reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka malinka slodka jak.....malinka!!!!!!!!!!1:-D:-D:-D:-D
Malina to sie nie lazi dla dziecoi tylko dla siebie zeby spalic kalorie:-D:-D:-D:-D
zarcik,ale taki jest mus jak sie ma auta
zreszta ja cale zycie piechota albo rowerem i prawie zawsze z plecaczkiem:cool2::cool2::cool2:

moja wlasnie siedzi u mnie na kolnach:eek:
ale oglada jedynke grzecznie

ide preanie na dwor powiesic...szybko wyschnie:tak::tak::tak::tak:

reklama
Oliwka jest uczone nie noszenia na rekach Tzn nosimy ja ale nie przesadnie I usypia sama Nie da sie czasem przytulic i uspokoic na rekach jak sie cos dzieje A mysle sobie ze jakby byla nauczona usypianai na rekach to w nocy jakby sie obudzila machalbym kilka razy ja na rekach i moze by usnela A tak to czekam godzine czy 2 godziny az sama usnie Bo tak jest nauczona Albo jak ja cos mega boli to najlepiej byloby ja przytulic ale ona sie odpycha Przy drugim dziecku planuje inaczej :-)
Dorotko, najgorsze co można zrobić to nauczyć dziecko uspokoajac na rekach, czy zasypiac. A co jak nie możesz, powodów może być mnóstwo, o nie, to nie wyjscie, moja teraz wazy zaledwie 13 kg, i bywają chwie, że trzeba ją polulać, no masakra, po 10 minutach kręgosłup tak mnie boi, że tchu zapac nie mogę.

witam :-) teraz będe częsciej zaglądac bo kurs sie skończył :-( od lutego ide dalej sie uczyc w studium policalnym 2-letnim specjalnośc technik rachunkowości :tak: teraz rozglądam sie za praca jutro jadę do biura pracy niestety autobusem bo samochod u elektryka bo nie mialam blokady w kierownicy a ponoć to niezbyt dobrze bo moze zablokowac sie w czasie jazdy Prawko odebralam 30 10 :-D no i mozna bezstresowo jezdzic
Smutno mi bo na kursie poznałam fajnych ludzi nioby mam numery i adresy ale widomo jak to jest
dzieciaki zdrowe Zuzia tylko chrząka caly czas inie wiem czy to nerwowe czy cos z gardłem :sorry2: z Wojtkiem zamierzam wybrac sie do psychologa bo cos mu nauka nie idzie i tez prze ten miesiac co mialam kurs mial bardzo duzo nieodrobinych prac domowych dostał kilka jedynek no izaległosci są :-:)zawstydzona/y:Gabrysia dobrze
Miłego dnia :-)
Super kochana, trzymaiśmy kciuki i było warto. Daej się uczyć? No rewelacja, popieram w 100%, gorzej z małym, ale wpadnie w rytm ida rade!

Młą skończyła spanie, trza sie ruszyć, i tak grzecznie siedzi w óżeczku i czyta mi bajki, choc mnie tam juz nie ma, hihi

Narka dziewczyny, trza na mróz wyruszyć!

samopoczucie calkiem inne siedzenie w domu zle nam nie wpływało ale Ci dobrze ze Oliwka tak dlugo śpi Gabi robi pobudkę o 6 rano

dzis to wyjatek,zawsze wstaje koło 7.00 :tak::tak:

Ale mam nerwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Oliwka mnie wkurzyła na maksa.

Kaszy nie chciałą,zarzyczyła sobie kanapki,potem ze kanapek już nie chce.nakarmić mi się nie pozwoliła ,M tez nie to nie ,sama tez jeść nie chce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ma karę wyłaczyłąm jej telewizję i ma siedziec przy stole póki nie zje,jak narzie to ugryzła z 4 gryzy małe a siedzi już ponad 20min :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie odpuszczę jej,

nerwy mi juz puszczają,ja ja sadzam do stołu a ona bezczelnie schodzi i sobie śpiewa mi prosto w twarz i nic sobie z tego nie robi.
zarz ją rozszarpię :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No i mała scenka rodzajowa dla was ;-):eek:

Ach ta świńska grypa...
Dla mnie -bomba:-D:-D:-D:-D:-D

nic nie doastalaam,

u nas nigdy 2 nie robia wolnego w szkole.co za obyczaje

jak to u nas mowia-CO ROK TO PROROK !

