reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ANKA
Milego malowania:tak::tak::tak:

Moje wlasnie wstaly wiec sie pewnie nie wyspaly:no::no::no:Mam tylko nadzieje ze nie beda mi wyly bo do wieczora jeszcze daleko:no:

Zaszło slonce i zrobilo sie zimno jak cholera brrr:no:

reklama
...
Wściekłam się przed chwilą okropnie. Ojciec przyjechał coś tam w garażu porobić i oczywiście z fajką w buzi:wściekła/y: a wiecie że u mnie to zaraz pod drzwiami. chciałam z małym wyjść na spacer ale zrezygnowałam, bo przez kłęby dymu z nim przechodzić nie będę:no: Ciśnienie mi się podniosło i zadzwoniłam do mamy, że jak go nie ochrzani i czegoś mu nie powie to będę zostawiać drzwi garażowe otwarte i niech se mówi co se chce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bo ja to moge prosić, błagać a każdy ma to gdzieś. Złażą się aż do piwnicy żeby se zafajczyć..jakby nie można na balkonie u siebie czy przed domem...no kuźwa zero poszanowania no. jak mi ojciec coś dzis powie to mu walnę, że kochający dziadek a dla wnuka jedngo i drugiego nic:wściekła/y:
Iwcik a tak w ogóle to my niedaleko siebie mieszkamy! Ja jestem z Krosna
Nie dziwię się, że się wkurzasz. Ja też bym się wściekła jakby mi ktoś Piotrusia podtruwał. :wściekła/y: U mnie i moi rodzice i teściowie palący, ale nikt, absolutnie nikt nie pali u nas w mieszkaniu - zawsze wychodzą na dwór, a jak jesteśmy u nich to też wychodzą, więc nie ma z tym problemu na szczęście. :tak:
...
Ja jakbym miala urodzic 2 dziecko i mialby to byc chlopiec to bylby z Oliwka w rozowym pokoju ;-).
Twoje dzieciaki beda mialy wspolny pokoj?czy osobno?
...
Widze ze Ty tak jak ja ogladasz Na wspolnej o 11 ;-)
...
Bo kolor pokoju zawsze zależy od tego pierwszego dziecka :-D:-D:-D:-D:-D
A my mamy malutkie mieszkanko, więc dzieci będą w jednym pokoju no i jeszcze przez jakiś czas na pewno my z nimi będziemy spać, a później przeniesiemy się ze spaniem do salonu, jak już trochę podrosną. :sorry2: No chyba, że w totka wygramy i kupimy duuuuuży dom! :-D:-D:-D

A jeśli chodzi o "Na wspólnej" to jestem zagorzałą fanką. :-D Już z 5 lat oglądam i niewiele odcinków przepuściłam. Jak się Piotruś urodził to zawsze reagował na tą piosenkę na początku każdego odcinka. :-p:-D
... Chodzi mi o NIP. CZyw zwiazku z nowym nazwiskiem on zostaje ten sam??
NIP się nie zmienia - nadają ci go tylko raz w życiu. :tak:
...
Kurcze mam chłopa w domu i nic poczytać nie mogę :baffled:
Oj wiem coś o tym :tak: Jak mój w domu to bałagan jest nie do opisania i z niczym się wyrobić nie mogę. :eek: Nie wiem czemu tak jest! :sorry2:
...
no i oczywiscie poszlo o patryka:eek:

ze ja go nienawidze bo twierdze ze powinien miec kare i ni ejechac do kina klasą bo wczoraj przyniósł uwage ze bije 3 lata mlodsego chłopaka ze szkoły po głowie:wściekła/y:

a M oczywisie ni mu nie powiedzial tylko zapytał dlaczeto opdowiedial aha i podpisał:baffled:

do tego o 10 zadzwonila wychowawczyni zeby mu wrócic uwage bo nie dosc ze bije mlodsze dzieciaki to jesze w busiku skolnym non stop pyskuje babce i kierowcy i ro******* robi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

juz jest ok- chyba zrozumial żemam racje, ale wiem ze i tak nic tm nie zrobi, ale focha juz prynajmniej na mnie nie ma, ze niby jego ukochanego najwspanialsego i najgrzeczniejszego syneczka nienawidze:baffled:

