reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Agnes dzieki;)

Dorota u mnie jest tylko jedna szkola,a jamieszkam na koncu swiata:-D
niestety autobus szkolny nas nie obejmuje bo za krotka trasa i trzeba sobie jakos radzic.w sumie juz sie przyzwyczailam ze dalkeo.najgorezj jak w dzien jest z -10 i wiatr,bo sam mroz mi nie straszny.zreszta ja ide to mi cielo.tylko mala musze opatulac.a u mnie zawsze wieje.jak gdzies wieje mocniej to u mnie gwizdze rowno.mieszkam na gorce na odkrytym terenie.wokol lasy ale na tyle daleko ze wiatru nie zatrzymuja.:no::no::no:
zabudowan prawie wcale wokol nie ma,tylko dalej.prawdziwe Mrozy:-D:cool2:

reklama
ANABUBA wspolczuej tez drogi W mrozy to przekichane Ale widze ze ty zachrtowana babka jestes :-)
AGNES ja sie zastanawiam od jakiego wieku sa te teletubisie Czy mojej roczne oliwce na swieta moge takiego sprawic Wtedy bedzie miala 14 miesiecy JAK MYSLICIE?
Moze tego usypiacza?

Dobra narazie mykam ubrac sie i posprzatac I watrubke musze chwile usmazyc
Oliwka oewnie w drodze sie drzemnie po 11 bo od 8 na nogach :-)

Aha i jeszcze jedno Jakby mi Bozia dala drugie dziecko to inaczej bym zrobila niz z Oliwka

Oliwka jest uczone nie noszenia na rekach Tzn nosimy ja ale nie przesadnie I usypia sama Nie da sie czasem przytulic i uspokoic na rekach jak sie cos dzieje A mysle sobie ze jakby byla nauczona usypianai na rekach to w nocy jakby sie obudzila machalbym kilka razy ja na rekach i moze by usnela A tak to czekam godzine czy 2 godziny az sama usnie Bo tak jest nauczona Albo jak ja cos mega boli to najlepiej byloby ja przytulic ale ona sie odpycha Przy drugim dziecku planuje inaczej :-)

witam :-) teraz będe częsciej zaglądac bo kurs sie skończył :-( od lutego ide dalej sie uczyc w studium policalnym 2-letnim specjalnośc technik rachunkowości :tak: teraz rozglądam sie za praca jutro jadę do biura pracy niestety autobusem bo samochod u elektryka bo nie mialam blokady w kierownicy a ponoć to niezbyt dobrze bo moze zablokowac sie w czasie jazdy Prawko odebralam 30 10 :-D no i mozna bezstresowo jezdzic
Smutno mi bo na kursie poznałam fajnych ludzi nioby mam numery i adresy ale widomo jak to jest
dzieciaki zdrowe Zuzia tylko chrząka caly czas inie wiem czy to nerwowe czy cos z gardłem :sorry2: z Wojtkiem zamierzam wybrac sie do psychologa bo cos mu nauka nie idzie i tez prze ten miesiac co mialam kurs mial bardzo duzo nieodrobinych prac domowych dostał kilka jedynek no izaległosci są :-:)zawstydzona/y:Gabrysia dobrze
Miłego dnia :-)

ANABUBA wspolczuej tez drogi W mrozy to przekichane Ale widze ze ty zachrtowana babka jestes :-)
AGNES ja sie zastanawiam od jakiego wieku sa te teletubisie Czy mojej roczne oliwce na swieta moge takiego sprawic Wtedy bedzie miala 14 miesiecy JAK MYSLICIE?
Moze tego usypiacza?

