reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MALINKA mnie oni tez wkurzyli bo w listopadzie dostane jeszcze zalegla wyplate z pracy za kilka dni ale jak liczylam to bedzie tego maks 350 zl I juz nic w listopadzie nie dostane :-(
Dopiero pod koniec grudnia juz po swietach maja mi zaplacic za 2,5 misieca Ale za co ja do grudnia zyc bede to ich to nie obchodzi Rachunkow tez mamu masakrycznie duzo Wynajmujemy mieszkanie I G splaca alimenty Ona ma 2 dzieci z poprzedniego malzenstwa

Jak tak liczylam to mnie by sie oplacalo aby zajsc teraz w ciaze To bym przerwala wychowawczy Umowe mam do konca stycznia 2010 I musieliby mi ja przedluzyc do ndia porodu Pozniej maciezynski Wiec tak do konca roku 2010 mialam bym jakies 800 zl mojej wypkaty A to juz duzo Pozniej od 2011 bezrobotny I jakos by to bylo A w 2011 Oliwka poszlaby do 3 latkow Drugie dziecko do roczkow do zlobka a ja do pracy gdzies Plan jest ale nie wiem co z tym planem zrobic :-)

Kochana,ok bedzie to 800zl wiecej:-)Ale licz sie z tym ze mal dziecko ma duuuze potrzeby i z wlasnego doswiadczenia wiem ze duzo sie wtedy wydaje:tak::tak::tak:Wiec sie zastanow czy z tych 800zl wystarczy na potrzeby niemowlaczka plus na cos innego jeszcze;-):-)
Popieram, popieram :tak: Z samą Helenka to mogłam wszystko, a teraz lipa
:dry:
A, że Aniki do złoba nie poślę :no: Więc jeszcze dwa latka w domku :szok: Ale dobrze mi z tym :-p
A co ja mam powiedziec hihi:-);-)Ale nie narzekam,siedze w domku i jest ok:tak::tak::tak:
Dobra spadam nas szykowac za pol godziny wychodzimy 3 majcie caly czas kciuki Do pozniej
Bede trzymala kciuki:tak::tak::tak:

Ja dziś na obiad zapodałam medaliony z indyka pieczone we foli z cebulką w piekarniku ,no nic nie trzeba było robić ,bo największa praca to obranie i pokrojenie cebuli:-D ,a jakie dobre:tak:i beztłuszczowe,a ponieważ mój m ma teraz obsesje na punkcie zdrowego odżywiania nie marudzi teraz że za chude ,itd,kiedyś o zupe na kostce rosołowej sie awanturował teraz sie cieszy ze zdrowo-zwariować mozna:-D:-D:-D:-D
Ale bym sobie zjadla takie cos:tak::tak::tak:Mniam,mniam:-)
Ale niestety nie mam piekarnika:no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja dopiero teraz dotarlam:tak:Siora wyciagnela mnie na zakupy do tesco autobusem:szok::szok::szok:Ale sie nameczylam no ale bylo fajnie;-):-)Weszlam od razu do apteki po syropki ,dla mnie tabcin i emolium dla dziewczynek i wydalam 150zl:szok::szok::szok:W tesco kupila kilka drobiazgow w tym lenor,szampon J&J,jakies obiadki w sloikach i cosik tam jeszcze i drugie tyle poszlo.Do tego musialam zaplacic rachunki za 330zl:no:No i jeszcze w tym tygodniu a najpozniej na poczatku przyszlego musze zaplacic za mieszkanie,za smieci i za wode:szok::szok::szok:masakra jakasTe pieniadze znikaja w takim tempie ze szkoda gadac:no::no::no:
Jeszcze Klaudia robila mi cyrki bo na srodku ulicy rozebrala sobie kurtke i czapke i wyrzucila z wozka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I za cholere nie moglam Jej ubrac

no to miałas wyprawę :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D moja na szczęście nie ściaga mi kurtki :-D:-D:-D:-D

a z tym masz racje ze te pieniądze rozchodzą się za szybko bo stale wszystko drozeje szkoda tylko ze pensje stoją w miejscu jak zamurowane :tak::tak::tak::tak:

To chyba tylko moje sa tak cienko ubierane:szok::szok::szok:One tylko maja pod kurtka body z dlugim rekawkiem,wiadomo rajstopki,spodnie i buty:-)Dzisiaj chciala Im zalozyc jakies bluzeczki na body to nie chcialay i zalozyly tylko takie kamizeleczki dosyc cienkie:no:No ale widocznie nie jest Im zimno skoro nie marudza i nie choruja

ojejku to rzeczywiście dowikla szczypiorki cieniutko są ubrane :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: chyba je porządnie zachartowałaś.