Medeuska kobieto po 1 bylo powiedziec ze to NOWORODEK!!!!!!!!!!!!
po 2 u 2tyg noworodka widzialam katar,i troche kaszlu,bez zadnej goraczki i mial zapalenie pluc!!!!!!!!!!!!!1
co za kurwy tam pracuyja!!!!!!!!1
u nas pytaja czy dziecko ma goraczke ale tez w wjkaim jest wieku!!!!!!!!1
ja Cie nie strasze ale u takiego malucha glupi katar moze sie zakonczyc.lec jutro do przychodni i sie kloc od razu z nimi jak nie to sie wpychaj do lekarza/1albo do szpitala!
tu chodzi o Twoje dziecko a wstyd schowaj w kieszen!

witamy witamy

a ja potrzebuje 6 sezon Greys anatomy-czyli chirurdzy!jest jakie 6 odcinkow.tylko brat ma konto na rapidzie wa te co on szukal to sa na innych serwisach i mi nie sciagnie.ktoras chetna mi sciagnac i przyslac plytke?????????????
oczywiscie z napisami nalepiej:cool2::cool2::cool2::cool2:

hehhehehe
dibre

no i jak mowialm m nieraz
wlazalm o 21 na bb a tu tylko echoooooooo

wredne jestescie:dry:
Wypraszam sobie ,:-D:-D:-Dja jestem na ogół bardzo miła:-Dtylko o tej porze preferuję tv,albo łozko.
Nasza szkoła taka jest dziwna ,u nas nawet przedszkole czynne od 7-15 czyli dla rodziców raczej nie pracujących:confused:
Ja też uwielbiam chirurdów,ale nie wiedziałam że juz jest 6 seria ,nie mogę sie doczekać ,podobno george umrze ,a izie przezyje:szok:ale to tylko plotki wiesz Anabuba coś wiecej???
Ja mam do szkoły 1,5 km i jak nie mieliśmy auta to to było zimą straszne,wspólczucia normalnie:tak:
Więcej nie pamiętam co chciałam,aha

dzieci powinny same usypiać ,bo szykujecie sobie koszmar

kopytka wyglądały smakowicie

teletubisie uwielbiają wszystkie dziecI

mOJEJ KOLEŻANKI SYN WYLĄDOWAŁ WCZORAJ W SZPITALU NA ZAPALENIE PŁUC kaszlał, 3 antybiotyki po sobie wybrał ,a kaszel nie ustawał ,w sobotę dusił sie w nocy wymiotował flegmą ,horror,osłuchowo lekarka nic nie słyszała,ale jak zakaszlał od razu skierowanie dostał,co najmniej tydzień leżenia ,a koleżanka ma 4 letnia córkę jeszcze,która też kaszle ,modli sie zeby to nie wyszło tak samo ,bo z tak małym dzieckiem to mieszkanie w szppitalu sie by szykowałoa Kacper ma juz 11 lat wie wystarczy go odwiedzać ,żeby mu nie robić wiochy:-Dbo jak to by wyglądało:-D:-Dco by omyśleli koledzy z sali:-D

macie pozdrowienia od Wiktorii:tak::-Dwpadnie pozniej
a ja sie zmywam.pranie powiesilam trzeba lozka poscielic i sie ogarnac.
moze wieczorem wpadne jak bede miala sile a jak nie to rano jutro
milego dnia

Dziewczyny z tym usypianiem to macie racje Tylko mnie chodzi w takich momentach jak Pisala Anabuba Ze czasem ja tak usypiac Wiecie jak juz nic nie pomaga A nia Oliwke w zyciu nie zadziala lulanie Wlasnie chcialam uniknac lulania Bo juz teraz mnie kregoslup wysiada jak musze ja chwile ponosic a wazy 9 kg I ja juz nie moge Tylko wlasnie jak juz nie ma jak ja uspac czy uspokoic to chcialabym aby od czasu do czasu dala sie ululac ale przy Oliwce to nie mozliwe
No ale uwazam tak jak wy i dlatego jej tak nie uczylam :-)

Ja pozmywalam Odkurzylam ubralam sie I teraz idziemy z Oliwka cos zjesc
o 11 wychodzimy Musze nas cieplo ubrac Bo podobno zimno i szaro u mnie dzis bez slonca

Popieramn nauke I moze i ja bym sie pouczyla tylko jak to taki straszny lec do nauki Chyba ze jakis kurs zawodowy :-)

Ale mam nerwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Oliwka mnie wkurzyła na maksa.