kurde i znów sie wkurzam:sorry2::-D
Medea, nie nakręcaj się tak. :tak: Szkoda zdrowia. :tak: Strzel focha, a jak mu trochę przejdzie to na spokojnie wytłumacz co i jak - na pewno dotrze. :tak:
...
No to teraz sie witam:-)
Z wyrka wyszlam kolo 10 :tak::tak::tak::tak:W sumie planowalam z mlodymi podjechac do pediatry bo cos sa marudne i przeziebione i chcialam zeby Je zobaczyla ale tylko dlatego ze tearz jest weekend:tak:Obydwie mi cos kszla i smarkaja a do tego maja stan podgoraczkowy:no::no::no:Ale ze moja lekarka zdrowe dzieci przyjmowala dzisiaj do 10;30 to nie bylo takiej opcji:szok::-D
Podalam Im syropki i teraz spia:tak::tak::tak:
Przyszla do mnei znajoma na kawke i tak mi zlecialo rano;-):-)

Pogoda super i moze jak mlode obudza sie w lepszym humorze i nie beda mialy goraczki to wyszlabym z Nimi na troszke:tak::tak::tak:
Mnie glowa boli a rano bolalo mnie gardło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zdrówka dla dziewczynek! :tak:
I dla Ciebie też. :tak:

Piotruś zasnął już ze dwie godziny temu! :szok: No nieprawdopodobne po prostu :szok:

A ja ogarnęłam trochę mieszkanie i chyba zaraz będę podgrzewać wczorajszy obiad, bo coś mi się zdaje, że mój małżonek niedługo do domku zawita, bo dziś wcześniej do pracy pojechał. :tak:

jestem,juz kawke co prawda wypialm,ale postanowilam do was zajrzec,a zaraz siadam do pisania,poki mam jakass wene
specr zaliczony z odsniezaniem sniegu,lazeniem i tarzaniem sie po zaspach,jezdzeniem na sankach i psem:tak::tak::tak::tak:
zupka dzis krupnik.
towrzystwo teraz bajke oglada
za oknme co chwila sypie:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
niedlugo z chalupy nie wyjde.....

Witam ,ale napisałyście,nie jestem w stanie tego przeczytać ,4 duze 40 postowe strony:szok:
A ja słaba jakas jestem,zoładek mnie nie boli ,ale nic mi sie nie chce ,zatoki ,gardło,coś mi sie zdaje ,ze to juz tylko lekarz mi pomoże ,jak sie nic nie poprawi to w poniedziałek idę:tak:.Wymyśliłam sobie na obiad kopytka i bigosik ,diabli nadali-tle roboty ,ale powolutku czymś sie zajme przynajmniej ,bo najchętniej to bym sie owinela kołdra.
MH-kawał przedni:-D:-D

oj kochana,przez to ze masz @ to jestes dodtakowo osabiona i mocniej Cie wzielo :-(
ja tak mialam ostatnio
a teraz jestem przed @ pare dni,moj jest caly czas przeziebiony, i chyba sprzedal mi katar bo tak mnie w jedenj dziurce dziwnie kreci ,wiec jutro pewnie....
ale moze na noc teraflu zapodam to sie jakos obronie mysle:tak::tak::tak:

Moje dziecko zjadło przed chwilą całą michę sałatki z owoców :szok::szok::szok::-)

moja dzis pol jablka bo bananow nie ma

Weszłam na gg i patrze- opis znajomego-" po wizycie u chirurga stomatologicznego-polecam"
hihi, idę coś zjeść, bo gościa burczeniem przegonię. Narka babeczki

ja sobie taki powinnam wstawic:-p

Zdrowiejcie dziewczyny szybciutko! :tak::tak::tak::tak:

