reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

Witajcie dziewczyny mam pytanko:-)jestem na urlopie wychowawczym i jak teraz z rozliczeniem za poprzedni rok. Dostaję dodatek do rodzinnego.Bo ja to już nic niewIem w zeszłym roku dostałam z ZUS-u PIT11 a teraz czekam i nic jeszcze nie dostałam:wściekła/y:Pogubiłam się już może wogóle nie muszę się rozliczać może miasto za mnie rozliczy:-DPOMOCY!!!!!!:no:

reklama
Marto bardzo Ci dziękuję za odpowiedz:tak:bo ja to nie nadążam za tym wszystkim.A teraz co chwile wszystko się zmienia i lubię popytać wszystkich tak na wszelki wypadek;-)Pozdrawiam:-)

Moze to nie dokonca dochodowe zajecia ale ja np jestem konsultankta Faberlica. To kosmetyki, w przystepnych cenach. Za zarobione pieniazki mozna kupic kosmetyki dla siebie....zawsze cos. A jak sie zaagnazujecie i stworzycie grupy konsultantek to mozna calkiem niezle na tym wyjsc (podobno...ja jestem w FL niedlugo)
Pozatym mam fajne kosmetyki, ktore mnie nie uczulaja...

Marta a jak ja nie miałam dochodów za poprzedni rok, to i tak mogę się z mężem rozliczyć, wpisując 0 zł dochodów????????

i jak to jest z tą ulgą na dziecko??? dostaje kazdy niezaleznie od dochodów????

sorki za takie pytania nie w temacie :zawstydzona/y:

No,jasne.Miałaś wypłacane rodzinne z MOPRU?Jeśli tak to Wasz dochód nie przekraczał 504zł i nie odliczysz tego.Jeśli wyliczony podatek to duża kwota i odejmując składki zdrowotne zostaje więcej niż 1145,08 to wtedy korzystasz z ulgi i wypełniasz PIT-0,część C.

Marta ale o to chodzi, że mój M miał małe dochody, a ja wcale (bo dostaje tylko z MOPS)

a wyczytałam , ze:

największa zaleta tej ulgi jest to, że będzie mozna ją odliczyc niezaleznie od tego jakie uzyskuje sie dochody

Tą ulgę odlicza się od podatku a nie od dochodu.W razie czego skocz do Urzędu Skarbowego i dopytaj się.My nie korzystamy z tej ulgi,bo niski dochód,a kumpela z mężem miała duży dochód i to wyliczony podatek wyniósł jej 3,5patola to odliczają 2 dzieci i jeszcze na organizację użytku publicznego przekazali,żeby nie płacić podatku:tak:.

reklama
Do góry