reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam poranne ptaszyny!:-)
kawke wypilam wiecmdluje sie z herbatka
stan rodziny-2+1,ale oby do jutra :tak::tak::tak::tak:
p idzie na cala noc na dyzur a pozniej od poniedzialku juz na dzien,mam nadzeije bo konczy mu sie akurat umowa.podobno maja mu przedluzyc i lepiej zeby tak bylo bo sie zachlastam:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Witam! Wpadam się przywitać. Jadę zawieźć mocz małej do badania. Wczoraj cały dzień jedździliśmy z A. i rozwoziliśmy apele żeby troszkę na znaczkach oszczędzić:zawstydzona/y::baffled:Potem hipoterapia i wieczór się zrobił. Mam nadzieje że A. pójdzie wreszcie do pracy od poniedziałku bo tęsknię za BB;-)

Witaj!tesknimy!wracaj szybko

MAMITA wy to sie macie z tymi apelami No ale wiem wiem czego sie nie robi dla dziecka POWODZENIA a wiesz moj G tez juz dugo w domu siedzi Ja nie mam go dosc Bo on nie ma nic przeciko bb ale ja sie zaczynam martwic kasa Bo takie jego siedzenie w domu dobrze nie wrozy na nasza kondycje finansowa
Teraz G dostal ta kase to laptop maly kupilismy i super Mamie oddalam troche Na czynsz dalam i prad i zostalo 400 zl ale inne rachunki tez czekaja No i zycie A ten siedzi w domu i siedzi Dzis kazalam mu dzwonic do szefa a jak nic sie nie wyjasni to ma szukac nowej roboty

MILEGO DNIA MAMUSKI

taka niepewnosc jest najgorsza

Dorota a czy Ty mozesz uzywac kropek na koncu zdania?teraz masz juz dobra klawiature a tkiego posta gdzie jest tylko duza litera i wszytsko jednym ciagiem to sie zle czyta:tak::tak::tak:

Dorota trzymam mocno kciuki żeby jednak zwolniło się to miejsce na leczenie twego M:tak::tak::tak:
A ja też miałam 13 lat jak pierwszą @ dostałam i moje koleżanki też tak mniej więcej w tym wieku podostawały:tak::tak::tak:

to tak jak ja:baffled:

Kochane nocka rewalacja jak namoje dzieci :tak: Tylko 3 razy wstawałam :sor
:

Rozstawia mi dzieci po kątach :wściekła/y: Warczy od samego rana :no: Niech on do pracy już lepiej idzie :dry:

Wez jego porozstawiaj:-p:-p:-p:-p:-p:-p
Weronka sie o 5 obudzila z placzem ze chcemleko.to dostala i spi dalej.czyzby zow zeby:baffled:

przebrnelam;)

kobieto bo kawa BB to ok 14-15 jest:tak::tak::tak:
no to cholera mierda......bo ja w tych godzinkach to spaceruje albo albo obiada jem....a szkoda...:baffled:

a dzis rano Weronika wola "mamo kopke":-):-):-):-)
i zrobila kopke:-)
wczoraj jakso ten wyraz podlapala a powiedzialam ze 2 razy moze jak tez zrobila

moja w jego wieku tez duzo nie mowila,grunt ze rozumie.
sa dziecoi co do 3lat malo mowia.
a moj chrzesniak jest w wieku Weroniki i od jaksi 3mieisecy gada jak 3 latek taki konkretny.ja jestem w szoku jak ona gada.doslownie wszytsko!!!!!!!!
pwotorzy kazde slowo bez probemow(wiadomo ze r cz sz nie pwoie)ale sam z siebie tez baaaaardzo duzo mowi.nie spsosb opisac.mowi jak 3latek w przedszkolu,tak normalnie

a dlaczego w ogole poszlas do neurologa?
w tym wieku moze mwoic po sowejmu.to ze niby oile slow powonien znac?
zapraszam na swojskie winko
brawa dla Weroniki:tak:Do neurologa psozłam, bo miałam termin. On był rehabilitowany i to już była ostatnia wizyta kontrolna czy zaczyna chodzić czy nie. On wszystko robi z 3miesięcznym opóźnieniem i ja siędo tego przyzwyczaiłam... Przecież dopiero zaczyna chodzić. ANo a tam była psycholog i pytała jak u niego jest z komunikacją.Do logopedy też chodziliśmy, ale szybko skończyliśmy. Ta psycholog to mu chyba będzie testy robić i określi czy ma jakieś zaburzenia w rozwoju społecznym...no mi sie tak widzi:baffled:
A winko ja chce, ja chce:tak::tak::tak:

Ja dostalam dzis zaproszenie na ferie do tej kolezani co bylam u niej na sylwka No i zkorzystam i w utym sie do niej z Oliwka wybiore

Jutro rano mam dzwonic do gorzyc w sprawie tego leczenia G i moze sie jakies miejsce zwolni Jak tak to juz jutro G tam pojedzie Nie robie sobie nadzieje bo wole sie ucieszyc ze udalo sie tak szybko to zalatwic niz sie rozczarowac
to trzymam kciuki a ferie poza domem to super sprawa!!!

