reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

no moi cieła nie lubią po mamusi zreszta bo ja tez koszulka bluza i bez kurtki jeszcze :confused:bo dla mnie bluza rozpinana to jak kurtka:-D:-D
czeka mnie romans z żelazkiem taki godzinny:confused:
a jutro mam gości to tajemnica dla dzieciaków moi rodzice przyjadą mama po raz pierwszy no i oczywiście ona pod nieobecność pietruszki ale zawsze to jakiś krok do przodu:-)

reklama
Ale tu pustki:szok::szok::szok:
My zjedlismy obiadek i ja poszlam sie wykapac:-):tak:pozniej ze smieciami i od razu na papieroska;-)
Teraz mlodz sobie koloruja kolorowanki-ciekawe jak dlugo wiec mam troszke luzu:tak::tak::tak:
Myslalam ze bede miala czytania a czytania a tu tylko jeden post:szok::szok::szok:

Moje dziewczynki zalozyly sobie czapki w domu,kazaly je zawiazac i tak chodza:-D:-D:-D

MALINUS
Ty nie nosisz jeszcze kutki:confused::szok::szok::szok:Pogieło Cie babulcu Ty jeden:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Popraw mi sie szybciutko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie!

Ja jestem po pracy. Maksio nie chciał opiekunce usnąć i w koncu padł o 15.30 i spał 3 godziny:szok::szok::szok::szok: musialam go budzic!

Hejka dziewuszki, w koncu udało mi się z kompem troszkę popracować, no cholera jasna znów się zawiesił, trza było system przeinstalować, szlak mnie z nim , no naprawde, kuźwa, gdybym wiedziała, że z laptopem będą asme problemy za chiny bym sie nie zgodzila!!!!
I skąd mu sę to wzięło???? Oglądałam wczoraj gotowe na wszytko na kompie w łóżku, bateria siadła, to poszłam spać, bo głowa mnie rozbolała ( no i tam nie zasnęłąm, ale ne miałam sily jej podneść z poduszki ) . DziśP chciał włączyć lapka, a ten zero reakcji, no w dupe kopany, poleci kiedyś z dziesiątego jak nic!

Nadrobiłam zaległości dziesiejsze ,już odpisuję

Wpadałam tylko napisać dobranoc, paDAM NA PYSK :no: od 6 na nogach, anika dziaj spała po 5 min :wściekła/y: Jestem wykończona, a M jeszcze nie wrocił do domu :no:

Dobranoc :tak:

A ja dopiero teraz dotarlam:tak:Siora wyciagnela mnie na zakupy do tesco autobusem:szok::szok::szok:Ale sie nameczylam no ale bylo fajnie;-):-)Weszlam od razu do apteki po syropki ,dla mnie tabcin i emolium dla dziewczynek i wydalam 150zl:szok::szok::szok:W tesco kupila kilka drobiazgow w tym lenor,szampon J&J,jakies obiadki w sloikach i cosik tam jeszcze i drugie tyle poszlo.Do tego musialam zaplacic rachunki za 330zl:no:No i jeszcze w tym tygodniu a najpozniej na poczatku przyszlego musze zaplacic za mieszkanie,za smieci i za wode:szok::szok::szok:masakra jakasTe pieniadze znikaja w takim tempie ze szkoda gadac:no::no::no:
Jeszcze Klaudia robila mi cyrki bo na srodku ulicy rozebrala sobie kurtke i czapke i wyrzucila z wozka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I za cholere nie moglam Jej ubrac
No to niezle Klaudio pokazala A wlasnie mialam zapytac W jaki wozku je wozisz?Takim podwojnym ?
Ja to moja cieplo ubueram nie wiem sama dlaczego Ja mysle ze jej zimno hihihi
Nie martw się,mnie też tak się ta kasa rozchodzi że szkoda gadać...Ale na szczęście w poniedziałek już wypłatka,potem ok.30listopada barbórka,więc źle nie będzie :-D

Oj powiem ci że zazdroszczę...U nas czasem ciężko jest o taką rozmowę...Kiedyś to ja załatwiałam wszystko krzykiem i wogóle,teraz się zmieniło,ja wolę na spokojnie,porozmawiać,natomiast M.się awanturuje.Ale mimo wszystko się kochamy :-p i oby tylko nigdy się to nie zmieniło :tak:

Trzymam kciuki żeby rozmowa się odbyła i żeby poskutkowała :tak:

Ja właśnie siedziałam na internecie i ogłoszenia tej mojej koteńce robiłam :-) Nie lubię tego robić bo to zabawy tyle że szok:no: ale dałam radę,mała ma allegro,i na innych portalach ogłoszenia.Oby tylko szybciutko znalazł się ktoś chętny ją adoptować :tak: Anulka sobie właśnie śpi,zaraz mężuś z pracy wróci ;-)
Powodzenia w szukaniu domku dla kotka
To chyba tylko moje sa tak cienko ubierane:szok::szok::szok:One tylko maja pod kurtka body z dlugim rekawkiem,wiadomo rajstopki,spodnie i buty:-)Dzisiaj chciala Im zalozyc jakies bluzeczki na body to nie chcialay i zalozyly tylko takie kamizeleczki dosyc cienkie:no:No ale widocznie nie jest Im zimno skoro nie marudza i nie choruja

To dobrze ze ma swietny humorek:tak::tak::tak:Ciesz sie
U mnie tez od rana snieg i jak to zobaczylam to bylam w szoku:szok:
A Klaudia pierwsze co jak zobaczyla snieg przez balkon to ze idziemy na sanki;-):-D:-D:-D

Ja moje tez jakis czas usypialam we wozku zarowno w dzien i wieczorem do spania i pozniej nie mialam zadnego problemu zeby zaczely spac w lozeczkach:no::no::no::no:Poprostu z dnia na dzien Je przelozylm i normalnie usnely
A usypialam Je we wozku dla mojej wygody:tak::tak::tak:zeby szybciej usnely lub jak w ciagu dnia chcialam wystawic Je zeby spaly na balkonie

Gratuluje:tak::tak::tak::tak:

Oj wspolczuje Kochana:no::no::no:Kurde ze tez tak na ostania chwile musisz dostarczac takie dokumenty:no::no::no:Chyba sa jacys nienormalni:no::no::no:
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
No to pocieszylas mnie z tym wozkiem :-p

No i doczekalam sie wynikow i lekarza :tak:Wyniki z krwi sa ok Ale lekarka woli jej zrobic jeszcze kilka innych badan w szpitalu :sorry:
Ale bedziemy tak jakies 2-3 dni tak babka powiedziala Maja jej zrobic USG pobrac jesczez raz krew :-(Laryngolog I 24 godzin kontrolowac mocz Przed 24 h pod cewnikiem i:sorry2:
Jutro rano mam do niej dzwonic Bo juz sa zaklepane terminy i miejsca do szpitala Ale ona tam pracuje i postara sie nas jak najszybciej wsadzic Moze uda sie na jutro Ja bym wolala jak najszybciej :tak:Wiec jutro dzwonie i sie dowiem czy jutro Czy w poatek czy w inny dzien
Jak jutro mi rano powie abysmy przyjechaly to pojedzie z nami moja orzyjaciolka Bo G w pracy bedzie On po pracy postara sie do nas przyjechac Dobrze ze nie bede tam dlugo Bo to jest szpital w innym miescie Dosc daleko od nas A my niet samochodu G do pracy Roznie konczy i nie wiem kiedy mialby przyjezdzac Gosci tez niet bo kazdy z tad a szpital w katowicachWiec bede tam z Oli sama Ale ja juz chce tam isc i upewnic sie ze bedzie ok

Po tych dzisiajszych wynikach jestem dobrej mysli ze bedzie dobrze :tak:

Kochana to nie przez moją szkołę.:no::no:
Kuba ma zmienionych 2 terapeutów i dostał mega histerii od wczoraj.
Wszyscy wymiękamy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Dziś po klasie rzucał krzesłem,pobił wychowawcę i chciał uciec ze szkoły.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W czwartek zorganizowałam zebranie w szkole w skladzie:
pani dyrektor
pedagog szkolna
wychowawczyni
pedagog wspomagający
nasza prywatna psycholog
i ja oczywiście
Musimy podjąć jakiś wspólny plan działania i ujarzmić małego Kubę terrorystę.:sorry2::sorry2:
Oj kurza twarz, no Kuba zawsze rządzi, nie da się ukryć:tak:
Dacie radę, i może warto pomyśleć o tych uspokajaczach???

