reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

aaaaaaaaaaaaaaa własnie zapomniałam Wam powiedziec
Wczoraj MAks poszedł spac o 7 i obudził się o 6:sorry2::-):-):-)

żadnej pobudki ani na chwileczke w nocy:tak:
tak to zazwyczaj sie budzi kolo 3 na jakies jedzonka aczasem po cmoka i zasypia spowrotem:tak:
fajnie by bylo jakby juz tak mu zostało i teraz tylko wydłużał się ten czas:sorry2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
hej dziewczynki:tak: ja nie śpię od 3:szok::szok::szok: swtrasznie u mnie wieje za oknem, aż huczy, odgłosy jak z jakigoś horroru:szok::szok::szok::szok:ale nie chciało mi się wstawać bo i w domu jakoś zimno się zrobiło, koło 5zrobiłam obchód:-Dnajgłośniej mi wieje w sypialni:baffled:

teraz czekam na faceta od okien, miał być o 6:30 a nie ma go do tej pory, siedzę i czekam bo muszę wyjść i bramę otworzyć a tak mi się nie chce wychodzić:no::no::no::no::no::no::no:wczoraj wpadł na moment zobaczyć co się dzieje z tymi oknami i dzisiaj maił naprawić to co spieprzył:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wieje mi spod parapetów
u mnie tez takie odgłosy:sorry2: budzilam sie co chwile w nocy:baffled:
idę trochę poczytac

U mojej mamy też spierdzielili okno jak zakładali a najgorsze że firma zbankrutowała i teraz nie ma do kogo z reklamacją iść:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dlatego najlepiej w "sprawdzonej" takiej która jest juz długo na rynku i mamy wieksze prawdopodobienstwo ze ne zbankrutuje:tak: nawet chocby trzeba bylo troche doplacic:tak: okna jednak nie są na chwile:tak:

reklama
Hej.

z tego wszytskiegotak sie zagadal ze w koncu poszedl dalej.no i sie oazalo ze koperty nie wzial a ja tez zapomnialammu dac.
poszedl kawalek ,patrze ze wraca.wyskakuje za nim z koperta i dre i macham zeby sie wrocil:-D:-D:-D:-D gluia jestem nie:-)
no ale ladnie podziekowal:tak::tak:
....................................................................................
poza tym wprowadzili dziennik elektroniczny-cos w sam raz Malina dla Ciebie :tak::tak::tak::tak::tak:
mozna byc codzinnie na biezaco z ocenami dziecka i z obecnosciami itd
..........................................................................................
dostala haslo i login:tak::tak::tak::tak::tak:
Paulina dobrz wypadla.oceny 4 i 5 na semestr(takie czastkowe).
...............................................................................
a po zebraniu przy okazji zebrania rodzicow bylo ogladanie sukienek komunijnych.ustatlilismy ze beda skromne proste alby dla dziewczyn a chlopcy w garniturkach.alba 100zl z torebka:tak:

• Historia z księdzem :-D:-D:-D. Swoją drogą to miał tupet wracać się.:baffled::sorry2:
  • U nas w Radomiu takie dzienniki są w każdym liceum.:tak:
  • wielkie Gratki dla Paulinki za bardzo dobre oceny.:tak:
  • Ja zapomniałam , że ty też masz komunistkę.:tak:;-) U nas koszt alb chłopiecych ( krótkich) + spodnie czarne w kant - 130 zł, alba dla dziewczynki + dodatki - 150 zł.:szok: Ździerstwo.:dry::baffled:
  • Czy Paulina miała jakieś zaliczenia z religii?:confused: Nic o tym nie pisałaś.:sorry2:
mój też czasami okrutnie chrapie,że mam ochotę wywalić go z pokoju :-D:-D:-D:-D zawsze w tedy dostaje z łokcia w plecy i przestaje na trochę :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
też tak robię :sorry2:

.....A teraz byłam w skrzynce i przyszło upomnienie za prąd. Zapłaciłam rachunek co prawda z tygodniowym opóźnieniem ale to było ponad tydzień temu:baffled::szok:
Zuza śpi, mnie cos chyba jajniki bolą. W poniedziaek do gina poproszę o tabletki bo już mnie denerwuje czekanie na @@@ i m oze te bóle sie skończą i ochota na seks przyjdzie bo ostatnio masakra:baffled:

Ide poczytać teraz
upomnienie wyjaśnij, bo oni po jednej niewpłacie przyjeżdżają i odcinają światło.:tak::baffled:
Może podwiało cię?:cool2::-D;-)

Jaki mam spokój w domu.:unsure:Ale nie na długo.:baffled: Julka po trzech godzinach dziś wychodzi.:dry:
Zmiatam ogarnąć się.

ide zrobić jakieś śniadanie i sie wykapa potem, bo do gina dziś na kontrole:sorry2:
Ciekawe kiedy bede mogła sie w koncu poprzytulać zM:-D

witam porannie!
jak nic dzis mnie zasypie!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:
za oknme -8 tylko ale pizga na calego!
Paulina w szkole Weronika zjadla o 7 butle i spi.w piecu rozpalilam,odgarnelam troche sniegu spod drzwi i do furtki:tak:

Kochana a na terapii wczraj byliście, na pewno by Was pokierowali gdybyś spytała.
I podtrzymuje swoje zdanie, idźcie jak najszybciej, mama może zotać z Olwką, chyba zależy jej na szczęsciu całej rodziny...

przy kazdej poradni centrum pomocy rodzinie powinny byc takie terapie rodzinne:tak::tak::tak::tak:
trzeba tylko zapytac

No wiec wczoraj mało zabawny powrót z zakupów, to już mówiłam, pózniej P wrócil z pracy, zjedlismy pyszną rybke ( a kurcze mala cos mi ostatnio obiadów nie jada, no juz tak wydziiam i nic, i nie jest glodna, wie, ze zadnego ciastka nei dostanie, słodkiego, przekaski, dopiero kolacje, ale skoro zyje i mam sily skakać, to chyba oki:-D). I póżniej P mówi, ,ze kupił pokrowce do auta i czy pomoge mu założyć. No luz, ładna pogoda, ubralam mała jak na wyprawe i poszłiśmy przd blok. nameczylismy sie z tym badzieiwme, że szok, ale sie udało, P mówi-idz z mała do domu, bo zmarzła oewnie, ja do klatki - nie mam kluczy. P zgubilas-a ganialam sie z mala w sniegu przed calym blokiem, masakra-szukam, ten sie wkurza, bo swoich nei wzial, ja sie wnerwiam, bo mala chce sie dalej ganiac a ja musze szukac, sniegu od grona, bo to niby trawniki, jaaaaaaa nieeee mogeeeeee. A ten po 15 min wyciaga kluczez kurtki-:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Myslalam, że mnie rozniesie, ale dobra, idziemy do domu, jeszcze chcial dla rozluznienia atmosfery z mała pobrykac i tak pobrykal, że znów mu cos strzelilo w plerach. Zgiety do domu wrócil. Smarowałam, masowałam, chodzilam po nim, nic. Dzis ledwo do pracy zwlekl sie z łózka.

Wczoraj musialam sma mała kapać, ale mialysmy ubaw-narobilam jej mega duzo piany i sie w niej chowała, później chciala mnie nia przykryc, ale sie nie dało:-D.

mała spała od 12 do 14 więc wieczorem do spania nie bylo juz tak milo. 40 minut nuciał aaa kotki dwa, później iskiereczka mruga, w koncu zasnela . No i obudzial sie o 4, i ja juz nie sie, lezalam lezalam i pomyslalam, że bezsensu tak lezeć bezsensu, hihi
ehhhhhhhhhhhh te chlopy!
to przecieznajpierw sie obszukuje kieszenie:baffled::baffled::baffled::baffled:

hej dziewczynki:tak: ja nie śpię od 3:szok::szok::szok: swtrasznie u mnie wieje za oknem, aż huczy, odgłosy jak z jakigoś horroru:szok::szok::szok::szok:ale nie chciało mi się wstawać bo i w domu jakoś zimno się zrobiło, koło 5zrobiłam obchód:-Dnajgłośniej mi wieje w sypialni:baffled:

okna okanmi a czy przypadkiem tak Ci nie huczy przez wentylacje?????

