reklama
witajcie dziewczyny
no tak sol fizjologiczna i pozkropieniu trza dziecko polozyc na brzusiu i lekko oklepywas lopatki zeby ten katarek sie oderwal i zszedl z noska
a to,ze pokuj nawilzac to wydajemisie naturalna sprawa
a co do czyszczenia noska to nic niejest dobre do "wkladania " do nosa,tak wiec najlepiej jak by to wyszlo same ,ale jak niepomozesz to dzidzia sie meczy...tak wiec z dwojga zlego lepiej pomuc delikatnie i juz
pozdrawiam lece szykowac ,uczestniczyc w szykowaniu chszcin siostrzenca
no tak sol fizjologiczna i pozkropieniu trza dziecko polozyc na brzusiu i lekko oklepywas lopatki zeby ten katarek sie oderwal i zszedl z noska
a to,ze pokuj nawilzac to wydajemisie naturalna sprawa
a co do czyszczenia noska to nic niejest dobre do "wkladania " do nosa,tak wiec najlepiej jak by to wyszlo same ,ale jak niepomozesz to dzidzia sie meczy...tak wiec z dwojga zlego lepiej pomuc delikatnie i juz
pozdrawiam lece szykowac ,uczestniczyc w szykowaniu chszcin siostrzenca
shady
Fanka BB :)
hahahahaha dobre...
a tak wogole to witam z ranka
a tak wogole to witam z ranka
lena3004 pisze:Ja przychylam się do teorii, aby "NIE WSADZAC DZIECKU DO NOSA ANI DO UCHA NICZEGO MNIEJSZEGO NIŻ TWÓJ ŁOKIEĆ " ;D ;D ;D
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
Ja dopiero tutaj weszlam ale witam i juz cos pisze w tym temacie.beata8422 pisze:ludzie czy tu zero współczucia
czy mnie tu nie chcecie?
Jula jak byla chyba w podobnum wieku tez zlapala katarek i kaszelek bez goraczki.Dostalysmy od lekarza Sterimat do czyszczenia noska(jest to rozywor z soli morsiej ,dziala tak samo jak sol fizjologiczna(bez recepty) oraz kazala dawac wit C-CEbion(bez recepty) i jak sie katarek zwiekszyl to kropelki na katar Nasivin sofy(bez recepty)
Oklepywanie i podloz cos pod nozki lozeczka zeby glowka byla wyzej i kladz na brzuszku jak najwiecej.
Moze jednak idz lepiej do lekarza,lepiej nie ryzykowac bo jutro weekend i inaczej pracuje sluzba zdrowia a u takiego malenstwa bardzo szybko moze sie rozwinac jakies brzydkie chorubsko.
Zdrowka duzo i zagladaj tutaj .Czekam na wiesci jak Twoja dzidzia sie czuje!!!
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
beata8422 pisze:dzięki Lena ja pamiętam
mam nadzieję że chociaż sie zwilży po tej soli to samo się oczyści bo na gruszkę to nie liczę już parę razy próbowałam i nie skutkuje
Ja do tej pory ten STerimar uzywam i jak wpuszcze do noska to potem na brzuszek i albo sam wyplywa glutek albo pomagam sobie gruszka lub patyczkiem ale bardzo ,bardzo delikatnie.zazwyczaj to glutek juz jest prawie ze na zewnatrz.
Powodzenia jeszcze raz!
beata ja też bym podskoczyła do przychodni na wszelki wypadek Joanna ma racje lepiej nie ryzykować
Ja też używałam soli morskiej, lekarz mi ją polecił dla małego bo podobno sól fizjologiczna najpierw nawilza a potem daje odwrotny efekt jesli chodzi o śluzówke
Ja też używałam soli morskiej, lekarz mi ją polecił dla małego bo podobno sól fizjologiczna najpierw nawilza a potem daje odwrotny efekt jesli chodzi o śluzówke
reklama
najpierw poleciałam do apteki a później się zeszło z tym bo nie przeczytałam jeszcze waszych rad i nie połóżyłam jej na brzuszku,tylko na boku ale sie denerwowała a jak lezała na pleckach to teraz po rozwilżeniu jeszcze bardziej jej przeszkadzało i charchotała tak więc musiałam ja trzymać na ręcach i wtedy było dobrze troszkę już wypadło ale jeszcze sporo zostało za chwile wkropię jeszcze raz i tym razem położę na brzuszku i zobaczymy
Podziel się: