reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam wieczorkiem:-)
Ale tu pustki:szok::szok::szok:

A wiec jestesmy po koledzie i bylo ok:tak::tak::tak::tak:Ksiadz byl stary ale jary;-):-)Normalnie sie z Nim gadalo a ja nawet zamiast mowic do Niego ksiadz to mowilam na pan:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

DOROTA
No Oliwka jest troszke niska na swoj wiek:tak:Ale wage ma ok:-)
najlepiej jest jak waga i wzrost sa na jednym poziomie lub jak sa proporcjonalne:tak::tak::tak::tak:

Mlodzi czekaja na Supermana wiec mam nadzieje ze bedzie spokoj

reklama
Cześć kobitki :tak:chętnie bym z wami poklikała, ale czasu jakos brak :baffled:

Dorota, moja Helenka maiła podobne parametry w 13 miesiącu 94cm i 11kg, ale moja Helena to kawał kobity :tak:

Dobranoc.

Ja lece moim podgrzac paroweczki:tak::tak::tak:

MH
Helenka byla taka duza na 13 miesiecy:szok::confused:
Ile moje mialy to nie pamietam ale wazyly wtedy kolo 6 kg jakos

A ten ksiadz jak sie pytal ile dziewczynki maja to myuslal ze dopeiro skonczyly roczek:szok::baffled:

Witam wieczorkiem:-)
Ale tu pustki:szok::szok::szok:

A wiec jestesmy po koledzie i bylo ok:tak::tak::tak::tak:Ksiadz byl stary ale jary;-):-)Normalnie sie z Nim gadalo a ja nawet zamiast mowic do Niego ksiadz to mowilam na pan:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

DOROTA
No Oliwka jest troszke niska na swoj wiek:tak:Ale wage ma ok:-)
najlepiej jest jak waga i wzrost sa na jednym poziomie lub jak sa proporcjonalne:tak::tak::tak::tak:

Mlodzi czekaja na Supermana wiec mam nadzieje ze bedzie spokoj
heheheh Pan dobra jestes :))
Laura juz w lozku:tak:
Cześć kobitki :tak:chętnie bym z wami poklikała, ale czasu jakos brak :baffled:

Dorota, moja Helenka maiła podobne parametry w 13 miesiącu 94cm i 11kg, ale moja Helena to kawał kobity :tak:

Dobranoc.
Kochana w wadze to samo ale Oliwka ma 21cm mniej niz miala Helcia
Ja lece moim podgrzac paroweczki:tak::tak::tak:

MH
Helenka byla taka duza na 13 miesiecy:szok::confused:
Ile moje mialy to nie pamietam ale wazyly wtedy kolo 6 kg jakos

A ten ksiadz jak sie pytal ile dziewczynki maja to myuslal ze dopeiro skonczyly roczek:szok::baffled:

to sie ksiadz zaskoczyl jak sie dowiedzial ile maja dziewczynki:-D

Laura w lozku mojego jeszcze nie ma na forum pusto wiec ide sie myc:-D

no pustki tu straszne :szok:Pewnie pojawia sie dziewczyny w nocy:-Di pozniej ja rano bede miala duzo do czytania:-p
MH no tylko twoja Helenka o 20 cm wyzsza:cool2: byla w tym wieku
ANKA dzieki zaraz jak wyjde z Bb postaram sie otworzyc ta strone Mam nadzieje ze sie otworzy
DOWIKLA no Oliwka mala Ja to pod kontekstem TURNERA sie tak zastanawiam czy ona nie za mala bo wlasnie Turner to niziutkie dzieci:-(
Fajnie ze wizyta ksiedza udana:tak:
Twoje szczypiorki tez sa malutkie:tak:

My po kolacji wspolnej z G bez tv Pogadalismy sobie .Nowe rytualy wprowadzam do naszego malzenstwa Oliwka juz po mleczku ale zasnac nie chciala Choc marudzi:confused:
G patrzy na mecz a ja jeszcze chwile z wami posiedzie jak Oli mi pozwoli Tylko pranie jeszcze musze powiesic

Hejka z wieczorka
Pki mała zajęta bajkami, ogarnęłam calutką chatę, pranie właśnie sie wiruje, zrobie małej kaszke i położe ją spać.

