spadek formy i brak weny no :dry::dry::dry:
MH Justyś no już wyjasnione wsio i ok :-)
Joasiu a jak ty si,e czujesz że do pracy śmigasz?????
Natalineczka no można się wściec jak pytasz czy zdrowi a oni że tak a potem się okazuje inaczej ech :no::no::no::no:
Dowikluś a czemu pytałam o telefon bo mi zostało jedno doładowanie i mogę wymienić telefon a wiem że kiedyś pisałaś o swoim i mi przypasił z opisu :-D:-D:-D:-D a jaki to model samsung jaki???????:-D
Ja nie miałam ochoty na nic Antek znów spał 20 minut w łóżeczku po czym pobudka i płacz wziełam na ręce tuliłam i kimał jeszcze godzinę w mamusi ramionach :sorry2: jak wstał to szybki obiad robiłam dzis schaboszczaki z surówką i ziemniakami odkurzyłam mieszkanie zamiotłam schody wymyłam 2 szafki w kuchni od srodka i ogarnełam z grubsza łazienkę :tak:jak sprzątałam łazienkę Toni wszedł i zaczął się domagac szczoteczki do zębów szczotkuje nagle patrze na szczoteczce krew :szok:oglądam mu buzię i co????? 2 górne trójki się przebiły jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję że teraz wróci mój Tonik i przespane noce :tak::tak::tak::tak:no i apetycik mu wrócił zjadł cały obiad nawet się domagał jezcze mojej surówki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Fajnie,że ząbki się pokazały :tak: to pewnie będzie już noc spana :-):-)

Dzieciaki nakarmione :cool2: Helenka kotleciki z cycka kurczaka, a Niki lane z rosołem kurczkiem i marchewka :zawstydzona/y: Trzeciego obiadu dla siebie już mi sie nie chciało szykować :sorry2:

Malinka, super, że zebale wyszły :tak: Hmmm, może ja zaproponuje Niki szczoteczkę do zębów :dry::-D
Trzeba było zjeść z Helenką :tak:;-):-):-)
Szczoteczkę kup Nuka tę do trenowania niech sobie dziąsełka masuje.:tak:
Klaudia pogryzła takie 2 nie mając zębów trzonowych tak je maltretowała,że szok:szok::-D:-D:-D

to wcale nie jest zly pomysl, ja czarkowi szczotecze kupilam zeby mu dziasla masowac jak mial 4 mies, z tym ze pierwsze zeby mu wyszly jak mial 3 mce:tak::tak::tak::tak:

a dzis z mama zauwazylysmy ze maly marcelek bedzie mial zabki, juz mu sie taka biala ropka zebrala na dziaslach dolnych stukalysmy lyzeczka ale nic nie slychac wiec doszlysmy do wniosku ze to nie zabki a ropka, skubany dzis ma 2 miesiace :tak::tak::tak::tak:
Ja myślę,że to nie ropka a prędzej pleśniawki.:baffled:
Skąd u takiego malucha ropa w buzi:confused::confused:
Zastanawiające.:confused::confused:
Wróciłam po 15 z przedszkoli.
W sumie przewiozłam 21 dzieci w dwóch przedszkolach:baffled::baffled::baffled:
Teraz robię obiadek i siedzimy w domku,bo zajęcia w fundacji od przyszłego tygodnia dopiero we wtorki będą.:baffled::baffled::baffled:
Powód?
Nie wszyscy rodzice się zdeklarowali ,bo to 10 zł. kosztuje.:dry::dry::dry:
Biorę się zaraz za jakieś sprzątanko i może prasowanie ,żeby dnia do końca na pusto nie przebimbać :-D:-D:-D

kochana to zależy ile robisz tego sosu..... ja zawsze robię z 2-3 łyzek mąki tak na oko :-)
oki juz zajadam, ale chyba troszke za bardzo mi sie przysmazylo;-);-);-)
Nie wszystkie dzieci chciały robić prace,ale potem wszystkie chciały dać mamie prezent.:wściekła/y::wściekła/y:
I taki tego efekt.
Ktoś sobie przywłaszczył,a Kubuś rozpaczał.
Biedulek dziś jeszcze w szkole mówił jaki to on super prezent mamie zrobił, a mama go nie zobaczy.:baffled::baffled::baffled:

Ja myślę,że to nie ropka a prędzej pleśniawki.:baffled:
Skąd u takiego malucha ropa w buzi:confused::confused:
Zastanawiające.:confused::confused:
to czemu nauczycielki nie zareagowaly :no::no::no::no::no:
jak czarkowi zeby wychodzily to mial najpierw takie malutenkie biale punkciki a za dwa trzy dni juz byly zabki :tak::tak::tak::tak::tak:
a plesniawki juz zwalczone :tak::tak::tak::tak::tak:

Malinka chlop jedzie do Polski to smutaska zalapalam:-D ale serio to troche zalatana jestem tzn mam malo czasu bo wakacje planuje a chce zeby fajnie wypadly Zapewniem ze nadal bede sie udzielac:tak::-DA ze chlop jedzie to juz krece babska imprezke :)):-):-D

Natalineczka trzymam kciuki zeby choroba Czarka nie dopadla.A to ci kobieta ehhhh

U mnie zaraz kolezanka sie pojawi a ja mam jeszcze prasowanie.Chlopa trzeba spakowac i wyslac w droge:baffled:

witam was kobietki popołudniowo!
ja dołączam sie do dziewczyn które maja spięcia ze swoim M.:tak:
u nas ciche dni sa od niedzieli i ciekawa jestem jak dlugo jeszcze bedziemy milczec?:baffled:
ależ on mnie denerwóje.....:wściekła/y:a może to ja sie czepiam........:confused::baffled:sama już nie wiem!!!!!!
noc tez fatalna alan szalał,krzyczał poprostu szok:szok:
ciekawa jestem kiedy ja sie wreszcie wyspie:confused:.

pozdrawiam!!!:-)

reklama
As, nie mogłam obiadu z Helenka bo usiłuje zrzucić parę deko, więc smażone odpada :-p Teraz wcinam jogurt :-p

Musze nabyć patelnie grillowa, ma któraś ?? Polecacie jakąś konkretna?? A może czego nie warto kupować :confused: Bedę wdzięczna za rady :tak:

Lidka, ja to zawsze mówię, że chyba dopiero w trumnie sie wyśpię :baffled::-D;-)

Niki zasnęła przy cycu, znowu nocka bedzie do bani :/

Do góry