reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

Bo to już chyba tak jest. Trzeba skończyć z myśleniem, że jak pojawia się dziecko to kończy się życie towarzyskie... Ja wiem na swoim przykładzie,mieliśmy ich mnóstwo!!! A skończyło się jak urodziłam. Nagle każdy ma jakieś zajęcie. Dziwne:baffled::baffled::baffled: ale tak już jest. Dobrze że mamy dużą rodzinkę i to z dziećmi:tak:. Postanowiła mtroszkę się wziąć za siebie bo wyglądam jak szafa 4-drzwiowa!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Inna bo Ci znajomi to się dzieci boja chyba...Może też jest w tym troszke naszej winy???Bo ja się gdzieś wyrwiemy to tylko o dziecku mówimy???Choc często jets tak,że ja chce zmienic temat a znajomi wypytują:baffled::baffled:
Może postanówmy sobie,że będziemy więcej o sobie myśleć nawet siedząc w domku.A ja przyjaciółki też teraz mam tylko na forum....

To może założymy KLUB PORZUCONYCH PRZYJACIÓŁ?Podpisuję się pod tym co inna napisała,że w ciąży czy z maluchem to trędowata.A tak wogóle to sie boją spojrzeć prawdzie w oczy,bo nikt ich nie chce pokochać:tak:.

Kobitki widze że ci wasi przyjaciele to do niczego są;-) ja będąc w ciąży i teraz też mam tyle samo przyjaciół co przedtem a nawet więcej( bb no i sąsiadki co urodziły maluszki). Przykro mi że tak w życiu jest że innym się wydaje że my to trędowate a przecież bycie mamą to najpiękniejsze co może być na świecie.Wiecie co ? ci wszyscy to powinni dorosnąć do swoich ról życiowych i wtedy może to zrozumią:rofl2::baffled:A jeśli chodzi o to co robimy dla siebie to może wyda się wam to dziwne no ale przecież dla siebie dbamy o nasze maleństwa kochamy je wychowujemy itd:tak: czy może się myle?:baffled: Pozatym to co rano wstaję i nie myślę że coś może być nie tak nastawiam się optymistycznie ubieram maluję i robie to co lubie- jestem mamą!!!!!:tak::tak:

Jestem w szoku ale od kilku dni udowadniam przedewszystkim sobie ze potrafie gotowac i to co wyjdzie moze byc zjadliwe a nawet dobre:-). Do tej pory gotowanie bylo dla mnie jak kara, a teraz? narazie proste ale smaczne obiady dwudaniowe robie:-).

Cześć dziewczyny:-)
Odnalazłam ten wątek dopiero teraz:-)
Ja dla siebie robię w sumie chyba kilka rzeczy:-)
Chodze na aerobik raz w tygodniu
Wieczorami wychodze do znajomych, do mamki itp... Oczywiście ie każdego wieczoru ale staram się i bez dzieci oczywiście:-) Mąż wtedy z nimi zostaje i dzięuję Bogu że mam takiego wyrozumiałego męża który rozumie że po całym dniu spędzonym z dziećmi należy mi się choć chwila spokoju i odpoczynku:-)
czasem jeżdżę na imprezki:-) OStatnio byłam na spotklaniu klasowym było super:-)
Czasem łapię doła jak siedzę w domu i tylko dzieciaki i dzieciaki, ale jak sobie pomyśłę że miałabym miec te dzieci dopiero za kilka lat to się cieszę że je mam teraz, bo za te kilka lat one będą odchowane i ja będe mogła wziąść się za siebie:-)
Zakupy to dla mnie też rozrywka bez dzieci:-) Z mężem staramy się raz na jakiś czas do kina się wybrać jakąś kolację zjeść:-)
To tyle co robię dla siebie:-) Najważniejsze to się nie załamywać:-)

ja lubię bycie mama i uwielbiam wygłupiać się moim szkrabem :-):-D. moje koleżanki pukają sie w głowę - ale ja w pewien sposób realizuję się będąc w domu :confused::-D

Co jakiś czas urządzam babski wieczór - złażą się wtedy "ciotki" wszelkiej maści, ze studiów i jeszcze z ogólniaka. Męż zajmuje się młodym a my mamy czas zaległości plotkarskie ponadrabiać:tak:

w niedzielny wieczór (jak młody pozwoli i już śpi:-p) urządzamy sobie z mężem (!!!) salon piękności - relaksująca kąpiel, maseczka, książeczka w łóżku. normalnie spa &wellness:-D:-D

W kuchni ostatnio trochę experymentuję i chyba nie najgorzej mi to wychodzi - m.
6 kg przytył :szok::-)

I wiecie co babeczki, czasem jestem zmęczona i mam dość, ale co tam. Kiedyś też zdarzały się takie chwile- kazda frustracja kiedyś mija. A jak spojrzę w te slipka patrzace na mnie z taką ufnością i pogodą to góry się chce przenosić:-);-):-D:-D

reklama
ja lubię bycie mama i uwielbiam wygłupiać się moim szkrabem :-):-D. moje koleżanki pukają sie w głowę - ale ja w pewien sposób realizuję się będąc w domu :confused::-D

Co jakiś czas urządzam babski wieczór - złażą się wtedy "ciotki" wszelkiej maści, ze studiów i jeszcze z ogólniaka. Męż zajmuje się młodym a my mamy czas zaległości plotkarskie ponadrabiać:tak:

w niedzielny wieczór (jak młody pozwoli i już śpi:-p) urządzamy sobie z mężem (!!!) salon piękności - relaksująca kąpiel, maseczka, książeczka w łóżku. normalnie spa &wellness:-D:-D

W kuchni ostatnio trochę experymentuję i chyba nie najgorzej mi to wychodzi - m.
6 kg przytył :szok::-)

I wiecie co babeczki, czasem jestem zmęczona i mam dość, ale co tam. Kiedyś też zdarzały się takie chwile- kazda frustracja kiedyś mija. A jak spojrzę w te slipka patrzace na mnie z taką ufnością i pogodą to góry się chce przenosić:-);-):-D:-D
Zgadzam się z każdym słowem:-)

Do góry