reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja po lumpkach pobuszowałam i kupiłam Mai 3 bluzki za 9zł - będą w sam raz do przedszkola:tak::tak::tak:
A do tego takiego smaka narobiłam sobie na racuchy że usmażyłam je sobie na obiad:tak::tak::tak:

reklama
No jestem dziewczyny. Witam późn popołudniowo.
Wczozraj mała wstałą o 10 to wiecie, na zakupy wyszłyśmy zaraz po 11 i wróciłyśmy po 13.30! Masakra. szybki obiadzio jednak sie udał, później poszliśmy do tesciowej. Nuda. I jakaz ona obrażona, że ise ni eodzywamy. No przeciez tez ma telefon...
Co zabawne-sedze i sie nudze i z tych nudów obgryzam skórki. Ta mi dogryza, że mam sobie u nóg poobgryzać, no to mówię, że dałabym rade bez problemu. To pokaż, no to pokazałam. Oczywiście dosięgnę luz, tylko szkoda, że spodnie mi pękły pod pośladkiem, hihi. Atmosfer sie oczyscila, smielismy sie az nas brzuchy rozbolały. No i tak musiałąm wracać. A to było po 19-zimno sie zrobiło, z -4 na -13 spadło. Ale doszłam. Mała adła mi na kolanach o 20, nocka okropna, wstawałam do niej 4 razy, Piciu 2 razy.
Dzis nie dospałam, bo wstałą o 8a od 6 Piciu sie kręcił po chacie.
Tera zon już w pracy, małą nie drzemała, więc albo mi padnie koło 17 i besdzie masakra, albo nie dotrzyma do 21.
Nadrobiłą 4 mega strony, zw z cytatami.

Anabubka straszne
[*] śliczna dziewczyna:tak:a wiadomo dlaczego chciała się zabić??
sa rozne wersje.podono byla w ciazy a ojciec dziecka z nia zerwal
co by nie bylo cos musialo byc nie tak skor poszla pod pociag.i to jeszcze 1km od stacji tak ze juz pociag sie rozpedzil nie zdazylby wyhamowac.
chciala umrzec jak widac:-(

]A wczoraj jakieś gdzieś trzesienie ziemi było?:confused:[/FON

tak.na Haiti.podobno bardzo silne i mialo duzo silnych wstrzasow wtornych
Potężne trzęsienie ziemi uderzyło w Haiti, ogromne zniszczenia i wiele ofiar

to już mogła je na plecy zarzucić :-D jakbym widziała moją siostrę, też takie cycki ma ;-) mogła by dać kawałek :tak::-D

Witam, przeleciałam tylko po łebkach bo Kuba na mnie wchodzi co chwilę i nie mam jak poczytać :sorry2: ten już mi tu ziewa, a miałam do sklepu z nim iść coś na obiad kupić ale nie chce mi się głowy myć i malować i jeszcze tego przydupasa ciągnąć :dry: o

kochana przydupas to facet:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
a na dzieci to sie OGONY mowi:-D:-D:-D:-D:-D

A moja siostra właśnie dzwoniła że w Radomiu piękne słońce i bezchmurne niebo, a tutaj pochmurno:crazy::crazy::crazy:

u mnie bylo piekne slonce do 11-tej,pozniej ucieklo....
wiem skad te chmury do mnie rzyszly...bo wiatr od Lublina wieje...:baffled::baffled::cool2:

No ona dzwoniła rano:tak::tak::-D:-D:-D - to może już zaszło:sorry2::sorry2:
A mnie naszła ochota na racuchy i już mam pomysł na dzisiejszą kolację:tak::tak::tak:

ja chyba zrobie lacki ziemniaczane.mialam isc do mamy ale mi sie nie cce.jutro pojde.dzis zrobie plackow,musze Paulinie stroj na choinke wyciagnac bo w sobote imprezak w polaczeniu z dmniem babci i dziadka.
a stroj jest gdzies na gorze.atam brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Beata "przydupas" umarłam:-D:-D:-D:-D:-D
Anka moi uwielbiają siedzieć pod stołem:tak::tak::tak::tak:a moje okna tak wołały aż się dowołały właśnie skończyłam myć u nas w pokoju i u dzieci jeszcze mi zostało w kchni okno ale tak zmarzłam że narazie sobie daruje:baffled:

