reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

M juz poleciał do roboty... Ale przynjmniej zdązyłam się wypluskać przed jego wyjściem :-p

Witam ja jestem porannie;-):tak:.U nas nocka super wczoraj mnie wylogowało jak poszłam sie kompac no a później przyszed mój luby nawet dość szybko wrócił:tak:

Bo jak w domu nie czeka wściekła żona, to szybko wraca ;-):tak:

czesc laseczki.
jak moj w domu to wieczorem wcale nie zagladam,wczoraj robil cos przy ompie kolegi wiec moj byl odlaczonuy.ale to juz niedlugo sie zmieni:cool2::cool2::cool2:
dzis juz czwartek:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

wiec witam porannie,za oknem -5 i pochmurno.poki co nie pada.wczoraj przez 3godz tak sypao ze z 5cm sniegu dowalilo albo i lepiej:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

bylma wczoraj u mamy,wrocilysmy jak zwykle po 20.ciezko sie sanki z 2 babami coagnelo...:sorry2:ale jakos dalam rade:tak:

mala spi,o 7 zjadla kasze.widze ze jadnak na pewno jak ona o 3 czy 4 sie budzi i wola o mleko tzn ze zeby ida.poki co spokoj bo spi grzecznie cala nioc.teraz tez zjadla i spi dalej:tak::tak::tak:

no ja dzis rozbieram swoja choinke bo mnie wkurza.mocno sie nie sypie bo sosna,ale stoi raz ze przy samymkompie i juz wiele razy sie poklulam o nia a 2 ze stoi tak troche na przejsciu z kuchni do salonu.no i juz po 3krolach yto czas i pora:-):tak::tak::tak:

w piecu rozpalilam,kawke wypial,m,Paulina w szkole.ide zaraz wstawie jakies pranie bo juz sie uzbieralo

i lece poczytac

Dwie baby miałaś na sankach :szok: Kobieto ile ty musisz mieć siły :szok::tak:

No ja tez się dzisiaj za choinki zabieram :tak: Odrazu będzie więcej miejsca w chałupie :-D

reklama
Wiki, twój został już na stałe ?? Czy to jeszcze urlop ??
Znaczy tam co teraz robił no to juz wybudowali i tam juz nie pojedzie.:tak:Ale dzwonił po firmach przed nowym rokiem i praktycznie wszystkie kazały zadzwonic po nowym roku.Tak ze narazie jest w domu ale jak tylko sie tylko praca trafi to pojedzie

wygląda faktycznie jak Edward.....ale ten nożycoręki:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:cool2:
To i ja witam w klubie @ :-D:-D:-D:-D
Aby do piątku i znów będziemy się przytulać :-D:-D:-D:-D:-D

Robiłam dziś pierogi ,bo wczoraj się nie wyrobiłam.
Wyszło w sumie 54 sztuki,ale takie ogromne,że 4 sztuki to cały talerz głęboki :-D:-D:-Di to maksymalna porcja jaką zjadł mój mąż :-D:-D:-D:-D
.
As...to już jak uzależnienie z tymi przytulańcami:-D:-D:-D, a pierogów dałabyś trochę...nie bądź taka:hmm::hmm::hmm::-D
Zazdroszczę Ci tej werwy do nauki:tak: Ja rzuciłam studia a został mi tylko rok:baffled::baffled::baffled:i wściekła jestem na siebie.....:dry::dry::dry:
Wiktoria, współczuje wyjazdów i tych rozstań.....masakra:baffled:
A ja wczoraj zaczęłam oglądać ten film na polsacie i po 10 min zasnęłam:-D obudziłam sie przed 1 połamana i zaśliniona:-D:-D:-D:-D dlatego nie wieczorowałąm z Wami ;-)

Witam z dietetyczną kawką i Maksem pod nogą;-)

Agnes
dużo moich koleżanek się nim podnieca- a mi się za specjalnie nie podoba- film fajny ale Edward taki sobie;-)
małolat taki- ja wole bardziej dojjrzalych facetów;-)

mamita zapisąłam sobie-jak bede odliczać podatek to pomoge:tak:

a właśnie co do podatku, to powiedzcie mi jaki druk mam wziąć żeby odliczyć sobie dziecko? i jak to sie wypisuje?

