reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam:-).Agnes dzięki za przekazanie info;-):tak:.
U nas w nocy było -36:szok::szok:,ale brumek rano odpalił:tak:,bo M jeździł do Lidla na zakupy:tak:.
a ja wreszcie wzięłam się za zgrywanie zdjęć z kompa,teraz tak przejrzałam ja miałąm cały dysk D zawalony zdjęciami,to zdjęcia z całego roku 2009 :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
więc czas aby to zgrać :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale przynajmniej będę miec już porządek i miejsce na kompie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Ja wczoraj też z rana pozrzucałam zdjęcia na dysk zewnętrzny - M kupił jakiś czas temu,bo doszedł do wniosku,że szkoda płyty kupować bo po kilku latach i tak nie da się odtworzyć a na dysku zawsze będą:tak: a dysk pojemny bo 1 TB(1000 Giga wchodzi):cool:.A zdjęcia to prawie 6 GB zajmują:tak:.
I słuchacie. Jolka jest w ciąży ( z 3 a tam bida raczej ) i rzerazona poszła do ginia po tabletke ( a juz byla w któryms tam ) raz, ze okazuje sie ze są takie tabletki poronne nie tylko do 72h!!! kto o tym wiedzial? J anie mialam pojecia.
No i poszła do niego, mówi, że nie mogą sobie pozwolić na 3 dziecko i ze chce ta tabletke. On spoko, ale najierw zrobimy usg-jak jej okazał serduszko o sie poryczała. I skubaniec pyta:-Di co chce pani ta tabletke-oczywiscie odmówiła.
I cos jeszcze miałam napisać.
Acha.
Mój dziadzio w czasie wojny pisał pamiętniki, był w kilku obozach, uciekał. No i te pamiętniki zaginęły. Okazało się ze jeszcze jak Jolka była mała to znalazła to u taty i sobie po cichu przepisała. Dopiero wczoraj się dowiedzieliśmy, że jest kopia!!! No i obiecała mi to pożyczyć. Ja bardzo sie interesuję tamtymi faktami, nie tylko odnośnie mojego dziadka, więc dla mnie to jak skarb!
Gratulacje dla Joli teraz tylko czekać na nowego członka rodziny:tak:.
A takie wspomnienia to rzeczywiście ogromny skarb:tak:.
Obiecane fotki z porannych harców z chomikiem:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Super:tak::cool::cool2:,a masz może kulę dla chomika:confused:,może w niej po dywanie śmigać:tak:.
z chomikiem jest juz lepiej.trochę jeszzce gryzie ale tylko w klatce,tak jakby bronił swojego terytorium a jak się go wyciągnie poza klatkę w tedy grzeczny jak aniołek ,i nie gryzie.ale raz dziś uszczypnął Oliwkę delikatnie :-D:-D:-D:-Dale powiedziała ze nie bolało :-D:-D:-D:-D:-D
ja sie wycwaniłam żeby go wyciągnąć i żeby mnie nie ugryzł to wsadzam mu kołowrotek i on wie że ma do niego wejść ze go wyciagne i jak wejdzie to go w nim wyciagam i nie jestem pogryziona :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Nieźle kombinujesz ;-):tak:ale widać że warto i uszczypnięć mniej:tak:.
Poszłam właśnie po dokładkę obiadu(ziemniaczki,kotlet jajeczny i surówka z marchewki i chrzanu) a M do mnie KOCHANIE WEŹ SOBIE DOKŁADKĘ:nerd: - ja do niego - A CO TAK O MNIE DBASZ :dry:?NO ŻEBYŚ MI NIE SCHUDŁA:-p:tak::-D:-D a Olek - BO DZIECKA NIE URODZISZ:tak::-D:-D:szok::szok:.