Klaudia za to z wiekiem 1,5 roku to wierszyki już mówiła :tak::-):-)

Siedzi wściekła jak osa i pyta czy wszystkie nieszczęścia tylko na nią spadają.
Ech te nastolatki
:szok::szok::szok::szok: o matko!!! JA sobie nie wyobrażam Michała mówiącego w tym wieku:szok: ale fajnie!!!
A z tym nieszczęściem to leję:-D:-D:-D:-D

Kerna wrzucam Ci linka na temat rozwoju mowy.
Chodzi konkretnie o ten fragment
oj dzięki, kochaa jesteś:tak::tak::-)
no część nadrobiona, ide czytać dalej;-)

witam :-( rozwaliłam samochód tzn lewy błotnik lampę i pierwsza wypłata pójdzie na klepanie lakier lampę szitt :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie gniewajcie sie ale jestem dobita wogóle wczoraj byl jakis parszywy dzień :no: dziś na 14 .30 do pracy do 21.30
miłego dnia

no to cholera mierda......bo ja w tych godzinkach to spaceruje albo albo obiada jem....a szkoda...:baffled:

brawa dla Weroniki:tak:Do neurologa psozłam, bo miałam termin. On był rehabilitowany i to już była ostatnia wizyta kontrolna czy zaczyna chodzić czy nie. On wszystko robi z 3miesięcznym opóźnieniem i ja siędo tego przyzwyczaiłam... Przecież dopiero zaczyna chodzić. ANo a tam była psycholog i pytała jak u niego jest z komunikacją.Do logopedy też chodziliśmy, ale szybko skończyliśmy. Ta psycholog to mu chyba będzie testy robić i określi czy ma jakieś zaburzenia w rozwoju społecznym...no mi sie tak widzi:baffled:)

moja TEZ byla rehabilitowana mlodsza i tez wszytsko miala z 2 mies opoznieniem,alepoki co nie szaleje.bylam z nia u neurologa jak miala ok.1,5roku ale o mowe to zapytal co mowi czy tezkioak slwo wiec ok.pytal i ilu klockow wierzez potrafi zbudwac i w sumie tyle.
ona z racji niedoczynnosci tarczycy tez narazie moze miec trooszke wieksze problemy z mowa,ale nie szalaje.czekam cierpliwie.
jeszcze ma czas

witam :-( rozwaliłam samochód tzn lewy błotnik lampę i pierwsza wypłata pójdzie na klepanie lakier lampę szitt :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie gniewajcie sie ale jestem dobita wogóle wczoraj byl jakis parszywy dzień :no: dziś na 14 .30 do pracy do 21.30
miłego dnia

kochana tulam mocno!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
wszytsko przez ta zime

ogladlam wczoraj pogode i na weekend nadaja ocieplenie(chociaz u mnie wschodzie nie takie mocne),a po niedzieli znow zima

Witam i ja porannie.:-):-)
Maja coś zaczyna kaszleć,mam nadzieję ze mi się nie rozchoruje, dobrze ze jutro już weekend to może przez ten czas się wzmocni a ja dodatkowo zrobię jeszcze dzisiaj syropu z cebuli:tak::tak:
Zapraszam oczywiście na poranną kawkę:-):-):tak::tak:

a próbowałaś może propolanu w aerozolu???

jakos dzis sie szybko wyspalam hi Polozylam sie kolo 24 a wstalam bo oliwka strasznie plakala o 6 I juz spac dalej nie umiem Nocka Oliwki super Teraz poplakala ale spi nadal Ja zaniedlugo dzwonie do tych gorzyc znajac mojego pecha to miejsce sie nie zwolnilo No nic to przyjdzie nam czekac na kolejna okazj

MILEGO DNIA MAMUSKI
gratuluję w miarę przespanej nocki:tak: ja tez od 6 rano od kilku dni:baffled:

Kochane nocka rewalacja jak namoje dzieci :tak: Tylko 3 razy wstawałam :sorry2:

Helenka zaczęła mówić jak miała 2 lata :tak: Też poźno :sorry2: A teraz buzia jej się nie zamyka :baffled:

Mnie dzisaj M od rana wpienił :wściekła/y:
no to teraz bedzie tylko lepiej;-) no ja mowa sie tak nie przejmowałam dopóki ta baba nie nagadała.....wiadomo, że każdy sie rozwija swoim tempem..ja przyzwyczaimłam sie ze on robił wszystko z naprawde dużym opóźnieniem..większym niż różnica w terminach porodu. Ale daje rady i idze do przodu:sorry2:

Nasze chlopy sie pozmawiali chyba
polowa %%% polowa siedzi w domu i spuje nam humory,albo jedno i drugie
kolejny wirus na BB?:baffled::-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

miłego dnia
:szok: uroki zimy...we mnie dwa dni temu baba wjechałą, bo swtierdziła, że jak wsiadała do auta to nic za nią nie stało:wściekła/y: a tu proszę, surprajs!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i mam porysowany zderzak na szczęście tylko, bo ona cały bok auta!! A fure miałą niezłą:tak:
No i sięwitam moje drogie Panie. Prawie spod śniegu i jak zwykle niedospana.:-D Zaraz sie biore za śniadanko i czekam rozgrzana na M:-D

reklama
Kerna, Helenka urodzona prawie 3 tyg po terminie i poxno zaczela gadac :sorry2:
Joanna współczuję :-(
Anabubka, dopiero teraz doczytałam, gratuluje " kopki ":tak:

Poszedł :-p Ale cisza :sorry2:

Do góry