Witam
Maja wstała z zatkanym nosem i kaszle ale puściłam ją do przedszkola, tylko się obawiam żeby jej panie nie wróciły z powrotem. Jak tylko wstała to zaczęła pytać czy idzie i czy na pewno babcia przyjedzie - nie miałam sumienia zostawić jej w domu, ale jutro niestety lekarz nas chyba czeka:-:)-(
Pozdrawiam mamuśki i idę sprzątać bo inspekcja teściowej będzie

w taki dzien jak dzis ze dzien babci nie powinny jej odeslac spowrotem,swinie by byly
a jak badanai kalu?

[
Agunia to sobie porę wybrał ten od okien:szok::szok::szok:, o takiej godzinie to ja bym go do domu nie wpuściła, a swoją drogą to fachowcy taką fuszerkę teraz odwalają że normalnie trzeba przy nich stać i im na ręce patrzeć bo inaczej potem będzie trzeba biegać i poprawiać wszystko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zmykam głowę myć:tak::tak::tak:[/B]

u nas jak onka zakladali to stalam i patrzylam jak robia.i jeszcze sprawdzlaam czy dobrze obsadzone-jak dobrze to np.otwarte na na pol nie powinno sie ani otworzyc ani samo zamnkac jak nie ma wiatru:tak::tak::tak::tak::tak:

O matko, weszłam po piątej dopiero skończyłam nadrabiać, ale żeście kobitki naklikały, szok.
No to sie witam, u nas wieje że aż gwizda szparami , snieży nadal, ale mniej, i tylko -3* na termometrze, ale temp spada, bo o 4 rano było -5.
Niemoge spać, wiec wiadomo gdzie mnei znaleźć. Wracam z cytatami
U mnie tez okolo -4 ale wieje tak ze glowe moze urwac i przez to jest chlodniej:-(
No wiec wczoraj mało zabawny powrót z zakupów, to już mówiłam, pózniej P wrócil z pracy, zjedlismy pyszną rybke ( a kurcze mala cos mi ostatnio obiadów nie jada, no juz tak wydziiam i nic, i nie jest glodna, wie, ze zadnego ciastka nei dostanie, słodkiego, przekaski, dopiero kolacje, ale skoro zyje i mam sily skakać, to chyba oki:-D). I póżniej P mówi, ,ze kupił pokrowce do auta i czy pomoge mu założyć. No luz, ładna pogoda, ubralam mała jak na wyprawe i poszłiśmy przd blok. nameczylismy sie z tym badzieiwme, że szok, ale sie udało, P mówi-idz z mała do domu, bo zmarzła oewnie, ja do klatki - nie mam kluczy. P zgubilas-a ganialam sie z mala w sniegu przed calym blokiem, masakra-szukam, ten sie wkurza, bo swoich nei wzial, ja sie wnerwiam, bo mala chce sie dalej ganiac a ja musze szukac, sniegu od grona, bo to niby trawniki, jaaaaaaa nieeee mogeeeeee. A ten po 15 min wyciaga kluczez kurtki-:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Myslalam, że mnie rozniesie, ale dobra, idziemy do domu, jeszcze chcial dla rozluznienia atmosfery z mała pobrykac i tak pobrykal, że znów mu cos strzelilo w plerach. Zgiety do domu wrócil. Smarowałam, masowałam, chodzilam po nim, nic. Dzis ledwo do pracy zwlekl sie z łózka.