Łooooooo matko! Ale śnieg sypie za oknem! :szok::szok::szok::szok::szok::szok: Nosz kurna, ile można! :dry::dry::dry::dry:

u mnie to samo

Wiele osób obstawia dziewczynkę - pewnie tak, żeby do pary było :-D

A ja sama nie wiem. Jakoś od początku ciąży myślę o tym maleństwie w rodzaju męskim. :cool2: No ale jak byłam z Piotrusiem w ciąży to miałam przeczucie, że będzie dziewczynka. :-p:-p:-D:-D
A kolorystycznie to raczej neutralnie się przygotowujemy - różu nie kupujemy, pokoik jest niebieski wprawdzie, no ale na ścianie, gdzie stoi łóżeczko malucha są aż 3 kolory i jeszcze bajecznie kolorowe naklejki. Pościel też kolorowa. :tak:

a ja lubie niebieski,dla dziewczyn moich tez,takie moje skrzywienie.rozowy maja bo dostaja,ja to raczej rozu nie kupuje,chyba ze ciemny:tak:
ja z obiema mialam przeczucie ze beda laski:tak::tak::tak::tak:

Kurcze tabletka dopochwowa mi teraz wylazi.2 dni temu sobie ja zapodalam a teraz strasznie wylazi i swedzi mnie :-(
@ nadal brak .

WIKI ja lubie zime ale w tym roku juz bym chciala aby bylo cieplej .

jezeli to byla infekcja grzybicza to Ci teraz strzepi poprostu wylzaza,no gdzies to musi wyplynac

Ja miałam amniopunkcję, jak byłam z Piotrusiem w ciąży, więc wyniki dały nam 100% pewności, że facet będzie. :tak: Nie czułam się zawiedziona, bo właściwie to było mi wszystko jedno czy chłopak czy dziewczyna. Za to mój m chciał dziewczynkę, no ale teraz twierdzi, że w życiu by Piotrusia na dziewczynkę nie zamienił. :tak::tak::tak:

moj tez tak to niby chcial chlopaka ale jak zobaczyl Weronike to powiedzial ze 3 tez moze byc dziewczyna:-D:-D:-D:-D

Teraz będzie kinder-niespodzianka :-p:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ANKA
Milego malowania:tak::tak::tak:

Moje wlasnie wstaly wiec sie pewnie nie wyspaly:no::no::no:Mam tylko nadzieje ze nie beda mi wyly bo do wieczora jeszcze daleko:no:

Zaszło slonce i zrobilo sie zimno jak cholera brrr:no:
dzieki, wlasnie zakonczylysmy malowanie
Laura przypomniala sobie o bajce z zabkami Kuss den Frosch- pozyczona od Agnieszki, kazal sobie wlaczyc wiec wlecialma poczytac

Piotruś zasnął już ze dwie godziny temu! :szok: No nieprawdopodobne po prostu :szok:

A ja ogarnęłam trochę mieszkanie i chyba zaraz będę podgrzewać wczorajszy obiad, bo coś mi się zdaje, że mój małżonek niedługo do domku zawita, bo dziś wcześniej do pracy pojechał. :tak:

jak ja bym chciala zeby Laura mi tak pospala w poludnie a potemw ieczorkiem bez niczego poszla sapc:sorry2:

A ja dzis jeszcze paste jajeczna zrobie tak w sam raz na kolacje:tak:Moj uwielbia wiec go zaskocze

Anabuba a u mnie za oknem od rana deszczowo:baffled: nawet nie ma jak wyjsc a chcialam do miast po twarog skoczyc.Dzis sobie daruje jutro moze bedzie ladniej to sie przejde z Laura.
A co do literowek to wiadomo kogo tyczyly:-p ja tez rabie literowke wiec luzik nie ma sie czy przejmowac:-D

:szok:
Tobie to kochana moze sie zdarzyc.Ale ja:szok::szok::szok::-D:-D:-D

Malinka jestes na bb bo mam pytanko do ciebie
jestem Wikuś co chciałaś???
Witam laski ja dopiero teraz:baffled:
od rana miałam urwanie tyłka:dry:
wpadłam rano poczytałam i tyle musiałam odwalić tone prasowania chałpkę ogarnąć ,dzieciaki spakować ,potem przyjechali rodzice wypili kawkę i zabrali dzieci a poza tym chłop mi się tu pod nogami plącze więc same wiecie jak to jest:-D
Iwcik jak to co będziesz mieć no kobitkę we wrześniu na rozpoczęcie roku szkolnego się urodzi:-D:-D:-D:-D
jutro mamy domową imprezkę a niedzielę mam wolną od pracy jak to pietruszka powiedział na trzeźwienie:-D:-D

