reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oliwka z tata jeszcze spia A ja juz nie spie od 6 :baffled:

Dzwonilam do gorzyc i dzis do godziny 12 maja przyjechac 4 osoby do przyjecia Jak ktoras nie przyjedzie to G wskakuje I wtedy ma sie wstawic w poniedzialek lub we wtorek Dzis okolo 13 mam dzwonic 3 majcie kciuki zaby sie udalo z tym miejscem
Ide zaraz z psem bo juz piszczy Zawsze G z nim wychodzi no ale bede dobra i wyjde z psem za niego hihihi

Dzis w planach Troche posprzatac Ramki na zdjecia zrobic i powiesic zdjecia No i moze dzis z Oliwka sie przewietrzymy bo juz kilka dni nie byla nigdzie A z katarem juz lepiej

JOANNA wspolczuje tego samochodu
MH gratuluje udanej nocki
Ja slysze ze Oliwka juz wstala i mowi tata hihihi Wiec lece z psem i do Oliwki Jeszcze moze uda mi sie na szybko do rowu zajzec:happy2:

reklama
Myszunia a czego tu panikować jak mi doktor na porodówce przy skurczach takich co 2 minuty powiedział no kochana jak weszło to i wyjdzie...popatrzyłam na niego taka na maxa obolała a położna szybko powiedziała doktor się ulotni bo pacjentka nie przypięta pasami do łóżka a smierć ma w oczach:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a jak rodziłam Antka z Pietruszką i już miałam taki krytyczny moment że przebili mi pęcherz ijuż nie mogłam chozić czyli tak koło 24 i zbadała mnie położnz i mówi no 8 cm jeszcze tak z 40 minutek i będziemy rodzić i wyszła z sali mój pietruszka uśmiechnięty i świergoczer mi kochana no jeszcze TYLKO 40 minutek!!!!!!!!!!!!!!!11111tylko jak tu ból za bólem pamiętam jak się na niego popatrzyłam i ryknełam a zgasić ci ten uśmiech!!!!!!!!!!!!!!!!!! a potem stwierdziłam że mnie tak kurewsko boli ze idę do domu i prrzyjdę jak mi przejdzie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:i byłam tak o swojej acji przekon ana że pietruszka mnie musiał przytrzymać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:a potem dosłownie po 3 minutach czyli tak 10 minut po wcześniejszym badaniu krzykn ełam do położnej że ja to rodzę już!!!!!!!!!!!ona flegmatycznie no spokojnie kochana jeszcze chwilunię.....a ja za chwilunię to ja wstanę i was strzelę ja rodzę już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no i podbiegły we 3 i co szybko główkę widać:baffled::baffled::-D:-D:-D:-D:-Da potem to się śmiały ze mnie że ja expresowa jestem dziewczyna i ze taka rodzącą z partnerem to by mogły mieć na wszystkich dyżurach nie dość ze szybko to jeszcze non top chodzili po korytarzu i mieli głupawę:-D:-D:-Dno fakt my wyliśmy ze śmiechu tylko jak skurcz nadchodził to ja sobie cichłam i klełam pod nosem:-D:-D:-D:-D

ja miałam cesarke wiec nie ma co wspominać-niestety. Ale miałaś "przygodę":-D:-D:-D

aha.bo ciagle je widze.2 suwaczki z takim samym tekstem ale inne tla:-)

Mamita a po jakis firmach musiscie to rozsylac i w jkim celu?
czy pozniej firma musi odylac te for,ularze czy jak?
Apel zatwierdzony przez fundację wysyłam do firm-potencjalnych darczyńców z prośbą o darowiznę lub wpłatę 1% podatku. Coś trzeba robić żeby jakaś kasa na koncie była. Fundacja pisała mi, że powinno się 50 takich apeli tygodniowo wysyłać a są rodzice którzy wysyłaja 100 tyg.
Spadam bo mała się obudziła

...

Apel zatwierdzony przez fundację wysyłam do firm-potencjalnych darczyńców z prośbą o darowiznę lub wpłatę 1% podatku. Coś trzeba robić żeby jakaś kasa na koncie była. Fundacja pisała mi, że powinno się 50 takich apeli tygodniowo wysyłać a są rodzice którzy wysyłaja 100 tyg.

