reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natalineczka-mroz niszczy wirusy ponizej -5 ,tak kolo 0 to akurat maja najlepsze warunki.bakterie szybciej gina.wiec jakby tak z tydzien potrzymalo minimum -6 w dzien i wiecej w nocy to by sie grypa przystopowala,lepiej zeb tak bylo bo i ta zwykla i ta swinska.....

dobra spadam bo jestem w lesie z robiota bo od rana tu z wami klepie:-)
wpadne pozniej
tzryamjcie sie coeplo

reklama
anabubka im potrzebny jest za pierwszy pełen przepracowany miesiąc i ostatnoi dlatego ze w 2008 roku miał 2 różnych pracodawców i utego jakie miał pensje i u tego potrzebują no i od nowego pracował od lipca czy sierpnia i tam tez potrzeba to samo do tego pit 11 od pracodawy i ksera świadectw pracy .dla mnie jedno jest diwne ok w 2007 roku nie miał dochodu i miał pit zerowy w 2008 roku osiągnął dochód taki jaki maja wykazane na druku ze skarbówki za rok 2008 a to gdzie i w jakim czasie to nie powinno być ważne bo całkowity dochód za 2008 rok czyli potrzebny do rodzinnego mają na picie za 2008 rok:wściekła/y:

konkretnie mam na myśli czy z nim chcesz ,bo jeśli wam sie nie układa ,a tak uważasz to co zrobisz jak sie rozejdziecie??zawsze to z 1 dzieckiem lżej ,ale nie znam was więc tak tylko gdybam ,bo pytasz;-)

Popieram, popieram :tak: Z samą Helenka to mogłam wszystko, a teraz lipa
:dry:
A, że Aniki do złoba nie poślę :no: Więc jeszcze dwa latka w domku :szok: Ale dobrze mi z tym :-p

No wlasnie pewna G nie jestem i dlatego nie wiem co robic A z drugiej strony plan jest niezly i przedewszystkim chcialabym miec 2 dziecko
I badz tu madry czlowieku i pisz wiersze :-(

Oliwka spi za 2,5 godziny jedziemy Juz sie doczekac ie moge Ide jesc :-)

No wlasnie pewna G nie jestem i dlatego nie wiem co robic A z drugiej strony plan jest niezly i przedewszystkim chcialabym miec 2 dziecko
I badz tu madry czlowieku i pisz wiersze :-(

Oliwka spi za 2,5 godziny jedziemy Juz sie doczekac ie moge Ide jesc :-)
Odwieczny problem kobiet,na pocieszenie mogę dodać ,ze i w najlepszym związku zdarzają sie rozstania :tak:musisz to dobrze przemyśleć ,a gadałaś ze swoim partnerem??co on myśli o tym??

MADZIULA NATASZA G jest zachwycony tym pomysle I juz mnie meczy kiedy seksik?

Tylko ze ja jako kbieta mysle uczuciamy CZYLI STRASNZIE CHCIALABYM MIEC DRUGIE DZIECKO a z drugiej strony to tak jak mowisz nie mozna byc nikogo pewnym

TYLKO CO ZROBIC Z TYMI MYSLAMI I CHECIA DRUGIEGO DZIECK????????

