reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As to twoj taki niewiarek? no wiesz bo jak by tak u mnie bylo to jakos siebie slabo widze w takiej roli:-D:-D

Na obiad zrobilam makaron z sosem i wrzywami a na kolacje podaje te kaczuche heheh Zrobnilam do tego salatke aguni te warstwowa.Tak mi zsmkowala na zakonczeniu roku ze czesto bede ja robila:-)
:-D
Niedowiarek straszny :-D:-D:-D
Jak to sałatka?
Bo chyba mi umknęło :baffled::baffled::baffled:

As,podaj mi maila to Ci książkę wyślę w pdf. a jakbyś miała czas to i pracę moją podeślę to mi sprawdzisz;-),bo jeszcze nie zdałam :no::zawstydzona/y:,kasy brak.A promotor to mnie w październiku 2008 widział:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(.
Aneta.kurnik@gmail.com

zla jestem Bo na moja mame to zawsze mozna liczyc :-(
G chcial abym do niego w niedziele przyjechala Chcialam jechac bez Oliwki bo autobusami I to 2 lub 3 trzeba jechac ,zalezy od polaczenia.No i niedziela to ciezko bedzie z autobusami I nie chce jej targac aby nie zmarzla
G tam na sniadanie i kolacje dostaj chleb z maslem Z domu wzial sobie konserwy Ale zaniedlugo moze mu ich braknac Kasy prawie nie ma I chcial abym mu tez te konserwy przywiozla

Myslalam ze Oliwka z moja mama zostanie i Jasiem ale mama powiedziala
"JA MAM JEDEN DZIEN WOLNEGO A GRZESIEK NIE JEST OBLOZNIE CHOY ALKOHOLIK ABYS TY TAM MUSIA DO NIGO JECHAC "
Czujecie ten tekst Dokladnie tak jak mama mi to powiedziala tak ja grzeskowi to zacytowalam
Kurde jak mozna byc takim samolubem Zawsze jak tylko cos chce to G jej robi Przywiescic Przykrecic pomalowac ,cokolwiek pomoc to G jest pierwszy a teraz ona z takim tekstem :-(
Może mama miała gorszy dzień.
Nie chcę jej tłumaczyć,bo i nie ma czego,ae różne są sytuacje.
Może coś sobie zaplanowała?
A ja tam Klaudii z nikim nie zostawiałam do 3 lat a Kubusia do 5 :-D:-D:-D
Jak Klaudia była malutka to mieszkaliśmy sami i przyjazd do rodziców do cała wyprawa była.
Dlatego młoda jeździła wszędzie ze mną.:tak::sorry2::sorry2:
A Kuba to inna bajka,ten się po prostu ode mnie nie odklejał :-D:-D:-D:-D

MAły dziś cały dzień wali kupy..tak se dawkuje:sorry2: wieczorem przed kompaniem zostawiłam go z gołym dupkiem i leje wode do wanny...no ale czuję smród!!! A ten mi narobił na dywanik:szok:no to sprzątnęłam, patrze a obok znowu kupa!!!:szok: no to sprzątam a ten mi znowu wlanął obok!!!! Kurcze jeszcze ze dwie kupy mi trzasnął każda w innym miejscu kibla!!!!! Już mnie na bełty zbierało:-D
Ja już wykompana i zrelaksowana ....mały dziś jęczał cały dzień już miałąm go serdecznie dość:no:
To Ci trochę sprzątania narobił :-D:-D:-D

Na początku tej diety waga leci w dół potem stopuje, ale trzeba się trzymać dietki do końca żeby efekt był. Ale na co Tobie dieta???;-)
U nas tez jest jedna piateczka;-)
Wiem jak jest z tą dietą dlatego nie do końca mi odpowiada i szukam innych pochodnych rozwiązań.:tak::cool2::cool2:
Po co? :confused::confused:
Kochana bo testuję dietę dla męża :-D:-D:-D:-D

Dobrze zrozumiałaś, uporczywy kaszel zwłaszcza w nocy może być objawem glisty:tak::tak::tak:
Mam nadzieję że u nas jednak to się nie sprawdzi i Maja będzie wolna od robaków
Może też świadczyć o posiadaniu przez dziecko bakterii w gardle.
Moja miała taki męczący kaszel i się okazał być wędrującym Gronkowcem Złocistym w przegrodzie nosowo-gardłowej.