A nie możesz w wersji elektronicznej?? Na początek to chyba spory wydatek :confused:

Witam laski ze szczecińskich mrozów:happy2:
w radio mówią szczecin -7 a ja mam na piętrze na termometrze -11:szok:i jest zimno bo zaczął wiać wiatr:baffled:
cytaty zaznaczyłam po czym mnie wylogowało:wściekła/y:
Ananbubka zdjęcia kochana będziesz mieć w weekend bo wczoraj nam rura od w-c pękła i moje słońce się tym zajmowało do 23 :baffled:a wściekły był :wściekła/y:a fetor moczu do teraz czuję i okno w łazience mam non top uchylone:baffled:
MH gratki w miar przespanej nocy:-)
Joasiu a to pech jak nie urok to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tulam mocno:blink::blink:my co dziennie jak idziemy rano to jakąś stłuczkę widzimy już dziś nawet moja Julina mówi mama co te auta się tak tłuką w tym szczecinie:cool2:
Lunka jak zdrówko???kurcze nie fajnie z tymi twoimi bólami głowy:no::no:
Kerna ta psycholog to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mój Antek ma prawie 14m-cy i mówi mama ,tata, baba, ada, pa pa, da da,dzie?(czytaj gdzie) ne (nie) i mase swoich słowotwórców i ja się tym nie martwię bo moi starsi to tkie v gduły że jak sobie pomyślę że kolejny dorasta i się zacznie........
Dorotka i jak z leczeniem?????

no to ona mowi mam tata
daj dziadzia baba papa czesc Laura Tala tzn Natala Aga oko nos Nie Tak
no i dalej nie pamietam co jeszcze umi po Polsku ale po Niemiecku umi duuuzzo wiecej jakos ten Niemiecki jej latwiej idzie napewno tez dlatego ze my w domu to praktycznie tylko po Niemiecku rozmawiamy:baffled::baffled::baffled: musze ja zaczac uczyc wiecej po Polsku:tak::tak:
Aga, to Twoja ślicznotka bardzo dużo mówi, bo jak w 2 jezykach, to dodatkowe punkty jeszcze dostaje:tak::tak::-D:-D

laski mam pytanie do tych co z torrentow sciagaja.zeby sie zarejstrowac to trzeba wykupic smsa za 9zl.i powiedzcie czy juz potem filmy za darmo sciagacie?czy ten sms jest tylko raz czy np starcza na 1 mieisiac czy cos?czy sa jakies ograniczenia w ilosci sciagnych plikow i czy ograniczenia w predkosci czy tyle ile jest lecze.i czy jak sie przerwie sciaganie to czy ttrzebapotem od nowa czy mozna zaczac tam gdzie sie sciagnelo?
sms wysylasz raz i starcza do konca zycia, hihi. Nie ma zadnych ograniczen, mozesz sciagac filmy muzuke gry, ksiazki, co ci dusza zapragnie. My sciagamy przez bit comet i jak przerwiesz sciaganie, to tylko wznawiasz i idzi edalej

lunka wiec życzmy sobie nawzajem żeby nam przeszło;-)
co do ud, to wlasnie mi sie nogi rozrosły przez rower:baffled::baffled::baffled:
O co TY? Kurcze, a moze mialas za duze obciazenia, bo to sie na srednim albo lekkim robi...

A Klaudunia juz poglaskana:tak::tak::tak:Ona czesto wieczorkim tak do mnei przychodzi i sie tuli ,mowi ze mnei kocha i daje mi buziaczki:tak::tak::tak::tak:
No co za slodycz

ehhhh a potem podbierałabym jej kosmetyki:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A Michał też jest zafascynowany moją kosmetyczką:szok::szok::szok: jak tylko ja otwieram to leci z drugiego końca pokoju. Szminkami tez uwielbia malować...ale po meblach:baffled::baffled::baffled: wygrzebuje paluszkiem i maziu maziu:cool2:. moje cienie są już sypki,a szminki odkształcone..ale co tam:happy2:
Ostatnio bejbe zaczaił, że z dziurki w tubce wychodzi krem i kłądziesie go n buzi...zawsze jak go kremuje przed wyjsciem to on mnie też:-D
No identyko jak moja. Kosmetyki to juz pochowane z zasiegu jej łapek, bo nienadążyłabym kupować, hihi

