reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

reklama
Pycha no niestety. Ta uga z tytułu wychowania dzieci 1145,08zł jest odliczana jest od podatku, więc jeśli zapłaciłas mniejszy podatek z ulgi nie skorzystasz. Czyli jak zwykle tylko bogatsi z tego korzystają:baffled:

Też nad tym ubolewam, ja też ulgi na dziecko nie mogę sobie odliczyć:wściekła/y::-( No nic dziewczyny najwyższa pora stać się bogatym:-D tylko jak to zrobic....:baffled::confused::sorry2:

Hej!
Ja mam 10 miesięczną córcię i tyle samo znajomych po ciąży co przed. Staram sie nie zaniedbywać spotkań z nimi i w sumie nie przeszkadza mi, że córcia uczestniczy w nich bardzo często. Co robię dla siebie? Chodzę przynajmniej raz w miesiącu do kina, przeważnie z maleństwem na Multibaby kino, chodzę na bardzo długie spacery (prawdziwy relaks i zdrowie0. Od czasu do czasu wychodzę na długie zakupy tylko z siostrą, a ostatnio do swojego mężczyzny dostałam karnet na solarium i wygrzewam skórkę-tego mi brakowało. Wieczorem koniecznie długa gorąca kąpiel a potem czasami lampka wina:-)

Witam!Zastanawiałam się co robie dla siebie w domu i nieznalazłam konkretnej odpowiedzi.Siedze w domu z dziećmi,ostatni raz byłam sama na zakupach w maju 2007 roku,mąż nie bardzo chce zostać w domu.Może to dobry pomysł aby założyć tu KLUB PRZYJACIÓŁ.o wy na to?:tak:

też jestem młodą mamą,no i właśnie... Co robie dla siebie???maluję paznokcie.:-D:-D:-D No i cały czas myślę o tu zrobić by nie mieszkać z teściową:crazy::crazy::crazy::crazy:! Relaksuję się jak pomyślę że kiedyś się stąd wyniosę:-D:-D:-D

dobre dobre z ta tesciowa ja tez o tym marze....mmmmm ale bylo by cudnie

Fajny wąteczek:tak: witam się z domowymi mamusiami my to wszędzie jestesmy:-D nie domowym tez oczywiscie dzien dobry :happy2:

Tak sie zastanawiam własnie co ja robie dla siebie:confused: i chyab wychodiz mi ze dla siebie chodze do pracy.... to tylko jakies 2 godzinnki dziennie i zadnych pieniedzy z tego nie mam bo wszytsko jest inwestowane w marketing:oo2:, ale to ze moge sie z innymi ludzimi spotkac i zamienic dwa słowa "dzien dobry" to mi daje satysfakcji troszeczke, choc przyznam ze moje wymagania coraz bardziej rosna i chce czegos wiecej.
Hmmmm.... nic więcej dla siebie nie robie:dry: ale osttanio strasznie chce mi si ewyskoczyc na jakas imprezke (co żadko mi sie zdza) więc jak tylko bedzie troszke gotowki sprubuje wyrwac mezula.

GRATULACJE DZIEWCZYNY! JESTEŚCIE WIELKIE!
My z ukochanym poznaliśmy się przy biżuterii i do ostatniego roku każde wakacje spędzaliśmy nad morzem- zarabiając właśnie wyrobem i sprzedażą biżuterii....
W zeszłe wakacje Maja zawitała w Nasze życie i zaczęłam się tym zajmować w domku i sprzedawałam a to po znajomych , znajomych znajomych i znajomych znajomych znajomych:D
Teraz akurat kończę studia i muszę odbyć praktyki no a potem czekają nas całe wakacje nad morzem ale od września ruszamy pełną parą i zamierzamy coś własnego otworzyć.
Mam też pomysł, ale to w sferze marzeń: aby połączyć sklepik z biżuterią z herbaciarnią, któregoś roku nad morzem tak to właśnie funkcjonowało i było cudnie tysiące rodzajów herbat ,kaw ,nastrojowo, muzyka, coś słodkiego , do tego mieliśmy masę gier planszowych w razie niepogody (wtedy o tym nie myślałam) ale teraz byłoby to wzbogacone o kącik dziecinny.Biżuterię wyrabiamy przy klientach i można sobie coś samemu zaprojektować, mamy masę minerałów, bursztynów, szkiełek, drewienek i masę pomysłów w głowie.
Myślę nad lokalizacją bo to chyba najważniejsze...
Pozdrawiam Magda

Marta to jak sie jest na wychowawczym to nie dostaje sie pit-u???
Agatka moze w totka trzeba zaczac grac choc ja nigdy jeszcze nie wygrałam ,moze ty masz wiecej szczescia:-D

reklama
Do góry