reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natalineczka-mroz niszczy wirusy ponizej -5 ,tak kolo 0 to akurat maja najlepsze warunki.bakterie szybciej gina.wiec jakby tak z tydzien potrzymalo minimum -6 w dzien i wiecej w nocy to by sie grypa przystopowala,lepiej zeb tak bylo bo i ta zwykla i ta swinska.....

dobra spadam bo jestem w lesie z robiota bo od rana tu z wami klepie:-)
wpadne pozniej
tzryamjcie sie coeplo
no tos mi chumorek poprawiła :dry::dry::dry::dry::dry:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MADZIULA NATASZA G jest zachwycony tym pomysle I juz mnie meczy kiedy seksik?

Tylko ze ja jako kbieta mysle uczuciamy CZYLI STRASNZIE CHCIALABYM MIEC DRUGIE DZIECKO a z drugiej strony to tak jak mowisz nie mozna byc nikogo pewnym

TYLKO CO ZROBIC Z TYMI MYSLAMI I CHECIA DRUGIEGO DZIECK????????

JA OSTATNIO TYLK O WYNIKACH I ENDOKRYNOLOGU OLIWKI MYSLE I O CIAZY :-)
I JUZ DO GLOWY DOSTAJE POMALU
pewnym nigdy nie mozna byc nikogo, a w nawet najlepszym zwiazku sa zgrzyty, u nas tez nie jest kolorowo zawsze jak moj przyjezdza sie klucimy itd, no ale jakos żyjemy :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
mam jeszcze pytanie ile wy jestescie po ślubie i wogole ile jestescie razem???
dziewczyny byłam dziś w biedronce i pieluszki Dada sa przecenione cena 26,99 za paczkę.uważam ze warto :tak::tak::tak::tak::tak:
u nas zawsze sa po 26,99 chyba ze nie zauważyłam ale juz od dawna kupuje po 26,99 :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
natalineczka u mnie zawsze były po 29,99 dlatego napisałam że sa tańsze :tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka właśnie usnęła więc idę puścić pranie i trochę posprzątam :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
MADZIULA NATASZA G jest zachwycony tym pomysle I juz mnie meczy kiedy seksik?

Tylko ze ja jako kbieta mysle uczuciamy CZYLI STRASNZIE CHCIALABYM MIEC DRUGIE DZIECKO a z drugiej strony to tak jak mowisz nie mozna byc nikogo pewnym

TYLKO CO ZROBIC Z TYMI MYSLAMI I CHECIA DRUGIEGO DZIECK????????

JA OSTATNIO TYLK O WYNIKACH I ENDOKRYNOLOGU OLIWKI MYSLE I O CIAZY :-)
I JUZ DO GLOWY DOSTAJE POMALU
ja napiszę ci tak ja mam 2 dzieci z poprzedniego związku poczęte z big miłości i kiedy przychodziły na świat było między nami dobrze kochaliśmy się.rozstaliśmy się bo to ja odeszłam pokochałam innego ....
ale wiem jedno że gdybym wiedziała że jest między nami nie tak na starcie to bym się na dziecko nie decydowała mimo wielkiej chęci:no::no::no:
z pietruszką mamy antka kochamy się ogromnie jest dobrze ale uwierz mi w ubiegłym roku na początku naszego wspolnego mieszkania ,ciąży myślałam boze w co ja się wpakowałam jestt źle odejdę i co 3 dzieci:szok::szok::szok:jak ja dam radę:confused:na szczęście nasze problemy były przejsciowe tzw docieranie się,wspólne mieszkanie inne patrzenie początkowo ja miałam już 2 dzieci w tym dorastającego syna pietruszka nie miał pojęcia jak do nich dotrzeć szczególnie do adama z julką nie miał problemu bo ona jest tylko rok starsza od jego córki ale było kiepsko wyła,m non top nic mi się nie chciało gryzłam się od środka.aż nadszedł sądny dzień 1 listopad 2008 chwilę przed porodem.nie było dzieci w domu i mieliśmy mega poważną rozmowe taką od podszewki szczerą bez ozdobników co boli co nie tak powiedziałam że mm dość że jak tak dalej pójdzie to odchodzę że nie czuję sie dobrze pewnie bezpiecznie a to podstawa związku on powiedział mi co jego boli czego nie znosi co go drażni były łzy bolało ale pomogło zakończyliśmy to sexem a mieliśmy dłuuugą abstynencję i powiem ci że nas to uzdrowiło pomogło a wspólny poród i to jaki jest piotr na codzień utwierdzają mnie w przekonaniu że gdybyśmy wtedy nie przeprowadzili tak szczerej rozmowy nie było by już nas a szkoda bo kochamy się bardzo:tak:a co najważniejsze wyciągneliśmy z tego wnioski dziś nie pozwalamy by nawarstwiły się nam problemy , kłopociki jeżeli któreś coś boli albo uważa że coś jest nie tak to rozmawiamy o tym na bierząco od ręki najczęściej jest to szczera rozmowa wieczorem kiedy dzieci śpią i można spokojnie pogadać:tak:
i każde z nas nauczyło się szanować i respektować poglądy drugiego:tak:
a zanim padło między nami magiczne KOCHAM była przyjaźń a dla mnie to podstawa mieć w partnerze kochanka przyjaciela kompana:tak:
przepraszam za długi wywód ale to tyle ode mnie :tak:

