reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

reklama
Pycha no niestety. Ta uga z tytułu wychowania dzieci 1145,08zł jest odliczana jest od podatku, więc jeśli zapłaciłas mniejszy podatek z ulgi nie skorzystasz. Czyli jak zwykle tylko bogatsi z tego korzystają:baffled:

Też nad tym ubolewam, ja też ulgi na dziecko nie mogę sobie odliczyć:wściekła/y::-( No nic dziewczyny najwyższa pora stać się bogatym:-D tylko jak to zrobic....:baffled::confused::sorry2:

Hej!
Ja mam 10 miesięczną córcię i tyle samo znajomych po ciąży co przed. Staram sie nie zaniedbywać spotkań z nimi i w sumie nie przeszkadza mi, że córcia uczestniczy w nich bardzo często. Co robię dla siebie? Chodzę przynajmniej raz w miesiącu do kina, przeważnie z maleństwem na Multibaby kino, chodzę na bardzo długie spacery (prawdziwy relaks i zdrowie0. Od czasu do czasu wychodzę na długie zakupy tylko z siostrą, a ostatnio do swojego mężczyzny dostałam karnet na solarium i wygrzewam skórkę-tego mi brakowało. Wieczorem koniecznie długa gorąca kąpiel a potem czasami lampka wina:-)

Witam!Zastanawiałam się co robie dla siebie w domu i nieznalazłam konkretnej odpowiedzi.Siedze w domu z dziećmi,ostatni raz byłam sama na zakupach w maju 2007 roku,mąż nie bardzo chce zostać w domu.Może to dobry pomysł aby założyć tu KLUB PRZYJACIÓŁ.o wy na to?:tak:

też jestem młodą mamą,no i właśnie... Co robie dla siebie???maluję paznokcie.:-D:-D:-D No i cały czas myślę o tu zrobić by nie mieszkać z teściową:crazy::crazy::crazy::crazy:! Relaksuję się jak pomyślę że kiedyś się stąd wyniosę:-D:-D:-D

dobre dobre z ta tesciowa ja tez o tym marze....mmmmm ale bylo by cudnie

Fajny wąteczek:tak: witam się z domowymi mamusiami my to wszędzie jestesmy:-D nie domowym tez oczywiscie dzien dobry :happy2:

Tak sie zastanawiam własnie co ja robie dla siebie:confused: i chyab wychodiz mi ze dla siebie chodze do pracy.... to tylko jakies 2 godzinnki dziennie i zadnych pieniedzy z tego nie mam bo wszytsko jest inwestowane w marketing:oo2:, ale to ze moge sie z innymi ludzimi spotkac i zamienic dwa słowa "dzien dobry" to mi daje satysfakcji troszeczke, choc przyznam ze moje wymagania coraz bardziej rosna i chce czegos wiecej.
Hmmmm.... nic więcej dla siebie nie robie:dry: ale osttanio strasznie chce mi si ewyskoczyc na jakas imprezke (co żadko mi sie zdza) więc jak tylko bedzie troszke gotowki sprubuje wyrwac mezula.

GRATULACJE DZIEWCZYNY! JESTEŚCIE WIELKIE!
My z ukochanym poznaliśmy się przy biżuterii i do ostatniego roku każde wakacje spędzaliśmy nad morzem- zarabiając właśnie wyrobem i sprzedażą biżuterii....
W zeszłe wakacje Maja zawitała w Nasze życie i zaczęłam się tym zajmować w domku i sprzedawałam a to po znajomych , znajomych znajomych i znajomych znajomych znajomych:D
Teraz akurat kończę studia i muszę odbyć praktyki no a potem czekają nas całe wakacje nad morzem ale od września ruszamy pełną parą i zamierzamy coś własnego otworzyć.
Mam też pomysł, ale to w sferze marzeń: aby połączyć sklepik z biżuterią z herbaciarnią, któregoś roku nad morzem tak to właśnie funkcjonowało i było cudnie tysiące rodzajów herbat ,kaw ,nastrojowo, muzyka, coś słodkiego , do tego mieliśmy masę gier planszowych w razie niepogody (wtedy o tym nie myślałam) ale teraz byłoby to wzbogacone o kącik dziecinny.Biżuterię wyrabiamy przy klientach i można sobie coś samemu zaprojektować, mamy masę minerałów, bursztynów, szkiełek, drewienek i masę pomysłów w głowie.
Myślę nad lokalizacją bo to chyba najważniejsze...
Pozdrawiam Magda

Marta to jak sie jest na wychowawczym to nie dostaje sie pit-u???
Agatka moze w totka trzeba zaczac grac choc ja nigdy jeszcze nie wygrałam ,moze ty masz wiecej szczescia:-D

reklama
Do góry