reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

kurcze mamuski jaka mala aktywnosc :-(

Oli usnela ciut po 21 Ostatnio to u niej godzina zasypiania.Pokasluje mi cos przes sen :-(
Boje sie aby jutro sie nie rozchorowala tym wyjazdem do szpitala
Posmaruje ja jutro przed ubraniem i wyjsciem mascia rozgrzewajaca Ubiore cieplutko W szpitalu przed wyjsciem tez ja nasmaruje Bedzie pila cieple No i mleczko cieple sie napije pozniej Mam nadzieje ze sie nie rozchoruje Choc pewnie jak mialaby yc chora to i tak bedzie .

Ide spac do wstaje o 6
Rano robie test,No i na bb trzeba wejsc :-)
Ubrac sie Umalowac i oliwke wyszykowac bo o 7 wychodzimy Pozniej ide do gina kolo 13 wiec zajze pewnie jutro poznym popoludniem lub wieczorem Milej nocy mamuski

reklama
Macie pozdrowienia od Marty :tak::tak::tak::tak::tak::tak: cos sie jej dzieje kompem,M jej coś poprzestawiał i nie moze wejść.:tak::tak::tak::tak::tak:

a to Moja Niuńka
jak je ładnie dzisiejszą kolację,jak układa puzzle i jak dzwoni do babci:-):-):-):-) jaka minę ma przy tym przejętą :-D:-D:-D:-D
śliczne:-):-)

śliczne i widać,że kąpiel już się podoba.:tak:;-):-):-)

dokładnie równy rok różnicy,dokładnie ten sam dzień 23 styczeń :tak::tak::tak::tak::tak: ale różnica :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Różnica przeogromna,ale to tak właśnie jest:tak::-):-)

Witam niedzielnie
Na niebie czerwone słońce, mała właśnie ise zbudziła, może zaśnie przy mleczku, Piciu śpi w najlepsze...
Wczoraj zamiast do tesciowej pojechaismy do mojej babci-ale byo super. Była kuzynka, którą wieki nie widzialam z dziewczynkami, młaodsza mam 5 lat ale jak bawiłą się z Wiki, włąściwie, to Wiki bawiła się z niż, no nie mogłam się napatrzeć. Aż serce rosło. I grzeczna bardzo była, nie biła, kochala, opowiadała, za raczke sie rowadzay, a óżńiej posżły do drugiego pokoju pod stół ise schowały i szeptem cos gadały-tajemnice :-D:-D:-D
Mojemu oczywiście sie nie chcialo. rzywióżł nas i odebral i tyle. Babci znów byłorzykro, ale dobrze z echociaz Oni przyjechali, to szybko o tym moim Piciu zapomniala.
I słuchacie. Jolka jest w ciąży ( z 3 a tam bida raczej ) i rzerazona poszła do ginia po tabletke ( a juz byla w któryms tam ) raz, ze okazuje sie ze są takie tabletki poronne nie tylko do 72h!!! kto o tym wiedzial? J anie mialam pojecia.
No i poszła do niego, mówi, że nie mogą sobie pozwolić na 3 dziecko i ze chce ta tabletke. On spoko, ale najierw zrobimy usg-jak jej okazał serduszko o sie poryczała. I skubaniec pyta:-Di co chce pani ta tabletke-oczywiscie odmówiła.
I cos jeszcze miałam napisać.
Acha.
Mój dziadzio w czasie wojny pisał pamiętniki, był w kilku obozach, uciekał. No i te pamiętniki zaginęły. Okazało się ze jeszcze jak Jolka była mała to znalazła to u taty i sobie po cichu przepisała. Dopiero wczoraj się dowiedzieliśmy, że jest kopia!!! No i obiecała mi to pożyczyć. Ja bardzo sie interesuję tamtymi faktami, nie tylko odnośnie mojego dziadka, więc dla mnie to jak skarb!

Łoooo, ale radocha!!!!

Przyznam Ci się, że jestem w szoku, że 2 płyty wystarczą.:-D:-D:-D

Matko, jaka różnica, a ja dziś tez sobie tak sprawdze, hihi, jak to wygląda. Jak człowiek codziennie swojego malucha widzi, to różnice sie zacieraja.