no, jak sie jasno zrobio, głowa roszkęmi przeszła i za robotę moge się zabrać, to się zleciały-miotły wcześniej strajkowały???:-D:-D:-D
Posiedzialam sobie i pograłam, wysilałam szare komórki. POlecam gierkę Machinarium, no rewelacja, trzeba sie nagłówkować, żeby grać, hihi

A ja miałam kolejną koszmarną noc :wściekła/y: Helenka przyszła do mnie do łóżka, a Niki budziła sie 40 razy :no:
Boziu, Mh współczuję, u mnie takie nocki to już żadkość-odpukać, ale się zdarzają, znam ja więc Twój ból bidulo.

Anabuba, Ty to masz krzepę, no pozazdrościć. Ja oprzez to siedzeni e w domu zastojała jestem, że wole nie sprawdzać, hihi
I jak tam ciche dni mijają? Trzyma się facet? A TY?

Witam z dietetyczną kawką i Maksem pod nogą;-)

a właśnie co do podatku, to powiedzcie mi jaki druk mam wziąć żeby odliczyć sobie dziecko? i jak to sie wypisuje?
:-D:-D:-D
To chyba druk 0 ( zero ). Z resztą, jak będziesz pobierać, to Ci powiedzą.

Aaaaaaaa, Pati, wiadomość na PM wyłałam

uważnie uważnie;-);-)

kochana nie wiem 250 zł +przesyłka :confused::confused::confused::confused:
:

to chyba jednak spasuje:-:)-:)-:)-:)-(
nie na moja kieszen:sorry2::sorry2::sorry2:

Malina zdjęcia jego czaru tak nie oddają ,jak film ,obejrzyjcie z piotrkiem filmy ,mojemu k sie podobały,na filmie w ruchu jest super ,ale dobrze,jedna mniej do konkursu:-D:-D:-D:-D:-D

popieram:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

kochana jaki garbaty???????????????????
zadarty!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale my tu nie o nosie tylko o torsie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

bo ja i takwole blondynow i edzio bardziej z geby mi si epodoba:tak::tak:

Witajcie:)
Jak na razie mam 25 lat. Od prawie 4 lat siedzę w domu. Czasami przy moich "spokojnych" córeczkach dostaję w głowę. Budzą się 7-8 i od tego czasu buzia im się nie zamyka;) mają to po mnie. Czasami się kłócą i biją:( jak to rodzeństwo w tym wieku. Z drugiej strony dobrze, że są dwie bo przynajmniej mogą sie razem bawić i mam wtedy trochę czasu dla siebie:) Brakuje mi kontaktu z ludźmi ;) bo cały czas zajmuję się nimi sama. Mój mąż pracuje do wieczora:( jak przychodzi z pracy to je widzi może z 1h.:( Praktycznie całe ich wychowanie spoczywa na mnie:(. A tak poza tym to bym bardzo chciała mieć jeszcze synusia:) Adriana:). Pod koniec tego roku albo w połowie tego roku zaczniemy starania. Nawet moje córeczki pytają się mnie co chwile kiedy będą miały brata Adriana:)
Ps. od września prawdopodobnie moje aniołki pośle do przedszkola to będę troszkę czasu miała dla siebie:) Do pracy się na razie nie wybieram bo najpierw chcę urodzić synka potem go wychować i do przedszkola wysłać:).

witaj u nas!
ostrzezenie juz dostalas:tak::tak::tak::tak:

valkiria witaj. :-) A wiesz, że jak się ma dwójkę dzieci o tej samej płci to prawdopodobieństwo następnej w tym przypadku córci wzrasta do 75%:-D:-D:-D:-D ale życzę zafasolkowania:tak:

wez.to u mnie 3 tez bedzie corka???????
super!!!!!!!!!1:tak::tak::-):-):-)