ja Oliwkę ubieram w body z długim rękawem ,cieńką bluzeczką i sweterek i na to taką średnio gruba kurtkę i nie jest spocona więc za gorąco jej nie jest.

a na nogi dziś miała rajstopy,podkolanówki i sztruksy.
musze jej wkłądac podkolanówki bo mi marznie w nogi a grube rajstopy frotte to kupię dopiero 10-tego jak M wypłątę dostanie.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no i oczywiście od paru dni chodzi już w kozakach ,ja zreszta już tez :tak::tak::tak::tak::tak:

Edit : Oliwka spała tylko 1h obudziła się na siku i kupę,nawaliła tyle że szok :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

teraz je sobie zupkę.

będziemy siedzieć w domu ,nie ma mowy o popołudniowyn spacerze bo cały czas pada :tak::tak::tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no to miałas wyprawę :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D moja na szczęście nie ściaga mi kurtki :-D:-D:-D:-D

a z tym masz racje ze te pieniądze rozchodzą się za szybko bo stale wszystko drozeje szkoda tylko ze pensje stoją w miejscu jak zamurowane :tak::tak::tak::tak:

ojejku to rzeczywiście dowikla szczypiorki cieniutko są ubrane :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: chyba je porządnie zachartowałaś.

ja Oliwkę ubieram w body z długim rękawem ,cieńką bluzeczką i sweterek i na to taką średnio gruba kurtkę i nie jest spocona więc za gorąco jej nie jest.

a na nogi dziś miała rajstopy,podkolanówki i sztruksy.
musze jej wkłądac podkolanówki bo mi marznie w nogi a grube rajstopy frotte to kupię dopiero 10-tego jak M wypłątę dostanie.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no i oczywiście od paru dni chodzi już w kozakach ,ja zreszta już tez :tak::tak::tak::tak::tak:
Moje na razie rajstopki ale bez skarpetek i buty jesienne jeszcze:tak::tak::tak:Dzisiaj mialy te grube rajstopki a kupilam je w zeszlym roku w c&a byla wyprzedaz i para byla za 7 zl:szok::szok::szok:
Sa Im troszke za duze te rajstopki bo 68-74 ale sa cieple i antyposlizgowe:tak::tak::tak:
AGNES
A jak bedziesz ubierala Oliwke jak bedzie z -10 stopni:confused:

A z tymi wyplatami to masz racje:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ale u mnie teraz mocno wypie snieg-przydalby sie jakis mrozik:tak::tak::tak:Jak sie utrzyma to po obiadku pewnie pojdziemy na sanki:-):tak:

Moja Helenka na dwór nosi, podkoszulkę na ramiączka, na to bluzka z długim rekawem. Golfik zamiast szalika. Rajstopy i spodenki. Kurtka zimowa, czapka, kozaki jeszcze jesienne. :tak: Jak złapie mróz zakładam dodatkowo sweterek :tak:

Moje na razie rajstopki ale bez skarpetek i buty jesienne jeszcze:tak::tak::tak:Dzisiaj mialy te grube rajstopki a kupilam je w zeszlym roku w c&a byla wyprzedaz i para byla za 7 zl:szok::szok::szok:
Sa Im troszke za duze te rajstopki bo 68-74 ale sa cieple i antyposlizgowe:tak::tak::tak:
AGNES
A jak bedziesz ubierala Oliwke jak bedzie z -10 stopni:confused:
moja w jesiennych butach juz marzła a nosiła je do soboty, w niedziele już załozyłam jej kazaczki,miała zimne stopy mimo że miałą rajtuski i skarpety :tak::tak::tak::tak:

a jak będą mrozy to mam dla Oliwki taką bardzo ciepłą kurtkę typowo narciarską z wiatrołapem która nie przepuszcza powietrza więc w niej nie zmarznie :tak::tak::tak::tak:

a tej co chodzi to niby zimówka ale nie jest bardzo ciepła :no::no::no::no::no::no::no: tak średnio :-)

moja w jesiennych butach juz marzła a nosiła je do soboty, w niedziele już załozyłam jej kazaczki,miała zimne stopy mimo że miałą rajtuski i skarpety :tak::tak::tak::tak:

a jak będą mrozy to mam dla Oliwki taką bardzo ciepłą kurtkę typowo narciarską z wiatrołapem która nie przepuszcza powietrza więc w niej nie zmarznie :tak::tak::tak::tak:

a tej co chodzi to niby zimówka ale nie jest bardzo ciepła :no::no::no::no::no::no::no: tak średnio :-)
To taki z Niej zmarzlaczek jak ze mnie:tak::tak::tak:Ja tez uwielbiam cieplo:-):tak:Chociaz dzisiaj pomimo takiej pogody trzymalam sie dzielnie:-p;-)