JA OSTATNIO TYLK O WYNIKACH I ENDOKRYNOLOGU OLIWKI MYSLE I O CIAZY :-)
I JUZ DO GLOWY DOSTAJE POMALU

przeczytsłam wszystko od ciebie anabubka z tej strony ministerstwa i na podstawie tego kumam że do rodzinnego i wychowawczego będzie brany dochód za pierwszy i ostatni przepracowany miesiąc u jednego pracodawcy tj za marzec i czerwiec i za pierwszy i ostatni u drugiego pracodawcy tj za lipiec i październik:dry:bo to jest podstawa do rodzinnego i wychowawczego albo ja to źle czytam.najgorsze jest w tym to że skoro kja im wysłałam papiery we wrześniu i one były nie kompletne to moim zdaniem oni powinni w ciągu 2-3 tygodni od ich otrzymania rządać uzupełnienia dokumentacji a nie na chwilę przed godziną W:wściekła/y::wściekła/y:
dzwoniłam do ex byłego pracodawcy i wytłumaczyłam mu co i jak jest mi potrzebne na wczoraj świadectwo jego pracy ma ,pit 11 ex musi mieć no bo przecież jakoś się ze skarbówką rozliczał a te zaświadczenia o dochodach "postara" się dziś od księgowej wziąść i ex dostarczyc oby to była prawda to jeszcze zdążę:blink::blink::blink:dziewczyny proszę o mocne kciukasy żeby się udało wszystko dostarczyć i bym w listopadzie na koncie miała kasę:tak::tak::tak::tak:

reklama
MADZIULANATASZA tzn wiesz ja chcialam miec 3 dzieci :-)
I jak sie nad tym zastanwiam ostatnio to coraz bardziej przekonuje sie do drugiego dziecka :-)
Fajnie byloby bo oliwka mialaby z nieduza roznica wieku rodzenstwo Ja za ednym zamachem wychowalabym siedzac w domu 2 dzieci I tak planuje isc do pracy za 2 lata Ale wlasnie nie wiem jak to z kasa bedzie :-(
A tak jak pisalam to byloby fajne rozwiacanie Pieniadze jakies dostawalabym do polowy roku 2011 A od wrzesnia Oliwka i dziecko X :-)
Do przedszkola i do zlobka :-)

MALINKA wiem ze to jakies rozwiazanie I ze wiele kobiet tak robi
Klopot w tym ze miedzy mna a G jest roznie zazwyczaj jest zle I dlatego nie wiem co robic A STRASZNIE CHCIALABYM MIEC DRUGIE DZIECKO CHOCBY JUTRO :-)

oj dorota zastanów się z kilka razy porządnie.skoro mówisz ze miedzy Wami jest róznie,że nie zawsze rózowo to ja bym sie wstrzymała.o dziecko nie jest trudno sie postarać a co później.nie podejmuj pochopnej decyzji:tak::tak::tak::tak:

przeczytsłam wszystko od ciebie anabubka z tej strony ministerstwa i na podstawie tego kumam że do rodzinnego i wychowawczego będzie brany dochód za pierwszy i ostatni przepracowany miesiąc u jednego pracodawcy tj za marzec i czerwiec i za pierwszy i ostatni u drugiego pracodawcy tj za lipiec i październik:dry:bo to jest podstawa do rodzinnego i wychowawczego albo ja to źle czytam.najgorsze jest w tym to że skoro kja im wysłałam papiery we wrześniu i one były nie kompletne to moim zdaniem oni powinni w ciągu 2-3 tygodni od ich otrzymania rządać uzupełnienia dokumentacji a nie na chwilę przed godziną W:wściekła/y::wściekła/y:
dzwoniłam do ex byłego pracodawcy i wytłumaczyłam mu co i jak jest mi potrzebne na wczoraj świadectwo jego pracy ma ,pit 11 ex musi mieć no bo przecież jakoś się ze skarbówką rozliczał a te zaświadczenia o dochodach "postara" się dziś od księgowej wziąść i ex dostarczyc oby to była prawda to jeszcze zdążę:blink::blink::blink:dziewczyny proszę o mocne kciukasy żeby się udało wszystko dostarczyć i bym w listopadzie na koncie miała kasę:tak::tak::tak::tak:
trzymam mocno kciuki aby poszło jak po masle :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

dziewczyny byłam dziś w biedronce i pieluszki Dada sa przecenione cena 26,99 za paczkę.uważam ze warto :tak::tak::tak::tak::tak:

u nas istna ulewa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zdążylismy w ostatniej chwili wrócić z Oliwką do domu i tak trochę zmoklismy ale teraz tak leje że nie byłoby na nas suchej nitki :tak::tak::tak::tak:

Oliwka w łóżeczku,usypia bardzo powoli :-D:-D:-D:-D:-D

Do góry