Witajcie! Tak ja też to już słyszałam. Ale my dobrze wiemy że to cięzka praca czasami bywa bardziej ciężka od pracy fizycznej naszych panów. To że siedzimy w domu nieoznacza że nic nierobimy bo to też przecież praca tylko nik nam za nia niepłaci. Korzystając z okazji drogie panie chciałam się poradzić jak przekonać moją córeczke do nocnika gdy tylko próbuje ją posadzić na nocnik z płaczem zaraz z niego schodzi niesiedząc na nim nawet 15 sekund moja córeczka nazywa sie Oliwka 29.01 skończy 13 miesięcy
witaj.
Nocnikowanie zaczyna się w momencie kiedy dziecko zaczyna dobrze siedzieć 7-9 mies.wtedy jest jeszcze dość nudno dookoła i dziecko się szybko przyzwyczaja.
A potem druga próba to sporo po roku ,bo w tym czasie to dzieci chcą raczkować,chodzić ,poznawać świat i nie mają czasu na puste siedzenie na nocniku :-D:-D:-D
Odpuść jej jeszcze na trochę i spróbujcie na wiosnę.
Jak nie pójdzie z nocnikiem to może na trawkę:confused::confused:

Superaśna:tak::cool::cool:.

Taaaa,ja tu dla nałogu zajrzałam;-):tak::-D:-D.
Asiulka witaj,co do nocnika to daj sobie i Oliwce na wstrzymanie ;-):tak:wg podręcznika Poznańskiej to pierwsze próby wysadzania na nocnik powinno się zacząć jak dziecko samo siedzi ale kto tak robi :sorry2::szok::confused:?
Ja tak robiłam kochana :-D:-D:-D
Klaudia na półtora roku była już zupełnie bez pampersów.
Kuba pomimo zaznamionej obsługi nocnikowej od 9 mies.życia był mocno uparty i w pełni świadomie zaczął korzystać z tego dobrodziejstwa jak miał ponad 3 lata.
A do tego wypróbowaliśmy 6 nocników i żaden panu nie odpowiadał.
W końcu zażyczył sobie kiedyś w sklepie taki sedes,który sam z półki ściągnął :szok::szok:i to był strzał w 10 :-D:-D:-D:-D
Po 43 dniach nocnikowanie było 100% sukcesem.

I jeszcze trochę:-):-)

:-D:-D:-D:-D

Anakonda tak wydałam ale w głowie:-D:-D:-D
Anabubka ja radzę sobie bo Julina chora i siedzimy w domku:-D:-D
Dorota jedź takie oderwanie sie od wszystkiego bardzo pomaga:tak::tak:
Witam laski:happy2:
my od 6.10 na nogach:tak:
nocka bez ani jednej pobudki więc fajna tylko krótka:-p
słuchajcie nie napisałam wam wczoraj o pomysłowości moich dzieci:baffled:wczoraj była listonoszka przyniosła mi te przesyłki z allegro i smiała sie ja pomyslałam no ma kobitka dobry humor to się smieje:cool2:poszliśmy na sanki wracamy do domu a Pietruszka się smieje jak diabli patrzę a u nas nad domofonem kartka (uwaga pisownia oryginalna)PRZOSZEM DZWONIĆ KRUTKO BO ANTEK ŚPI ALBO PRÓBUJE SPAĆ!!!
ja tego nie widziałam wcześniej pytam sie kto to napisał i nakleił a moje dzieci no my:-D:-D:-D:-Dja kiedyś z nimi oszaleję :-D:-Dzostawiliśmy to na pamiątkę kiedys jak będą na swoje dzieci narzekać to im pokażę jacy oni byli:-p:-):-):-)
the best :-D:-D:-D:-D

Siedzi Julina i pyta "mamo telewizja ogłupia?"
ja no tak kochanie:tak:
Julina a to już wiem.....
ja a co wiesz???
Julina no ty dość dużo oglądasz co nie............
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chyba mi dziecko coś zasugerowało zem głupia czy cuś:baffled::baffled::szok::szok::-D:-D:-D
ale żeby było śmieszniej to ja tylko ogladam DDTVN a potem tv wyłączam:szok::szok::szok:
:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
A jak dzisiaj z telewizją:confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D