ja Ci wierze bo ostatnio robiłam system i wszytko czyściłam. Fotki i filmiki zajęły 4 płyty DVD:tak:
Marta musisz w takim razie uważać...a raczej nie uwarzać na jedzonko:tak::tak::tak: dobrze Ci:-D
no jedyna kerna mi wierzy :tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

ale tak na poważnie zaczełam liczyć i mi sie odechciało z 3 miesięcy miałam około 1300zdjęć a zgrywaąłm z całego roku więc mozecie sobie wyobrazić ile mogło być tych zdjęć.
na prawdę już mi się liczyc nie chciało,za dużo tego :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

u mnie hałaś straszny,dzieciaski przyjechały,sa wygłupy,tańce,głośna muzyka,dziewczyny zrobiły sobie dyskotekę :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D już mnie głowa boli bo jest taki hałas:-D:-D:-D:-D:-D

o poszedł wsadzić akumulator do auta, to ja szybciutlko lukam gdzie trzeba, hihi

oooo ja też uwielbiam takie rzeczy czytać i tak samo baardzo interesują mnie fakty tamtych czasów. Zazdroszczę Ci że masz możliwość poczytania sobie prawdziwej historii:tak:
A co do 3 ciaży..to gratulacje dla ginka:tak: Będzie ciężko ale dadzą rady! Życie zawsze może sięinaczej poukładać..i tego im życzę:tak:
Wiesz, ona mam raka, niby już dawno go zachamowal i nie ma przerzutó, ale wiesz, ona się boi zostawic dzieci, a ciąża może pobudzic gnoja.

luna ale płyty DVD a nie CD :tak::tak::tak::tak:
jedna płyta ma przecież 4,7GB to jest mnóstwo miejsca a jedno zdjęcie przeciętnie ok 2 czy 3 MB.a w jednym GB ile się MB mieści????? a tu jedna płyta prawie 5GB a dwie to 10GB to patrz ile miejsca:tak::tak::tak::tak: i naprawde mnóstwo zdjęć
Spoko, wiem, widzialam, i tak mi sie wydaje, ze cos mało, hihihi

LUNKA to mialas wczorajszy dzien udany A dlaczego Piciu nie byl z wami????/
Bo mu sie nie chciało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jak mi nie wierzycie to specjalnie zliczę ile weszło zdjęć na tych dwóch płytkach:tak::tak::tak::tak::tak: bo jesteście niedowiarki :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
wierzymy, wierzymy...
Ale nie dowierzamy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Noto spadam co by nie zostać przyłapaną na gorącym uczynku, pa, do juterka.

AS mogłabyś podać raz jeszcze tego linka o tresurze psów?????

:-:)-:)-:)-:)-:)-(a to nie wiedziałam....oj też bym sie bała..w takim razie odważna kobieta i wszsytkiego najlepszego dla niej:tak:
Dokladnie jak jest chora to juz cos innego Odwazan fakt I ja 3 mam kciuki za dzidziusia i za nia oczywiscie:tak:

Kerna idziecie spac zanim M wyjedzie czy siedzicie do 3 w nocy:-pOj to sie bedzie dzialo u was przed wyjazdem M:-D

My bylismy u znajomych Oliwka sie wybawila Teraz bawi sie u siebie w pokoju w swojej szafce z ciuchami Nalozyla sobie sama kapelusz na glowke i to jeszcze tak ladnie i przyszla do nas i sie cieszy ze ona umie sama sobie go nalozyc Mowie wam jaka ona fajna Tak sie cieszy ze ona umie nalozyc kapelusz sama:-D

G kupil mi dzis 2 testy ciazaowe i zastanawiam sie kiedy ich uzyc
Dzis mam 30 dzien cyklu Oznaki brak Tzn zawsze mnie na @ wczesniej brzuch boli a teraz bardzo malo mnie on boli albo wcale No ale jakos czuje ze w ciazy nie bede Ale moze jak wyjdzie negatywny to bede spokojnie na @ czekala:cool2:

My

Witam wieczorkiem
Siora mi przywiozla do wtorku siostrzenca wiec mam mega wesolo:-D:-D:-D:-DPoki co dzieciaki sie bawia w miare grezcznie ale zobaczymy jak to bedzie dalej czy nie bede uciekala z chaty hehe;-):-D:-D:-D:-D
Niedlugo zrobie jakas kolacyjke i niech nadal sie bawia;-):-)

Witam! Mega wkurzona. Pralka mi nawala. Dopiero co w lipcu spłacona:wściekła/y::wściekła/y: a w grudniu gwarancja wyszła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Otworzyłam pralkę a pranie suche:szok: Nastawiłam inny program i słysze że chodzi zobaczymy:baffled::baffled::baffled: Nie wiem czy jutro jechac na hipoterapie bo zimno jak nie wiem teraz -18 jest

