reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ha no tak musi wcześniej żeby na pewno doszedł.:tak:

kurczę może i ja napiszę, bo w tamtym roku to o mnie zapomniał:sorry2:
Napisz ,napisz albo od razu mu natłucz odpowiednio do głowy:-p:-p:-p;-):-D

Moje dzewczyny wlasne wstaja,wiec za dlugo to mi nie pospaly:no::no::no:Oby mi tylko nie ryczały do wieczora bo chyba zwariuje:no:

reklama

:-) no muszę mu wytłumaczyć, że na nadrobić za tamten rok:-D

to sobie posiedziałam. młody mi wstał. oddalam się dać mu zupkę:tak:

As,kochana aż tak źle poszło:confused:?
Ja jak po ogień,bo do pracy zmykam.Na obiad ziemniaczki i koreczki z dorsza już zjedliśmy:tak:.

hmm koreczki z dorsza. Marta rzuć przepisem:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam po kawce;)
ogarnelam dom,jak Paulina wrocila ze szkoly to wyszlsymy na godzine na dworzroilysmy troche porzadkow z lisci,doniczkami itd.dziewczyny dzielnie mi pomagaly:tak::tak::tak::-D
no i mala spi juz godzine:tak::tak:
na obiad dzis pomidrowa,sie robi dopiero powoli:sorry2:
tzn mam duzy gar wiec polowe rosolu odleje na galaretke i z polowy zrobie zupe:-)

śliczne te kozaczki:tak:a ile dałaś za te tchibo???? bo w realu na sytoisku tchibo kosztują 119.99:tak:

:

az tyle????????????????????????????
ja zaplacilam 39zl plus 10zl przesylka:-):-):-):-):-)
na allegro tak miedzy 40-50 zl chodza

Wizytę potwierdzałam 25 października,zajeżdżam i co - doktorka po zabiegu w szpitalu a mendom ciężko było zadzwonić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,że wizyty nie będzie:no:.I na 19-go przełożona wizyta:wściekła/y::wściekła/y:.
Zobaczcie jak laska kombinowała:szok:
Dwa lata bez pracy, ale z pensją - Biznes w Onet.pl

co za ludzie.do mnie zawsze dzownia.aledlatego ze do specjlaitsow jezdze do CZD albo do IMiD

witam.
Odebrałam właśnie Kuby orzeczenie o przyznaniu klasy integracyjnej.
Orzeczenie zawiera 7 stron opisu :szok::szok::szok::szok::szok: diagnoza 3 str,zalecenia 3 str i 1 strona uzasadnienia.
Dziś mam to specjalne spotkanie w szkole w sprawie Kubusia.
Teraz to mnie mogą w dupę przez papierek pocałować:-D:-D:-D:-D.
W poradni się postarali i wszystko pięknie napisali a ja idę się kłócić o indywidualne prawa mojego dziecka.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

az tak duzo tego??????????????????

a pokażesz te rajstopy?może to z frotte?gdzie je kupiłaś?bo ja też szukam u mnie są grube frotte po 23zł :szok::szok::szok: masakra a przynajmniej3 pary trzeba kupić,na allegro znalazłam po 15zł za szt to chyba tam kuoię bo wszędzie drogo,to nawet z przesyłką wyjdzie mi mniej niż umnie w sklepie miałąbym kupić :sorry2:
:

rajstpoy grube ale nie frotte tylko bawelniane
w tamtym roku miala jedna taka pare za 10zl,na rynku kupilam:tak::tak:

