reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ja moim też nie podbieram ze skarbonki:no:czasami proszę o pożyczkę jak np muszę kupić chlep w osiedlowym warzywniaku a tam tylko gotówka a ja np nie mam ale szybko się upominaja o oddanie długu:baffled:a julina to nawet sobie odsetki dolicza:dry:jak pietruszka pożyczyl od niej kiedyś dychę to po tygodniu musiał jej 12 oddac:-p

Julcia od mlodych lat wie jak zarobic hehehe to dobrze wrozy :tak:Da sobie kobieta rade w zyciu:tak:

reklama
Po wizycie u gin
nadżerka ładnie wygojona
tylko upławy mam-więc dostałam globulke JEDNĄ ZA 22 zł:szok: ale ponoć jedna ma wystarczyc bo to duuużo większa dawka:tak:
dobre ze disiaj sie nie umylam zanim do niej poszlam bo pewnie znów by nie wiedziala ze cos tam mam, a tak przynajmniej wiem dlaczego mnie bolaloo przy przytulankach:-p
Dziś wieczorem jak sie glade to m wstaje w nocy i rano do ałego bo ja musze lezec z ta globulka, a nie mam zamiaru kupowac nowej jak ta nie pomoze znów za 22 zl jednej:baffled:
....

TY non stop gdzies lazisz Jak nie po dentystach to po ginekologacj POWODZENIA:tak:

Oli wstala juz kilka minut temu Ale G z nia siedzi ja musialam was doczytac:-p

Powiedzialam G ze teraz to juz wsio mnie kicha Ja kasy nie pozycze od mamy Ani grosza Ja juz tylko bede od niego wymagala i nie obchodzi mnie skad on wezmie.I jWygarnelam mu wszystko co trzea zaplacic i dla Oliwki co trzeba kupic

Powiedzialam mu ze ja go teraz bede obserwowala i mam kilka warunkow
Bede widziala czy pije czy nie pije Jak chodzi na terapie i jak szuka sobie pracy oraz jak my sie dogadujemy Wszystko to bede obserwowala a jak nie to POJDZIE MIESZKAC DO OJCA i srio tak zrobie
Ja patrze na Oliwke Teraz nich G stanie na glowie i utrzyma rodzine ja juz palcem nie kiwne NIe odezwe sie Tylko bede obserowac I jak cos to poleci do ojca A G wie ze ja jestem do tego zdolna

Juz dzis rano jak sie klocilismy to chcialam mu wyrzucic ciuchy przez balkon ale Oliwka tam spala:-p
dobrze, pokaż mu enie może sobie tak pogrywać...

a ja... no latam:-D
dopiero teraz zaczynam o siebie dbać jak diecko mam i zaczynam byc bardziej odpowiedzialna:-D:-D

my sobie sami wstawialiśmy co by zaoszczędzić, ale nie mamy jescze parapetów na zewnątrz i pizga nam spod okien:baffled: dzisiaj to masakra jaka pogoda:szok:
Anaconda, Medea wysłałam wam PW:tak:
kurcze już chyba wszystkim powysyłałam:-D:-D:-D:-D
ja Ci odpisałam na PW dłuższą wypowiedź i nie do konca aż tak pocieszająca jak laski:-p ale ja wiem że bedzie dobrze:tak:
Dzień dobry! :-)

Długo nie zaglądałam, ale coś mi weny brakło. Źle się czuję, jestem spuchnięta i wyglądam mniej więcej (właściwie to więcej :baffled:) jak hipopotam. Wczoraj był sądny dzień. Piotruś wstał lewą nogą i od rana był tak rozmarudzony, że myślałam, że nie wytrzymam już. Nic mu nie pasowało :dry::dry::wściekła/y::wściekła/y: Później przez własną sklerozę zapomniałam włożyć wąż od pralki do sedesu i ze dwa płukania poszły na podłogę - to się aż popłakałam z bezsilności jak zobaczyłam cały korytarz zalany :-:)-:)-( No i jeszcze przysłali mi tą pościel dla maluszka, co zamawiałam ponad tydzień temu. Myślałam, że wcześniej będzie, no ale ważne, że przysłali, tyle że w paczce było wszystko co zamawiałam oprócz prześcieradełka. :wściekła/y: No i się wkurzyłam. :wściekła/y: Na szczęście zadzwoniłam do nich i babka mnie przeprosiła, powiedziała, że mi doślą na własny koszt. No ale... :baffled:

