reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
luna o jakich szczepionkach mówisz??????
zobaczysz I twoja niedługo sie rozgada :tak::tak::tak::tak:

Oliwka też niedawno zaczęła gadac ajk najeta,jeszzce niedawno pojedyncze słowa,potem zaczęła wszystko powtarzać a teraz już gada zdaniami prostymi ,w sumie zaczęła z dnia na dzień :tak::tak::tak::tak::tak:

dorota ja widziałąm twój post tylko że my sms-owałyśmy to dlatego juz nic nie pisałm bo nie chciałam powielac tego :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Gratulacje dla Oliwki za rozgadanie sie :tak:
Sliczna z niej dziewczynka MOze modelka zostanie :tak:Ipowiedzialabym ze jest starsza niz na 2 latka :-pNo i M sie wkradl w zdjecia ;-)
A to teraz wam poaze moją foteczke tak na odmienne
i mojego m tylko zasłonił sie piwkiem bo nie chciał dac sie sfotografowac:dry:
No no mamuska niezla laska z ciebie :tak::tak:
a M jakis wstydliwy hehehehehe :-p:-p:-p
witajcie wieczorkiem

mały już śpi. dziewczyny poradźcie jak nauczyć małego zasypiania w łóżeczku. jak on mi się wierci po całym łóżeczku i jęczy. nie wiem już czy mam siedzieć przy nim aż zaśnie i nie ruszać czy wyjmować go, ponosić i znowu odkładać. kiedyś ładnie spał, leżał sobie grzecznie, rozglądał się, aż sam usnął. Od czasu jak zaczął ząbkować M zaczął nosić go na rękach (szybciej mu usypiał). wczoraj był naprawdę zmęczony i położyłam go do łóżeczka bez problemu, zasnął w 5 minut, a dzisiaj nie chciał.:no:

Agnes śliczna dziewczynka
Wiki fajne zakupy
Luna coś Ty zrobiła biednemu kotkowi.
Dorota myśl pozytywnie z Oliwką będzie dobrze
Ja ci nic nie poradze bo i ja potrzebuje w tej kwesti porady Zaniedlugo tez bede ja tego uczyla Czyli kompletnego zasypiania w lozeczku i bedzie ciezko bo teraz robimy tak ze jak nie chce spac to nie i idzie do zabawek Wiem wiem ze zle robie I juz sie boje co to bedzie jak sie ja bedzie uczyc zasypiac o tej godzinie co my chcemy Kiedys tez lepiej zasypiala A teraz to koszlar

Oliwka jeszcze nie spi :no:

dorota nie obraż się ale jest tak jak jest bo jestes niekonsekwentna i już,bez tego ani rusz :tak::tak::tak::tak:
raz każesz spac jejw łóżeczku,raz usypiasz w ózku a razpoawalasz iśc do zabawek i dziecko siedzi do której chce.uczysz ja w tej chwili tylko jednej rzeczy ze może robic co chce,zobaczysz potem będzie o wiele trudniej :tak::tak::tak::tak:

ja teraz przestawiam Oliwkę aby wcześniej chodziła spać wieczorem bo juz miałam dość że ona rozbawiona usypiała po 22.00,byłam juz tym zmeczona .
i od 2 dni usypia mi o 20.00,ma stałe godziny spania,ukruciłam jej spanie w dzień,max może spac 1,5h i w tedy ma czas aby sie wyszalec i bez gadania idzie spac o normalnej porze i bez cyrków.
dzis sama wołąłą że chce spać i szybko usneła bez żadnych wariacji.

maltanka jak chcesz to możemy pogadac na gg po co tu zaśmiecac forum mówiąc o tym samym bo juz była mowa o nauce usypiania.jak chcesz to mogę Ci powiedziec ajk uczyłam Oliwkę.
móje gg 12304644 jak cos to pisz:tak::tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AGNES JA SIE NIE GNIEWAM przeciez moglabym wam tego nie pisac a pisze jak jest Wiem ze jestem niekonsekwentna Rzn ucze sie pomalu tego Przy nie dawaniu jej mleka w nocy tez sie tego ucze
Mysle sobie ze jak ucichnie juz to z tym szpitalem to wezme sie za Oliwki usypianie
]
Mysle zeby dziewczyny jesczze raz napisaly o swoich sposobach Chyba nie zasmiecimy tym bb :-)

a ja dzis na kolację zrobiłam pastę jajeczną,ale Oliwka się zajadała,pyszna mniam mniam :tak::tak::tak::tak:zjadła aż prawie 2 kanapki :tak::tak::tak::tak::tak::-)
Matko, wieki nie robiłam, ostatnio to nadzienie do jajek na wilkanoc czy cos koło tego. Ale mnie ochota naszła, no,no..

A to teraz wam poaze moją foteczke tak na odmienne
i mojego m tylko zasłonił sie piwkiem bo nie chciał dac sie sfotografowac:dry:
Laska jak się patrzy, a mężuś taki wstydliwy czy skromnisi??? hihi

witajcie wieczorkiem

mały już śpi. dziewczyny poradźcie jak nauczyć małego zasypiania w łóżeczku. jak on mi się wierci po całym łóżeczku i jęczy. nie wiem już czy mam siedzieć przy nim aż zaśnie i nie ruszać czy wyjmować go, ponosić i znowu odkładać. kiedyś ładnie spał, leżał sobie grzecznie, rozglądał się, aż sam usnął. Od czasu jak zaczął ząbkować M zaczął nosić go na rękach (szybciej mu usypiał). wczoraj był naprawdę zmęczony i położyłam go do łóżeczka bez problemu, zasnął w 5 minut, a dzisiaj nie chciał.:no:

Agnes śliczna dziewczynka
Wiki fajne zakupy
Luna coś Ty zrobiła biednemu kotkowi.
Dorota myśl pozytywnie z Oliwką będzie dobrze
Już nic Wam nie powiem!
Co do usypiania to Agnes Ci pomoże, a jak nie, to pisz na 9297672

Ale żes mnie zawstydziła ja laska gdzie tam jeszcze duzo brakuje Malinka mnie za tego posta zbije:-p:tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No nie tylko Malina da Ci wciry, tu cholero jedna, zachudziłaś się na szkapę, cyce nic ci nie spadły, odstrzelona, wypindrzona i jeszce śmie cos tu kwestionować nasze zdanie-poczekaj, bo napuszcze na ciebie miotłe Anabubki!!!

Dobra, powtórzę się

Mała nigdy nie zasypiała sama, od narodzin albo przy cycu, albo na rękach, wierzcie mi, to nie było przyzwyczajenie, potrzebowała maksymalnej bliskości. Później była coraz cięższa, masakra było ją po odzine co wieczór nosic i lulać.
Zaczęło się od
-masaż na dobranoc, spokuj wyciszenie, ble ble
-butla z mlekiem, mała do łóżeczka, mama obok bokiem siedzi ( to ważne, dzecko ma widzieć, że jesteś, ale niemoże widzieć twojej twarzy-oczu ). Na początku masakra-wstawała po kilkaset razy prze pierwsze 3 dni-bez słowa nachylasz sie kladziesz, przykrywasz, ( nie patrzysz w oczy-broń boże tylko czeka na to ! ), i siadasz obok.
Jak już nauczy sie spokojnie zasypiac :
-butla,
-do łózeczka
-misiu do przytulenia
-buziak
-i spać, wychodzisz i wracasz dopiero po 2 minutach płaczu. później po 3 minutach. Moja szybko załapała, bo po jednym dniu, ale ja wprowadziłam jeszce taki rytuał przed pójściem spać
jak juz przebrana, wszytko uszykowane do spania, obchodzimy cały dom, buzi tacie i ukochać, papa kotek, rybki ( gasimy akwarium) i do łózeczka.
Koniec pieśni. I nie ma, że boli, nie ma przebacz--zawsze tak samo, o tej samej godzinie.

Edit:

No nie mówcie, że sama zostałam, albo choc powiedzcie, że po hausie wrócicie, plisssssss

Hous już dawno się skończył :tak::tak::tak::tak::tak:
ja jestem cały czas ale gadam tez na gg z dziewczynami :tak::tak::tak::tak::tak:

Edit:
no i gdzie jesteście?nawet luna wsiąkła :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Ja dopiero teraz bo przyszla tesciowa i sie troszke zasiedziala:szok:No ale fajnie nam sie gadalo i dzieciaki byly w miare grzeczne wiec ok:-):tak:
Dominik usnal jako pierwszy ale chyba z 20 minut temu,po Nim Wiktoria a przed chwila Klaudia:-)
Ja teraz sobie leze i jem kolacyjke

Do góry