a dzis rano Weronika wola "mamo kopke":-):-):-):-)

nie wiesz ze jak chuchasz to jeszcze gorzej?
my jak bylismy mali to byly tegie mrozy po 20 30stopni i jakso zyjemy a gorsze warunki byly:tak::tak::tak:w zyciu nie mialam grypy czy zapalenia oskrzeli
Wiem wiem, zawsze bylam przeciwniczka, ale wiesz, Julka nie wychodzi praktycznie z syropów i chusteczek do nosai chyba tak nieswiadomie zaczelam przesadzac. Kiedys moja na roczek po sniegu latała bez rekawiczek, spala na balkonie na mrozie, albo przy otwartym knnie szeroko i zamknietym pokoju, tylkpoprzykryta po szyje, no szok. Nawet moja mama mowiła, ze przesadzam w 2 str, ale nigdy nic jej nie bylo, my chorzy wirusowo, zdychający, a ta zdrowa jak ryba nawet nie kichnęła. No i masz, musze powoli do tego wracac.

no to tez przeczytam...

Siedzi wściekła jak osa i pyta czy wszystkie nieszczęścia tylko na nią spadają.
:-D:-D:-D:-D:-D

Witam i ja porannie.:-):-)
Maja coś zaczyna kaszleć,mam nadzieję ze mi się nie rozchoruje, dobrze ze jutro już weekend to może przez ten czas się wzmocni a ja dodatkowo zrobię jeszcze dzisiaj syropu z cebuli:tak::tak:
Zapraszam oczywiście na poranną kawkę:-):-):tak::tak:

Zdrówka dla małej i dzieki za kawke, no przyda sie dzis jak nic.

Nie mamy własnej strony, tylko na stronie fundacji jesteśmy:zawstydzona/y:
Warto założyć swoja strone, poszukaj jak sie robi te bezpłatne. I mialam Ci pisac wlasnie, zebys poszła do jakiejs drukarni do jakiegos kierownika albo wlasciciela, dl anich to pikus zrobic takie cos i nie iwem, czy by sie znalazł ktos, kto by dziecku odmówił. Spróbuj, duma w kieszen i do dziela, trzymam kciuki, u nas juz tak robili

MH-no pożadeczek jak malina, hihi

Malina-no trochę lepiej ze zdrówkiem, juz tak nie kaszle czesto, ale solidnie, hihi. Głowa ćmi :) poki sie nie nachyle, przychyle, kucne, za szybko wstane itd..., hihi

Anabuba-bo o mnie wystrczy pomyśłeć i juz jestem:)

Dorcia, trzymam kciuki!!!!!

Cóz , widać tyle jej było tylko potrzebne, ona tak czest ma że tak krótko spo, tak?

A moja juz wstała po nocce, gada sobie, wiec jeszcze nie idę do niej, ale czas na kompa własnie sie skonczyl.

Anabuba, kurcze rogi ten kwas, te ceny co podają to juz ze znizka na recepte. Zapisze sobie nazwe i popytam u siebie.

reklama
ja miałam cesarke wiec nie ma co wspominać-niestety. Ale miałaś "przygodę":-D:-D:-D

kochana a wlasnie elektronicznie nie mozna?
przeslij mi na maila to wydrukuje i poroznosze u nas tam gdzie sie da:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Witam laski ze szczecińskich mrozów:happy2:
w radio mówią szczecin -7 a ja mam na piętrze na termometrze -11:szok:i jest zimno bo zaczął wiać wiatr:baffled:
cytaty zaznaczyłam po czym mnie wylogowało:wściekła/y:
Ananbubka zdjęcia kochana będziesz mieć w weekend bo wczoraj nam rura od w-c pękła i moje słońce się tym zajmowało do 23 :baffled:a wściekły był :wściekła/y:a fetor moczu do teraz czuję i okno w łazience mam non top uchylone:baffled:

Malinka ok,poczekam

a mrozy to w Mrozach a nie w szczecinie:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

u mnie teraz - 8 a tak w dzien wczoraj caly czas -6 :baffled:
to moczowa sparwa u was zeby nie mowic "gow....":-D:-D:-D:-D

Do góry