Ja tylko tak szybciutko dzisiaj,nie poodpisuję każdej bo już padam ;-) mam nadzieję że wybaczycie ;-) Od rana cały dzień sprzątałam w domku...Potem dowiedziałam się o kotce która pilnie potrzebowała domku,no to siup do autobusu i do Bytomia :-D Kicia już u mnie,rozstawia wszystkie moje zwierzaki po kątach ;-) jest ogroomnym kotem :-) Ania pewnie jutro jak wstanie to oczopląsu dostanie ;-) hihi zawsze na koty nasze woła kaka jutro będzie miała ich 3 :-D i pieska :-D więc będzie potrójne kaka i pojedyńczy łałał ;-) (kaka to kot natomiast łałał to pies ) co najśmieszniejsze to rozpoznaje ich bezbłędnie,jeszcze ani razu nie pomyliła kota z psem :-D
Mój by mnie przechrzcił jakbym znów cos przygarnęła:-D:-D:-D

no i juz pospala
wstaje i mowi"mamo czesc":-D:-D:-D:-D:-D
To Wera mówi już " czesc mamo"? Bomba!
moja czesc i mamo powie, ale nie razem:no:

MACIE racje Ostatnio zdarzylo sie czesciej uspianie w wozku Postaram sie to ograniczyc do minimum Ale ja serio nie wychodze odrazu z usypianiem w wozku Zawsze najpierw jest lozeczko
Dorotko, jak będziesz kapitulowac i po łóżeczku przekładac ja do wuzia, to nie licz na powodzenie łóżeczkowego usypiania!. No niestety, nie da się tak z dziećmi-to cwane bestie są:-D:-D:-D

aha dziewczyny jakby któras potrzebowała to w biedronce jest promocja chusteczek Dada 4szt za 12,99
Dzięki za cynk, ja tez skożystam, szkoda, bo dzic byłam tak biegusiem i nie zauważyłam, ech...

a d mnie zadzwonili z opieki dokumenty o rodzinne i wychowawczy złożyłam we wrześniujest 4 listopad a oni dzwonią że mój M w 2008 roku pracował więc muszę dosłać...dodam pracował u 2 pracodawców od pierwszego:zaświadczenie o dochodacg za pierwszy pełen przepracowany m-c netto i za ostatni kopię świadectwa pracy i pit 11 od drugiego pracodawcy zaświadzcenie z pełen pierwszy przepracowany miesiąc i za ostatni czyli październik kopie świadectwa pracy(bo pracuje do 13 listopada)pit 11:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wszystko od pierwszego pracodawcy ma być do końca tego tygodnia bo inaczej nie dostanę świadczeń w listopadzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no ***** mać jak żyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ten pierwsz pracodawca zawsze miał burdel w papierach nawet świadectwo pracy dał mu po 4 m-cach więc na bank mu nic jutro nie da:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no wyć mi się chce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kurfa, no głowa mała. Wiedziałam, że gnojki będą robić problemy i ze na ostatnią chwile, chamy jedne niechrzczone!!!!! Na początku grudnia Robert spłaci nam reszte kompa, to jakby co wal.

Witam sie i ja w ten zimowy poranek,u nas śnieżek prószy,a temperatura oscyluje około 0,a w nocy musiał być przymrozek ,bo te drobinki śniegu na ziemi nie topią sie,do tego wieje i liście z drzew na potęgę lecą -co za pogoda:szok:
Moi w szkole ,Ksawek poszedł w zimowej kurtce z zeszłego roku ,bo jesienna to trochę mało na te warunki ,nowa ma pocztą dojść ,a czeka mnie jeszcze zakup butów zimowych dla nich,a to sporawy wydatek.
Wxczoraj byłam Kamieniu po prezent dla Klaudii koleżanki ,bo w sobotę na urodziny idze,przy okazji kupiłam Kawkowi czapke,więc już ma:tak:Klaudia mówi ,ze cała klasa ma przyjść(14 osób) z czego część zostaje na noc ,będą horrory oglądać ,piłę i smakosza ,już sobie wyobrażam jaki tam wrzask będzie i chowanie głowy pod kocem ,sama bym na takie piżamowe party poszła,ostatni raz w liceum byłam......to były czasy.........tylko ze wtedy ewentualnie wideo wchodziło w grę:-D:-D
Oj , ale fajnie, jak ja bym sobie na takie wieczorzysko poszła horrorowe:-D

Moja niuńka w końcu fiknęła na brzuszek :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
OGROMMMMMMMMMMMMMMMMMNE GRATKI

5 miesięcy to juz piękny wiek........wiedziała co robi ,dzieki temu mama zapamięta ten dzień ,jeszcze raz gratki dla Niki:-D:tak:
No, tak samo jak moja zaczęła w święto zmarłych:-D:-D:-D. no nie da się zapomnieć!

Ostatnoi wracam z KLaudią ze spaceru tak sobie gadamy ,a Klaudia do mnie: mamo,jakbym jutro urodziła dziecko to byłabyś babcuią:-Drozwaliła mnie na łopaty jeżeli ona na razie na samo brzmienie słowa "sex "robi sie czerwona ,to myślę że jeszcze jestem bezpieczna:cool::cool::cool:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ale ja tez mam niezle.Paulina ma terpeutke za ktora placi gmina.mialam umowe na uslugi do czerwca co sie okazalo i powinnam miec od lipca nowa decyzje.ale to nie ja powinnam o tym pamietac.
dzowni do mnie wczoraj ze tego nie ma bo przeoczyla czy cos,i ze potrzebuje dochodw piotrka za czerwiec ale z data lipcowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bo inaczej bede musiala zwrocic kase za udslugi a to 1tys miesiecznie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
za jej glupte ja dostane po dupie.!dzwonilam wlasnie do szefa i mu mowilam,do szefa piotrka.i powiedzial ze jak ksiegowe takie cos wystaiqa to on podpisze
No dajcie spokój, z jakiej kurfa racji, ale mnie dziś albo szlak trafi albo krew zaleje!!!!!!!!!

no wściekła jestem zadzwonie jeszcze za godzinę do M i zapytam co mu bogdan powiedział czy da mu to teraz czy nie:no:
składa człowiek wszystkie papiery wcześniej żeby w razie W mieć czas to cię załatwią inaczej:wściekła/y:
a swoją drogą jednego nie rozumiem składasz pit tam masz czarno na białym jakie masz dochody w 2008 roku to po co zaświadczenia od pracodawcy to jedno a drugie składam dochody za rok 2008 to po co im dochód za ostatni przepracowany miesiąc 2009 roku tj w M przypadku październik 2009?????????nie kumam tego:no:
Jakby kuźwa przez dwa miechy nie mięli czasu tego sprawdzuć, to wszytko celowe, mówiłam to już dawno, wiedziałam, że tak będzie, dlatego tak sie strasznie bałam tej ciszy przed burzą!!!!!!!!!

MALINKA mnie oni tez wkurzyli bo w listopadzie dostane jeszcze zalegla wyplate z pracy za kilka dni ale jak liczylam to bedzie tego maks 350 zl I juz nic w listopadzie nie dostane :-(
Dopiero pod koniec grudnia juz po swietach maja mi zaplacic za 2,5 misieca Ale za co ja do grudnia zyc bede to ich to nie obchodzi Rachunkow tez mamu masakrycznie duzo Wynajmujemy mieszkanie I G splaca alimenty Ona ma 2 dzieci z poprzedniego malzenstwa

Jak tak liczylam to mnie by sie oplacalo aby zajsc teraz w ciaze To bym przerwala wychowawczy Umowe mam do konca stycznia 2010 I musieliby mi ja przedluzyc do ndia porodu Pozniej maciezynski Wiec tak do konca roku 2010 mialam bym jakies 800 zl mojej wypkaty A to juz duzo Pozniej od 2011 bezrobotny I jakos by to bylo A w 2011 Oliwka poszlaby do 3 latkow Drugie dziecko do roczkow do zlobka a ja do pracy gdzies Plan jest ale nie wiem co z tym planem zrobic :-)
Bardzo bym się nad tym zastanowiła, Dorota, ciągle narzekasz na męża, że jesy źle , warto w to brnąć, myśłisz, że dziecko was uzdrowi??? Zeby dzieci na tym najgorzej na koncu nie wyszły...

Malinka dla Ciebie i innych prosze o to strona ministertswa;)
akuratna tej jest o dochodach nabytyvch i utraconych-czyli jak ktos pracowal i nie pracuje co dlaje
i tam sa przyklad.sa tez inne rzeczy tylko trzeba poszukac

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej

a tu maly cytat
Zgodnie z § 18 ust. 1 ww. rozporządzenia, w przypadku uzyskania przez członka rodziny dochodu po roku, z którego dochody stanowią podstawę do ustalenia prawa do świadczeń rodzinnych (w obecnym okresie zasiłkowym tj. 2008/2009 podstwę ustalania uprawnień stanowią dochody z roku 2007), do dochodu rodziny dodaje się miesięczną kwotę dochodu uzyskanego przez członka rodziny, o ile dochód ten osoba otrzymuje w dniu ustalania prawa do świadczeń rodzinnych.
Nasz nadworny adwokat, no jak nic minęłaś się z powołaniem!!!!!!!!

· podwyższa się od 1 listopada 2009 r. kwotę zasiłku rodzinnego do wysokości miesięcznie:
- 68 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 lat,
- 91 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 lat,
- 98 zł na dziecko powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 lat.
· podwyższa się od 1 listopada 2009 r. kwotę świadczenia pielęgnacyjnego do wysokości 520 zł miesięcznie.
· na obecnym poziomie pozostaje wysokość dodatków do zasiłku rodzinnego, jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka oraz zasiłku pielęgnacyjnego

jakby ktoras byla ciekawa ile kasiorki natrzepie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p
No , natrzepiemy jak nic, tylko portmanetki na większe trza będzie wymienić. Na większe kieszonki na drobniaki!:-D:-D:-D

dzwoniłam do ex byłego pracodawcy i wytłumaczyłam mu co i jak jest mi potrzebne na wczoraj świadectwo jego pracy ma ,pit 11 ex musi mieć no bo przecież jakoś się ze skarbówką rozliczał a te zaświadczenia o dochodach "postara" się dziś od księgowej wziąść i ex dostarczyc oby to była prawda to jeszcze zdążę:blink::blink::blink:dziewczyny proszę o mocne kciukasy żeby się udało wszystko dostarczyć i bym w listopadzie na koncie miała kasę:tak::tak::tak::tak:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nadprodukcja tylko dla Ciebie!!!

MH mojej szwagierki syn jak miał z 2 latka dorwał sie do młotka gdzieś na podwórzu,nawinął sie kotek i dostał młotkiem w głowe ,niby lekko ,ale wystarczyło,kotka już nie ma wsród nas ,a Szymon do tej pory nie wie co zrobił ,bo on nie pamięta ,a przeież nikt mu tego nie powie,po prostu splot niezbyt dobrych okoiczności:szok:
Jest okazja, to siewyspowiadam
Jak byłam mała, miałam 5 lat byłam u ciotki na mazurach na wakacjach. Kochałam kotki, a tam zawsze cała mamsa kociaków, jednego sobie przygarnęłam. Siedziałam sobie na schodach pod domem z kotkiem na kolanach, a ten miał i miał, ciotka drzemka poobiednia-krzyczy ucisz kota, ja chce spac- nożycie. Stało wiadro z wodą to kota do wody, żeby nie miałczał, no pod wodą to o n nie miałczał. W końcu ciotka przyszła, patrzy, a kot ledwo żywy, położyła go na słońcu, ale biedak oślepł w szoku, w końcu zdechł. Trauma na całe życie!!!

Wyglada na to że robi się z niej zmarzlak jak ze mnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

już zaczyna mi Oliwka broic tylko oczy otworzyła,piła sobie kopot z kubka,posżłam na chwilę do toalety ,przychodzę a tu na całym stole wylane picie :no::no::no::no::no::no:

pytam się jej co sie tu stało?

ona Oliwka z wielka zdumioną miną patrzy na mnie i mówi no co jest mamo????
ja mówie kto to wylał?
a ona wylało sie samo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no wymiękkam normalnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i do tega ta niewinna minka a diabeł za skórą :tak::tak::tak::tak::tak:
No bo nie ma co płakac nad rozlanym kompotem choćby nie wiem jak dobry był:-D

a jutro mam gości to tajemnica dla dzieciaków moi rodzice przyjadą mama po raz pierwszy no i oczywiście ona pod nieobecność pietruszki ale zawsze to jakiś krok do przodu:-)
o kurcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzyma kciuki za spotkanko!!!!!!!!!!!!!!!!!

No i to by było na tyle. W czasie kiedy odpisywałam pewnie znów mam zaległości, hihi

Musiałam podzielić na 2:-D

Witajcie dawno mnie nie było ale postaram sie teraz wpadac częściej moje bobaski jak zwykle spią ja zaraz ide na Na wspólnej ale taka jakas przybita dzisiaj jestem ale to chyba przez to ze mąż pojechał :-( :-( a musze wam sie pochwalic ze kupilismy lodówke nowy dywan do kuchni i m kupił mi telefon taką małą niespodzianke mi zrobił zaraz wżuce fotki

PS. witam nowe mamusie

reklama
Do góry