A te kurtki narciarskie sa cieplutkie i fajne.Dominik taka ma ale rzadko ja nosi bo jakos pasuje jemu ta ktora nosi teraz,bo ma ciciusia przy kapturku hehe

Ostatnia edycja:
Wyglada na to że robi się z niej zmarzlak jak ze mnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

już zaczyna mi Oliwka broic tylko oczy otworzyła,piła sobie kopot z kubka,posżłam na chwilę do toalety ,przychodzę a tu na całym stole wylane picie :no::no::no::no::no::no:

pytam się jej co sie tu stało?

ona Oliwka z wielka zdumioną miną patrzy na mnie i mówi no co jest mamo????
ja mówie kto to wylał?
a ona wylało sie samo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no wymiękkam normalnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i do tega ta niewinna minka a diabeł za skórą :tak::tak::tak::tak::tak:

A ja dopiero teraz dotarlam:tak:Siora wyciagnela mnie na zakupy do tesco autobusem:szok::szok::szok:Ale sie nameczylam no ale bylo fajnie;-):-)Weszlam od razu do apteki po syropki ,dla mnie tabcin i emolium dla dziewczynek i wydalam 150zl:szok::szok::szok:W tesco kupila kilka drobiazgow w tym lenor,szampon J&J,jakies obiadki w sloikach i cosik tam jeszcze i drugie tyle poszlo.Do tego musialam zaplacic rachunki za 330zl:no:No i jeszcze w tym tygodniu a najpozniej na poczatku przyszlego musze zaplacic za mieszkanie,za smieci i za wode:szok::szok::szok:masakra jakasTe pieniadze znikaja w takim tempie ze szkoda gadac:no::no::no:
Jeszcze Klaudia robila mi cyrki bo na srodku ulicy rozebrala sobie kurtke i czapke i wyrzucila z wozka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I za cholere nie moglam Jej ubrac
many many many many:eek::eek::eek::eek:
no striptizerka mni już szczypory chyba niczym nie zadziwią:-D:-D
Dowikla ,a to ze szczypiorak agentka:-D:-D:-D:-Dteż sobie pogodę na striptis wybrała:-D:-D

Malinka trzymam kciuki

MH mojej szwagierki syn jak miał z 2 latka dorwał sie do młotka gdzieś na podwórzu,nawinął sie kotek i dostał młotkiem w głowe ,niby lekko ,ale wystarczyło,kotka już nie ma wsród nas ,a Szymon do tej pory nie wie co zrobił ,bo on nie pamięta ,a przeież nikt mu tego nie powie,po prostu splot niezbyt dobrych okoiczności:szok:
no coś ty szymek zabił kota:szok::szok::szok::-D
Ja dziś na obiad zapodałam medaliony z indyka pieczone we foli z cebulką w piekarniku ,no nic nie trzeba było robić ,bo największa praca to obranie i pokrojenie cebuli:-D ,a jakie dobre:tak:i beztłuszczowe,a ponieważ mój m ma teraz obsesje na punkcie zdrowego odżywiania nie marudzi teraz że za chude ,itd,kiedyś o zupe na kostce rosołowej sie awanturował teraz sie cieszy ze zdrowo-zwariować mozna:-D:-D:-D:-D
mmmmmmmmmmm jami pycha u mnie ogórkowa z wczoraj która smakuje wszystkim tylko nie mnie:-p
ogłaszam od piątku do dziś schudłam kilogram!!!!!!!!!!!!!!!
antek wreszcie zasnął a humor miał już:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
agnes to ciepłolubna ta twoja oliwka:tak:
u mnie adam to koszulka bluza spodnie skarpetki kurtka zimowa średnio ciepła:sorry2:i czasami czapka:confused:
julia koszulka bluzeczka cieńka spodnie skarpetki czapka kurtka rajtuzki to tak przy - 5
antoś body na krótki rękaw rajtuzki spodnie skarpetki kombinezon +czapka no i śpiwór w wózku:eek:

reklama
Moje mlode jeszcze spia,wiec uz chyba dzisiaj nigdzie nie wyjdziemy:no:A snieg sie ladnie utrzymuje,niby na termometrze jest 0 stopni ale przy gruncie jest pewniej zimniej:tak::tak::tak:Jak tak do konca dnia posypie i w nocy przymrozi to jutro bedzie super

MALINUS
To wiedze ze Twoje dzieci to tak jak moje chodza takie rozgogolone

Do góry