reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam wieczorkiem:-):-):-)
Mąż film ogląda, Maja śpi to ja do kompa zasiadłam, a skoro @ do mnie zawitała to wiem że M nie będzie mnie szybko ciągnął do łóżka:-p:-p:-p
A teraz idę was poczytać co tam przez cały dzień naskrobałyście:tak::tak::tak:

Kerna,odezwij się na GG lub PW odnośnie problemów skórnych;-):tak:.
MH ślubny niech wraca dłużej a powoli i bezpieczniej :tak:w takich warunkach to ze 4 godziny mu zejdzie jeszcze:dry:.
Anaconda,przybij 5 na @;-).

No to wreszcie doczytałam:cool::cool:

Mój non stop robi coś u kogoś. Mam podobnie z moimi rodzicami. ciągle znajdują mu coś do roboty a ten jak osioł robi.:wściekła/y::wściekła/y:

Za to mój to nawet u swojej matki w domu nic nie zrobi tylko tamta musi prosić sąsiadów i im płacić. I ona mi mówi że mamy wrócić na wieś do domku bo to przecież na niego będzie?!:szok::szok::szok: A nigdy w życiu, jak się ma swój domek to trzeba lubić koło niego robić a u nas ani ja ani tym bardziej M nie lubi:no::no::no:

Witajcie:)
Jak na razie mam 25 lat. Od prawie 4 lat siedzę w domu. Czasami przy moich "spokojnych" córeczkach dostaję w głowę. Budzą się 7-8 i od tego czasu buzia im się nie zamyka;) mają to po mnie. Czasami się kłócą i biją:( jak to rodzeństwo w tym wieku. Z drugiej strony dobrze, że są dwie bo przynajmniej mogą sie razem bawić i mam wtedy trochę czasu dla siebie:) Brakuje mi kontaktu z ludźmi ;) bo cały czas zajmuję się nimi sama. Mój mąż pracuje do wieczora:( jak przychodzi z pracy to je widzi może z 1h.:( Praktycznie całe ich wychowanie spoczywa na mnie:(. A tak poza tym to bym bardzo chciała mieć jeszcze synusia:) Adriana:). Pod koniec tego roku albo w połowie tego roku zaczniemy starania. Nawet moje córeczki pytają się mnie co chwile kiedy będą miały brata Adriana:)
Ps. od września prawdopodobnie moje aniołki pośle do przedszkola to będę troszkę czasu miała dla siebie:) Do pracy się na razie nie wybieram bo najpierw chcę urodzić synka potem go wychować i do przedszkola wysłać:).

To trzymam kciuki za "Adrianka" i miło cię poznać:-):-)

A ja wciagnełam bułeczkę na 2 śniadanko ,zawiozłam m.sitko do odcedzania farby ,strasznie mnie wkurza jak dzwoni z pracy ,zeby coś tam mu w szopie znależć i przuwieżć ,ale to w końcu tylko facet:-D:-D

Ja też tego nie znosiłam i od początku swojemu mówiłam że jak nie myśli to niech płacze i mu nie przywoziłam i teraz już mnie o coś takiego nie prosi:no::no::no: ale świnia ze mnie :-p:-p

ja mam przeplatnkę płciową chłopak dziewczynka chłopak no to teraz by była dziewczynka niech no ja tylko w totka wygram(a gram:tak::tak:) to wtedy szybko kupujemy dom pod miastem auto dużego wana dzieciakom mieszkania które narazie zarobkowo wynajmujemy jedziemy na długie wczasy tam gdzie ciepełko ale nie upały tam w hotelowym apartamecie poczynam sobie dziewuszke i rodzi nam się po 9 m-cach piękna Anastazja którą wszyscy będziemy nazywac Nastką:-D:-Dno ja też mam plan jakby co:-D:-D:-D:-D

No to plany masz podobne do moich:tak::tak:

W imieniu Kacpra dziękuję. :tak::-D

My oczywiście też przyłączamy się do życzeń:tak::tak::tak:

No i 4 szafy ogarnięte-tzn-co zbędne powyrzucane, poprzekłądane, co mało potrzebne do upożadkowanego schowka powynoszone, obiad zrobiony, zupa na dziś w połowie zrobiona ( dziś tylko koncze ) podłogi pomyte.

Oj u mnie też takie przejrzenie szafy by się przydało:tak::tak::tak:

a jeszcze do sklepu..u nas non stop sypie!!!!!!!! aut już nie widac...kurde a akumulator muszę sobie wkręcić spowrotem..franca ciężka jak cholera!

My też teraz akumulator musimy odłączać bo już jest na wykończeniu:-:)-:)-(

A co u mnie?
Do soboty miał przeczytać:
Pana Tadeusza i Nie-boską komedię"
Z Nieboskiej mam napisać wypracowanie.
Z Geografii referat x2
Rozwój miast od osad po ogromne nowoczesne aglomeracje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i Opisać wybrany przez siebie krąg kulturowy :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oba tematy mnie dołują na maxa.
Do tego praca zaliczeniowa z fizyki
zadania na elektryczność
Analiza i synteza niektórych substancji- z Chemii
Wypracowanie z angielskiego-
ogłoszenie w formie zaproszenia na imprezę oficjalną :baffled::baffled::baffled:
Do tego należy dołożyć obowiązki domowe = terapia Kubusia i odrabianie z nim lekcji i na samą myśl ...człowiek ma dość....:wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Nic więcej na dziś u mnie nie słychać i naprawdę nic się nie dzieje :-D:-D:-D:-D

Jak dla mnie stanowczo za dużo tego:szok::szok:;-);-):shocked2::shocked2:

28 kwietnia już 34 :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D,ale mam 18 skończone :-D:-D:-D

No to niedaleko mam do ciebie:tak::tak::tak:

A ja mam straszna ochote palic :zawstydzona/y:Powstrzymuje sie jak moge ale i tak mam w torebce paczke papierosow juz otwarta:no:

Wstydź się i wyrzucaj tą paczkę natychmiast:baffled::baffled:

Opłata stała w naszym przedszkolu od stycznia wzrosła do 100 zł.miesięcznie ,a dodam ,ze to przedszkole jest czynne 5 dni w tygodniu od 8-15 czyli 7 godzin dziennie,wszystkie ferie,wakacje,przerwy świateczne mają wolne ,jak szkoły,a do tego dochodzi wyzywienie+rytmika i wychodzi ok.250 złotych ,tyle kosztuje przedszkole w mieście tyle,ze one są zdecydowanie wcześniej i dłuzej czynne:tak:jak dobrze ,ze ksawek już w zerówce i mnie to nie tyczy:-)

U nas opłata stała wynosi 139zł plus oczywiście wyżywienie i zajęcia dodatkowe i tak na m-c wynosi nas to koło 350zł

a ja mama dziś swięty spokój,jestem sama w domu,M ma dzis wolne i teściowa ma wolne również dziś i jutro więc wziął Oliwke i pojechali do dziadków i wrócą dopiero jutro wieczorem ajk ja wrócę z pracy.także jestem dziś samotna w nocy :tak::tak::tak::tak:

najwyżej przytulę sie do mojego przyjaciela :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oj jak zazdroszczę tego świętego spokoju:tak::tak::tak:

G dostal 2 tysiace za smierc matki z ubezbieczenia i kupilismy sobie takiego malego laptopa Wlasnie z niego pisze z TYM zwyklym kompem to wiecznie klopot bo nie mial on miejsca gdzie stac a tak to taki malutki laptop to super sprawa Kupilismy taki maly bo na taki nas bylo stac:tak:
zaplacilismy za niego 1000 zl i mamie mojej wisze 600 zl oddam jej czesc i reszte na rachunki sie zostawi aby w tym miesiacu poplacic
Teraz siedze z oliwka w jej pokoju
D

No to teraz nie pozostaje nic innego jak siedzieć i pisać na tym nowym laptopiku;-);-):tak::tak::-D:-D

Właśnie miałam telefon od przyszłej pracodawczyni - jutro na 16-tą idę na rozmowę:tak::cool::cool:.

To trzymam kciuki za jutrzejszą rozmowę:tak::tak:

Ja zglosilam G do jednego osrodka odwykowego i termin ma na 20 lipca Czujecie jakie odlegle terminy Jakas maskra Jeszcze jest jeden osrodek do niego dzwonie jutro Ale tez beda podobne terminy Ale powiedziala mi babka kiedy m;-am dzwonic bo moga sie zwolnic terminy Wiec G sie moze wczesniej zalapac

Oj to bardzo długo trzeba czekać, a idź może do lekarza rodzinnego i niech on wypisze skierowanie na przymusowe leczenie, wtedy powinno być szybciej, bo jak tak długo będziecie czekać to żeby M się nie rozmyślił, trzeba kuć żelazo póki gorące

Dostałam ese, 264 km ma do domu :-( Trochę mu się zejdzie :no:

Oj to jeszcze sporo mu zejdzie:-:)-(

Witam! Ja dzisiaj gości pół dnia miałam. Drogi zasypane i ciągle sypie:baffled:Zuza dopiero zasnęła.

No to rzeczywiście spore te ciuszki już nosi. Muze zobaczyć czy ja czegos przypadkiem chłopiecego w tych rozmiarach nie mam. A wójcik-prawda-mocno zawyżone, miałąm bluze dla małej ( nie używaną prawie) od Wójcika na metce 68 a ona juz miala ponad 80cm wzrostu, ale nie pamiętam ile dokladnie.
Nie zagadałam księdza, zasiedzial sie u jakiejs babci i byl dopiero przed 20! Piotr zaszył się w pokoju Wiki!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Musiałam kłamać, że jest w pracy, ale zadzwoniła teściowa to sie poskarżyam, niech hcoć raz się przyda ze sie nam wtraca:-D:-D:-Dale dostal opierpapier:-D:-D:-D

W pierwszym momencie przeczytałam mleko z czosnkiem:-D:-D:-Dnie wiem jakim cudem
Tak, musze jeszcze raz zrobic,dla siebie chociaz- tylko mala nie chce tego pic...

Który dzień? Pamietaj, żeby sie troche fizycznie oszczedzac, rób tylko to co musisz, ja mało nie zemdlałam na spcerze z wózkiem, upał był, a ja głodna i słaba..

Tanio go wystawiasz, ja za mój 100dostałam chyba, albo lepiej.
Medea chciala chyba

A tan znowu, biedna TY, patelnią go!!!

Oj wiem kochana, że zaraz wyprawę byś zrobiła :-D:-D:-D. Mam jakieś syropki, mała ma deflegmin w kroplach na rano , lipomal i jakis przeciwkaszlowy jeszcze, j atez cos tam mama, ale po nim mi mdłości wariują.
Na pewno po nim:-D:-D:-D
A bańki stawia moja mama, myślisz, że to kaszel pomoże? Tylko jak ja zakupy będę robić, mój teraz do 18 od rana, to niepomże, a po bańkach sie przeziębić to morderstwo.

Kochana ja bym dzwoniła, odczekaj dzien lub dwa i pytaj, czy aktualne, bo masz miejsce dla małego w przedszkolu i juz. Jak to przez NK? Ja tez chce prace!!!!!!! sama zeby przyszla tym bardziej:-D:-D:-D

Oj Pati znam ten ból, mi udało sie jakos skompletowac moze z 80% straconych zdjęc, ale fuksem, mam nadzieje, ze cos wykombinujecie...
Co do fotelika, to ja mam fajny fotelik, malo co uzywany 0+, a kasa, to jak bedzie, no jak chcesz, jest czerwono szaru jesli dobrze pamietam.
Sama z bólami porodowymi chcesz prowadzić???? Szalona!!!!!

Oj Kuźwa, Dowikla, ten gośc nie był wart tej fajki, ale ja Cię kochana mega rozumiem, i współczuję. Tylko nie przywlecz mu zapalenia płuc, bp jeszcze leczenie....

No następny!!!
Co to za apele Mamita?

Nic, kolano ni eprzestaje bolec, a robota czeka, jak posiedze jeszcze troche to len mnie doścignie i po planach na dziś:-):-):-)

Apele do potencjalnych darczyńców z prośbą o darowiznę lub o przekazanie 1% podatku na konto Zuzi we Fundacji. Mam zatwierdzony apel przez fundację z ich logo i teraz żeby cos zanalazło się na koncie Zuzi to muszę rozsyłać apele do firm. Tylko jak kupiłam znaczki i zapłaciłam za wydruki to masakra. Szukam kogoś kto ma kolorową drukarkę bo logo fundacji jest niebieskie :baffled:

Anabuba, Malinka żeby 1% przekazać nie potrzeba numeru konta wystarczy wpisać odpowiednie dane i obliczyć 1% podatku:

[FONT=&quot]1% podatku można przekazać wypełniając odpowiednio formularz rozliczenia podatkowego wpisując we właściwe pola dane:[/FONT]
[FONT=&quot]1)nazwa OPP: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”[/FONT]
[FONT=&quot]2)KRS: 0000037904[/FONT]
[FONT=&quot]3)W rubryce „Informacje uzupełniające-cel 1%” wpisujemy „Zuzanna Twardowska” lub nr „9034”[/FONT]

Nr jest numerem idenryfikacyjnym Zuzi. Jeśli sie go nie wpisze na formularzu albo nazwiska to pieniądze wpływaja na konto ogólne fundacji:baffled:

Z góry Wielkie dzięki:tak::tak:

Witajcie:)
Jak na razie mam 25 lat. Od prawie 4 lat siedzę w domu. Czasami przy moich "spokojnych" córeczkach dostaję w głowę. Budzą się 7-8 i od tego czasu buzia im się nie zamyka;) mają to po mnie. Czasami się kłócą i biją:( jak to rodzeństwo w tym wieku. Z drugiej strony dobrze, że są dwie bo przynajmniej mogą sie razem bawić i mam wtedy trochę czasu dla siebie:) Brakuje mi kontaktu z ludźmi ;) bo cały czas zajmuję się nimi sama. Mój mąż pracuje do wieczora:( jak przychodzi z pracy to je widzi może z 1h.:( Praktycznie całe ich wychowanie spoczywa na mnie:(. A tak poza tym to bym bardzo chciała mieć jeszcze synusia:) Adriana:). Pod koniec tego roku albo w połowie tego roku zaczniemy starania. Nawet moje córeczki pytają się mnie co chwile kiedy będą miały brata Adriana:)
Ps. od września prawdopodobnie moje aniołki pośle do przedszkola to będę troszkę czasu miała dla siebie:) Do pracy się na razie nie wybieram bo najpierw chcę urodzić synka potem go wychować i do przedszkola wysłać:).
Witam nową Mamę;-)

Makunga gratulacje:-):-):-):-)I dużo zdrówka:-):-):-)

Witam wieczorkiem:-):-):-)
Mąż film ogląda, Maja śpi to ja do kompa zasiadłam, a skoro @ do mnie zawitała to wiem że M nie będzie mnie szybko ciągnął do łóżka:-p:-p:-p
A teraz idę was poczytać co tam przez cały dzień naskrobałyście:tak::tak::tak:
To i ja witam w klubie @ :-D:-D:-D:-D
Aby do piątku i znów będziemy się przytulać :-D:-D:-D:-D:-D

Mało coś piszecie wieczorową porą.
Już nadrobiłam,ale mi cytaty wcięło.:szok::szok::szok::szok:

Robiłam dziś pierogi ,bo wczoraj się nie wyrobiłam.
Wyszło w sumie 54 sztuki,ale takie ogromne,że 4 sztuki to cały talerz głęboki :-D:-D:-Di to maksymalna porcja jaką zjadł mój mąż :-D:-D:-D:-D
Ja i Klaudia byłyśmy w stanie zjeść po 3 sztuki.
Więcej się nie dało upchnąć.:-D:-D:-D
Idę zaraz pisać referat z geografii ,bo mnie ta myśl prześladuje.
Napiszę i będę miała spokój.:tak:;-):-):-)

reklama
Do góry