Malina bo Ty przeginasz z tymi oknami!!!!!!!!!!!!!!!1
wez bo nas w kompleksy wpedzisz!!!!!!!!!!!
co ile myjesz?co tydzien?:nerd::nerd::nerd::nerd::nerd:
:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

Może też świadczyć o posiadaniu przez dziecko bakterii w gardle.
Moja miała taki męczący kaszel i się okazał być wędrującym Gronkowcem Złocistym w przegrodzie nosowo-gardłowej.

witaj.
Nocnikowanie zaczyna się w momencie kiedy dziecko zaczyna dobrze siedzieć 7-9 mies.wtedy jest jeszcze dość nudno dookoła i dziecko się szybko przyzwyczaja.
A potem druga próba to sporo po roku ,bo w tym czasie to dzieci chcą raczkować,chodzić ,poznawać świat i nie mają czasu na puste siedzenie na nocniku :-D:-D:-D
Odpuść jej jeszcze na trochę i spróbujcie na wiosnę.
Jak nie pójdzie z nocnikiem to może na trawkę:confused::confused:

Witam czwartkowo.
Przejrzałam troszkę na raty i troszkę po łebkach.:sorry2::sorry2::sorry2:
dziś dzionek zaczął się bardzo miło.
Mały nie poszedł do szkoły,bo jednak lekka grypa żołądkowa go dopadła./QUOTE]

zdrpwka dla Kuby
gronkwoca zlocistego ma ponad 50%spolczenstwa i wiekszosc o tym nie wiem.no tyle ze u jednych nie robi on szkody a innym szkodzi.paskudny do wyleczenia z noso-gardzieli

a do nocnika to masz racje:tak:
roczne dziecko(tak mniej wiecej),takie ktore juz raczkuje i zaczelo chodzic nie usiedzi na nocniku bo ma inne waznijesze rzeczy do robienia:tak::tak::tak::tak::tak:
dlatego moje zaczelam sadzac jak juz siedzialy a jeszcze nie raczkowaly:tak:

Nic sie nie stalo, po prostu jest i próbuje rządzić :-D Trochę mu pozwalam, ale nie za bardzo :-p

bo chlop w dom....to gorsze niz wojna

mój się nie dał nikczemnie wykorzystać:no::no:a nerwa mam lekkiego na niego bo chyba mu się ex w nocy śniła bo nawijał przez sen Aga....Aguś...słonko...nosz ***** mać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
]

upsssssss
ale powiem wam w sekrecei :cool2::cool2::cool2:
ze mi sie pare razy moi byli tez snili i w calkiem dobrych sytuacjach:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale ja raczej nie mwoie przez sen.oby...:baffled::-D

Podobno dobre są kąpiele w soli:tak:Jak jesteś zainteresowana to Ci potem napiszę co i jak.

Bejbe śpi. Zjemy i wychodzimy do pschologa:dry:

daj znac jak po wuizycie
pochwlae sie ze Weronika cpraz wiecej gada.nawet juz nie sposb spamietac.mowi :kokam" czyli kocham.ciagle pyta -co to?,duzo powtarza itd itd.duzo tego:-)

Dobra ja zmykam do wieczorka
Malinka czytałam co napisałaś na jednym z wątków Kobito podziwiam cie
cooo??????????????????

Na 16 umowiona jestm z Medeuska :-)

Oliwka jeszcze spi wiec ja odpoczywam Skrzydelka nastawilam Jak wstanie to kluski ugotuje i pojemy :-)

milego spotania

Kerna to Ty skierowanie jeszcze dostałaś? Nie no to idz jak masz. U mnie to bym musiała prywatnie iść bo nie da :dry:

do psychologa to mozna bez skierowania do poradni psychologiczno-pedagogicznje.z pewnoscia w stolicy powiatu gdzies jest i u was.
moga byc osrodki wczesnej interwencji jak Synapsis w Wawie

To jest taki ośrodek wczesnej interwencji. Tam na miesjcu mają sepcjalistów od tego i tamtego. Jak jedneu coś ie pasuje to keirują do kolejnego. tak można łazic tam po tych lekarzach i rehabilitantach ile wlezie:tak: Ale z drugie strony to fajne, mozna sie popytać i upewnić o zdrowiu w każdej dziedzinie. Aha i to jest na NFZ:tak:
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