Malina &&&&

Ach, Anabuba, Helenka od rana z młotkiem gania :szok::-D:-D:-D:rofl::rofl::rofl:
Matko a co anabubka jakiś czar rzuciła na Helenkę że ta teraz z młotkiem gania????:-D:-D
oj dorota zastanów się z kilka razy porządnie.skoro mówisz ze miedzy Wami jest róznie,że nie zawsze rózowo to ja bym sie wstrzymała.o dziecko nie jest trudno sie postarać a co później.nie podejmuj pochopnej decyzji:tak::tak::tak::tak:

trzymam mocno kciuki aby poszło jak po masle :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

dziewczyny byłam dziś w biedronce i pieluszki Dada sa przecenione cena 26,99 za paczkę.uważam ze warto :tak::tak::tak::tak::tak:

u nas istna ulewa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zdążylismy w ostatniej chwili wrócić z Oliwką do domu i tak trochę zmoklismy ale teraz tak leje że nie byłoby na nas suchej nitki :tak::tak::tak::tak:

Oliwka w łóżeczku,usypia bardzo powoli :-D:-D:-D:-D:-D
o super bo u mnie dada są na codzień po 29.99 a zawsze to 3 zł na paczce a ja kupuję 2 a to już oszczędność bo tym sposobem mam chusteczki gratis:tak:
dziękuję za kciukasy i modlę się żeby się udało:tak::tak::tak::tak:

ja napiszę ci tak ja mam 2 dzieci z poprzedniego związku poczęte z big miłości i kiedy przychodziły na świat było między nami dobrze kochaliśmy się.rozstaliśmy się bo to ja odeszłam pokochałam innego ....
ale wiem jedno że gdybym wiedziała że jest między nami nie tak na starcie to bym się na dziecko nie decydowała mimo wielkiej chęci:no::no::no:
z pietruszką mamy antka kochamy się ogromnie jest dobrze ale uwierz mi w ubiegłym roku na początku naszego wspolnego mieszkania ,ciąży myślałam boze w co ja się wpakowałam jestt źle odejdę i co 3 dzieci:szok::szok::szok:jak ja dam radę:confused:na szczęście nasze problemy były przejsciowe tzw docieranie się,wspólne mieszkanie inne patrzenie początkowo ja miałam już 2 dzieci w tym dorastającego syna pietruszka nie miał pojęcia jak do nich dotrzeć szczególnie do adama z julką nie miał problemu bo ona jest tylko rok starsza od jego córki ale było kiepsko wyła,m non top nic mi się nie chciało gryzłam się od środka.aż nadszedł sądny dzień 1 listopad 2008 chwilę przed porodem.nie było dzieci w domu i mieliśmy mega poważną rozmowe taką od podszewki szczerą bez ozdobników co boli co nie tak powiedziałam że mm dość że jak tak dalej pójdzie to odchodzę że nie czuję sie dobrze pewnie bezpiecznie a to podstawa związku on powiedział mi co jego boli czego nie znosi co go drażni były łzy bolało ale pomogło zakończyliśmy to sexem a mieliśmy dłuuugą abstynencję i powiem ci że nas to uzdrowiło pomogło a wspólny poród i to jaki jest piotr na codzień utwierdzają mnie w przekonaniu że gdybyśmy wtedy nie przeprowadzili tak szczerej rozmowy nie było by już nas a szkoda bo kochamy się bardzo:tak:a co najważniejsze wyciągneliśmy z tego wnioski dziś nie pozwalamy by nawarstwiły się nam problemy , kłopociki jeżeli któreś coś boli albo uważa że coś jest nie tak to rozmawiamy o tym na bierząco od ręki najczęściej jest to szczera rozmowa wieczorem kiedy dzieci śpią i można spokojnie pogadać:tak:
a zanim padło między nami magiczne KOCHAM była przyjaźń a dla mnie to podstawa mieć w partnerze kochanka przyjaciela kompana:tak:
Ciesze sie ze wam sie udalo No nie mialas lekko
Wiesz co z moim G juz nieraz powanie rozmawialismy i przwaznie konczy sie to klotnia
Bojsie ze jakbym podjela jeszcze raz kolejna taka rozmowe to zas byloby tak samo Ale mysle ze warto podjac taka rozmowe jak myslimy o drugim dziecku
Warto byloby to wszystko przedyskutowaz jeszcze raz Moze in= nam sie uda po takiej rozmowie jaka wy mieliscie :tak:
No elansie dzieci spia a rodzice rozmwaiaja U nas tego nie ma :no:MUSZE TO WPROWADZIC musze ja zaczac taka rozmowe Dzieki za motywacje