Ależ mało aktywne wczoraj byłyście-oczywiście nie ukrywam, że troszkę mnei to cieszy, bo zdążyłam chociaz zaległości nadrobić, hihi
gratuluję kolejnego bejbe w rodzinie.
Wiadomo,że ryzyko duże,ale to jej decyzja i oby słuszna.:tak:
Kiedyś były zastrzyki wczesnoporonne do max.10 tyg.
a teraz podobno są takie właśnie tabletki.
Ja już jednak z tak późną ciążą to chyba bym nie zarykowała.:no:

Obiecane fotki z porannych harców z chomikiem:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Super.
Ten chomik to chomik dżungarski ,będzie niewielki i jest mega łagodny.
Te chomiki nie gryzą tylko szczypią jak się boją ,albo mmają dość zabawy.
Jak znajdę fotkę z naszym to Ci wkleję.:tak:

Witam:-).Agnes dzięki za przekazanie info;-):tak:.
U nas w nocy było -36:szok::szok:,ale brumek rano odpalił:tak:,bo M jeździł do Lidla na zakupy:tak:.

Ja wczoraj też z rana pozrzucałam zdjęcia na dysk zewnętrzny - M kupił jakiś czas temu,bo doszedł do wniosku,że szkoda płyty kupować bo po kilku latach i tak nie da się odtworzyć a na dysku zawsze będą:tak: a dysk pojemny bo 1 TB(1000 Giga wchodzi):cool:.A zdjęcia to prawie 6 GB zajmują:tak:.

Gratulacje dla Joli teraz tylko czekać na nowego członka rodziny:tak:.
A takie wspomnienia to rzeczywiście ogromny skarb:tak:.

Super:tak::cool::cool2:,a masz może kulę dla chomika:confused:,może w niej po dywanie śmigać:tak:.

Nieźle kombinujesz ;-):tak:ale widać że warto i uszczypnięć mniej:tak:.
Poszłam właśnie po dokładkę obiadu(ziemniaczki,kotlet jajeczny i surówka z marchewki i chrzanu) a M do mnie KOCHANIE WEŹ SOBIE DOKŁADKĘ:nerd: - ja do niego - A CO TAK O MNIE DBASZ :dry:?NO ŻEBYŚ MI NIE SCHUDŁA:-p:tak::-D:-D a Olek - BO DZIECKA NIE URODZISZ:tak::-D:-D:szok::szok:.
Olek jest boossskkkiii :-D:-D:-D:-D:-D:-D

o poszedł wsadzić akumulator do auta, to ja szybciutlko lukam gdzie trzeba, hihi

Wiesz, ona mam raka, niby już dawno go zachamowal i nie ma przerzutó, ale wiesz, ona się boi zostawic dzieci, a ciąża może pobudzic gnoja.

AS mogłabyś podać raz jeszcze tego linka o tresurze psów?????
Lunka ,ale którą stronkę pytasz?
Bo ja mam tego troszkę.:-D:-D:-D:-D

Witam! Mega wkurzona. Pralka mi nawala. Dopiero co w lipcu spłacona:wściekła/y::wściekła/y: a w grudniu gwarancja wyszła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Otworzyłam pralkę a pranie suche:szok: Nastawiłam inny program i słysze że chodzi zobaczymy:baffled::baffled::baffled: Nie wiem czy jutro jechac na hipoterapie bo zimno jak nie wiem teraz -18 jest

:szok::baffled:

Ginekolog z powołania:tak::tak:

Ślicznie:tak::tak::tak::tak:

:szok:Ja bym oszalała-kaftan murowany:-D:-D:-D:-D
Przy takiej temperaturze dogo powinno być odwołane.
My nie prowadzimy zajęć.:no::no:
Witam się kochane moje.
Egzaminy zdane.
Z angielskiego na 5,ale ciężko było.
Baba kazała nam się nauczyć czego innego,a zrobiła z czego innego.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ściągałam na chama i maxa.
Wżne,że się udało,a materiał i tak nadrobić muszę,bo tu nie da się mieć zaległości :no:.Na następnych testachznów by było ciężko.
Dziś pisaliśmy polski po 4 godzinach nowych tematów z matematyki.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Polski poszedł jak poszedł i w sumie podobno jak babka stwierdziła to minimum 4 ,ale mi odpowie jak sprawdzi z kluczem maturalnym..:tak:
Temat to Charakterystyka Wertera bohatera romantycznego na podstawie fragmentu z odwołaniem się do całości utworu lub Dziady cz.III fragment wielkiej improwizacji .
Przemiana Konrada ,jego losy i walka o niepodległą Polskę.
Pisałam o Werterze.
To tyle u mnie na dziś.
Reszta jutro ,bo jestem mega zmęczona.

Agnes a tak wyglądał nasz chomik.
Na tych 3 fotkach pokazane jest jak wchodzi Klaudii za sweter a wychodzi rekawem,ale tgo już nie widać,dopiro jak na reku jej siedzi.:-):-)

Ostatnia edycja:
Hej test zrobiony weszedl NEGATYWNIE wiec w ciazy nie jestem

Ja sie ubieram G jeszcze spi ale juz go ide budzic i Oliwke bo za pol godziny wychodzimy a ubierania ze ho ho
Kurcze -16 jest u mnie 3 majcie kciuki aby niunia nie zmaral Do pozniej MILEGO DNIA

Witam
A u nas z rana mała tragedia
Mąż wyszedł z Mają przed godz.7 żeby ją zawieść do przedszkola a samemu do pracy, dodam że na dworze -24st.C i posadził ją do samochodu a sam zaczął szyby skrobać, a wiadomo skoro auto na dworze stało to zimno w nim było jak na zewnątrz. Maja niczego nie rozumiejąc zdjęła sobie rękawiczki i nagle zaczęła piszczeć Jackowi w tym samochodzie że biedny nie wiedział co się stało, piszczała i płakała że zabrał ją do domu, rączki czerwone jak nie wiem co i lodowate. Teraz siedzi przy mnie z rączkami w rękawiczkach ale chyba ich sobie nie odmroziła bo pomalutku zaczynają się ocieplać:tak::tak::tak: Ot i zaraz będę po taxi dzwonić i ją zawiozę do przedszkola bo na pieszo to już się boję z nią iść

Dzień Dobry! :-)
Podglądałam was trochę przez weekend, ale nie miałam czasu pisać, bo pracowałam. :dry: Na szczęście to był już ostatni zjazd. :tak: Teraz mam spokój do października - niech ktoś inny się martwi :-D
Z weekendu utkwiło mi tylko, że Patrysia jeszcze w dwupaku! Oj jak ja jej współczuję. :dry: Doskonale wiem co biedaczka przeżywa! Pati życzę ci jak najszybszego rozwiązania.
Widziałam też zdjęcia Oliwki Agnesowej z chomikiem i takie jedno sprzed roku. No więc Oliwka jest słodzizna, jak zawsze, a chomik też jest słodki - dżungarskie są podobne trochę do robborowskiego, tylko troszkę większe i troszkę się ubarwieniem różnią, no ale nasze kluski wyglądały podobnie :tak:

Mrozy mnie już męczą okropnie, bo nie wiem już jak się ubierać. Jak wychodzę na dwór to mi przeraźliwie zimno, a za to w każdym pomieszczeniu jest mi później tak gorąco, że normalnie się duszę :baffled: Na szczęście nasze auto nas nie zawodzi jak na razie (warto było 3 lata temu więcej na akumulator wydać :tak:), bo nie wyobrażam sobie jakoś jeżdżenia tramwajami w tym stanie. :no:
Dziś po południu idę do gin na kontrolę. :tak:
A teraz zrobię jakieś śniadanko i biorę się za prasowanie maluszkowych ubranek. :tak: Mam nadzieję, że dostanę dziś już pościel, którą zamówiłam na allegro, to też bym ją uprała. :tak:
Miłego dnia! :-)

Witam:-).My w domciu bo taki mróz:szok::szok: otworzyłam okno,żeby ptaszkom płatków nasypać aż zatyka normalnie - oddychać się nie da:no: a co dopiero na dwór wychodzić:baffled::sorry2:.
Hej test zrobiony weszedl NEGATYWNIE wiec w ciazy nie jestem

Ja sie ubieram G jeszcze spi ale juz go ide budzic i Oliwke bo za pol godziny wychodzimy a ubierania ze ho ho
Kurcze -16 jest u mnie 3 majcie kciuki aby niunia nie zmaral Do pozniej MILEGO DNIA
Dorotka,widzę że testowanko było;-).Daj znać jak po wizycie w szpitalu:tak:.
As, kobieto wymiatasz - ja na Twoim miejscu też wybrałabym Wertera;-):tak:,bo na ustnej maturze trafiło mi się o Dziadach &co:wściekła/y::wściekła/y:.
Myszunia pochwal się pościelą dla maleństwa jak już przyjdzie.
Dowikla,no to teraz masz domowe przedszkole:tak::-D:-D.
Anaconda,zimno zaszło Majeczce i tak cierpiała bidulka.:-(
Mamita, teraz robią wszystko jednorazowe nasza poprzednia pralka ledwo 5 lat pociągnęła:tak::wściekła/y::wściekła/y:.

Czesc dziewczyny ja tak tylko szybciutko.
Ide sprzątac u nas nocka spokojna tylko strasznie zimno było palimy w piecu ale zawsze rano jakos zimno jest.
Dorotko no to obie niejestesmy w ciąży ja sie tam ciesze ze nie jestem bo młoda jestem i mam jeszcze czas

reklama
Do góry