Witam czwartkowo.
Przejrzałam troszkę na raty i troszkę po łebkach.:sorry2::sorry2::sorry2:
dziś dzionek zaczął się bardzo miło.
Mały nie poszedł do szkoły,bo jednak lekka grypa żołądkowa go dopadła.
Pospałam sobie do 8 a potem wstałam ,zrobiłam młodemu śniadanie a sama do sypialni w tym czasie :-D:-D:-D:-D
Obudziłam mojego chłopa i wykorzystałam go nikczemnie :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Trochę był zdziwiony na początku,ale szybko załapał .:cool::cool::cool:
I się działo.:tak::-):-):-D:-D:-D
Pojechał do pracy o 10 a miał na 9 rano :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
mam chłopa w domu i nerwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
MH co on znowu nawywijał:confused:
Kochana coś Ty taka bojowo do życia nastawiona:confused:
Spróbuj nieco odpuścić.
Wiem,że ciężko,ale nieraz trzeba.:tak:

witam

pobudka o 10:10:tak:
Laura juz po sniadanku.
Wlecialam na chwile potem wroce z postami bo teraz musze sie zaczac szykowac bo na 12 mam wizyte w banku
Za godzine moj podjedzie a ja w pizamce:-D
Za oknem piekne sloneczko wiec zyc sie chce:-)A moje okna wolaja umyj nas:szok::szok:

Nie wiem czy wasze dzieci tez tak maja ale moja Laura uwielbia siedziec pod stolem:szok:Nie wiem czy tam lepiej widac czy co?:-D
Moje też kochają się wszędzie chować.
Najlepiej w tym celu służy im stół od jadalni.
Obkładają go kocami,kołdrami i robią sobie azyl.:szok::szok::-D:-D:-D:-D,gdzie oczywiście mama wstępu nie ma ,bo jak to mój Kuba mówi.
"To nasza twierdza,nasza prywatność ,moje miejsce,gdzie mogę mieć święty i anielski spokój.":szok::szok::-D:-D:-D
nieraz 2-3 dni nie pozwolą tej świętości ruszyć.:-p:-p:-p

MALENKA no ja taka powsigira hihihi A co trzeba sie spotykac Moze MEDEUSCE sie nastroj polepszy :-)
Zdjecia napewno porobie to pozniej wkleje :-)

Normalnie jest tak wczesnie a ja juz sil nie mam Tak mnie juz dzis Oliwka wykonczyla.
Ubralam ja i poszlam niedaleko domu do sklepu Wzielam ja na sanki .
Ta w drodze porotnej marudzila strasznie
W domu coraz glosniej plakala Wyginala mi sie
Pomyslalam ze glodna Chcialam dac jej kielbaske Bo wlasnie kupilam Ale dalam jej mleko Na poczatku nie chciala Posmarowalam jej zeby Utulilam Troszke pomoglo Z placzem wypila mleko Widac ze glodna byla ale cos jej nie dawalo spokoju Ja macam jej dzaselka i mam kolenja 3 na dole Dwa dni temu wyszla pierwsza 3 na dol a dzis kolejna tylko po drugiej stronie .Wiec to byl powod placzu
Oliwka chwile sie pobawila i za zas w ryk Juz nie wiedzialam co z nia zrobic Wiec wsadzilam do wozka i ogladala w nim bajki tylko w wozku sie uspokila I zasnela patrzac na bajki Teraz spi :-)

Ja kupilam dla mnie i dla oliwki kluski slaskie Nie chcialo mi sie robic ale zaplacilam 2,5o wiec lajt hihi Do tego ugotuje skrzydelka i sosik i jakos pojemy :-)

Teraz ide zjesc sniadanie i ogarnac mieszkanie

A pozniej do Medeuski
gratuluję ząbka :tak:
Dobra spadam babki,bo Kuba znów ścieżkę zdrowia uskutecznia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witam :-) ja już ogarnęlam w domu okrutnie jestem śpiąca chyba niskie ciśnienie czy co :baffled: chętnie bym sie drzemnęla ale jestem sama z Gabi jutro do pracy musze sie wyspac Wstaje codziennie albo o 6 jak mąz ma rano do pracy i go odwoże po 7 albo o 6. 30 bo tak wstaje Gaba no i dzieci do szkoły a ja jestem śpioch :-D mam nadzieje sie na jutro wyspac dop racy Pozno chodze spac moze dlatego
Miłego dnia :-)
Witaj miło cie widziec:tak:
A moja siostra właśnie dzwoniła że w Radomiu piękne słońce i bezchmurne niebo, a tutaj pochmurno:crazy::crazy::crazy:
U nas teraz słoneczko pięknie świeci:tak::-)
mam chłopa w domu i nerwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A co sie stało:baffled:
Witam, przeleciałam tylko po łebkach bo Kuba na mnie wchodzi co chwilę i nie mam jak poczytać :sorry2: ten już mi tu ziewa, a miałam do sklepu z nim iść coś na obiad kupić ale nie chce mi się głowy myć i malować i jeszcze tego przydupasa ciągnąć :dry: oj cos lenia mam dzisiaj :baffled: a jeszcze obiad zrobić, pranie i podłogi muszę umyć bo moje dziecko wczoraj cały w czekoladzie chodził i wszystkiego dotykał :sorry2: pogoda do d*** jakaś mgła i wieje trochę ale tylko -5 jest :tak: no to idę jak się uwinę to potem zajrzę jak Kuba będzie spać :tak:
Nie no ty też powalasz tekstami przydupasa:-D:-D:-D no usmiałam sie:tak:
MALENKA no ja taka powsigira hihihi A co trzeba sie spotykac Moze MEDEUSCE sie nastroj polepszy :-)
Zdjecia napewno porobie to pozniej wkleje :-)