Ja to chyba muszę do was od samego rana zaglądać bo o tej godzinie to już ciężko nadrobić :-(
Anulka obudziła mnie dopiero przed 9tą,i nie wiem,czy ja taki mocny sen miałam czy ona tak późno się obudziła :-D Ale chyba obstawiam tą pierwszą opcje...
Ania pobiegała po całym domu,i zaczęła się robić marudna więc dałam ją do łóżka,może zaśnie bo coś oczka pocierała mocno..No nic,zobaczymy ;-)
Właśnie z psem byłam,kurcze,ubrałam bluzkę na krótki rękaw na to dość cienki sweterek i było mi ciepło...Fajnie dzisiaj jest na dworze :-) Może namówię męża dzisiaj na jakiś wspólny spacerek ;-) hihi
Coś mi przemknęło o pracy....Powiem wam że ja szukałam jakiś czas temu,zresztą wsumie to nawet pracowałam od 16-21 ale jak wracałam do domu to Ania spała...Wychodziłam to też spała,ona zawsze rano musi się jeszcze zdrzemnąć...Więc jak budziła się ok.9 tak gdzieś o 11-12 szła spać.więc praktycznie nic czasu nie spędzałam z dzieckiem...Pewnego dnia mąż mi zaczął coś opowiadać ile Anie nauczył itp.stwierdziłam dość...Wolę nie tracić tych najpiękniejszych chwil u dziecka,kiedy mówi pierwsze mama itd....No i tak sobie siedzę w domu teraz :-)
Z tym że ja mam o tyle lepiej że od biedy dajemy sobie radę jak ja nie pracuję...Mąż jest górnikiem,więc źle nie jest,ale wiadomo,są momenty kiedy mocno nam brakuje do 10-tego...Ale to bardziej wina kredytów i naszego rozwalania niż małych zarobków...
Szczerze to niezazdroszczę tym mamom które naprawde zmuszone syt.finansową muszą iść do pracy...Chociaż,jest też druga strona :-D Ja po roku siedzenia w domu mimo że wtedy to już wogóle nie musiałam pracować stwierdziłam że mam dość,że chcę do ludzi :-D hihi
Tak źle tak niedobrze ;-)

to cieplo bylo
Aga mozesz oddzielac mysli przerwa?bo taki dlugi post bez przerw sie ciezko czyta

no i super to obyś szybko znalazła pracę powiem ci w sekrecie znajdziesz i to szybko;-)

a ja wam powiem tak a prpo tego artykułu poszłm do pracy jak adam miał 13 m-cy pracowałam ponad 4 lata bez dnia zwolnienia ba nawet 3 urlopy miałam nie odebrane i 300 godzin nadgodzin zaszłam w ciążę z julką szefowa wysłała mnie na urlop a następnego dnia trafiłam do szpitala i do końca ciąży na zwolnienie urodziłam julę wcześniej potem macierzyński 3 m-ce urlopu i 2 lata wychowawczego pracoowałam 2 lata znów zero zwolnień opieki nad dzieckiem tylko kilka dni urlopu....i zaszłam w ciążę z antonim ..i znów w 3 m-cu zwolnienie do końca ciąży macierzyński zaległy urlop i wychowawczy na 3 lata i nie mam żadnych wyrzutów sumienia :no::no:

i znow czarujesz?:-)
a ja poszlam do pracy w kwietniu 2006,pozniej w styczniu zaszlam w ciaze.w lutym milam operacje,bylam miesiac na zwoolnieniu,pozniej wrocilam na miesiac ale zez Paulina zaczely sie szoki w przedszkolu to pogadlam ze swoimginem i do konca ciazy bylam na zwolnieniu.pozniej na macierzynski,urlop wypoczynkowy-czyli pol roku w sumie,i na wychowawczy.a umowe mialam tylko do lipca,ale napisalam podanie i dyra przedluzyla mi umowe na caly wychowawczy:-):-):-):-):-)
a dodam ze pracowalam w sluzbie zdrowia:-D:cool2::cool2:

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
spotkanie pozostawiam bez komentarza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ej kochana napisz o co biega!
chociaz w rowie.
co to w ogole za jakies przekrety z terpeutakmi?wpadasz,rzucasz tylko hasla i nie wiadomo o co chodzi:no::no::no::no:
wez napisz!:tak::tak:

podzielcie się trochę tym słoneczkiem, u nas szaro i pada deszcz:-(

ja mam takich znajomych co w dzień jak dziecko spało wszystko wyłączali (telefony itp.) ale to już przesada.

ja wyciszam komorke jak mala w dzien spi,ale wibracje dzialaja.
moi to w dzien na plach musieli chodzic mimo ze dziecko spalo w drugim pokoju przyzamknietych drzwiach
to sie nawet pobzykac spokojnie nie mozna:-D:-D:-D:-D:-D:-D:cool2:

a zapomnialam dodac ze jak tylko wrocilysmy z podworka to zaczelo padac i pada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
biegiem pranie sciagalam

Bylysmy na spacerku i bylo całkiem przyjemnie:tak::tak::tak:Teraz mlode juz spia od prawie godziny a Dominik pisze list do Gwiazdora:tak::tak::tak:
Jak sie wyspia i najedza to moze uda nam sie wyjsc jeszcze raz chociaz na podworko:-):tak:

dawno nie slyszalam tego okreslenia na mikolaja:-)

chyba swoijego p wysle na to zebranie.niech sobie idzie poslucha jaka ma madra corke bo ja wiem w sumie wszytsko na biezaco:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
spotkanie pozostawiam bez komentarza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
co sie stało????/ czemu taka zła jesteś?cs nie posżło dobre?

Bylysmy na spacerku i bylo całkiem przyjemnie:tak::tak::tak:Teraz mlode juz spia od prawie godziny a Dominik pisze list do Gwiazdora:tak::tak::tak:
Jak sie wyspia i najedza to moze uda nam sie wyjsc jeszcze raz chociaz na podworko:-):tak:

nie za wcześnie na pisanie listu do gwiazdora? chyba się juz doczekac nie może :-D:-D:-D:-D:-D

Moje dzewczyny wlasne wstaja,wiec za dlugo to mi nie pospaly:no::no::no:Oby mi tylko nie ryczały do wieczora bo chyba zwariuje:no:
Oliwka dziś też krutko spała,tylko 1h no i dobrze bo pójdzie wcześnie spać :-p:-p:-p:-p:-p:-p

Aha dorota pisała mi sms ,są już małą w szpitalu.Mała jest podłączona pod cewnik i dorota mówi ze ciężko ją w tym utrzymać ale jakś dają radę.Są zadowoleni ze szpitala.jak będę cos więcej wiedziec to napiszę.

Uciekamy na spacer bo sliczna pogoda,dalej 10C i słońce świeci,ubieramy się jesiennie,kozaków jej na bank nie założę bna taką pogodę :tak::tak::tak::tak:

Oliwka dziś też krutko spała,tylko 1h no i dobrze bo pójdzie wcześnie spać :-p:-p:-p:-p:-p:-p

Aha dorota pisała mi sms ,są już małą w szpitalu.Mała jest podłączona pod cewnik i dorota mówi ze ciężko ją w tym utrzymać ale jakś dają radę.Są zadowoleni ze szpitala.jak będę cos więcej wiedziec to napiszę.

Uciekamy na spacer bo sliczna pogoda,dalej 10C i słońce świeci,ubieramy się jesiennie,kozaków jej na bank nie założę bna taką pogodę :tak::tak::tak::tak:

zazdroszcze Ci tej pogody!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie +2 i pada deszcz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
do sowjego sie dodzwonic nie moge cos

no i moja ppnana tez juz wstala po 1,5godz

A ja sobie przeglądałam blog tej intrygantki ,w głowie sie nie mieści co ludzie wstawiają na nk,zero skrupułow ,wstydu ,,smaku-ble,ale fajnie sie ogląda ,wyobrażam sobie miny bliskich tych osób ,wchodzących na profil:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Byla u mnie znajoma z coreczka i bylo fajnie:tak::tak::tak:na dwor juz nie wyjde bo mi sie nie chce;-):no:Mlodzi sie jeszcze bawia wiec mam luzik:-p:tak::tak::tak:

Ja tez ogladalam sobie kiedys foteczki na Intrygantce i te komentarze:tak:No Ci ludzie to maja nasrane we lbach:no::no::no:

Do góry