madziulanatasza
Fanka BB :)
wspólczucia Malinka
Dorotka zastanów sie dwa razy
Dorotka zastanów sie dwa razy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mój ex nie pracował do marca 2008 potem podjął pracę więc idąc tym tokiem to po to im zaświadczenie o dochodach za pierwszy pełen przepracowany miesiąc w 2008 i pełen ostatni w 2008 u tego pracodawcy od lipca pracował u innego i od niego tez mui mieć zaświadczenie o dochodach za pierwszy pełen przepracowany miesiąc i ostatni bo z dniem 13 listopada kończy u niego pracować od obu świadectwo pracy od pierwszego u którego pracował do lipca muszę im już wysłać od drugiego w grudniu dosłać .a musimy razem ubiegać się o rodzinne bo mimo że nie mieszkamy razem to nie mamy rozwodu ani separacji ani sądownie ustalonych alimentów dopiero jak to zrobie czyli zapłacę te 600 zł do sądu i nas rozdziela to wtedy tylko ja tzn moje dochody sa brane pod uwagę..masakra ja nic nie kumam z tych przepisów
MALINKA zawsze mozesz ubiegac sie o rozwod i o alimenty w sadzie I napisac pisemko o ODROCZENIE Z KOSZTOW SADAWYCH :-)
Wykarzesz jakie masz zarobki I moze ci odrocza :-)
MADZIULANATASZA a co masz konkretnie na mysli? Nad dzieckiem mam sie zastanowic czy je chce? Czy nad G czy z nim chce hihihi :-)
Pisz co masz na mysli :-)
Oliwka usnela Ide frytki sobie usmazyc
o dzieki trzeba skorzystać ;-);-);-);-)aha dziewczyny jakby któras potrzebowała to w biedronce jest promocja chusteczek Dada 4szt za 12,99
malinka Ty chyba ich używasz jesli dobrze pamiętam :-)
ja nie mialam takich pidżama party :---no:Witam sie i ja w ten zimowy poranek,u nas śnieżek prószy,a temperatura oscyluje około 0,a w nocy musiał być przymrozek ,bo te drobinki śniegu na ziemi nie topią sie,do tego wieje i liście z drzew na potęgę lecą -co za pogoda
Moi w szkole ,Ksawek poszedł w zimowej kurtce z zeszłego roku ,bo jesienna to trochę mało na te warunki ,nowa ma pocztą dojść ,a czeka mnie jeszcze zakup butów zimowych dla nich,a to sporawy wydatek.
Wxczoraj byłam Kamieniu po prezent dla Klaudii koleżanki ,bo w sobotę na urodziny idze,przy okazji kupiłam Kawkowi czapke,więc już maKlaudia mówi ,ze cała klasa ma przyjść(14 osób) z czego część zostaje na noc ,będą horrory oglądać ,piłę i smakosza ,już sobie wyobrażam jaki tam wrzask będzie i chowanie głowy pod kocem ,sama bym na takie piżamowe party poszła,ostatni raz w liceum byłam......to były czasy.........tylko ze wtedy ewentualnie wideo wchodziło w grę
gratulacje !!!!Moja niuńka w końcu fiknęła na brzuszek
Ale sie cieszę
ja też jestem za bogataMalina współczuje. Ja wg standardów opieki to jestm bogata niewiem z której strony No ale moze i lepeij ze nie musze sie znimi uzerać
Ale Niki sobie wybrała ładny moment, dzisaj ma równo 5 miesięcy
Ostatnoi wracam z KLaudią ze spaceru tak sobie gadamy ,a Klaudia do mnie: mamo,jakbym jutro urodziła dziecko to byłabyś babcuiąrozwaliła mnie na łopaty jeżeli ona na razie na samo brzmienie słowa "sex "robi sie czerwona ,to myślę że jeszcze jestem bezpieczna
wiesz co jak nie wiesz czy to ten facet to ja ci powiem nie decyduj się na dzieckoMADZIULANATASZA tzn wiesz ja chcialam miec 3 dzieci :-)
I jak sie nad tym zastanwiam ostatnio to coraz bardziej przekonuje sie do drugiego dziecka :-)
Fajnie byloby bo oliwka mialaby z nieduza roznica wieku rodzenstwo Ja za ednym zamachem wychowalabym siedzac w domu 2 dzieci I tak planuje isc do pracy za 2 lata Ale wlasnie nie wiem jak to z kasa bedzie :-(
A tak jak pisalam to byloby fajne rozwiacanie Pieniadze jakies dostawalabym do polowy roku 2011 A od wrzesnia Oliwka i dziecko X :-)
Do przedszkola i do zlobka :-)
MALINKA wiem ze to jakies rozwiazanie I ze wiele kobiet tak robi
Klopot w tym ze miedzy mna a G jest roznie zazwyczaj jest zle I dlatego nie wiem co robic A STRASZNIE CHCIALABYM MIEC DRUGIE DZIECKO CHOCBY JUTRO :-)
nie alimentów mam 600 zł ale 200 mi ex dał wcześniej więc zostało 400:-(ooo niezły masz zwierzyniec, ja mam tylko psa, kotów nie lubię
u nas 0 stopni i wieje, ale śniegu nie ma
a u mnie też wczoraj była mama i mi nagotowała na dwa dni, więc dzisiaj mam spokój.
ja już małego okrywam kocykiem
MH Gratulacje dla Aniki
no to ci propozycję złożyła nie do odrzucenia
Malinka współczuję użerania się z urzędami. a wszystko to do jednego się sprowadza. my w tej Polsce za mało zarabiamy.
u nas też tylko jedna pensja, oj przydała by się praca
Dorotka jak to nie wiesz co z planem zrobić, bierz się do realizacji
witajcie mamuśki
u nas nocka super. mały przebudził się raz o 4.30 (no chyba zegarek ma w d...) codziennie o tej samej porze. ale zaraz zasnął jeszcze. wstał na dobre o 6.30.
i o 8.00 do 10.00 znowu spał. pewnie mi w dzień dziecko nie pośpi.
Malinka zginął mi cytat, ale doczytałam, że masz 400 zł alimentów. nie obraź się ale to trochę mało jak na 2 dzieci.
no ja tez tak to kumamMalinka to dochody za 2008 czy 2009 chca?bo jezeli za 2008 to przeciez maja pit!!!!!!
weszlas na ta strone ministerstwa?
tam masz konkretne przyklady.no musisz to czytac jakbyscie nadal razem mieszkali:-(
tam jest ttlko mowa o pierwszym pelnym miesiacu a nie ostatnim
no dokładnie zaraz chyba do nich zadzwonie i sie na to powołamMalinka msz cytat
Przykład 6.
Osoba pracowała na podstawie umowy o pracę do kwietnia 2007 r. Po utracie zatrudnienia do końca 2007 r. nie uzyskiwała dochodów z żadnego źródła. Dopiero od 12 czerwca 2008 r. podjęła zatrudnienie na umowę o pracę i zatrudnienie to trwa w momencie składania w sierpniu 2008 r. wniosku o zasiłek rodzinny. W tym przypadku dochód osoby z roku 2007 r. jest dochodem utraconym. Następnie miało miejsce uzyskanie dochodu w postaci podjętej od czerwca 2008 r. pracy. Tym samym, dochodem tej osoby, na podstawie którego należy ustalić prawo do świadczeń rodzinnych, jest wysokość wynagrodzenia uzyskanego za lipiec 2008 r. czyli dochód z pierwszego pełnego miesiąca po uzyskaniu dochodu.
to jest ze strony ministerstwa
u was jakby cos podobnego,tylko inny rok
wiesz jaka jest jolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bez sensu by nbyło pisać o utraconym dochodzie by potem od nowa go przyjąć z innej pracy,bo to chyba o to chodzi Malina zadzwoń do Jolki i zagadaj jak masz to zrobić żeby ci przyznano rodzinne ,a że papiery dostarczysz kiedy indziej ,póżniej