Normalnie jest tak wczesnie a ja juz sil nie mam Tak mnie juz dzis Oliwka wykonczyla.
Ubralam ja i poszlam niedaleko domu do sklepu Wzielam ja na sanki .
Ta w drodze porotnej marudzila strasznie
W domu coraz glosniej plakala Wyginala mi sie
Pomyslalam ze glodna Chcialam dac jej kielbaske Bo wlasnie kupilam Ale dalam jej mleko Na poczatku nie chciala Posmarowalam jej zeby Utulilam Troszke pomoglo Z placzem wypila mleko Widac ze glodna byla ale cos jej nie dawalo spokoju Ja macam jej dzaselka i mam kolenja 3 na dole Dwa dni temu wyszla pierwsza 3 na dol a dzis kolejna tylko po drugiej stronie .Wiec to byl powod placzu
Oliwka chwile sie pobawila i za zas w ryk Juz nie wiedzialam co z nia zrobic Wiec wsadzilam do wozka i ogladala w nim bajki tylko w wozku sie uspokila I zasnela patrzac na bajki Teraz spi :-)

Ja kupilam dla mnie i dla oliwki kluski slaskie Nie chcialo mi sie robic ale zaplacilam 2,5o wiec lajt hihi Do tego ugotuje skrzydelka i sosik i jakos pojemy :-)

Teraz ide zjesc sniadanie i ogarnac mieszkanie

A pozniej do Medeuski
Miłego spodkanka

Antoszka spi łepetynę umyłam Julina czyta sobie i rysuje więc luzi:tak:
jak mi wyschną włosy i Adam wróci ze szkoły to sie bujne do sklepu bo wymysliłam już dzis obiad zrazy z kaszą i czerwona kapustą:tak::tak:
As tv wyłączone gra radio jak codzień zresztą:-p:-D:-D:-D
ścieżka zdrowia powiadasz:-D:-D:-D:-D
mój się nie dał nikczemnie wykorzystać:no::no:a nerwa mam lekkiego na niego bo chyba mu się ex w nocy śniła bo nawijał przez sen Aga....Aguś...słonko...nosz ***** mać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Laski jaka jest dobra dieta oczyszczająca???bo chcę się oczyścić z toksyn nie palę teraz to bym to dziadostwo z siebie chciała szybciej wywalić:tak:tylko plisss nie głodówka bo zemrę:baffled:

AS tak moja mama sobie zaplanowala ODPOCZYWANIE W NIEDZIELE takie plany ma moja wspaniala matka
Ja mam nadzieje ze ja nie bede dla Oliwki taka jak moja mama dla mnie

Ona zawsze mnie krytykuje itp

Kurcze zeby tak niecnie wykorzysac M ze sie spoznil do pracy hihihihi

MH dlaczego nie masz humoru?bo M w domu??

MniE OLIWKA wykonczy pospala 35 minut i juz sie obudzila ale udalo mi sie ja jeszcze na kilka minut uspac Nie wiem na jak dlugo dlatego sie odzywam Bo jak wstanie to juz bedzie po ptakach

G ma sie ok Odkad jest tym prezesem to nie ma czasu sie nudzic No i dobrze ze szywbciej mu czas mija :-)

reklama
Laski jaka jest dobra dieta oczyszczająca???bo chcę się oczyścić z toksyn nie palę teraz to bym to dziadostwo z siebie chciała szybciej wywalić:tak:tylko plisss nie głodówka bo zemrę:baffled:
Podobno dobre są kąpiele w soli:tak:Jak jesteś zainteresowana to Ci potem napiszę co i jak.

Bejbe śpi. Zjemy i wychodzimy do pschologa:dry:

Do góry