J
Byle nie za dużo, bo sie jeszcze przyzwyczai :-D

Ja wiem dlaczego ja nie lubie jak on jest w domu, bo stoje cały dzień przy garach :szok: Śniadanie o 8 rano, 11.30 zjedli z Helenka zupe ogórkowa i ziemniaki odsmażane z jajkiem sadzonym, zaraz potem zaczęłam szykować drugi obiad, bo koło trzeciej z nowu będą jeść wołać :szok: a jak głodni to źli, więc ich karmie, żeby sie towarzystwo nie kłóciło :-D:sorry2: No i już musze lecieć do sklepu, bo juz prawie nic niema do jedzenia :szok::-D No i czasu na bb nie mam :dry:

u mnie jest ta samo
do tego caly plan dnia mi psuje

Podziel sie pierniczkami :-p Ale mi smaka zrobiłaś na cos słodkiego :szok:

za pozno
pozralam jak czytalam:-p:-p:-p:-p

No jestem dziewczyny. Witam późn popołudniowo.
Wczozraj mała wstałą o 10 to wiecie, na zakupy wyszłyśmy zaraz po 11 i wróciłyśmy po 13.30! Masakra. szybki obiadzio jednak sie udał, później poszliśmy do tesciowej. Nuda. I jakaz ona obrażona, że ise ni eodzywamy. No przeciez tez ma telefon...
Co zabawne-sedze i sie nudze i z tych nudów obgryzam skórki. Ta mi dogryza, że mam sobie u nóg poobgryzać, no to mówię, że dałabym rade bez problemu. To pokaż, no to pokazałam. Oczywiście dosięgnę luz, tylko szkoda, że spodnie mi pękły pod pośladkiem, hihi. Atmosfer sie oczyscila, smielismy sie az nas brzuchy rozbolały. No i tak musiałąm wracać. A to było po 19-zimno sie zrobiło, z -4 na -13 spadło. Ale doszłam. Mała adła mi na kolanach o 20, nocka okropna, wstawałam do niej 4 razy, Piciu 2 razy.
Dzis nie dospałam, bo wstałą o 8a od 6 Piciu sie kręcił po chacie.
Tera zon już w pracy, małą nie drzemała, więc albo mi padnie koło 17 i besdzie masakra, albo nie dotrzyma do 21.
Nadrobiłą 4 mega strony, zw z cytatami.

Lunka wyobrazilam sobie Ciebie w tych portkach:-D:-D:-D:-D:-D
a nocki wspolczuje

a to moja fryzurka :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)
Super:-)Kochana wygladasz przeslicznie:tak:Praca Tobie słuzy i to bardzo:tak::tak::tak:
no i przyłapaliśmy Dowiklusie na porannym jogingu:-D:-D:-D:-D:-D
MALINUS Ty jak cos palniesz Kochana to:-D:-D:-D:-D
A tak wogole to umowila sie jzu z kolezanka ze bedziemy biegaly ale na razie jeszcze ani razu nie biegalysmy:-p:-D:-D:-D
Siedzi Julina i pyta "mamo telewizja ogłupia?"
ja no tak kochanie:tak:
Julina a to już wiem.....
ja a co wiesz???
Julina no ty dość dużo oglądasz co nie............
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chyba mi dziecko coś zasugerowało zem głupia czy cuś:baffled::baffled::szok::szok::-D:-D:-D
ale żeby było śmieszniej to ja tylko ogladam DDTVN a potem tv wyłączam:szok::szok::szok:
No to Ci dala teksciora:szok::-D:-D:-D:-D
Justa pewnie ze sie da.wsadzasz w babelkwoa koperte i wysylasz jako polecony.jak ciezsza ksiazka to jakies grosze doplacisz za wage atak polecony ok.5zl plus koperta:tak:

pewnie nie slyszalyscie-w niedziele w Kotuniu,niedlako Mrozow pociag zabil 29letnia dziewczyne.ponoc szla torami.chciala sie zabic i sie zabila.okazalo sie ze ja znalam:-(chodzila kupe lat z moim znajomym od nas:-:)-:)-(

Tygodnik Siedlecki

jej profil Logowanie do nasza-klasa.pl
Straszne:no::no::no:
Gdzie niby to słonko? :szok: Wyszło poswieciło z 10 min. i zaszło.:wściekła/y::tak:;-) A zimno jak było , tak jest.:-D
U mnie etz slonca brak chociaz juz od paru dni je zapowiadaja:no::no::szok:A do tego mega zmino jakos dzisiaj jest:no:
A ja po lumpkach pobuszowałam i kupiłam Mai 3 bluzki za 9zł - będą w sam raz do przedszkola:tak::tak::tak:
A do tego takiego smaka narobiłam sobie na racuchy że usmażyłam je sobie na obiad:tak::tak::tak:
Pochwal sie bluzeczkami:tak::tak::tak:U mnei chyba nawet nie ma takich sklepow albo sa a ja o nich nie wiem:baffled:
A za taka kase trzy bluzeczki kupic to jak za darmo:tak::tak::tak:
Dowikla nie mogę powiększyć twojego zdjęcia:-:)-:)-(
Bo ja robilam telefonem:tak::tak::tak:

Anabuba ale masz dobrze ze mama niedaleko ciebie mieszka, też bym tak chciała:tak::tak::-:)-(

oj tak:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
biegiem to w 5bym doleciala jakbym miala taka kondycje...ale ja do bieganiazawsze bylam slaba,chyba ze po boisku to co innego:tak::tak::tak::tak::tak:
a tak dobruym marszem okolo 10-12minut tyle ze przez las.
jak wracam to z reguly z dziewczyanmi to jest ok,ale sama to mam strach w oczach:szok:,ale wyobraznia sowje robi.nie dosc ze przez las to praktycznie zadnych zabudowan cala driog i bez oswietlenia.teraz snieg lezy to jest ok

dobra laski ide sie brac za te placki poki mam checbo jak sie zasiedze.....
postaram sie wasc wieczorem a jak nie to jutro rano
pa

Ja niestety nic nie robię bo @ goszczę:-p:-p:-p
a to Ty na urlopie;-)
A ja jeszcze allegro trzepie ale bóg mi miły ze nie wiem czego szukam:baffled::baffled::baffled::baffled:
Anakonda moje dzieci to z tych pomysłowych o zgrozo:cool2::cool2::cool2::cool2:
ja czasami tez tak mam:-D
Hej mamuski
U mnie nocka nienalepsza Kolo 7 oliwka pila mleko I ja mialam dalej spac ale Wc mnie wezwalo i wolalam wejsc do was bo Oliwka pewnie zaraz wstanie

Dzis w planach spacer ale wozkiem

Wczoraj gadalam z kolezanka i jade do niej w poniedzialek Do czestochowy Ona mieszka sama z 4 letnia corka U tej kolezanki bylam na sylwka .
Musze tylko jakas kase od matki pozyczyc i jazda Juz sie doczekac nie moge .Naklachamy sie za wszystkie czasy Planuje okolo 5 dni u niej posiedziec :-)

Jak mi sie uda to pozycze kase od kolezanki Moze dzis uda mi sie do niej pojsc Wiec nie bede musiala sie matki prosic :-)
fajny wypad Ci sie szykuje
witam porannie

-16 za oknem!ale za to piekne bezchmurne niebo:tak::tak::tak:
Paulina do szkoly wyprawiona,mala przed 7 zjadla kasze i spi,p w pracy:-)

wstawac spiochy!!!!!!!!!!!
ide poczytac
ile:szok::szok:u mnie 1 na plusie
Witam
Ja już na nogach:tak::tak::tak:
Maja w przedszkolu a ja kawkę sobie zrobiłam i do kompa zasiadłam.
U nas mróz -15st.C - oj jak dobrze w domku siedzieć
Dorota pewnie ze jedź jak masz możliwość, z koleżanką pogadasz i od razu będzie lżej na duszy, a i tak o M nie będziesz non stop myślała:tak::tak:
Malinka to żeś fortunę wydała na tym allegro:szok::szok::szok:
wspolczuje u mnie dzis plusowo ze sloneczkiem
Anakonda tak wydałam ale w głowie:-D:-D:-D
Pietruszka się smieje jak diabli patrzę a u nas nad domofonem kartka (uwaga pisownia oryginalna)PRZOSZEM DZWONIĆ KRUTKO BO ANTEK ŚPI ALBO PRÓBUJE SPAĆ!!![/B]
ja tego nie widziałam wcześniej pytam sie kto to napisał i nakleił a moje dzieci no my:-D:-D:-D:-Dja kiedyś z nimi oszaleję :-D:-Dzostawiliśmy to na pamiątkę kiedys jak będą na swoje dzieci narzekać to im pokażę jacy oni byli:-p:-):-):-)
poprostu boski napis jak bym byla listonoszka to by mi sie samopoczucie poprawilo:-D:tak:
co za franca :no:

A książka poleci do ciebie za 5 zł.:tak:+ koszty przesyłki.:sorry2:

super.:tak:;-)

