reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy niekarmiące- bądźmy zgrabne

Hej dziewczyny. Od dzisiaj wróciłam do pracy. I dzięki temu, że nie miałam czasu nawet napić się herbaty, a także dzięki temu, że ze stresu nie mogłam nic przełknąć wytrzymałam od śniadania do godz. 4. I nawet głodna nie byłam!!! I na obiad też niewiele zjadłam bo mi się nie chciało. Tak się cieszę!!! Bo z tym to miałam gigant problem. Oby tak było dalej.
mlioku jak zdrówko?
Pycha najgorsze, że jesień się zbliża i zima, czyli pory roku kiedy baaardzo chce się jeść. No ale przecież trzeba się jakoś zmobilizować. Musimy walczyć z tymi upiornymi kg!!!!

reklama
Ooo! No to trafiłam na odpowiedni wątek chyba:confused:. Powiedzcie mi kochane, co zrobić, aby pozbyć się brzucha po ciąży? Po porodzie zgubiłam 20kg, więc ogólnie jestem zadowolona, ale ten brzuchol...:wściekła/y::wściekła/y:. Robię brzuszki, ale nie jestem systematyczna, bo a to czasu nie mam, a to zapomne..:wściekła/y:. Noszę majtki ściągające, ale to już chyba za późno na takie gacie:-D:wściekła/y:. Ja od pocztku nie karmię piersią, wiec to pewnie dlatego..:confused::-(. Poradźcie coś, prosze!

ania_zywa mamy ten sam problem:eek:

ja przytyłam w ciąży 30 kg i wszystko zrzuciłam ale oponka jest okropna, majteczki ściągające nosiłam pół roku po ciązy i dały trochę... teraz masuje codziennie brzuch gąbką i po - smaruje kremem, ale dalej nic...chodziłam na pilates jakiś czas i chyba znowu zacznę, bo lepiej się czulam...moze sama świadomośc ze wykonuje jakies ćwiczenia :sorry2:nie wiem

tez kochana nie karmiłam piersią...tylko, że ja z moim brzuchem walczę tak naprawde od stycznia...bo wcześniej mi nie zależało...ciężko jest!

doradzi ktoś coś :)

Podrawiam
Dobrej nocki!

Justynagasior, ja zaraz po porodzie uważałam, że to normalne:-D. Że z czasem sam brzuszek dojdzie do siebie:-D. Ale nie doszedł:wściekła/y:. Jak było lato to nosiłam tylko bluzki do bioder, żeby choć troszkę mniej go było widać:wściekła/y:. Ale przyszła jesień i trza się wziąć za siebie, żeby w przyszłe wakacje już wyglądać dobrze i móc spokojnie pokazać się na plaży:tak::-);-):wściekła/y:. Także mam nadzieję, że ktoś tu da nam jakąś dobrą radę na pozbycie się tego tłuszczyku:zawstydzona/y:.

na brzuch = picie 2,5 l wody min.+ cwiczenia, codziennie!!!!!!+ nawilzanie+ czas...

ja urodzilam 2 lata temu i nadal mam lekko oponke chociaz po tym wszystkiem juz sie prawie zmniejszyła do minimum!!!

kopniaczek i wytrwałosci zycze!!!!:cool2::cool2::cool2:

Joaska, dzieki! Picie wody, nawilzanie, ok:tak:. Ale nie wiem jak bedzie z tymi codziennymi cwiczeniami:wściekła/y:. Tu chyba najbardziej chodzi o silna wole i systematyczność:tak:.

mlioku jak zdrówko?
Pycha najgorsze, że jesień się zbliża i zima, czyli pory roku kiedy baaardzo chce się jeść. No ale przecież trzeba się jakoś zmobilizować. Musimy walczyć z tymi upiornymi kg!!!!

a dziekuje ze pytasz :-)ja niestety dalej srednio dysponowana ,ale juz nie leze plackiem co najwazniejsze. dalej gardlo zawalone i kaszelek doszedl. ale co najgorsze niuniek sie zarazil i tez ze mnie kicha i kaszle :-(.
Pycha mi tez chce sie tylko jesc , nudzi mis ie juz ciagle w domu , i z nudow jadlabym ciagle :-(

witam anie i justyne :tak::-)
dziewczyny ja sie tak troche zawzielam znowu , ale kilogramy odkad chodze na silownie stoja :-( ale musze si eniesmialo przyznaz ze mimo ze kilosy stoja to ja maleje :-D:-):rofl2:
dziwne to ale sam ajuz po sobie widze poprawe jedrnosci cialaka
ale wolno to wszystko idzie co oznacza ze dluuuugo jeszcze bede glodna:-D

jestem juz po brzuszkach ale robie je co drugi dzien :zawstydzona/y:
pije wode i nie jem po 17 18 ale czasmi skusze sie na ciacho :zawstydzona/y:

ps GLODNA JESTEMMMMMMM

u mnie znowu spadła waga :-):-D:-)

mam już razem 7 kg na minusie

uważam to za bardzo duży sukces tym bardziej że tylko stosuję zasadę MŻ

na ćwiczenia jestem za leniwa :zawstydzona/y::sorry2:

teraz waga pokazuje 62 kg przy wzroście 170 cm

bardzo bym chciała zejść poniżej 60 ;-) mam nadzieję że mi sie to uda :-)

no t o koteczek gratuluje ju znie duzo zostalo do celu 3 kilo to zleci szybciutko skora tak dobrze Tobie idzie:tak:

a mi te kiloski jakos latwiej spadaly jak na silownie nei chodzilam . chodzi juz miesiac i od tego czasu nic prawie nei schudlam:-:)wściekła/y::wściekła/y:widze poprawe w jedrnosci ciala ale nie na wadze:angry::no:
ciagel glodna chodze jem najpuzniej o 17 i to tez neiwiele i jakos marnei mi to idzie:-:)angry::angry::-:)-:)-:)-:)-(

reklama
no t o koteczek gratuluje ju znie duzo zostalo do celu 3 kilo to zleci szybciutko skora tak dobrze Tobie idzie:tak:

a mi te kiloski jakos latwiej spadaly jak na silownie nei chodzilam . chodzi juz miesiac i od tego czasu nic prawie nei schudlam:-:)wściekła/y::wściekła/y:widze poprawe w jedrnosci ciala ale nie na wadze:angry::no:
ciagel glodna chodze jem najpuzniej o 17 i to tez neiwiele i jakos marnei mi to idzie:-:)angry::angry::-:)-:)-:)-:)-(

miloku te kg niespadajace z ciebie na siłowni to napewno masa miesniowa, takze sie nie przejmuj, jeszcze troche i bedziesz widziała spadek, jak ubedzie wiecej tłuszczu a przybedzie miesni :cool2::cool2::cool2:\

takze nie rezygnuj, ja sama chce sie znowu zapisac na aerobic, moze przetrzymam jakos przypływ zimowych kilogramow!!!

Do góry