Dziewczn macie pozdrowienia od AS. Szkują się do wjazdu pełną parą, jutro 6 rano wmarsz, hihi. Alez im zazdroszczę-a co niech cie bawią. Nie mam czasu wejśc, bo wprawa z Kubulcem to jak pielgrzmka, wszstko pozałatwiać i popakować i w ogóle...

a no wlasnie zastanawialam sie gdzie ona jest.
chyba sie na mnie pogniewala cos mi sie zdjae:-:)-(tylko nie wie za co

Wściekłam się przed chwilą okropnie. Ojciec przyjechał coś tam w garażu porobić i oczywiście z fajką w buzi:wściekła/y: a wiecie że u mnie to zaraz pod drzwiami. chciałam z małym wyjść na spacer ale zrezygnowałam, bo przez kłęby dymu z nim przechodzić nie będę:no: Ciśnienie mi się podniosło i zadzwoniłam do mamy, że jak go nie ochrzani i czegoś mu nie powie to będę zostawiać drzwi garażowe otwarte i niech se mówi co se chce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bo ja to moge prosić, błagać a każdy ma to gdzieś. Złażą się aż do piwnicy żeby se zafajczyć..jakby nie można na balkonie u siebie czy przed domem...no kuźwa zero poszanowania no. jak mi ojciec coś dzis powie to mu walnę, że kochający dziadek a dla wnuka jedngo i drugiego nic:wściekła/y:
Iwcik a tak w ogóle to my niedaleko siebie mieszkamy! Ja jestem z Krosna

ja tez bym sie wsciekla i bym pwoiedziala ojcu ze jak chce sie truc to niech sie truje ale nie Ciebie i dzieci

jestem jestem..:tak:. Łaże sobie po BB i szukam czegoś ciekawego....zaraz mały się obudzi i od nowa jazda..A dziewki znacie sie na numerkach??? Chodzi mi o NIP. CZyw zwiazku z nowym nazwiskiem on zostaje ten sam??

zostaje ten sam ,ale jak zminiisz nazwisko to trzeba to zglosic
chyba

ze ja go nienawidze bo twierdze ze powinien miec kare i ni ejechac do kina klasą bo wczoraj przyniósł uwage ze bije 3 lata mlodsego chłopaka ze szkoły po głowie:wściekła/y:

a M oczywisie ni mu nie powiedzial tylko zapytał dlaczeto opdowiedial aha i podpisał:baffled:

do tego o 10 zadzwonila wychowawczyni zeby mu wrócic uwage bo nie dosc ze bije mlodsze dzieciaki to jesze w busiku skolnym non stop pyskuje babce i kierowcy i ro******* robi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

juz jest ok- chyba zrozumial żemam racje, ale wiem ze i tak nic tm nie zrobi, ale focha juz prynajmniej na mnie nie ma, ze niby jego ukochanego najwspanialsego i najgrzeczniejszego syneczka nienawidze:baffled:

kurde i znów sie wkurzam:sorry2::-D

nie wkurzaj sie.ale w sumie jak on tak sie zachwouje to ja tez bym tak latwo nie przepuscila

Choinka chyba do 2 lutego może byc nie??:confused: Ale za to nastrój świąteczny mam jeszcze:-D:-D:-D

no niby tak ale tak glupio ze ejszcze choinka:-)

a ja mam w planach robic oponki :)
)

moja mama znalazla jakis przepis na paczki dla alergikow zeby i Weronika mogla zjesc.ma wyprobowac

A jeśli chodzi o "Na wspólnej" to jestem zagorzałą fanką. :-D Już z 5 lat oglądam i niewiele odcinków przepuściłam. Jak się Piotruś urodził to zawsze reagował na tą piosenkę na początku każdego odcinka. :-p:-D

ja oglafam od poczatku ale nie zawsze mi sie udaje codzinnie

Anabuba a u mnie za oknem od rana deszczowo:baffled: nawet nie ma jak wyjsc a chcialam do miast po twarog skoczyc.Dzis sobie daruje jutro moze bedzie ladniej to sie przejde z Laura.
A co do literowek to wiadomo kogo tyczyly:-p ja tez rabie literowke wiec luzik nie ma sie czy przejmowac:-D

to juz wole snieg niz deszcz
a literowkami sie nie przejmuje:-D

reklama
Do góry