reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

Witajcie dziewczyny mam pytanko:-)jestem na urlopie wychowawczym i jak teraz z rozliczeniem za poprzedni rok. Dostaję dodatek do rodzinnego.Bo ja to już nic niewIem w zeszłym roku dostałam z ZUS-u PIT11 a teraz czekam i nic jeszcze nie dostałam:wściekła/y:Pogubiłam się już może wogóle nie muszę się rozliczać może miasto za mnie rozliczy:-DPOMOCY!!!!!!:no:

reklama
Marto bardzo Ci dziękuję za odpowiedz:tak:bo ja to nie nadążam za tym wszystkim.A teraz co chwile wszystko się zmienia i lubię popytać wszystkich tak na wszelki wypadek;-)Pozdrawiam:-)

Moze to nie dokonca dochodowe zajecia ale ja np jestem konsultankta Faberlica. To kosmetyki, w przystepnych cenach. Za zarobione pieniazki mozna kupic kosmetyki dla siebie....zawsze cos. A jak sie zaagnazujecie i stworzycie grupy konsultantek to mozna calkiem niezle na tym wyjsc (podobno...ja jestem w FL niedlugo)
Pozatym mam fajne kosmetyki, ktore mnie nie uczulaja...

Marta a jak ja nie miałam dochodów za poprzedni rok, to i tak mogę się z mężem rozliczyć, wpisując 0 zł dochodów????????

i jak to jest z tą ulgą na dziecko??? dostaje kazdy niezaleznie od dochodów????

sorki za takie pytania nie w temacie :zawstydzona/y:

No,jasne.Miałaś wypłacane rodzinne z MOPRU?Jeśli tak to Wasz dochód nie przekraczał 504zł i nie odliczysz tego.Jeśli wyliczony podatek to duża kwota i odejmując składki zdrowotne zostaje więcej niż 1145,08 to wtedy korzystasz z ulgi i wypełniasz PIT-0,część C.

Marta ale o to chodzi, że mój M miał małe dochody, a ja wcale (bo dostaje tylko z MOPS)

a wyczytałam , ze:

największa zaleta tej ulgi jest to, że będzie mozna ją odliczyc niezaleznie od tego jakie uzyskuje sie dochody

Tą ulgę odlicza się od podatku a nie od dochodu.W razie czego skocz do Urzędu Skarbowego i dopytaj się.My nie korzystamy z tej ulgi,bo niski dochód,a kumpela z mężem miała duży dochód i to wyliczony podatek wyniósł jej 3,5patola to odliczają 2 dzieci i jeszcze na organizację użytku publicznego przekazali,żeby nie płacić podatku:tak:.

reklama
Do góry