:szok::baffled:

Witam niedzielnie
Na niebie czerwone słońce, mała właśnie ise zbudziła, może zaśnie przy mleczku, Piciu śpi w najlepsze...
Wczoraj zamiast do tesciowej pojechaismy do mojej babci-ale byo super. Była kuzynka, którą wieki nie widzialam z dziewczynkami, młaodsza mam 5 lat ale jak bawiłą się z Wiki, włąściwie, to Wiki bawiła się z niż, no nie mogłam się napatrzeć. Aż serce rosło. I grzeczna bardzo była, nie biła, kochala, opowiadała, za raczke sie rowadzay, a óżńiej posżły do drugiego pokoju pod stół ise schowały i szeptem cos gadały-tajemnice :-D:-D:-D
Mojemu oczywiście sie nie chcialo. rzywióżł nas i odebral i tyle. Babci znów byłorzykro, ale dobrze z echociaz Oni przyjechali, to szybko o tym moim Piciu zapomniala.
I słuchacie. Jolka jest w ciąży ( z 3 a tam bida raczej ) i rzerazona poszła do ginia po tabletke ( a juz byla w któryms tam ) raz, ze okazuje sie ze są takie tabletki poronne nie tylko do 72h!!! kto o tym wiedzial? J anie mialam pojecia.
No i poszła do niego, mówi, że nie mogą sobie pozwolić na 3 dziecko i ze chce ta tabletke. On spoko, ale najierw zrobimy usg-jak jej okazał serduszko o sie poryczała. I skubaniec pyta:-Di co chce pani ta tabletke-oczywiscie odmówiła.
I cos jeszcze miałam napisać.
Acha.
Mój dziadzio w czasie wojny pisał pamiętniki, był w kilku obozach, uciekał. No i te pamiętniki zaginęły. Okazało się ze jeszcze jak Jolka była mała to znalazła to u taty i sobie po cichu przepisała. Dopiero wczoraj się dowiedzieliśmy, że jest kopia!!! No i obiecała mi to pożyczyć. Ja bardzo sie interesuję tamtymi faktami, nie tylko odnośnie mojego dziadka, więc dla mnie to jak skarb!

Łoooo, ale radocha!!!!

Przyznam Ci się, że jestem w szoku, że 2 płyty wystarczą.:-D:-D:-D

Matko, jaka różnica, a ja dziś tez sobie tak sprawdze, hihi, jak to wygląda. Jak człowiek codziennie swojego malucha widzi, to różnice sie zacieraja.

Ależ mało aktywne wczoraj byłyście-oczywiście nie ukrywam, że troszkę mnei to cieszy, bo zdążyłam chociaz zaległości nadrobić, hihi
Ginekolog z powołania:tak::tak:

Obiecane fotki z porannych harców z chomikiem:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ślicznie:tak::tak::tak::tak:

Witam wieczorkiem
Siora mi przywiozla do wtorku siostrzenca wiec mam mega wesolo:-D:-D:-D:-DPoki co dzieciaki sie bawia w miare grezcznie ale zobaczymy jak to bedzie dalej czy nie bede uciekala z chaty hehe;-):-D:-D:-D:-D
Niedlugo zrobie jakas kolacyjke i niech nadal sie bawia;-):-)
:szok:Ja bym oszalała-kaftan murowany:-D:-D:-D:-D

reklama
Wpadłam tylko troszkę poczytać no i cieplutkiej nocki życzyć bo mrozi okropnie, a ja jeszcze jutro raniutko muszę do przychodni biec z kupką Mai:szok::szok:
Agnes zdjęcia Oliwki z chomikiem śliczniutkie:tak::tak:
Kerna oj jak ja nie znosiłam tych porannych mdłości to była katastrofa:tak::tak::tak:
A poturbowanego męża jednym słowem współczuję, biedaczek ciągle coś się go tam czepia, może za dużo o żonce myśli zamiast skupić się na pracy:-p:-p
Lunka to nieciekawie u tej twojej kuzynki skoro ma raka, sama bym nie wiedziała jaką decyzję podjąć, trzymam kciuki żeby dobrze wszystko się skończyło:tak::tak:
Dowikla jeszcze jedno dziecko będziesz miała - to tam wesoło u ciebie jednym słowem:-D:-D

Do góry