Ha,ha Marta niezły pomysł z wymianą dzieci,wilk syty i owca cała,jesteście zabezpieczone:-D
Dobra idę sie wziąć za cokolwiek co nie jest klikaniem w klawiaturę:tak:

laski mi polozna w szpiatlu powiedziala ze zeby miec syna to majstra musze zmienic :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
wymiencie sie chlopami i kazda bedzie miala co chce:tak::tak::tak::tak::tak:

No górale mówią-DŁUGI NOCHOL-DŁUGI KOCHOL:-p;-):tak::-D:-D.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

wszystkiego najlepszego w dniu dzisiejszych imienin i zaległe z okazji urodzin życzenia dla Kacpra synka -J- spełnienia marzeń i wszystkiego o czym tylko śnisz życzy Malinka z ferajną

dolaczam sie i ja serdecznie

A CO TU NIKT NIE PISZE:szok::szok::szok:
a ja zrobiłam sosik pieczarkowy z mięskiem z zamrażarki (pieczonym mieskiem) do tego mam surówkę z pekinki ,kukurydzy i ogórka,ugotuje póżniej jeszcze makaron.ale juz mogę z powrotem sie opierniczać:tak::-D
ja wczoraj spagetti ze sloika:-)biedronkowe
a dzis jakas zupka i nalesniki albo placki ziemniaczane..jeszcze nie wiem na ile mi sil starczy

Malinuś, a skąd ja wezme mleczomiód, albo pedy sosny??? Zapewne specyfiki rewelacja, bo takie najlepsze!!! Ja tam zawsze bede stawiac je wyzej niz wyroby apteczne, ale nie potrafie takich rzeczy robic...

Zgadza sie ja mam BD i jest wytrzymały, małą co prawda na golasa 13kg, ale jak zakupów naupycham, to ze 30 kilo wioze wszystkiego i daje race!
.

z sosny to sie na poczatku maja zrywa mlode pedy i je cukrem zasypujesz jakbys sok zwykly robila.pozniej chybapo 2-3tyg odcedzasz i trzymasz w lodowce:tak::tak::tak::tak:
a z mleczu-tez robie miod,najlepiej taki ze wsi bo malo zanieczyszcony.tez w maju jakos.mam przepis wiec jak bedziesz chciala:tak::tak::tak::tak:

Anabuba, sposób na oklepywanie rewelacja, małej tak sie spodobało, ze wołąłą jeszcze, a póżniej zasnęła:-D:-D:-D

to dobrze.
a to oklepywanie wszytskich naraz czy jak?

Weronika? :szok::szok::szok: Nie gadaj! :szok::szok::szok: To moja chudzina to straszne chucherko przy niej! :szok:

Heh! Piotruś to samo! Niedawno powtórzył po mnie baaaaardzo brzydkie słowo na "K" :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: No i się zreflektowałam, że muszę się hamować już przy nim, bo przecież nie powiem w środku zimy, że z piaskownicy przyniósł :-p:-p:-D:-D:-D:-D

moja jak nie bylo sniegu to w grudniu w paiskownicy siedzialy:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Weronika taka grubasek-raczej mocno ubita bo nie jest obalan tluszczem.tylko mala pyza.ona ma z 95cm wzrostu:-)

ja bluzgma nieraz jak szewc i poki co ani jedna ani druga jakos po mnie nie powtarzaja

Witam się:baffled: Michał mi robi koncert w łózku bo w dzień nie chciał spać, ja z nim na spacer a on po 5 min kimka:szok: no to wróciłam do domu, rozebrałąm, a on zaspany że masakra...ale jak odłożyłam do łózka to sie obudził i wyje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zaraz pewnie ktoś zleci z góry żeby zobaczyć czy go czasem nie .:

ja tam bym wcale go do domu nie przyniosila.
moja jedna czy druga jak usnely na dworzu,nawet na sankachczy w wozku nawet przy -10 to okrywalam cieplej i spaly na mrozie i nigdy im nic nie bylo z tego powodu.zahratowaly sie:tak::tak::tak:
Weronika w tamtym rou to potrafila namrozie -10 to i 3godz spac:tak::tak::tak::tak::tak:

ciałko ma fajniusie ale ja się lubuję w Edwardzie i tak :-p:-p:-p:-p:-p:-p ma zarąbiste spojrzenie,normalnie jak na niego patrze to bym za nim w ogień posżła :-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja tez z torentów ściągam :tak::tak::tak::tak

mi tez sie to jego spojrzenie.....
kurcze i ja musze u mamy zaczac z torrentow scigac chyba...