Wczoraj musialam sma mała kapać, ale mialysmy ubaw-narobilam jej mega duzo piany i sie w niej chowała, później chciala mnie nia przykryc, ale sie nie dało:-D.

mała spała od 12 do 14 więc wieczorem do spania nie bylo juz tak milo. 40 minut nuciał aaa kotki dwa, później iskiereczka mruga, w koncu zasnela . No i obudzial sie o 4, i ja juz nie sie, lezalam lezalam i pomyslalam, że bezsensu tak lezeć bezsensu, hihi
No to niezla mialas przygode Nie zazdroszcze Dobrze ze klucze sie znalazly:tak:
Witam
Maja wstała z zatkanym nosem i kaszle ale puściłam ją do przedszkola, tylko się obawiam żeby jej panie nie wróciły z powrotem. Jak tylko wstała to zaczęła pytać czy idzie i czy na pewno babcia przyjedzie - nie miałam sumienia zostawić jej w domu, ale jutro niestety lekarz nas chyba czeka:-:)-(
Pozdrawiam mamuśki i idę sprzątać bo inspekcja teściowej będzie
Dobrze ze ja puscilas Mam nadzieje ze sie bardziej nie rozchoruje
oj nie kłóćcie się......a te tematy to zawsze dużo wzbudzają emocji co zrobić:sorry2:
Szkoda slow:-:)-:)-(
ide zrobić jakieś śniadanie i sie wykapa potem, bo do gina dziś na kontrole:sorry2:
Ciekawe kiedy bede mogła sie w koncu poprzytulać zM:-D
TY non stop gdzies lazisz Jak nie po dentystach to po ginekologacj POWODZENIA:tak:

Oli wstala juz kilka minut temu Ale G z nia siedzi ja musialam was doczytac:-p

Powiedzialam G ze teraz to juz wsio mnie kicha Ja kasy nie pozycze od mamy Ani grosza Ja juz tylko bede od niego wymagala i nie obchodzi mnie skad on wezmie.I jWygarnelam mu wszystko co trzea zaplacic i dla Oliwki co trzeba kupic

Powiedzialam mu ze ja go teraz bede obserwowala i mam kilka warunkow
Bede widziala czy pije czy nie pije Jak chodzi na terapie i jak szuka sobie pracy oraz jak my sie dogadujemy Wszystko to bede obserwowala a jak nie to POJDZIE MIESZKAC DO OJCA i srio tak zrobie
Ja patrze na Oliwke Teraz nich G stanie na glowie i utrzyma rodzine ja juz palcem nie kiwne NIe odezwe sie Tylko bede obserowac I jak cos to poleci do ojca A G wie ze ja jestem do tego zdolna

Juz dzis rano jak sie klocilismy to chcialam mu wyrzucic ciuchy przez balkon ale Oliwka tam spala:-p

Dzięki dziewczyny za kolejną porcję pocieszacza:tak::tak::tak::tak:
my już po śniadaniu ale muli mnie niemiłosiernie:baffled::baffled::baffled:

to ja dzieki za wiadomosc
dobrze bedzie!

aaaaaaaaaaaaaaa własnie zapomniałam Wam powiedziec
Wczoraj MAks poszedł spac o 7 i obudził się o 6:sorry2::-):-):-)

żadnej pobudki ani na chwileczke w nocy:tak:
tak to zazwyczaj sie budzi kolo 3 na jakies jedzonka aczasem po cmoka i zasypia spowrotem:tak:
fajnie by bylo jakby juz tak mu zostało i teraz tylko wydłużał się ten czas:sorry2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

dlatego najlepiej w "sprawdzonej" takiej która jest juz długo na rynku i mamy wieksze prawdopodobienstwo ze ne zbankrutuje:tak: nawet chocby trzeba bylo troche doplacic:tak: okna jednak nie są na chwile:tak:

to tylko pozazroscic!!!!!!!!!!!!!!!1

Hej.

• Historia z księdzem :-D:-D:-D. Swoją drogą to miał tupet wracać się.:baffled::sorry2:
  • U nas w Radomiu takie dzienniki są w każdym liceum.:tak:
  • wielkie Gratki dla Paulinki za bardzo dobre oceny.:tak:
  • Ja zapomniałam , że ty też masz komunistkę.:tak:;-) U nas koszt alb chłopiecych ( krótkich) + spodnie czarne w kant - 130 zł, alba dla dziewczynki + dodatki - 150 zł.:szok: Ździerstwo.:dry::baffled:
  • Czy Paulina miała jakieś zaliczenia z religii?:confused: Nic o tym nie pisałaś.:sorry2:

wiec tak Paulina ma zaliczony caly pacierz na 5 :-) oprocz 5przykazan i spowiedzi.oprocz tego siostra im robi ciagle jakies sprawdziany,ale nie wiem jakie oceny bo na zebraniu nie mowili,ale chyba jest ok.:tak:

Powiedzialam G ze teraz to juz wsio mnie kicha Ja kasy nie pozycze od mamy Ani grosza Ja juz tylko bede od niego wymagala i nie obchodzi mnie skad on wezmie.I jWygarnelam mu wszystko co trzea zaplacic i dla Oliwki co trzeba kupic

Powiedzialam mu ze ja go teraz bede obserwowala i mam kilka warunkow
Bede widziala czy pije czy nie pije Jak chodzi na terapie i jak szuka sobie pracy oraz jak my sie dogadujemy Wszystko to bede obserwowala a jak nie to POJDZIE MIESZKAC DO OJCA i srio tak zrobie
Ja patrze na Oliwke Teraz nich G stanie na glowie i utrzyma rodzine ja juz palcem nie kiwne NIe odezwe sie Tylko bede obserowac I jak cos to poleci do ojca A G wie ze ja jestem do tego zdolna

Juz dzis rano jak sie klocilismy to chcialam mu wyrzucic ciuchy przez balkon ale Oliwka tam spala:-p

dobrze mu powiedzialas.wspolczuje sytuacji.my sie raczej o kase nie klocimy,no moze czasami.ale moj mi grzecznie oddaje wyplate apotem zebrze ode mnie pare gorszy jak swoje ciulacze wyda:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no ale inaczej to bym polowy rachunkow nie poplacila jakby si zaczla rzadzic

u nas jak onka zakladali to stalam i patrzylam jak robia.i jeszcze sprawdzlaam czy dobrze obsadzone-jak dobrze to np.otwarte na na pol nie powinno sie ani otworzyc ani samo zamnkac jak nie ma wiatru:tak::tak::tak::tak::tak:
my sobie sami wstawialiśmy co by zaoszczędzić, ale nie mamy jescze parapetów na zewnątrz i pizga nam spod okien:baffled: dzisiaj to masakra jaka pogoda:szok:
Anaconda, Medea wysłałam wam PW:tak:
kurcze już chyba wszystkim powysyłałam:-D:-D:-D:-D

my mamyparapety zewnetrze ale nie mamy wewnetrznych:-)
tylko mamy styropian pod oknami,naciagniety keljem,gipsemi z gory pomalwoane wiec taka imitacja parapteow.jak sie reke przylozy to ciu ze troche wieje ale za to jest wentyalcja:tak::tak:

bratowa mi dzieci odbierzez ze szkoly:-)
bo tak zasypalo i zawialo ze z wozkiem mialabym niezla przeprawe.tymabrdziej ze niezle wieje taki mrozny wiatr.ale akby byl mus to mus

reklama
w taki dzien jak dzis ze dzien babci nie powinny jej odeslac spowrotem,swinie by byly
a jak badanai kalu?

Niestety jeszcze jedną próbkę mam zanieść a ponieważ Maja bardzo rzadko się wypróżnia to czekam:-:)-(
Kerna dzięki za wiadomość:tak::tak::tak:
Dorota bardzo dobrze powiedziałaś G, stawiaj jasno sprawę niech wie że nie żartujesz:tak::tak::tak:

Do góry