Aha i jeszcze jedno Jakby mi Bozia dala drugie dziecko to inaczej bym zrobila niz z Oliwka

Oliwka jest uczone nie noszenia na rekach Tzn nosimy ja ale nie przesadnie I usypia sama Nie da sie czasem przytulic i uspokoic na rekach jak sie cos dzieje A mysle sobie ze jakby byla nauczona usypianai na rekach to w nocy jakby sie obudzila machalbym kilka razy ja na rekach i moze by usnela A tak to czekam godzine czy 2 godziny az sama usnie Bo tak jest nauczona Albo jak ja cos mega boli to najlepiej byloby ja przytulic ale ona sie odpycha Przy drugim dziecku planuje inaczej :-)

Dorotka nie gniewaj sie ale zle myslisz.ciekawe jakbys potem takie kolca jak moja Weronika 16kg lulala na rekach????????????
ja nieraz ja usypiam jak ma problemy z zasnieciem albo potrzeba mi zeby szybko usnelaale wtedy biore ja na kolana ,przytulam do siebie i ja bujam na kolanach.a tak to sama w lozeczku,nieraz musze posiedziec obok i glaskac ja po glowce i wtedy szybciej zasypia
sprobuj tak.a dziecko ja nie jest zmeczone to i tak nie usnie

witam :-) teraz będe częsciej zaglądac bo kurs sie skończył :-( od lutego ide dalej sie uczyc w studium policalnym 2-letnim specjalnośc technik rachunkowości :tak: teraz rozglądam sie za praca jutro jadę do biura pracy niestety autobusem bo samochod u elektryka bo nie mialam blokady w kierownicy a ponoć to niezbyt dobrze bo moze zablokowac sie w czasie jazdy Prawko odebralam 30 10 :-D no i mozna bezstresowo jezdzic
Smutno mi bo na kursie poznałam fajnych ludzi nioby mam numery i adresy ale widomo jak to jest
dzieciaki zdrowe Zuzia tylko chrząka caly czas inie wiem czy to nerwowe czy cos z gardłem :sorry2: z Wojtkiem zamierzam wybrac sie do psychologa bo cos mu nauka nie idzie i tez prze ten miesiac co mialam kurs mial bardzo duzo nieodrobinych prac domowych dostał kilka jedynek no izaległosci są :-:)zawstydzona/y:Gabrysia dobrze
Miłego dnia :-)

Asiu fajnie ze jestes:-)
moze u Zuzi to nerwowe po tym kursie.
gratuluje pojscia do szkoly:tak:saam bym poszla

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moze tego usypiacza?

dorota pewnie że możesz kupić jej takiego teletubisia,dzieci w w iększości mają hopla na punkcie teletubisiów :tak::tak::tak:

a jesli chodzi o drugą część Twojej wypowiedzi to tak jak napisała Anabuba mylisz się strasznie.I jak będziesz miec drugie dziecko to nie radzę Ci uczyc lulania na rekach.
Będziesz miec przekichane,peniej ze dzieko szybciej usypia ale potem jak będzie ważyć ponad 10kg to dalej będziesz nosic na rękach i lulać dopiero w tedy klnąć na siebie ze czegos takiego nauczyłaś:tak::tak::tak::tak:

wiem co mówię bo mój M nauczył Oliwke lulania już o tym pisałąm i do 8mies była lulana ,potem powiedziałam dośc bo moje ręce nie wyrabiały i trzeba było odoczać.lepiej niech dziecko samo usypia .lepiej jest od razu czegos dobrego nauczyc niż nauczyć tego co na początku tobie wygodne a potem oduczać i stresowac dziecko :tak::tak::tak::tak:

Asia witaj.
Fajnie ze taka zadowolona jestes ,no i idziesz do szkoły.to się chwali :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zuzia tak chrząka od września i tak jest co roku jak sie zaczyna jesien i nie wiem dlacego czy to alergiczne czy jak ?nie wiem lekarze u mnie w ośrodku nie rozpoznali nic :no::wściekła/y:
chyba wybiore sie do laryngologa
a co do nauki to powiem szczrze ze nie chce juz pracowc w sklepi i dzwigac niestety latka leca jestm po 3 cesarkach i nie moge juz tak dzwigac chcialabym nawet gdzies na staż jako pomoc księgowej albo fakturzyska bo wiem ze sobie poradzę :zawstydzona/y::zawstydzona/y:(ale jestem skromna co?) a nauka jest bezplatnie i dlatego bo myslalm o innych studiach ale nie mam kasy bo mamy dlugi prze ttprawo jazdy no ikredyt mamy i wiadomo przy dzieciach zawsze sa wydatki

reklama
Do góry