Kaszy nie chciałą,zarzyczyła sobie kanapki,potem ze kanapek już nie chce.nakarmić mi się nie pozwoliła ,M tez nie to nie ,sama tez jeść nie chce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ma karę wyłaczyłąm jej telewizję i ma siedziec przy stole póki nie zje,jak narzie to ugryzła z 4 gryzy małe a siedzi już ponad 20min :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie odpuszczę jej,

nerwy mi juz puszczają,ja ja sadzam do stołu a ona bezczelnie schodzi i sobie śpiewa mi prosto w twarz i nic sobie z tego nie robi.
zarz ją rozszarpię :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kochana relax córka ci dorasta i próbuje na ile jej pozwolisz:sorry::sorry::sorry:

Wypraszam sobie ,:-D:-D:-Dja jestem na ogół bardzo miła:-Dtylko o tej porze preferuję tv,albo łozko.
Nasza szkoła taka jest dziwna ,u nas nawet przedszkole czynne od 7-15 czyli dla rodziców raczej nie pracujących:confused:
Ja też uwielbiam chirurdów,ale nie wiedziałam że juz jest 6 seria ,nie mogę sie doczekać ,podobno george umrze ,a izie przezyje:szok:ale to tylko plotki wiesz Anabuba coś wiecej???
Ja mam do szkoły 1,5 km i jak nie mieliśmy auta to to było zimą straszne,wspólczucia normalnie:tak:

mOJEJ KOLEŻANKI SYN WYLĄDOWAŁ WCZORAJ W SZPITALU NA ZAPALENIE PŁUC kaszlał, 3 antybiotyki po sobie wybrał ,a kaszel nie ustawał ,w sobotę dusił sie w nocy wymiotował flegmą ,horror,osłuchowo lekarka nic nie słyszała,ale jak zakaszlał od razu skierowanie dostał,co najmniej tydzień leżenia ,a koleżanka ma 4 letnia córkę jeszcze,która też kaszle ,modli sie zeby to nie wyszło tak samo ,bo z tak małym dzieckiem to mieszkanie w szppitalu sie by szykowałoa Kacper ma juz 11 lat wie wystarczy go odwiedzać ,żeby mu nie robić wiochy:-Dbo jak to by wyglądało:-D:-Dco by omyśleli koledzy z sali:-D
kurcze zapalenie płuc:szok::szok::szok:nie dobrze:no::no::no::no:
pogoda jest taka że te wszystkie wirusy mnożą się maxymalnie:dry:
madziula od 7 do 15 to i tak dobrze ja pamiętam czasy od 8 do 15 no i jak przyszłaś o 14.50 to już dziecko w kurtce gotowe a pani z fochem bo ona musi siedzieć z twoim dzieckiem a już by do domu poszła:dry:
a co to się As u nas nie pojawia i mlenka?????????????????????????:cool:

Madziula tez tak slyszalam o chirurgach.a 5 sereie ogladalas?

z zapaleniem pluc tak nieraz jest ze osluchowo czysto a na rtg dopeiro wychodzi.znam pare takich przypadkow.a jak z mala 1,5roku temu byla w szpitalu na zapelnie oskrezli to wiekszosc na zapalenie pluc.i byal babka z 2tyg noworodkiem co mila katar i sie okazalo ze zaczal sie dusic a to juz zapalneie pluc bylo i 2tyg w szpitalu.
inan babka byla z 1miesiecznym dzieckiej,tez podobnie.mimo ze na piersi.taki wirus byl paskudny.mi do domu Paulina przyniosla ale jje nic takiego nie bylo,a mala miala 3mieisace i szpital-koszmar poprostu.gorzej niz w wiezieniu,a zekarmilam to nikt mnie nie mogl zmienic przy malej,caly bity tydzien tam siedzialam:wściekła/y:

nie odpuszczę jej,

Agnes odpuść jej troszkę bo będziesz miała problemy zjedzeniem.

Moja jak nie che jeść to nie je, potem czeka głodna do następnego posiłku i koniec, ma nauczkę :tak: A że na zabiedzona nie wygląda to jak nie zje jednego śniadania to świat sie nie zawali :tak:

reklama
kochana relax córka ci dorasta i próbuje na ile jej pozwolisz:sorry::sorry::sorry:

kurcze zapalenie płuc:szok::szok::szok:nie dobrze:no::no::no::no:
pogoda jest taka że te wszystkie wirusy mnożą się maxymalnie:dry:
madziula od 7 do 15 to i tak dobrze ja pamiętam czasy od 8 do 15 no i jak przyszłaś o 14.50 to już dziecko w kurtce gotowe a pani z fochem bo ona musi siedzieć z twoim dzieckiem a już by do domu poszła:dry:
a co to się As u nas nie pojawia i mlenka?????????????????????????:cool:

o AS nic nie weim a Ml4enka ma problemy z netem tylko gg jej dzialao wczoraj

Weronika oglada bajki na jedynce.ide w koncu sie ubrac
papapappa

Do góry