A dziś nic mi się nie chce. Znów wstałam zmęczona i spuchnięta! :dry: Mam dość! A jak w poniedziałek byłam u mojej gin to powiedziała, że to jeszcze potrwa, bo szyjka się nie skraca, a dziecinka wysoko siedzi! :dry::dry::dry:

Idę trochę poczytać! Pewnie jest tego tyle, że i tak nie dam rady przebrnąć, więc powiedzcie mi kochane, czy nasza Pati urodziła? Bo to mnie bardzo interesuje! :tak:
kochana juz niedlugo:tak::tak::tak: dasz rade:tak: teraz niczym sie nie denerwuj, nic nie rób tylko leż i odpoczywaj
a ztym wężem to przesrane:baffled:

A ja dostałam@@ ,co mnie średnio cieszy ,bo jutro planuję na basen z grupa z aerobicu jechać i cieżko ,bo to najobfitszy dzień u mnie:baffled:
Rany jeszcze dwa dni i zwariuję z dziećmi 2 tygodnie w domu,ale z drugiej strony nie będzie trzeba sie zrywać codziennie skoro świt:tak:
Do moich obolałych zatok dołaczył jeszcze ból gardła,tak mnie atakuje z każdej strony,ale na baesen chcę jechać cholernie:-p
oooj ja tez bym na basen poszła:sorry2:
tyle że ja i moja zadyszka:baffled: jedną albo dwie dlugosci przeplyne i sie dusze- tak saqmo mam z bieganiem- tylko na bieżni na siłowni nie mam zadyszki:confused:

co do okresu to tampon i wio:-p
a i coraz lepiej mi sie jezdzi kiedys scielam sie z mężemo o samochód bo mu za duzo pali bo cos tam bo jezdze po dziurach to za szybko to za wolno :szok: no to ja sdie zawzielam i zostawilam samochod i do pracypojechalam autobusem i byłam 1,5 godziny pózniej :-D i jak wrociłam przed 16 a on mial na 18 do pracy i tez pojechal autobusem ale zadzewonił z pracy i nie wiedzial jak mi to powiedziec wiec mnie przeprosiła i pyta sie czy przyjade po niego rano bo bedzie szybciej no inie bedzie marzl na przystankach a ja a tu cie mam jak tak to to duzo pali :-p a teraz juz nic nie gada :-D:-D kiedys ja tez mialm jechac autobusem a mąz nioe jedz samochodem bedziesz szybciej nie zmarznieszi
super ze coraz lepiej sie jezdzi:tak: hahahah
to tera juz chyba nic nie wspomni ze duzo pali:-D
Joasiu,mróz wymroził to chłop zmądrzał;-):tak::tak:.
Napije się któraś ze mną kakao:confused::happy2:?
kawapiernikowa.jpg

ciasteczka.jpg
ale kusisz:sorry2:

Marta podrzuć kilka pierogów ,bo z serem i kaszą nie jadłam nigdy:no:
ja tez nie jadłam:no::no::no: ale u mnie to raczeh ni eorzejdzie:baffled: bo moi to miesozercy, a kaszy nie tkną:no:
Proszę bardzo Madziula
pierogi-z-kasza-2-b.jpg
mmm apetycznie wygląda:tak: ale pewnie lepiej wygląda niz smakuje:-D jakos nie przemawia do mnie kasza z serem:-D

Spadam do garów. Na razie dzieweczki ( dobrze, że "e" mi nie zjadło:-D)
:-D:-D:-D:-D
No to Malinka kochana trzymam cie za slowo :-D:-D:-D:-D