Wyprawiłam starszyznę do szkoły, Amelia powoli tuli się do kocyka więc mam chwilkę.:tak:
Jak dobrze bylo kiedy mala leżała.:tak:Teraz kiedy chodzi oczy trzeba mieć dookoła głowy.:dry:
bo to jest tak jak dziecko lezy to czekamy az usiadzie jak siedzi czekamy az zacznie raczkowac potem na chodzenie.Jak juz to wsystko umie to chcialybysmy zeby lezaly:-D
No i nie mogę poczytać, :dry: moje dziecko zmusza mnie do wyciskania ciastolinowych figurek :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
No więc tylko się witam! :-)
U nas OK. Na nóżkach już od 6.30, więc mam nadzieję, że Piotruś jednak zdecyduje się dziś na drzemkę, a wtedy na pewno zajrzę do was z kawusią! :tak:
A na razie miłego dnia wszystkim życzę! :-)
oooo u nas dzis tez ciastolina
Napisze ci co i jak na PW :tak:jak dowiem się ile przesyłka.:baffled:
Kopenhaska? Baa... ja wręcz fruwam , taka lekka jestem.:-D:-D:-D
Trzymam, trzymam. Już prawie końcówka a ja nie czuję się jakbym na jakiejś diecie była.:tak::-D

Dziewczyny jak wysłać książkę- paczką , czy listem :confused: i ile za przesyłkę?:confused: Paczka do 1 kg. priorytet aż 11 zł.:szok: A listem poleconym jakimś sie da?:confused:
gratuluje wystrzymalosci bo ta dieta to jakis tyran MOja siostra ja robila:cool:
Justa możesz w koperte babelkową i poleconym ja piżamę tak teraz odsyłałam i z kopertą coś koło 8 zł płaciłam:tak:
Anabubka mówię wczoraj do Pietruszki a gdzie fotki wózka dla Anabubki a on"no wiesz kochanie ja nie moge tak od ręki bo ci by zazdrościły takiego idała no wiesz niech myslą że ja to typowy facet":-Djak by co najmniej było inaczej on ideał błahahahah:-D:-D:-D:-D:-D
:[/B]
no i tu mial chlop racje:-D:-D
Malina 5ty,5ty:tak::tak: Naczynia pomyłam, zaraz za śniadanie się biorę i pewnie na spacer koło domu pójde a nie chce mi sie...takie mi zimno ostatnio że pod kocami siedze:szok::szok::szok: Michał chce sie bawić z mamą więc spadam:baffled:
a gdzie jeszce 34 tygodnie:sorry2: ale szybko minie sama zobaczysz:tak:
Siedzi Julina i pyta "mamo telewizja ogłupia?"
ja no tak kochanie:tak:
Julina a to już wiem.....
ja a co wiesz???
Julina no ty dość dużo oglądasz co nie............
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chyba mi dziecko coś zasugerowało zem głupia czy cuś:baffled::baffled::szok::szok::-D:-D:-D
ale żeby było śmieszniej to ja tylko ogladam DDTVN a potem tv wyłączam:szok::szok::szok:
ona jest cudowna hehehe
pewnie nie slyszalyscie-w niedziele w Kotuniu,niedlako Mrozow pociag zabil 29letnia dziewczyne.ponoc szla torami.chciala sie zabic i sie zabila.okazalo sie ze ja znalam:-(chodzila kupe lat z moim znajomym od nas:-:)-:)-(

Tygodnik Siedlecki

jej profil Logowanie do nasza-klasa.pl
upssss mloda fajna kobietka ehhh co jej odbilo:baffled: no coz teraz jest na drugim swiecie wiec tam pewnie jej lepiej
nie poczytam Oli marudzi ide sie nia zajac
JUSTA I MALINKA dzieki Jak bede miala chwile to sie zajme dodaniem ogloszenia :-)

Dzis popoludniu spotykam sie z MEDEUSKA :-)
udanego spotkanka
Witam!

Koperty adresuje do potencjalnych darczńców i wysyłam apele z prośba o wpłaty ;-)

Obiad w locie zrobiłam -dzisiaj spaghetti:-)
a skad bierzesz te adresy, to sa fiermy czy prywatni ludzie
mam chłopa w domu i nerwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ojjjj wspolczuje ja swojego wlasnie wyslalam do sklepu

ufffff z rana nadrobione

reklama
Do góry