reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jakoś tak sennie tu, chyba same lunatyczki zostały, czego jestem śpiącym przykładem, hihi.
Dobranoc dziewczyny, będe jutro późnym popołudniem, czy nawet wieczorkiem.

reklama
przeczytsłam wszystko od ciebie anabubka z tej strony ministerstwa i na podstawie tego kumam że do rodzinnego i wychowawczego będzie brany dochód za pierwszy i ostatni przepracowany miesiąc u jednego pracodawcy tj za marzec i czerwiec i za pierwszy i ostatni u drugiego pracodawcy tj za lipiec i październik:dry:bo to jest podstawa do rodzinnego i wychowawczego albo ja to źle czytam.najgorsze jest w tym to że skoro kja im wysłałam papiery we wrześniu i one były nie kompletne to moim zdaniem oni powinni w ciągu 2-3 tygodni od ich otrzymania rządać uzupełnienia dokumentacji a nie na chwilę przed godziną W:wściekła/y::wściekła/y:
dzwoniłam do ex byłego pracodawcy i wytłumaczyłam mu co i jak jest mi potrzebne na wczoraj świadectwo jego pracy ma ,pit 11 ex musi mieć no bo przecież jakoś się ze skarbówką rozliczał a te zaświadczenia o dochodach "postara" się dziś od księgowej wziąść i ex dostarczyc oby to była prawda to jeszcze zdążę:blink::blink::blink:dziewczyny proszę o mocne kciukasy żeby się udało wszystko dostarczyć i bym w listopadzie na koncie miała kasę:tak::tak::tak::tak:
ale nadal nie wiem po co to zaswiadczenie z ostatniego miesiaca pracy.skor maja w pit to uwzglednione

Malina &&&&

Ach, Anabuba, Helenka od rana z młotkiem gania :szok::-D:-D:-D:rofl::rofl::rofl:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
trafilam z prezentem:tak::tak::tak::tak:
szkoda ze nie anice:-)

To chyba tylko moje sa tak cienko ubierane:szok::szok::szok:One tylko maja pod kurtka body z dlugim rekawkiem,wiadomo rajstopki,spodnie i buty:-)Dzisiaj chciala Im zalozyc jakies bluzeczki na body to nie chcialay i zalozyly tylko takie kamizeleczki dosyc cienkie:no:No ale widocznie nie jest Im zimno skoro nie marudza i nie choruja
]

moja ma podkoszulke z krotkim rekaem,na to bluzeczka i kurtka taka srednio ciepla.szalik,czapka rekawiczki.na nogi rajstopki i spodnie i zimowe buty ale poki co takie na polarku.i na tokocyk jak siedzi w wozku

Kochana,ok bedzie to 800zl wiecej:-)Ale licz sie z tym ze mal dziecko ma duuuze potrzeby i z wlasnego doswiadczenia wiem ze duzo sie wtedy wydaje:tak::tak::tak:Wiec sie zastanow czy z tych 800zl wystarczy na potrzeby niemowlaczka plus na cos innego jeszcze;-):-)

A co ja mam powiedziec hihi:-);-)Ale nie narzekam,siedze w domku i jest ok:tak::tak::tak:

Bede trzymala kciuki:tak::tak::tak:
800zl na jedno dziecko???????az tyle?
ja po oplatach wszelkich i kredytach itd to mam jakis 1tys na 4 osoby:szok::szok::szok::szok:
moze teraz po zmninie racy bedzie ciut elpiej,ale to trzeba debet w banku spalacic

Moja Helenka na dwór nosi, podkoszulkę na ramiączka, na to bluzka z długim rekawem. Golfik zamiast szalika. Rajstopy i spodenki. Kurtka zimowa, czapka, kozaki jeszcze jesienne. :tak: Jak złapie mróz zakładam dodatkowo sweterek :tak:

ja na mroz zakladam spodnie od kombinezonu takie z karczkiem oi do tego cipelejsza kurtka
poza tym czy to -5 czy -15 to juz sie nie odczuwa tak tej roznicy jak nie ma wiatru

no moi cieła nie lubią po mamusi zreszta bo ja tez koszulka bluza i bez kurtki jeszcze :confused:bo dla mnie bluza rozpinana to jak kurtka:-D:-D
czeka mnie romans z żelazkiem taki godzinny:confused:
a jutro mam gości to tajemnica dla dzieciaków moi rodzice przyjadą mama po raz pierwszy no i oczywiście ona pod nieobecność pietruszki ale zawsze to jakiś krok do przodu:-)

super:tak::tak::tak:

