reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie! :)
Uans pogoda w miare dobra bo nie pada ale slonka nie ma i wiaterek jest.
Noc minela nam znow dobrze Spac poszla Jula ok 22 a pobutka pierwsza i jedyna o 4 na cycula i spanko do 8.
Za to dzien ma dzis chyba jakis taki marudny.Wspina mi sie na kolana i jeczy.Niedlugo zaliczy drzemke wiec moze sie poprawi jej nastroj.

Wczoraj dostalismy dwie blachy ciast i zabieram sie za opychanie(snikers i sernik po wiedensku)Slodyczy nie jem ale ciasto to ciasto..hmmm ;)

Milego dznia mamusie! :-*

reklama
Kubusiowa dzieki za rade--jak ten puder sie nazywa ? bo ja byłam u pediatry ale ona niewiedziała od czego to jest ::) i stwierdziła ze jak bedzie wiecej to do dermatologa i w poniedziałek podejde

Hej dziewczynki. Karmię piersią i nie jem nic co mogłoby zaszkodzić malutkiej-po prostu juz wszystko eliminuję, jem kanapki z wędliną lub dżemem jagodowym a na obiad pulpety gotowane których mam juz dość ;) Nabiału zero choć strasznie za nim tęsknię ale malutka miała problemy jak zjadlam jogurt albo coś na mleku. Najpierw mysleliśmy z mężem że to kolki bo zaczelo sie od 3 tygodnia i zawsze o tej samej porze wieczorem był krzyk i zwijanie sie z bólu. Dawałam infacol ,plantex nawet poprosiłam siostre zeby mi przywiozla z Niemiec SAB simplex-ponoć taki wspaniały. Wszystko dzialalo przez pierwszy dzien, moze drugi tez ale potem znowu to samo. Organizm sie przyzwyczaił i nie reagowal. teraz juz nie sądze ze są to kolki bo zmienilo jej sie i ma slabsze ataki ale za to po każdym jedzeniu. Myślę że to wzdęcia bo widze jak próbuje puscic bączka i nie może, a jak juz jej sie uda to płacze przy tym.Jak ją masuję po brzuszku pod suszarką to też puszcza gazy wtedy i jest troszkę lepiej. Najgorzej że ledwo zdążę ją uspic a po 5 minutach budzi sie z nadętym brzuchem i płaczem. Teraz dalam jej herbatke HIPPA na poprawe trawienia (koper, anyż i rumianek)i śpi juz pół godzinki ale sie co chwilkę pręży i wierci. Śpi bardzo niespokojnie ;( Częściowo jest to wina jej łakomstwa, bo jak sie dorwie do cyca to je jak szalona i tylko czuję jak jej bąble powietrza wlatują do środka ::)

u mnie dzis całkiem sympatyczna pogoda wiaterek słabiutki słonko co chwile wyglada za chmurki wiec trzeba to wykorzystac i wyjsc na powietrze,wiec jak mały wstanie zje deserek i spadamy na dwor

ASIA Z a probowałas pomuc jaj sie od gazowac termometrem albo jest w sprzedazy taka specjalna rurka do odgazowania dla niemowlat i to jest super sprawa bo sama stosowałam ale nie pamietam nazwy bo oddałam to znajomej :p

brenda pisze:
ASIA Z a probowałas pomuc jaj sie od gazowac termometrem albo jest w sprzedazy taka specjalna rurka do odgazowania dla niemowlat i to jest super sprawa bo sama stosowałam ale nie pamietam nazwy bo oddałam to znajomej :p
kurcze nam odroadzali i ja tez odradzam takie urzadzenia...

Asia Z sprobuj kupic kropelki esputicon kosztuja okolo 17 zl ale dzialaja cuda.Dwa -trzy razy dziennie po dwie trzy kropelki.Sprobuj !!!

Na Twoim miejscu poszla bym z tym do pediatry niech cos pomoze wkoncu od tego jest!!!Moze trzeba zrobic jakies specjalne badania lub usg brzuszka...kurcze nie czekaj tylko idz z dzidzia po co sie obie meczycie!
jak duzo mam tak duzo pomyslow i rad :) sorry brenda :( za to co napisalam powyzej ale nie mozna pomagac termometrem bo taki maluszek sie tak szybko przyzwyczaji a do tego podraznic mozna jelitka wiec odradzam.

asiaz kladz ja jak najwiecej na brzuszku.

U nas pogoda sie troszke poprawila.Jula zalicza drzemke popoludniowa a ja zmykam umyc glowe.dzis wybieramy sie na imprezke a Jule podrzucamy do mojej mamy.

JOANNA ja sie nie gniewam

napisałam to co nam pomogło a walczyłam z kolkami przez 3 miesiace i moj mały sie nie przyzwyczaił ani zadnej krzywdy mu nie zrobiłam a potrafił od rana do nocy płakac

Brenda kochanie próbowałam termometrem ale mała drze sie jak głupia  ;) broni dostępu do dziurki ;D ściska pośladki i nie ma mowy żeby tam dojść. Raz sie udało-mąż ją trzymał  ja wsadzalam ale za bardzo nie było efektów :( wiec zrezygnowaliśmy

reklama
A mój pediatra to pozjadał chyba wszystkie rozumy bo powiedział że to normalne u dzieciaczków i muszę przez to przejść a nie ma co ją faszerowac lekami- mam szukać jakiegoś naturalnego sposobu. I bądź człowieku mądry. Łatwo mówic jak sie nie siedzi 24 h z cierpiącym maleństwem. A a brzuszku często kłade małą w dzień do spania chociaż ostatnio już nie chce tak leżeć-coś jej sie przestawiło.
Właśnie sie obudziła, lecę do niej. Papa dziewuszki ;D

Do góry