reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

beata u nas bylo nie dawno tak samo, maly mial kaszelek i straszny katar. Ja mu zakraplalam nosek sola fizjologiczna i wszystkie "glutki" wykichal ;D. A dzisiaj, tj. po dwoch dniach, wszystko przeszlo jak reka odjal. Sprawdz oczywiscie, czy mala ma goraczke, bo w takim wypadku to bym sie udala do lekarza.

reklama
Aga dzięki bardzo za odpowiedż
gorączki nie ma , ile mam tej soli wkropić czy tam będzie napisane bo jeszvcze nie miałam dopiero kupię, i po jkim czasie u was puściło od wkropienia

Ja dawalam po jednej kropelce do kazdej dziurki tak ze dwa razy dziennie i oczywiscie na noc i wystarczylo, a poprawe u nas bylo juz widac i slychac :) po paru godzinach tego samego dnia.

beata8422 pisze:
ludzie czy tu zero współczucia
czy mnie tu nie chcecie?

Ja się nic nie odzywam bo jak do tej pory Majeczka mi nigdy nie chorowała i nie wiem co jest dobre na katarek i kaszelek. Też czytałam,że ponoć dobre jest wkrapianie soli fizjologicznej ;D ;D ;D

Ponoć ulgę przynosi, jak się dziecko położy na brzuszku, żeby miało troche wyżej głowę.Wtedy łatwiej oddychać, a ja wyczytałam, że jak się zakropli solą to potem można próbować wyciagać gruszką. Na szczęście moja mała tez jeszcze nie miala kataru. Acha i jak gorączka to do lekarza, bo dzidziuś jeszcze malutki.No i powinno sie dobrze nawilżyć pokój.

A tak wogóle to witam wszystkie mamy. Pamietacie mnie jeszcze???? ;D

dzięki Lena ja pamiętam
mam nadzieję że chociaż sie zwilży po tej soli to samo się oczyści bo na gruszkę to nie liczę już parę razy próbowałam i nie skutkuje

Beata8422 Moge ci służyć tylko wiedzą książkową, ale wyczytałam,że takie przeziębienia z katarem i może z lekkim bólem gardła zdarzają się często i przechodzą po ok. 3 dniach.ąle jak gorączka ok. 40 stopni to już do lekarza.

reklama
Beata mam nadzieje, ze malej tak szybko przejdzie jak naszemu malemu urwiskowi. Zyczymy zdrowka :). Nas natomiast polozna i lekarz przestrzegali przed stosowaniem roznego rodzajow gruszek lub patyczkow do noska dzidziusia, poniewaz podrazniaja lub tez moga uszkodzic sluzowke. Ale jak widac, kazda szkola jest inna. ;D

Do góry