Wpadałam tylko napisać dobranoc, paDAM NA PYSK :no: od 6 na nogach, anika dziaj spała po 5 min :wściekła/y: Jestem wykończona, a M jeszcze nie wrocił do domu :no:

Dobranoc :tak:

widacurok tylko na jeden dzien zadzialal:-D:-D:-D:-D
wez ja tym mlotkiem:-p:-p:-p:-p:-p:-p

No i doczekalam sie wynikow i lekarza :tak:Wyniki z krwi sa ok Ale lekarka woli jej zrobic jeszcze kilka innych badan w szpitalu :sorry:
Ale bedziemy tak jakies 2-3 dni tak babka powiedziala Maja jej zrobic USG pobrac jesczez raz krew :-(Laryngolog I 24 godzin kontrolowac mocz Przed 24 h pod cewnikiem i:sorry2:
Jutro rano mam do niej dzwonic Bo juz sa zaklepane terminy i miejsca do szpitala Ale ona tam pracuje i postara sie nas jak najszybciej wsadzic Moze uda sie na jutro Ja bym wolala jak najszybciej :tak:Wiec jutro dzwonie i sie dowiem czy jutro Czy w poatek czy w inny dzien
Jak jutro mi rano powie abysmy przyjechaly to pojedzie z nami moja orzyjaciolka Bo G w pracy bedzie On po pracy postara sie do nas przyjechac Dobrze ze nie bede tam dlugo Bo to jest szpital w innym miescie Dosc daleko od nas A my niet samochodu G do pracy Roznie konczy i nie wiem kiedy mialby przyjezdzac Gosci tez niet bo kazdy z tad a szpital w katowicachWiec bede tam z Oli sama Ale ja juz chce tam isc i upewnic sie ze bedzie ok

Po tych dzisiajszych wynikach jestem dobrej mysli ze bedzie dobrze :tak:

bedzie dobrze zobaczysz!!!!!!!!

Oj szkoda :tak::tak::-( a wiecie ze przy @ tez sie seksowac można :-p:-p:-p:-p:sorry::sorry::sorry2::sorry2:ja sprawdziłam i jest dobrze
No a teraz fotki
taaaaaaaaaakkkkkkkkkkkk???????????????????????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D
kobieto ja ti juz wiele mozliwosci wyprobowalam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no ale jestem troch e strasza i mam wieksze doswiadzcenie na pewno:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

OLIWKA ŚPI :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-)

jakie swietne to uczucie jak dziecko usypia o takiej porze a nie jak zawsze mi usypiała o 22.00 albo i póxniej.

rewelacja ,teraz mam czas już tylko dla siebie.

Właczam sobie Barwwy szczęścia :-):-):-):-):-):-)

moja jak wstaje o 9 to juz w dzien nie spi bo nie poszlaby spac wczesniej jak o 16,a to oznaczaloy siedzenie do polnocy.i dzis poszla spac przed 21:-):-):-):-)
od razy zasnela sama:-D

No mówię Wam, masakra, ja wszystko przez mgłę pamiętam, ale pamiętam, straszne rzeżycie dla mnie.

Zastanawiam się ile to 3 miesiące różnicy w mowie u takiego dziecka. Mam wrażenie, że gdyby nie te szczepionki mała gadałaby teraz jak najęta. A tak, wszytko od początku szło.
]ehhhhh.
nic juz nie mow

witajcie wieczorkiem

mały już śpi. dziewczyny poradźcie jak nauczyć małego zasypiania w łóżeczku. jak on mi się wierci po całym łóżeczku i jęczy. nie wiem już czy mam siedzieć przy nim aż zaśnie i nie ruszać czy wyjmować go, ponosić i znowu odkładać. kiedyś ładnie spał, leżał sobie grzecznie, rozglądał się, aż sam usnął. Od czasu jak zaczął ząbkować M zaczął nosić go na rękach (szybciej mu usypiał). wczoraj był naprawdę zmęczony i położyłam go do łóżeczka bez problemu, zasnął w 5 minut, a dzisiaj nie chciał.:no:

Agnes śliczna dziewczynka
Wiki fajne zakupy
Luna coś Ty zrobiła biednemu kotkowi.
Dorota myśl pozytywnie z Oliwką będzie dobrze

kladz go do lozeczka.
lepie posiedziec przy lozeczku nic go na rekachusypiac.mozesz go glaskac po glowce i cos nucic

No nie tylko Malina da Ci wciry, tu cholero jedna, zachudziłaś się na szkapę, cyce nic ci nie spadły, odstrzelona, wypindrzona i jeszce śmie cos tu kwestionować nasze zdanie-poczekaj, bo napuszcze na ciebie miotłe Anabubki!!!

oja nalje!!!!!!!!!!!

]

Witam nocną porą,nie nadrobię:no::sorry:,bo coś głowa boli:dry::-(.
Dzięki za kciukasy,na 4 zdających tylko jeden z placu nie wyjechał a M zdał:tak::cool::cool2::happy2::happy2:.W formularzu z egzaminu miał tylko jeden negatyw - wyprzedzał i przekroczył prędkość 62/50:zawstydzona/y:.
W pracy tak sobie,Julu wywieziony na "służbę " do chrzestnej,bo na 9-tą mam z Olkiem alergologa i na rano do pracy nie muszę:no::cool: tylko potem na 14:30 do18-ej.
M wyjeżdża jutro o 7:14,więc do wtorku Słomianka znowu jestem:tak:.

gartylacje!!!!!!!!!!
moj za 2tygodnie ma testy:sorry2:
tez trzymajcie ocno kciuki

my sie docieramy juz od roku :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
a małżeństwem jesteśmy ponad półtora roku a razem jesteśmy już 6 lat (minie 6 listopada :tak::tak::tak::tak:)
i cały czas sie docieramy, naprawde:tak::tak::tak::tak:
czasem tez siadam i mysle sobie ze go nie kocham i ze wogole ja go nie interesuje i ze on jest do dupy albo na odwrot i baaaaaaardzo czesto mysle ze nie powinnismy byc razem, ale potem przychodzi takie tąpnięcie kur** co ty pier****** on cie kocha a ty bez niego zyc nie mozesz no i on przyjezdza i w koło macieju...

j

my w sumie razem 11 lat i tez bywa bardzo ciezko

laski a mama takie pytanie przy jakim switle zasypiaja wasze dzieci?czy przy lampce czy w ciemnosci?czy w calkowitej ciszy czy w halasie tez?

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
laski a mama takie pytanie przy jakim switle zasypiaja wasze dzieci?czy przy lampce czy w ciemnosci?czy w calkowitej ciszy czy w halasie tez?
ja mam taka lame solną 25 wat wiec malo pradu a przy okazji jod wydziela wiec jest zdrowo przy tej lampce zawsze maly zasypia i ja też :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D:-D:-D
tak wiec cala noc sie ta nasza lampeczka pali

druga:-):-):-);-)
witajcie
wpadłam się tylko przywitać.
młody mi właśnie wstał, lecę dać mu jeść i może jeszcze przyśnie.
nocka przespana

Co myslicie o takich czapach:confused:Mysle o tej bialej z jasnym rozem:tak::tak::tak:Lub sa jeszcze takie kroliczki i mi podoba sie tez biala z jasnym rozem lub ewentualnie biala z fioletem
ODJECHANA czapka MYSZKA bardzo ciepła polecam!!! (801316576) - Aukcje internetowe Allegro

hmmmm nie w moim stylu:no:

Witam nocną porą,nie nadrobię:no::sorry:,bo coś głowa boli:dry::-(.
Dzięki za kciukasy,na 4 zdających tylko jeden z placu nie wyjechał a M zdał:tak::cool::cool2::happy2::happy2:.W formularzu z egzaminu miał tylko jeden negatyw - wyprzedzał i przekroczył prędkość 62/50:zawstydzona/y:.

Marta gratulacje dla M

u mnie we wtorek mama zdała prawko:tak:. będzie miał kto dodatkowo nas wozić:-)

zajrzę później

reklama
Do góry