Właśnie miałam telefon od przyszłej pracodawczyni - jutro na 16-tą idę na rozmowę:tak::cool::cool:.
M się teraz stara mega kolację mi pod kompa zaserwował:tak::szok:.
Dorotko,a laptopik opity?

super!!!!!!!!!!!!!!!!!!
daj znac jak poszlo
za nianie?

Witam wieczorkiem:-):-):-)
Mąż film ogląda, Maja śpi to ja do kompa zasiadłam, a skoro @ do mnie zawitała to wiem że M nie będzie mnie szybko ciągnął do łóżka:-p:-p:-p
A teraz idę was poczytać co tam przez cały dzień naskrobałyście:tak::tak::tak:

witaj w klubie @ :wściekła/y:
mnie tez wczoraj dogoila a dzis too juz masakra

Szukam kogoś kto ma kolorową drukarkę bo logo fundacji jest niebieskie :baffled:

Anabuba, Malinka żeby 1% przekazać nie potrzeba numeru konta wystarczy wpisać odpowiednie dane i obliczyć 1% podatku:

[FONT=&quot]1% podatku można przekazać wypełniając odpowiednio formularz rozliczenia podatkowego wpisując we właściwe pola dane:[/FONT]
[FONT=&quot]1)nazwa OPP: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”[/FONT]
[FONT=&quot]2)KRS: 0000037904[/FONT]
[FONT=&quot]3)W rubryce „Informacje uzupełniające-cel 1%” wpisujemy „Zuzanna Twardowska” lub nr „9034”[/FONT]

Nr jest numerem idenryfikacyjnym Zuzi. Jeśli sie go nie wpisze na formularzu albo nazwiska to pieniądze wpływaja na konto ogólne fundacji:baffled:
)

a duzo tych formularzy masz do wydrukowania?

konto zapisalam.
bede namiawac kogo sie da:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Mało coś piszecie wieczorową porą.
Już nadrobiłam,ale mi cytaty wcięło.:szok::szok::szok::szok:

Robiłam dziś pierogi ,bo wczoraj się nie wyrobiłam.
Wyszło w sumie 54 sztuki,ale takie ogromne,że 4 sztuki to cały talerz głęboki :-D:-D:-Di to maksymalna porcja jaką zjadł mój mąż :-D:-D:-D:-D
Ja i Klaudia byłyśmy w stanie zjeść po 3 sztuki.
Więcej się nie dało upchnąć.:-D:-D:-D)

malo bo mnie nie ma woieczorami ostatnio
urlop mam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p

ja tez robie takie duuuuze pierogi:-p:-p:-p
nie chce mi sie od szklanki lepic bo za duzo dlubaniny:baffled::baffled::baffled::baffled:

Hej dziewczyny, witam porannie z ogromnym bólem głowy. Tabletki od neurolog nic nie pomogły:(((
Ide zobaczyć co tam naskrobałyście

oj kochana to niedobrze
moze to migrena?

Witam,

M był w domu ok. 2 w nocy.

A ja miałam kolejną koszmarną noc :wściekła/y: Helenka przyszła do mnie do łóżka, a Niki budziła sie 40 razy :no:

wspolczuje nocki

Dwie baby miałaś na sankach :szok: Kobieto ile ty musisz mieć siły :szok::tak:
/QUOTE]

tyle co zawsze:-D:-D:-D:-D:-D
razem waza 50kg:-)
sanki tez pare bo sanki maja 23lata.jeszcze moje.robione ze satlowych rurek.ale solidne:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry