reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

LILITH pisze:
ooo dziekuje ci bardzo o takie mi chodzi!
a pow czemu wlasnie na nie sie zdecydowalas?bo jest tyle do wyboru!! mnie sie podoba aciv baby i baby ono.ale np to 1 ma regulacje wysokosci szelek a drugie nie....nawet niewiem czy to przydatne...a na kolanach tragicznie sie ja karmi....

no wiec....fotelik dostalismy na chrzciny Jasia .Kupili go dziadkowie ..ale raczej babcie wybieraly < Mateusz ma 3 rodzeństwa wiec babcia ma doswiadczenie :p >

Szeleczek my nieużywamy bo miedzy nuzkami jest taka plastikowa blokada ...wiec sie niezsunie.<Szeleczki bardzo ograniczają dziecko !! >
Malucha masz cały czas na oku wiec niema szans zeby wyleciał .Ma przed soba bliziutko przysuniety blat wiec nawet niema jak wyjsc .
Jasiek jest straszny wiercioch ale niezauwazyłam żeby była potrzeba zakłladania szelek .

Najwazniejsze to regulacja parcia.Foteliki te mają pare mozliwosci i to extra sprawa !

Kolejny plus to podwójny blat < jeden zafajdany wiec zostaje drugi >
Nielecisz z wywieszonym jezorem po mokra sciere żeby zszorowac resztki pokarmu ::) :p

Regulacja wysokosci tez jest wazna bo sobie spokojnie siadasz i karmisz malucha na wybranej przez ciebie wysokosci .
Kosz ...fajna sprwa ..miejsce na zabawki i sliniaki w razie awari pokarmowej ;) :laugh: :p

No i niezastapione kułeczka ! masz malucha cały czas koło siebie .jezdzisz sobie z nim po calym domu i masz go non stop na oku .

No to chyba wszytko .

Ja osobiscie proponuje ten fotelik .Jestem bardzo zadowolona .

reklama
Witam popoludniem ;)
Pogoda piekna i cieplutko a na sloncu wrecz goraco ;D
Moje dziecko sobie spi a ja myk na bb ;D I w miedzy czasie robie salatke jarzynowa bo jakos mi sie zachcialo ;) mniam mniam
kamcia Piersi zaraz po porodzie sa wielkie i twarde bo to jest tzw nawal pokarmowy ale on [przechodzi i wszystko wraca do normy tak jak w twoim przypadku ;) Karm dziecko na zadanie i wszystko bedzie ok ;) A co do ciagniecia za sutek.... to ci powiem tak: jeszcze beda inne bolesci bo bedzie cie sciskac dziaselkami jak i gryzc pierwszymi zabkami ;D ::) wiec jeszcze wszystko przed toba ;D Powodzenia! Ja do poczatku zostalam sama w domu z dzieckiem zaraz po wyjsciu ze szpitala.Nikt mi w niczym nie pomagal ani niczego nie uczyl.Jedynie co polozna jak przyszla to dala mi kilka wskazowek przydatnych,ale dalam sobie rade i ty tez sobie poradzisz :) To jest instynkt macierzynski :D :D :D
L4dY-bIrd LILITH Witajcie na starych smieciach z nowymi mamami ;D ;) 8)

Kamcia głowa do góry, dasz sobie radę i powolutku wszystkiego się nauczysz.
Ja juz po malowaniu, nawet obiad zdążyłam ugotować , teraz muszę zająć się trochę Mają, bo sama już nie posiedzi jak dawniej. Może wyjdziemy jeszcze na dworek, bo pogoda cudna. Widzę że weteranki ściągają na stare śmiecie, wreszcie zaczyna się coś dziać;D ;D ;D

hej hej

ja dziś mam dobry dzien, bo w końcu ustaliliismy termin naszego wyjazdu, zaliczka już wpłacona, więc nie ma odwrotu, w sobotę wyjeżdżamy na tydzien nad morze

a pozatym pogoda też fajna, Maja teraz śpi, ale jak wstanie to wyruszamy na spacerek

A wracając do brzuchów to mój też nie jest jeszcze płaski tylko wystaje jakaś głupia fałda. Ale ćwiczyć to mi się nie chce żeby ją zlikwidować a sama nie znika ;D

Jeszcze jestem ,spakowałam się prawie ,resztę jutro ,butelki szczoteczki itd.
zostawiam mojego lubego z fajną robotką na głowie ,musi zrobic dach nad garaż ,materiał kupiony więc niech robi ,a ja nie będę widziec tego całego bałaganu ::)

przyjadę i mam nadzieje że będzie już zrobiony :p :laugh: :laugh:

reklama
Biedronka super masz te krzesełko ,własciwie to już je widziałam jak je Jasio dostał :)
ale ja dostałam takie drewniane wiecie ze stolikiem że mozna rozłożyć i nie jest zbytnio funkcjonalny ,blat już wywalić musiałam ,bo Emi wyjąć nie szło ,teraz mam przewiązane z przodu sznurem i dosunięte do stołu ale tak nie całkiem bo nie idzie ,aj jaja z tym wynalazkiem ,
a takie plastikowe by super było,wielki blat ,szelki by mi się tez teraz przydałay bo Emi wstaje ::) :-[

Do góry