Dorotka to sytuacja nie ciekawa jak brak kasy:no:ale naiszę ci cos możesz się obrazić ale alimenty to rzecz najważniejsza....mój pietruszka tż płaci alimenty termin ma do 10 karzdego m-ca i uwierzz mi jak dla nas te 400zł to nie mało tym bardziej że to na jedno dziecko ale byla raz nawet taka sytuacja że ja nie dostałam chorobowego z zusu i z kasą było krucho i piotr mówi to może nie zapłacę narazie alimentów w całości i zostawie nam na życie..usłyszał z mojej strony NIE bo cholera to jest jego dziecko i cuż ono winne ze tata nie ma :baffled:ono też chce żyć jeść jego ex też pewnie liczy na te pieniądze i ma je zaplanowane w swoim budżecie:tak:więc to jest u nas priorytet alimenty a potem reszta:tak:z jednej strony te 400zł to dużo ale z drugiej dla dziecka na jego utrzymanie to nic:no:bo opłaty przedszkola ,jedzenie,ubranie ,to jest kropla w morzu:tak:ja sama na 2 dzieci mam 600zł są one w moim budżecie rozplanowane wpisane na stałe i ie wyobrażam sobie że mój ex nagle nie płaci bo nie ma:szok:no trudno niech pożyczy ukradnie dzieci chcą i muszą jeść a jak spłodził to i łożyć na ich utrzymanie musi:baffled:to jest moje zdnie:tak:
Jakby nie patrzeć to obowiązek i jak na moje większy niż raty w banku.

Lunka,niezła przygoda w sklepie - przypomniał mi się program Ukryta Kamera - pierwsze miejsce byś dostała.Na pocieszenie napiszę,że z Julem ZAWSZE w Tesco sceny mam ;-):tak::wściekła/y:.
:-D:-D:-Ddzięki
Ja z nią nigdy tak nie miałąm. Ona skubana nawet złośliwa nie była-zabawa jej w głowie i nie mogłam przetłumaczyc ze to nie czas i miejsce...

Anaconda, a jak Ci się wydaje że krzywi nóżki? W kolankach? mOja sklada kolanka do środka ( robi X ) więc doktóka kazała siadać jej po turecku.

Ania popieram to co napisałaś w 100% jak to coś się wymyśli......to niech on nie mysli tylko idzie do pracy nie wiem niech idzie od domu do domu i ludziom proponuje odśnieżanie lub coś innego żyć trzeba a bez pieniędzy się nie da:no::no::no:
u nas nie raz nie starcza od do..dlatego odjeliśmy decyzję nie palimy nie kupujemy fajek bo nas na to nie stać jak to powiedział P nie kupimy dzieciom np książki czy czekolady bo z kasą krucho no ale 9 zł na fajki jest:szok:nie i koniec bez tego można się obyć:tak:a jak nam nie starcza to piotr zawsze coś dopożyczy czy np dorobi jak ostatnio wiedział że szfowa nie dała mi 350 zł pensji co jest w budżecie naszy ogromną kasą to nie starczy od do więc jak tylko kumpel powiedział że w sobtę potrzebny sąsiadowi ktoś do pomocy w przeprowdzce mama była to posedł i zarobił 120 zł bo potrzeba:tak:mama dała mu 100zł na jego potrzeby ot no wkońcu to jego mama i co nie wzioł ich sobie choć wiem że marzy o zakupie pen dreiwa (jak kolwiek się to pisze:-D) ale dał mi na życie bo wie że kasa na życie nam potrzeba :tak:i jak dla mnie w tym się przejawia jego miłośc do nas i dojrzałość do posiadania rodziny:tak:
Oj Malinuś, jak ja WAS kocham.

Luna ty się martwisz że mało muzyki będzie u ciebie w domu, poczekaj aż córcia wejdzie w wiek dojrzewania i zacznie na full puszczać ci rap lub coś innego:-D:-D:-D
Nie , ja się dziwię, że teraz u nas mało muzyki. I ja i Piciu muzyka żyliśmy, nawet w ciąży na koncerty za granicę jeździliśmy!!!
A teraz, czasem P coś puści, ja to w ogóle, no jakoś zapominam, nie iwem, za dużó myśle, czy co???
\

Kerna jak chcesz kupić rajtuzki małemu to przejdz się do biedronki ja wczoraj małemu kupiłam 3 pray cieplusie fajnie wyglądają frotka w środku ma fajowe zielone z autkiem na pupie i na nóżkach i ze słonikiem beżowe i niebieskie z samolotem cena przystępna ba nawet niska bo jak za frotkowe rajtuzki 6.99 to moim zdaniem mało a wybór ogromny rozmiarowo od 56 do 152 i wzorów całe mnustwo ja ja jemu kupiłam 3 pary i julinie 3 pary z tym ze julince nie frotkowe.A jak bym miała więcej kasy to bym kupiła julinie jeszcze ze 3 pary większych na przyszły rok bo naprawdę ładne wzory jakość super :tak:no i tanio:tak:
Dzięki za cynk. Ja juz kiedyś kupiłam te biedronkowe frotki i rewelacja, właśnie z nich wyrosł a jutro bede u tesciowej to kupie. No bida, ale chociaz ze 2 pary. Byłaby kasa to tez bym więcej kupiła, bo na prawde warto.