NATALINECZKA 3 marca 2010 roku bedzie 3 lata po slubie wiec nie tak dlugo A jestesmy ze soba od 15 sierpnia 2003 roku Zamieszkalismy ze soba pod koniec roku 2004 czyli juz dosc dlugo mieszkamy razem

A ja dopiero teraz dotarlam:tak:Siora wyciagnela mnie na zakupy do tesco autobusem:szok::szok::szok:Ale sie nameczylam no ale bylo fajnie;-):-)Weszlam od razu do apteki po syropki ,dla mnie tabcin i emolium dla dziewczynek i wydalam 150zl:szok::szok::szok:W tesco kupila kilka drobiazgow w tym lenor,szampon J&J,jakies obiadki w sloikach i cosik tam jeszcze i drugie tyle poszlo.Do tego musialam zaplacic rachunki za 330zl:no:No i jeszcze w tym tygodniu a najpozniej na poczatku przyszlego musze zaplacic za mieszkanie,za smieci i za wode:szok::szok::szok:masakra jakasTe pieniadze znikaja w takim tempie ze szkoda gadac:no::no::no:
Jeszcze Klaudia robila mi cyrki bo na srodku ulicy rozebrala sobie kurtke i czapke i wyrzucila z wozka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I za cholere nie moglam Jej ubrac

A ja dopiero teraz dotarlam:tak:Siora wyciagnela mnie na zakupy do tesco autobusem:szok::szok::szok:Ale sie nameczylam no ale bylo fajnie;-):-)Weszlam od razu do apteki po syropki ,dla mnie tabcin i emolium dla dziewczynek i wydalam 150zl:szok::szok::szok:W tesco kupila kilka drobiazgow w tym lenor,szampon J&J,jakies obiadki w sloikach i cosik tam jeszcze i drugie tyle poszlo.Do tego musialam zaplacic rachunki za 330zl:no:No i jeszcze w tym tygodniu a najpozniej na poczatku przyszlego musze zaplacic za mieszkanie,za smieci i za wode:szok::szok::szok:masakra jakasTe pieniadze znikaja w takim tempie ze szkoda gadac:no::no::no:
Jeszcze Klaudia robila mi cyrki bo na srodku ulicy rozebrala sobie kurtke i czapke i wyrzucila z wozka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I za cholere nie moglam Jej ubrac
Nie martw się,mnie też tak się ta kasa rozchodzi że szkoda gadać...Ale na szczęście w poniedziałek już wypłatka,potem ok.30listopada barbórka,więc źle nie będzie :-D

Oj powiem ci że zazdroszczę...U nas czasem ciężko jest o taką rozmowę...Kiedyś to ja załatwiałam wszystko krzykiem i wogóle,teraz się zmieniło,ja wolę na spokojnie,porozmawiać,natomiast M.się awanturuje.Ale mimo wszystko się kochamy :-p i oby tylko nigdy się to nie zmieniło :tak:
Ciesze sie ze wam sie udalo No nie mialas lekko
Wiesz co z moim G juz nieraz powanie rozmawialismy i przwaznie konczy sie to klotnia
Bojsie ze jakbym podjela jeszcze raz kolejna taka rozmowe to zas byloby tak samo Ale mysle ze warto podjac taka rozmowe jak myslimy o drugim dziecku
Warto byloby to wszystko przedyskutowaz jeszcze raz Moze in= nam sie uda po takiej rozmowie jaka wy mieliscie :tak:
No elansie dzieci spia a rodzice rozmwaiaja U nas tego nie ma :no:MUSZE TO WPROWADZIC musze ja zaczac taka rozmowe Dzieki za motywacje

NATALINECZKA 3 marca 2010 roku bedzie 3 lata po slubie wiec nie tak dlugo A jestesmy ze soba od 15 sierpnia 2003 roku Zamieszkalismy ze soba pod koniec roku 2004 czyli juz dosc dlugo mieszkamy razem
Trzymam kciuki żeby rozmowa się odbyła i żeby poskutkowała :tak:

Ja właśnie siedziałam na internecie i ogłoszenia tej mojej koteńce robiłam :-) Nie lubię tego robić bo to zabawy tyle że szok:no: ale dałam radę,mała ma allegro,i na innych portalach ogłoszenia.Oby tylko szybciutko znalazł się ktoś chętny ją adoptować :tak: Anulka sobie właśnie śpi,zaraz mężuś z pracy wróci ;-)