A co do kawy to M pije ich dziennie ok 10 jak nie wiecej :-D:-D ja na szczescie pije tylko jak mam gosci :-D:-D ale taka kawa do naszej maszyny kosztuje ok 10 zl jest ich tam 18 torebek wiec starcza opakowanie kawy przy moim m tylko na 2 dni:-D:-D:-D no ale co zrobic kawy mu nie zabronie pic;-);-);-):-D:-D:-D Ale mam nadzieje ze u nas kawa nie zdrozeje:))))))
:szok::szok::szok::szok::szok::szok: 10 zł na2 dni:szok:
nie dosc ze Twój tak dużo kawy pij- niedrowo tojeszcze drogo:-D

Aga 10 kaw:szok::szok::szok:wow jakie on m ciśnienie??
ja pije 2-3 kawki ale pól na pół z mlekiem:tak:ale herbaty to my pijemy ogrom 100 torebek liptona czyli bardzo wydajnej herbaty nam schodzi w miesiąć do tego 3-4 owocowe herbaty i 6-7 granulowanej rozpuszczalnej owocówki:baffled:z tym że mało napoi kupujemy co najwyżej wodę :tak:
my maluuutko herbaty i kawy

kawe raz dziennie- maksymalnie dwa, herbata do śniadania i do kolacji hcoc tez nei zawsze
u nas pelno herbat ciągle leży-ja tylko nowe smaki jakies kupuje i mamy różne rodzaje bo rzadko u nas sie pije:-D
pati napoje, bo on za herbatą nie bardzo a my z M wode zazwyczaj:tak::tak::tak:

witam:-)

Rano pobudka o 9 ale polezalam do 9:30 bo Laura jeszcze spala wiec jak tylko wstalam zrobilam Laurze snaidanko, polecialam pod prysznic i umylam wlosy.Ubralam sie i pomalowalam wtedy przyjechal moj byla 10:20 wiec zalozylam butki i wyszlam

U gin nie czekalam tylko weszlam odrazu.Zrobil mi badanie piersi i wymazy.Poinformowal ze wchodzac w wiek 30 lat powinnam co 1,5 roku robic komputerowe badanie peirsi.A poniewaz ja nie oszczedzm na zdrowiu zapytalam ile to kosztuje tak wiec za takie badanie trzeba zaplacic 120e trwa ono do 20 minut.
Wychodzac pozdrowil mojego meza i pytal o Laure :) To bylo mile.A no i powiedzial ze czeka kiedy przyjde na wizyte z powodu braku miesiaczki:tak:

Wracam do domu a tu posprzatane:szok::szok:
Wiec nastawilam zupke kalafiorowa i szybko na neta:-D

widzialam ze musze 3 strony nadrobic oszalaly czy co:szok::confused::-D
to neizle sobie liczy- ale jak masz pieniadze to na zdrowiu lepiej nie oszczedzac:tak:
tylko najgorse co maja zrobic kobiety jak ich nie stac:baffled:
u nas w przychodni nie ma na nfz usg piersi:no:
Słuchajcie mój Pietruszka co sobotę i niedzielę gotuje obiady i ma swoje ulubione przepisy na necie drukuje je sobie i robi z przepisu:szok:
ostatnio robił zeberk w miodzie i z rodzynkami jak mi powiedział że miód rodzynki se mysle noooooo może nie będzie mi kazał jeśc no ale kazał i były jami serio mi nigdy takie pycha nie wyszły:no:
2 tygodnie temu robił klopsiki z mięsa mielonego i ryżu tak pół na pół w sosiku pomidorowym wam poweim że były takie pycha że nawet Adam który klopsiki tak sobie lubi zjadl na obiad i na kolację prosił to samo:szok:
:-D:-D ja jakos nie wyobraam sobie z miodem i rodzynkami:no: nie lubie rodzynek:-p

i tak pisałam posta godzine temu i znow musze nadrabiac co napisalyscie zanim odpisałam:baffled:

Po wizycie u gin
nadżerka ładnie wygojona
tylko upławy mam-więc dostałam globulke JEDNĄ ZA 22 zł:szok: ale ponoć jedna ma wystarczyc bo to duuużo większa dawka:tak:
dobre ze disiaj sie nie umylam zanim do niej poszlam bo pewnie znów by nie wiedziala ze cos tam mam, a tak przynajmniej wiem dlaczego mnie bolaloo przy przytulankach:-p
Dziś wieczorem jak sie glade to m wstaje w nocy i rano do ałego bo ja musze lezec z ta globulka, a nie mam zamiaru kupowac nowej jak ta nie pomoze znów za 22 zl jednej:baffled:

mmm apetycznie wygląda:tak: ale pewnie lepiej wygląda niz smakuje:-D jakos nie przemawia do mnie kasza z serem:-D
Świetne wieści do ginki:tak:.
A co do pierogów to jak Olek wcina to muszą być dobre;-):tak:,bo on z reguły niejadek:-( a i do tego skwareczki obowiązkowo:tak:.

Medeuska takiego badania ubezpieczenia nie pokrywaja takie normalne tak dzis nie placilam z te badanie piersi i ogolnie za wiayte bo to ubezpieczenie pokrywa A o tym badaniu on mi powiedzial jak bym chciala nie musze tego rovbic.On ma najlepszy sprzet usg bo na miejkscu robi Ci usg w 3d i nawet w 4d:tak:

Madziula przy okazji posta Asi mi sie przypomnialo :) Ty z @ chcesz na basen na ten aerobik isc:confused:ja bym nie ryzykowala skoro masz 2 dzien najbardziej :baffled:

Myszunia tobie tez przy okazji posta Asi odpisze.Chyba mialas zly dzien a hipciem sie nie przejmuj ja na siebie mowilam amfibia:-D

Meduska to super że u gina ok to kiedy możecie się tulić???
a mi te żeberka z opisu to jak pisałam też nie bardzo za to w smaku były jami:tak:
Marta a ja się zastanawiam czy do tego farszu nie wbić jajka opanierować i kotlecików nie zrobić:tak:takie serowo gryczane były by jami:tak:

Świetne wieści do ginki:tak:.
A co do pierogów to jak Olek wcina to muszą być dobre;-):tak:,bo on z reguły niejadek:-( a i do tego skwareczki obowiązkowo:tak:.
no to spróbuje kiedys jak dasz przepis dasz na wątek:-p
Medeuska takiego badania ubezpieczenia nie pokrywaja takie normalne tak dzis nie placilam z te badanie piersi i ogolnie za wiayte bo to ubezpieczenie pokrywa A o tym badaniu on mi powiedzial jak bym chciala nie musze tego rovbic.On ma najlepszy sprzet usg bo na miejkscu robi Ci usg w 3d i nawet w4d
a no to fajnie:tak::tak::tak:

co do tulenia z M to z tego wszystkiego zapomniałam spytac:-D

ale chyba już:confused:
mi i taj sie nie chce wiec jescze tydzien minimum go przetrzymam;-)

Medeuska a niech sie chlop jeszcze tydzien meczy:confused::-D:-D
Fajnie ze wszystko dobrze sie goi .Ja jak dzis zapytala z czego sie nadzerka robi to mi powiedzial ze jak by bylo wiadomo to by dawali cos przeciw:-D:-DUsmialam sie:tak:

Wiecie jakie mam super ciasto:-pNormalnie sernik z czerwona porzeczka a na gorze jablka z cynamonem:-pnajesc sie go nie moge:sorry2:

reklama
Medeuska a niech sie chlop jeszcze tydzien meczy:confused::-D:-D
Fajnie ze wszystko dobrze sie goi .Ja jak dzis zapytala z czego sie nadzerka robi to mi powiedzial ze jak by bylo wiadomo to by dawali cos przeciw:-D:-DUsmialam sie:tak:

Wiecie jakie mam super ciasto:-pNormalnie sernik z czerwona porzeczka a na gorze jablka z cynamonem:-pnajesc sie go nie moge:sorry2:
kurde nie rob smaka:-p

a goić to juz sie ładnie zagoiło:tak:

teraz tylko ta globulka na grzyba:-D błehehe znaczy sie na upławy i bedzie ok:tak:

Do góry