reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dobra ja zmykam bo za chwile mamy gosci a mojego jeszzce z roboty nie ma....
wiec bede musiala sama ich ugoscic na jakis czas :blink:

jakbym juz nie weszla to dobrej nocki

reklama
Moi ogladaja baje na jedynce ale juz czekaja i pytaja sie kiedy bedzie tupot malych stop:tak::tak::tak:A jakie juz maja plany ,jakie to sobie kina strzela łooooo-chyba nie mam nic do gadania:confused::-D:-D:-D

witajcie
nie bylo mnie dzis caly dzien w domku
najpierw pojechalismy z Sewkiem do Anki (przyjechala po nas)
u anki dzieci sie pobawily, zjadly zupke i pojechalismy do Asi
Maksio jest slodki....
zrobilysmy duzo fotek...
wrzucilabym pare ale baterie sie laduja - nie wytrzymaly napiecia :-D:-D:-D
potem od Asi pojechalismy do MCdonald'sa
i Anka zawiozla nas do domku...
niedawno przyjechalismy :cool2::cool2::cool2:

pati to super że dzień nalezy do udanych :tak::tak::tak::tak: ja się już nie mogę doczekac tych fotek,wklej je jak najszybciej :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Moi ogladaja baje na jedynce ale juz czekaja i pytaja sie kiedy bedzie tupot malych stop:tak::tak::tak:A jakie juz maja plany ,jakie to sobie kina strzela łooooo-chyba nie mam nic do gadania:confused::-D:-D:-D

Oliwka tez ogląda bajkę na TVP 1 i też czeka na tupot małych stóp :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

przyjechał szwagier z dzieciakami więc Oliwka ma się z kim bawić ,posiedzą jeszcze troszkę więc jest wesoło :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

oJ malinka ,czy ty nigdy niczego nie zapomniałaś??:-D:-D:-D

Jedząc w tym tempie to on biedaczek stale musi być głodny,ja bym była:-D:-D
sunday_płaszczyka nie polecam ,bo dziadowsko uszyty to allegrowski żarcik był:tak:
On nie jest głodny,bo głodu nie czuje:no::no: :-:)-(

Witam weekendowo;-):tak:.Troszkę nadrobiłam:zawstydzona/y:.

Dołączamy się i gorące buziaki przesyłamy:tak:.

Ale smakowita;-):tak:,ja ostatnio robiłam Olkowi leśnego ludka na konkurs do przedszkola
Zobacz załącznik 176759

Wczoraj jak M wrócił z pifffka od kumpla,jego żona (moja koleżanka) na tygodniu poroniła w 5 m-cu:-(,w ciąży paliła:szok:,piła kawę i matkę chorą na głowie miała,nawet skarpety jej musiała zakładać i codziennie autobusem do szpitala z nią jeździć na zmianę opatrunków.Stres swoje zrobił - w poprzedniej ciąży od 4-go m-ca leżała,bo komplikacje były.Trumienkę już kupili i do jej ojca do grobowca pochowają.:-(.Nawet M nie śmiał się spytać o płeć.Matka teraz u syna jest w Warszawie i na spacery sobie chodzi a J. powiedział,żeby na oczy mu się nie pokazywała bo zabije,bo to przez nią K. poroniła.(*)
Ludek śliczny.

Wiesz nie chcę nic mówić,ale coś mi nie pasuje.
Jeśli pierwsza ciąża była leżąca to automatycznie i druga jest traktowana jest jako ciąża wysokiego ryzyka.Co to za tym idzie?Wiele utrudnień dla matki by dla dziecka było łatwiej.
Na pewno dodatkowy stres i podróże swoje zrobiły,ale czy na pewno to było powodem poronienia?
Ja raczej na papierosy stawiam i zły styl życia.Tym bardziej jak piszesz,że drugie dziecko bez przerwy choruje i były komplikacje.Nadpobudliwość ruchowa to efekt komplikacji okołoporodowych,ale to się leczy.Terapia SI -2 latka i dziecko zdrowe :tak:tylko trzeba się dowiedzieć i z dzieckiem pracować.Samo się nie zrobi.:no:
Czasami trzeba się zastanowić co się robi a nie potem płakać.
Wiem,to co pisze pewnie dla Was jest okrutne,ale ja swoje przeszłam.
2 poronienia też pozostawiły swój ślad,:-:)-(ale wiem,że nieraz można naprawdę dużo zrobić lub zaradzić a ludzie wychodzą z założenia ,że jakos będzie.
Ja tego nie rozumiem:no::no::no:.
Światełko dla maleństwa zapalam (*)

no właśnie ten argument śmieszna czytaj inna do mnie przemawia tak bardzo bardzo:tak::tak:no chyba ją dziś mikołajowi popokazuje;-)

leśnu ludzik świetny:tak::tak:
a koleżance
[*] straszne takie rzeczy ech dramaty ludzkie:-(