Oliwka jezdzi od 2 dni w spiworku Wczoraj ja dosc grubo ubralam I za gruboo bo byla cala spocona Mam nadzieje ze sie nie przeziebi Dzis chce jej kupic ten PUMEX BABY czy jakos tak na rozgrzanie Dzis czeka nas daleka i dlga podroz wiec jak wrocimy do domu to sie napewno na rozgrzanie przyda :tak:
To chyba tylko moje sa tak cienko ubierane:szok::szok::szok:One tylko maja pod kurtka body z dlugim rekawkiem,wiadomo rajstopki,spodnie i buty:-)Dzisiaj chciala Im zalozyc jakies bluzeczki na body to nie chcialay i zalozyly tylko takie kamizeleczki dosyc cienkie:no:No ale widocznie nie jest Im zimno skoro nie marudza i nie choruja

Oliwka ma rewelacyjny humor od rana,no wreszcie się moja panna porządnie wyspała :tak::tak::tak::tak:

Aha zobaczyłam przez okno śnieg :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: może nie duzo ale zawsze coś spadło :tak::tak::tak::tak:
To dobrze ze ma swietny humorek:tak::tak::tak:Ciesz sie
U mnie tez od rana snieg i jak to zobaczylam to bylam w szoku:szok:
A Klaudia pierwsze co jak zobaczyla snieg przez balkon to ze idziemy na sanki;-):-D:-D:-D
MACIE racje Ostatnio zdarzylo sie czesciej uspianie w wozku Postaram sie to ograniczyc do minimum Ale ja serio nie wychodze odrazu z usypianiem w wozku Zawsze najpierw jest lozeczko
Ja moje tez jakis czas usypialam we wozku zarowno w dzien i wieczorem do spania i pozniej nie mialam zadnego problemu zeby zaczely spac w lozeczkach:no::no::no::no:Poprostu z dnia na dzien Je przelozylm i normalnie usnely
A usypialam Je we wozku dla mojej wygody:tak::tak::tak:zeby szybciej usnely lub jak w ciagu dnia chcialam wystawic Je zeby spaly na balkonie
Moja niuńka w końcu fiknęła na brzuszek :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

Ale sie cieszę :tak:
Gratuluje:tak::tak::tak::tak:

a d mnie zadzwonili z opieki dokumenty o rodzinne i wychowawczy złożyłam we wrześniujest 4 listopad a oni dzwonią że mój M w 2008 roku pracował więc muszę dosłać...dodam pracował u 2 pracodawców od pierwszego:zaświadczenie o dochodacg za pierwszy pełen przepracowany m-c netto i za ostatni kopię świadectwa pracy i pit 11 od drugiego pracodawcy zaświadzcenie z pełen pierwszy przepracowany miesiąc i za ostatni czyli październik kopie świadectwa pracy(bo pracuje do 13 listopada)pit 11:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wszystko od pierwszego pracodawcy ma być do końca tego tygodnia bo inaczej nie dostanę świadczeń w listopadzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no ***** mać jak żyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ten pierwsz pracodawca zawsze miał burdel w papierach nawet świadectwo pracy dał mu po 4 m-cach więc na bank mu nic jutro nie da:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no wyć mi się chce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oj wspolczuje Kochana:no::no::no:Kurde ze tez tak na ostania chwile musisz dostarczac takie dokumenty:no::no::no:Chyba sa jacys nienormalni:no::no::no:
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

reklama
Dowikla ,a to ze szczypiorak agentka:-D:-D:-D:-Dteż sobie pogodę na striptis wybrała:-D:-D

Malinka trzymam kciuki

MH mojej szwagierki syn jak miał z 2 latka dorwał sie do młotka gdzieś na podwórzu,nawinął sie kotek i dostał młotkiem w głowe ,niby lekko ,ale wystarczyło,kotka już nie ma wsród nas ,a Szymon do tej pory nie wie co zrobił ,bo on nie pamięta ,a przeież nikt mu tego nie powie,po prostu splot niezbyt dobrych okoiczności:szok:

Ja dziś na obiad zapodałam medaliony z indyka pieczone we foli z cebulką w piekarniku ,no nic nie trzeba było robić ,bo największa praca to obranie i pokrojenie cebuli:-D ,a jakie dobre:tak:i beztłuszczowe,a ponieważ mój m ma teraz obsesje na punkcie zdrowego odżywiania nie marudzi teraz że za chude ,itd,kiedyś o zupe na kostce rosołowej sie awanturował teraz sie cieszy ze zdrowo-zwariować mozna:-D:-D:-D:-D

Do góry