Cześć dziewczyny, jestem nowa, więc nie siedzę tak bardzo głęboko w temacie jak wy, ale chciałabym nawiązać do tego, że faceci myślą, że kobiety, które siedzą w domu z dziećmi nic nie robią, a to przecież gigantyczna nieprawda!!
Moje wszystkie przyjaciółki mają taki problem Ich facecci sa strasznie niewyrozumiali. Nawet mają problem, żeby pojechać po pracy po zakupy dla dzieci takie jak kaszki, zupki w słoiczkach czy pieluchy i podsuwają im strony internetowe z których mogą takie produkty zamwiać (dodomku.pl). To szczyt bezczelnosci, nie sądzicie? A przecież opieka nad dzieckiem wymaga nie tylko wysiłku fizycznego, ale i psychicznego. Uwaga kobiety cały czas musi być na wysokich obrotach, ale faceci nigdy tego nie zrozumieją!! :baffled:
Hej nowa:-D. Uważaj, wątek wciąga:-D. Oppowiedz nam cos o sobei i rodzince:tak:

no i listonosz mi dziecko obudził :sorry2: dobrze że przystojny to mu wybaczę :-p
Mj tey ryzstojnz, ale ya 3 rayem dosta taki opierpapier, e puka teray tak cich, e pryz wcyonzm tv ya nic w swiecie nie uszłyszysz:-D:-D:-D

Moj stelaz od wozka stoi caly czas na dworze:szok::szok::szok:Niby na niego nie pada i nie sypie ale i tak zaczyna mi rdzewiec:no::no::no:Dlatego jutro wezme go do domu na prezglad i kapiel i pojdzie spowrotem na dwor:-p
I ja chyba swój jutro wciągne, a dokladnie Picia wyślę i przepiore...

No i tyle, na szczęscie dużo żeście babencje ne naskrobały...
Lece do pralki, zrobie kaszke, łóżko, mala zasnie to ja do wyrka.
Dobranoc babki, jak P pośpi i mała tez to zajrze z rana, jak nie, to w poniedzialek.

hej dziewczyny
byłam dzis u innej dentystki zapytac za ile by mi zrobila korony- i powiem Wam ze bede robila u niej- normalnie bierze 450 od jednego zeba- ale ze ja bede robiła 12 to mi wezmie 400zł, czyli lącznie 4800 i ani grosza wiecej, czyli znievzuleni i tymczasowe nakładki gratis!
a no i tzry zęby mi jeszcze wyleczy w cenia( a ona przyjmuje prywatnie, wiec powinnam zapłacic)
a ta do której chodzę chciała ode mnie 500zł od zęba(ewentuanie jakiś malutki rabacik) +nakładki na oszlifowane zęby na czas oczekiwania na porceane 50z od zeba:baffled: i za te 3 zeby tez chciała kasę wziąć- nieduzo bo tylko za znieczulenie ae i tak 60zł musialabym wywalic:baffled:

więc w poniedzialęk ide do niej wyrwac i powiem jej, że jednak zrezygnuje z koron w jej gainecie:baffled:

a powiedzial że ta kase co zaoszczędzę na zebach mogę sobei wydać na zakupy w SIlesii:-D:-D:-D:-D:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rofl::rofl::rofl:

ocywiscie i tak pewnietak nie bedzie bo on wie ze jak nie ma na zycie to nie wydam na co innego....
no ale zaoszczedze mnimum 1200zl

Witam wieczorkiem:-):-)
Mąż małą usypia więc ja szybciutko na chwileczkę do kompa zasiadłam, ale coś widzę że malutko popisałyście:-D:-D
Luna mi się wydaje że Maja ma krzywe kolanka i też nogi w X stawia, no nic na wiosnę jak u męża w pracy trochę się wyjaśni i z wypłatą to podjedziemy do ortopedy i się wszystkiego dowiem:tak::tak:
Dorota nie tłumacz się, wiadomo że człowiek w złości to wiele za dużo mówi, ile ja bym razy pisała że się rozwodzę ze swoim gdybym pod wpływem nerwów pisała:-p:-p:-p, ale ponieważ wiem że to tylko złość to nic nie piszę:-p:-p
Medeuska dobrze że do innego stomatologa poszłaś bo 1000zł mniej to już jest różnica:tak::tak:
Dowikla to wizyta księdza jednym słowem udana:tak::tak::tak:
A ja księdza nie przyjmuję i mam to gdzieś
Teraz już wam dobrej nocki życzę i spadam

reklama
no i wiedzialam ze strona o centylach mi sie nie otworzy i jak na zlosc nie wiem gdzie mam ksiazeczk Oliwki bo tak sa centyle
LUNKA to milej nocnej kuracji:-p
MEDEUSKA i fajnie udalo ci sie zalatwic z tymi zebami:tak:no I super oszczedna z ciebie kobita jak zaoszczedzisz 1200 zl:-p

Do góry