kochana my matki 3 dzieci no matki polki to za te pokłady pracy cierpliwości to powinnyśmy co najmniej 3 razy w roku mieć mikołaja:tak::tak::tak:;-):-):-)
Adam dostał ataku histeri:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:miał iść na dyskoteke szkolną jakąś halowenową i durnowaty włosy tzn głowę pod prysznic włożył ot tak dla jaj a teraz przy plus 2 stopniach chce iść:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja kiedyś na głowę przez niego dostanę:wściekła/y::wściekła/y:a tam dostanę ja już ierdzielca mam:wściekła/y::wściekła/y:
Podajmy sobie dłonie :-D:-D:-D:-D:-D

witajcie
nie bylo mnie dzis caly dzien w domku
najpierw pojechalismy z Sewkiem do Anki (przyjechala po nas)
u anki dzieci sie pobawily, zjadly zupke i pojechalismy do Asi
Maksio jest slodki....
zrobilysmy duzo fotek...
wrzucilabym pare ale baterie sie laduja - nie wytrzymaly napiecia :-D:-D:-D
potem od Asi pojechalismy do MCdonald'sa
i Anka zawiozla nas do domku...
niedawno przyjechalismy :cool2::cool2::cool2:
super dzień mieliście.:tak::-):-)

Nie poczytam was bo nie mam sil Usypiam na siedzaco A Oliwce nie chce sie spac :-(
Mimo malej ilosci gosci imprezka udana Oliwka grzeczna Nie wiedziala za ktora zabawke sie brac jak je dostala :-)
Dostala spiwor do wozka Zabawki i kase :-)
Za kase napewno kupie sanki Troche na endokrynologa pozjdzie i jak cos zostanie to sie kupi jej cos jak bedzie potrzeba :-)

Wybrala najpierw rozaniec (niech sobie nie mysli ze mama ja do zakonu pusci ) pozniej kieliszeka pozniej kasa :-)

Dobrze ze G ma jutro wolne To jakos odpoczne Zmywania mam na jutro jak po weselu hihihi

Jejku ajk mi sie chce spac Fajan taka imprezka ale mega meczaca hihi i dobrze ze juz jest po :-)

witam na nocnym dyzurze:-)
mala po zjedzeniu 400ml gestej kaszy wlasnie zasnela.duza umyta oglada bajke na tvn:tak:i zaraz idzie spac.
p w pracy i luzik
bylysmy u mamy wiec odpoczelam od zmywania i w ogole.:-D
mala w dzien nie spala i dopeiro zasnela.
rano jak wyprawilam Pauline do szkoly to sie jeszcze walnelam spac i wstalam po 9 wiec juz mi czasu zbraklo na kompa bo powinnam wyjsc o 11 z domu a wyszlam dopeiro przed 12:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

dobrze ze Paulina wie ze jak nikogo po nia nie ma to idzie na swietlice i tam czeka.juz ja kiedys ze 2 razy szuklama po szkole...:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

pogoda sie poprawila ale dopeiro ok.15 jak juz sie zaczela sciemniac.

w tek chwilei widac ksiezyc.niebo bezchmurne i -4 C:szok::szok::szok::szok:
zaczyna sie zima

Nie poczytam was bo nie mam sil Usypiam na siedzaco A Oliwce nie chce sie spac :-(
Mimo malej ilosci gosci imprezka udana Oliwka grzeczna Nie wiedziala za ktora zabawke sie brac jak je dostala :-)
Dostala spiwor do wozka Zabawki i kase :-)
Za kase napewno kupie sanki Troche na endokrynologa pozjdzie i jak cos zostanie to sie kupi jej cos jak bedzie potrzeba :-)

Wybrala najpierw rozaniec (niech sobie nie mysli ze mama ja do zakonu pusci ) pozniej kieliszeka pozniej kasa :-)

Dobrze ze G ma jutro wolne To jakos odpoczne Zmywania mam na jutro jak po weselu hihihi

Jejku ajk mi sie chce spac Fajan taka imprezka ale mega meczaca hihi i dobrze ze juz jest po :-)

Dorota ja to się zastanawiam skąd te dzieci mają tyle siły. mój teraz już śpi, a wcale mu się nie spieszyło, a już ostatnie co by mi się chciało to wstać o 5 i się bawić:eek:.

a mój M właśnie zmywa, a ja też zerkam na te pingwiny:tak:

w tek chwilei widac ksiezyc.niebo bezchmurne i -4 C:szok::szok::szok::szok:
zaczyna sie zima

u nas też na minusie, jak wychodziłam z psem to normalnie zmarzłam:eek:
kurczę samochód mi zamarznie rano:eek:

laski to może coś na rozgrzewkę przy tym mrozie

Załączniki

• drinki_167.jpg
    drinki_167.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 19
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
u nas dzis w nocy ma być -1C ale cos czuję że będzie więcej bo wieczorem czuć już było takie zimne mroźne powietrze,niestety idą zimne dni.:sorry2:

maltanka wyglądają zachęcająco :tak::tak::tak: i na bank rozgrzewają :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry