reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anabuba, a te badania na celiakię to z krwi się robi? :confused: Może ja prywatnie zrobię, bo nasza lekarka na to nie wpadła. :dry:

Piotruś odkrył się w nocy i obudził się chyba z zimna, w niezbyt dobrym humorze. Teraz przykleił się do telewizora. :nerd: Mam nadzieję, że nie będzie zbyt marudny dziś. :sorry2:
Ja wstałam i od tego momentu jestem zmęczona :baffled:

Myszunia wspolczuje.ja kazda ciaze przenisolam po 10dni wiec doskonale cie rozumiem.ale jeszcze troche:tak::tak::tak::tak:
a badanie na celiakie to z krwi-wiesz co to za choroba?w kazdym razie z tego co pamietam organzim nie dosc ze przyjmuje glutenu i innych to w ogole wlasnie ma problem z przyswajeniem pkarmu bo cos jest nie tak z kosmkami jelitowymi.skleroza nie boli.poczytaj w necie.ale moze warto by sprawdzic bo 9 kg moja Weronika dawno temu wazyla:-)
chciaz ona jest w ogole wysoka i jesc lubi:tak:

ja na szczescie dlutowanie chirurgiczne tych miaam za darmo na nfz :tak::tak::tak::tak:
tylko podroz mnie kosztowala 30zl niecale :tak::tak::tak: i czas,ale autem byloby to samo.
ale wiem ze chirrurgiczne dlutowanie 8 to wlasnie u chirurga tylko na nfz ale to tez w niweielu miejscach

reklama
Witam nie było mnie wczoraj bo cały dzien malowalismy u nas kuchnie a później sprzątanie i tak zeszło .Odrazu przepraszam ze nie poczytam ale sporo tego.
Nataleczka Gratuluje.

A ja mam do was takie małe pytanko czy po piersiach mozna sie skapowac ze sie jest w ciąży:baffled:

Witam nie było mnie wczoraj bo cały dzien malowalismy u nas kuchnie a później sprzątanie i tak zeszło .Odrazu przepraszam ze nie poczytam ale sporo tego.
Nataleczka Gratuluje.

A ja mam do was takie małe pytanko czy po piersiach mozna sie skapowac ze sie jest w ciąży:baffled:

helo
poprosuimy o fotki kuchni:tak:
mozna po piersiach ale to raczej w czasie jak juz @ powinna sie pojawic.ja zawsze przed @ mam obolalae i twarde piersi.ale ja zaszlam w ciaze to tego nie bylo,dopeiro jakis tydzien po terminie zaczely boleci rosnac.sa tez inne objawy,jak zaciemnieie warg na dole:-p

Myszunia wspolczuje.ja kazda ciaze przenisolam po 10dni wiec doskonale cie rozumiem.ale jeszcze troche:tak::tak::tak::tak:
a badanie na celiakie to z krwi-wiesz co to za choroba?w kazdym razie z tego co pamietam organzim nie dosc ze przyjmuje glutenu i innych to w ogole wlasnie ma problem z przyswajeniem pkarmu bo cos jest nie tak z kosmkami jelitowymi.skleroza nie boli.poczytaj w necie.ale moze warto by sprawdzic bo 9 kg moja Weronika dawno temu wazyla:-)
chciaz ona jest w ogole wysoka i jesc lubi:tak:
...
Piotruś zawsze był drobniutki i z wagą i wzrostem krążył wokół 3 centyla, no ale teraz jeszcze schudł, więc należałoby wszelkie możliwe badania zrobić. A chciałabym się z tym uporać zanim drugi maluch się pojawi. :tak: A z jego jedzeniem raz jest lepiej raz gorzej - wczoraj np rano wypił 200ml kakao, później zjadł jabłko, później kanapkę, banana, sporą miskę krupniku, płatki kukurydziane - tak na sucho, dwa serki homogenizowane i wieczorem znów ze 150 ml kakao, więc jak na niego to ogrom jedzenia. :szok: Zobaczymy jak dziś będzie. :sorry2:

Myszunia jak dobrze czytam to badania na celiakie sa bardzo drogie:szok::szok::szok::szok:ale moze da sie jakies wstapne testy tylko zorbic.najlepiej jakbys poprosila lekarza o skierowanie albo cos.Paulina miala robione ale w CZD z racji autyzmu,badali zaleznosc autyzmu od chorob trzewnych,wiec mialam za darmo

Myszunia jak dobrze czytam to badania na celiakie sa bardzo drogie:szok::szok::szok::szok:ale moze da sie jakies wstapne testy tylko zorbic.najlepiej jakbys poprosila lekarza o skierowanie albo cos.Paulina miala robione ale w CZD z racji autyzmu,badali zaleznosc autyzmu od chorob trzewnych,wiec mialam za darmo
Drogie, tzn w jakich granicach? :confused:
Zresztą w czwartek chcę iść z tymi wszystkimi wynikami do naszej lekarki to z nią pogadam. :tak:

reklama
Nie robiłam testu jeszcze niby 24 mam miec@ ale mnie nigdy piersi nie bolały przed @ a teraz dotknąc sie nie moge i takie jakies wieksze mi sie zdają ale jeszcze poczekam
To ty masz nerwy ze stali normalnie :-D:-D:-D Ja już bym leciała po test przy takich objawach. ;-)
Ale wiesz, że takie objawy to może być po prostu siła sugestii. :tak:

Do góry