reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
U nas nasypalo tyle sniegu ze szok:szok::szok:Niedawno wrocilismy do domku bo bylismy na saneczkach:tak::tak::tak:

MALINUS
Trzymam kciuki zeby praca w zlobku wypalila:tak::tak::tak:Byloby super:-):tak:

Jesli chodzi o temat religii to dla mnie jest to temat taki sam jak kazdy inny:tak:Uwazam ze kazdy maprawo pisac co na dany temat mysli i kazde zdanie nalezy uszanowac:tak::tak::tak::tak:
Ja osobiscie do kosciola chodze tylko okazjonalni i do swieconki:tak:W spowiedz nie wierze i nie chodze-ostatnio bylam ponad 10 lat temu:tak::tak::tak::tak:
Nikogo nei zabilam wiec uwazam ze nie mam zadnych mega grzechow:no::no::no:
A jesli jakies mam to napewno nie mam zamiaru mowic o nich ksiedzu po to zeby gadal o nich np na kazaniu:no::no::no::no:

To tyle z mojej strony:-p

Malinka kciuki będę mocno trzymać, no świetna praca by byla, i blisko!!!!!!!

Co do tematów na forum. Uważam, że kazda ma prawo wyrazić swoje zdanie choćy nie iwem jak kontrowersyjne było póki ni eobrazą nikogo na forum. Myśłę, że AS nie piła do grzechu ososbistego konkretnej ososby, a chciala uzmysłaowić, że w ogóle to jest grzech, bo reka w góre, kto to wiedział???
ja nie wiedzialam. Myslalam, że może ewentualnie święcenie jest nieważne, ale ze to grzech, to nie.

Religia to zawsze delikatny temat, mnie tez kłuje, bo mama insze podejscie niz np moja rodzina, która mi ciagle cos palcem wytyka, ale to sprawa mojego sumienia, pogadac o tym, spoko moge, ale pzejmować sie nie bede, jesli nie musze.No.

P pojechałna zakupy, bo w koncu pieniadze wplynely a tu nic ciekawego do jedzenia. mama wałówkę przysłąął, to coś tam jest, ale chleba np, smarowania nie mam, o lekach kurcze nie wspomne:no:

Mała zasnęła chcial nie chcial, ni edało sie przetrzymać pospała niespełna h i teraz jest przymulona, ja to wykorzystalam i wpadłam, teraz lece pozmywać poobiedzie.
Buziaki moje kochane grzesznice i zakonnice-mi tam bez różnicy. Pamiętajcie, cenimy sie za to kim jesteśmy i jak się wspieramy a nie jakiego wyznania jesteśmy.
Lunka a Ty nadal bez leków?:confused::confused:

medeuska dla mnie to obojętne tak szcerze na jaki temat piszemy. Możemy o religi czy wykopaliskach. Ale sprzeczki się porobią......bo to jest dość delikatna sprawa. Ja też mam dużo do powiedzenia na ten temat, ale jak napisałam posta w odpowiedzi to MH napisałą co napisała i go skasowałam. Nie chce z nikim sięsprzeczać ani w necie ani na żywo. JAk komuś nie podoba się temat, to ma prawo chyba jego zmiany prosić jak zrobiła to MH:confused: No mi się tak wydaje.... Nie chcę, żebyśmy sie popsztykały. A ja kwidać duzo nie trzeba do złych interpretacji postów.....
ja zaraz zmykam do okulisty i mnie nerwa tłucze..a dodatkowo Michał odmówił spożycia obiadu i jęczy bo głodny Ale ja się nie poddam.
wg mnie większość tematów to delikatna sprawa:-)
równie dobrze ktoś może źle odebrać rady na temat męża więc może wogóle nie będziemy pisać o swoim podejściu do życia?
Bo zawsze mogą być sprzeczki........

jak tam u okulisty?

pisalam posta i nie skończyłam, bo juz ksiądz zaczął chodzić:-D
i pożarłam przed chwilą kolejne dwa gołąbki:baffled: i trzy kawały ciasta:baffled::baffled::baffled:

U nas nasypalo tyle sniegu ze szok:szok::szok:Niedawno wrocilismy do domku bo bylismy na saneczkach:tak::tak::tak:

MALINUS
Trzymam kciuki zeby praca w zlobku wypalila:tak::tak::tak:Byloby super:-):tak:

Jesli chodzi o temat religii to dla mnie jest to temat taki sam jak kazdy inny:tak:Uwazam ze kazdy maprawo pisac co na dany temat mysli i kazde zdanie nalezy uszanowac:tak::tak::tak::tak:
Ja osobiscie do kosciola chodze tylko okazjonalni i do swieconki:tak:W spowiedz nie wierze i nie chodze-ostatnio bylam ponad 10 lat temu:tak::tak::tak::tak:
Nikogo nei zabilam wiec uwazam ze nie mam zadnych mega grzechow:no::no::no:
A jesli jakies mam to napewno nie mam zamiaru mowic o nich ksiedzu po to zeby gadal o nich np na kazaniu:no::no::no::no:

To tyle z mojej strony:-p
Ksiądz nie może mówić o czichś grzechach na kazaniu ,bo obowiązuje go tajemnica spowiedzi.
Jeśli to mówi ,to łamie zasady ,które go obowiązują.
Mówiąc w skrócie wtedy on ma grzech śmiertelny,z którego musi się spowiadać i nie koniecznie powinien dostać rozgrzeszenie od zwykłego księdza.
Raczej kończy się na kardynale ,albo na biskupie.:sorry2::sorry2:
W przypadku ujawnienia danych i jej spowiedzi księdz jest ekskomunikowany.
Od ekskomuniki może go zwolnić jedynie stolica apostolska.

Ostatnia edycja:
Jest wiele rzeczy ktorych ksieza nie powinni robic:no:a jednak....

MEDEUSKA
I jak po wizycie ksiedza:confused:

Moi ogladaja teraz baje na 1:tak::tak::tak:i w miedzyczasie pozeraja jabluszko

Medeuska w tym temacie mam takie samo zdanie co ty.
Wygląda na to ,że z wszystkich tematów zostaje temat klepania się po tyłkach ,zachwycania fotkami i postępami naszych dzieci,narzekania na naszych facetów itp.
Jak ktoś poruszy inny temat to zaraz to ktoś do siebie bierze ....
ech życie....:baffled::baffled::baffled:
Na innym forum mamy właśnie działy tematyczne porobione i niby jest spokój ,ale nieraz też mocne i gorące dyskusje odchodzą.
Tak jak zawsze.
Ilu ludzi tyle charakterów :tak:;-):-):-)

Ja bym nie kasowała.
Każdy ma wolność wyboru i może mieć inne zdanie na dany temat.Na tym polega dyskusja przecież.:sorry2::sorry2:
A ja skasowałam bo taki cienias ze mnie jak ktoś ma zastrzeżenia to wolę sie wycofać niż żeby potem ktoś mnie ignorował.

Ale cisza jak to po burzy:-D:-D:-D:-D
Kochane moje gdzie wy uciekłyście??????????????
Kerna trzymam kciukasy za okulistę naisz potem co i jak powiedział:tak::tak:
ja zaraz do pracy ale mi się dziś nie chce:confused::confused::confused:
ale powiem wam w sekrecie że szukam innej pracy i poczyniłam w tym kierunku pewne kroki:tak:koło nas ulice dalej jest prywatne żlobko-przedszkole dla dzieci od lat 1 do lat 5 :tak:i potrzebują opiekunki w godzinach od 8 do 14:tak:i zadzwoniłam tam pani jest wstępnie zainteresowwana mam zadzwonić po nowym roku:tak:i jak mi i jej warunki przypasują to by było ok:tak:juline rano pietruszka by odprowadzał do szkoły potem by z adamem do 14.30-15 byli w świetlicy a my z antkiem byśmy ich po pracy odbierali bo mogłabym tam pracować z antkiem:tak:od razu zapytałam pani czy musiałabym tam płacić tyle ile jest opłata(850zł:szok:)a pani powiedziała że oczywiście nie że tylko za wyżywienie:tak:a pani która tam wcześniej pracowała i nadal pracuje do lutego jest w ciąży i odchodzi a zarabiała 1400zł n ręke za 6 godzin pracy i pracowała tam tez z córką 3 letnią:tak::tak::tak: więc będe prosiła o kciukasy bo mi by to bardzo odpowiadało bo bym więcej czasu spędzała z pietruszką i dziećmi bo i weekendy wolne i wspólne wieczory:tak::tak:
Malina no kciuki zaciśnięte!!!! mocno!!! Kurcze praca naprawdę kusząca...oczywiście dla kogoś kto ma mocne nerwy przy wrzeszczących dzieciakach:-)

Ja też nie wiedziałam, chyba tylko Madeuska i kerna wiedza co tam było napisane :szok::-D
chodziło o posta którego widziała medeuska krótki i zwięzły ale o niczym. Nic obrazliwego:no: a drugiego o którym ja napisałam widziała MH. Tam było dużo..ale też nie obrazliwego:tak:

do jutra kochane bo dziś już pewnie nie zajrzę bo mam w planach gwałt na własnym chłopie nocą;-);-)
papatki:happy2:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: będziesz skakać na niego z szafy???????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dziewczyny moim zdaniem też powinnyśmy gadać na wszelkie tematy i wysłuchać tych co mają do powiedzenia o czymkolwiek.....

Dobra a zmieniając temata to wracamy od okulisty i humorek ok:tak: Lekarz stwierdził małą wadę ale ona mogła być wywołana nawet suchym powietrzem czy alergią. Powiedział, że wada może ustąpić albo się powiększyć. Następna wizyta jak będzie miał 3 lata.
Oh pożarłam się z moim M........qwa normlanie rowodu mi sie zamarzyło przez chwile:baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: masakra....faceci są beznadziejni.Wiecie co mi powiedział??? Że on nie wie co ja całymi dniami robię, że pisze w necie non stop i że on nie wiem czy ja tam nie mam jakiegoś playboya....no qwa już sie do niego chyba nigdy nie odezwe.......:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no:co za palant.....

cześć lasencje:tak::tak::tak:ale tu gorąco było dzisiaj:baffled::baffled::baffled::baffled:

i biore się do sklepu po świeczki na kolede:sorry2::baffled:
nienawidze koledy:eek:
u mnie ksiądz był wczoraj i było bardzo miło:tak:taki szczawik młodziutki ale fajnie nam się gadało:tak::tak:

kerna, poważnie z kranu :tak: Ja nigdy nie maiłam w domu wody święconej :baffled: Tylko nie taka świeża, nalej trochę do kubeczka niech postoi i się zakurzy :-p
ja też nalałam z kranu i powiedziałam księdzu żeby poświęcił najpierw wodę:tak:

Napisałam jak napisałam, interpretacja dowolna :tak:ale wytykanie mi grzechów naprawdę nie należy do Ciebie :sorry2: Każdy sam najlepiej wie kiedy grzeszy i to jego prywatna sprawa :sorry2:

MH nie unoś się plizzz.
Nie napisałam konkretnie do Ciebie i z pretensjami,że to Twój grzech,tylko że to jest grzech tak w ogóle.Wiele osób robi tak jak Ty ,bo u nas nawet ksiądz o tym w kościele mówił.
Ale znów interpretacja dowolna.:baffled::baffled:

Na razie zmykam.
proszę Was nie kłóćcie się, to nie o to tutaj chodzi, gadamy o wszystkim o czym chcemy i nieważne czy to kupka dziecięca czy religia

ale powiem wam w sekrecie że szukam innej pracy i poczyniłam w tym kierunku pewne kroki:tak:koło nas ulice dalej jest prywatne żlobko-przedszkole dla dzieci od lat 1 do lat 5 :tak:i potrzebują opiekunki w godzinach od 8 do 14:tak:i zadzwoniłam tam pani jest wstępnie zainteresowwana mam zadzwonić po nowym roku:tak:i jak mi i jej warunki przypasują to by było ok:tak:juline rano pietruszka by odprowadzał do szkoły potem by z adamem do 14.30-15 byli w świetlicy a my z antkiem byśmy ich po pracy odbierali bo mogłabym tam pracować z antkiem:tak:od razu zapytałam pani czy musiałabym tam płacić tyle ile jest opłata(850zł:szok:)a pani powiedziała że oczywiście nie że tylko za wyżywienie:tak:a pani która tam wcześniej pracowała i nadal pracuje do lutego jest w ciąży i odchodzi a zarabiała 1400zł n ręke za 6 godzin pracy i pracowała tam tez z córką 3 letnią:tak::tak::tak: więc będe prosiła o kciukasy bo mi by to bardzo odpowiadało bo bym więcej czasu spędzała z pietruszką i dziećmi bo i weekendy wolne i wspólne wieczory:tak::tak:
malinka ale super praca, już Ci normalnie zazdroszczę:-D:-D:-Dtrzymam kciukasy:tak::tak:

do jutra kochane bo dziś już pewnie nie zajrzę bo mam w planach gwałt na własnym chłopie nocą;-);-)
papatki:happy2:
powodzenia;-);-);-);-)

Oh pożarłam się z moim M........qwa normlanie rowodu mi sie zamarzyło przez chwile:baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: masakra....faceci są beznadziejni.Wiecie co mi powiedział??? Że on nie wie co ja całymi dniami robię, że pisze w necie non stop i że on nie wiem czy ja tam nie mam jakiegoś playboya....no qwa już sie do niego chyba nigdy nie odezwe.......:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no:co za palant.....
to niczym u mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mój też swego czasu miał takie podejrzenia:-D:-D:-D:-D

jak spędzacie sylwka?? może umówimy się wirtualnie?:-D:-D:-D

KERNA
Super ze u okulisty ok:tak::tak::tak:

Moj M wlasnie spi i mi chrapie:szok:Ja sobie wlaczylam muzyczke i z doskoku jestem na BB:tak::tak::tak::tak:

Ja na Sylwka siedze w domu i pierwszy raz nikt do nas nie przychodzi:tak:
Planuje takiego typowo rodzinnego Sylwestra z zabawami z dziecmi dopoki wytrzymaja,tancami,jedzonkiem i trunkami;-):-):tak::tak::tak::tak:

reklama
no fajnie Wam..ja mam burze w domu i szły teksty o rozstaniu więc sylwek będzie udany...ja siedzę zapłakana i klawiatury prawie nie widzę. Ale że M pojechał do sklepu to wchodzę do Was...kurde nawet mi wytyka, że pisze naBB:-(. bo żona jakiegoś kolegi urodziła dziecko i puściła się z innym. No i ten do mnie tekst że ja nie wiem co ty całymi danimi robisz i z kim piszesz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no qwa.......a jutro sylwek..i sory ale tego mu nie popuszczę:no::no::no::no:.
Ja teżsię ciesze ze oczka ma ok. Tzn ma małą wadę, ale do ominięcia:tak: i nawet nie było tak zle. Kurcze dobrze Dowikla mówiłaś że grzebania nie będzie:tak::tak::tak:uffff. co gotujecie na sylwka i Nowy rok???? Ja miałam iść po te świece to już skocze po nowym roku.....ale dziewki wywiało....atmosfera się spsuła troszkę czy co?????:confused:
Aha jaki miałam przypadek u okulisty!!!! Oglądam gazetki ze stolika.....a tam...w jednej z nich........qwa.....reklamuje sięhotel w którym pracowałąm w Hiszpanii!!!! hehe a ja mieszkałąm zaraz obok i fotka mojego apartamentu też była!!!!! Kurcze miło mi się zrobiło i wspomnienia wróciły...kurcze no.......

Do góry