reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

moj synek za to przespal moze ze 3 godzinki
tzn on marudzil z zamknietymi oczami
tak mocno dyndal smoka ze az mnie dydnaniem budzil a jak mu wypadl to w ryk ,albo chwycil raczke albo pieluche i smoktal
obudzil sie w nocy wiec powinnien zjesc a on butle wypluwal
nad ranem zjadl zaledwie 50 i znowy przy nastepnym karmieniu niechcial jesc
on ostatnio cos apetytu nie ma
wazy niby ladnie ale on wazyl tez ladnie jak wygladal jak szkieletor wiec na to nie patrze
widze tylko ze schudl
zniknela jedna faldka na nozkach i na szyjce
brzusio ma chudziutki :dry:

ja jestem nieprzytomna a on sobie fika i gada do obrazow na scianie
nieprzytomna ale na zakupy tez sie dzisiaj wybieramy
nio ja z synkiem wiec troche ograniczone ale damy rade
caly czas dajemy;-)

tigger tego Hide Parku i i tego drugiego ()niepamietam jak sie nazywa) to wam najbardziej zazdroszcze
milych zakupow

reklama
Nie uwierzycie. W ciągu 24 godzin pozbyłam się ciemieniuchy u córeczki. Wystarczyło raz posmarować i już, drugi raz posmarowałam zapobiegawczo. A użyłam... robionego kremu na receptę, który dostaliśmy na Wiki krostki:laugh2: Jest rewelacyjny. Moja mama była zszokowana, że tak szybko zeszło. Nawet nie musiałam tego specjalnie drapać.

ja tez dostalam na buzie Tristana jakies specjalnie robione zolte mazidlo i tez mi ciemieniuche wyleczylo bardzo szybko :-)
zreszta buzke tez
teraz twarzyczke ma gladka jak pupcia niemowlecia:tak::-D

Witajcie :-)

Nam córka dała krótki koncert wczoraj wieczorem. Spała już z 1,5h i nagle się obudziła i zaczęła płakać. Ale chwila noszenia na rękach i smoczek pomogły. I jak zasnęła to na siłę ją karmiłam przed 5, bo bym eksplodowała. Drugi cycek był bliski bombardowania przed 8. Makabra ...

Ciemieniuchy pozbywaliśmy się Sebodermem. Bardzo dobry. Potrzebna jest naprawdę niewielka ilość.

Miłej niedzieli :-)

Witajcie :happy: Po wczorajszej koszmarnej nocy, kiedy Piotruś obudził się o 24 i nie spał do rana, bo go brzuszek bolał (nadal problemy z kupkami :sick:) dzisiejsza noc był rewelacyjna ;-):-) Nie pamiętam nawet o której się obudził na karmienie, chyba coś koło 2, albo o 3, wzięłam go do łóżka, dałam cyca i już spaliśmy sobie do rana, czyli do 7 z małymi przerwami na zmianę cycusia :-D Przebrałam małego i tatuś się nim zajął (tzn. uśpił siebie i dziecko :-D, dokładnie w takiej kolejności :-D).. A ja popijam kawkę i buszuję w necie :-)

Dziś jedziemy na chrzciny siostrzeńca, mam być chrzestną :-)
Pogoda cudna, więc imprezka powinna się udać ;-):-D

Miłego dnia Marcówki :-)

My na ciemieniuchę dostaliśmy specjalne mazidło z antybiotykiem, robione w aptece.. Smaruję już 4 dzień i nie widzę poprawy..

Agutek - a ten Seboderm jest bez recepty?? Ile kosztuje??

Wiesz co malaga ja dostałam niewielką ilośc od koleżanki, dosłownie taką "kapkę" i to wystarcza na kilka razy.
Kosztuje ok. 30zł i wydaje mi się, że jest bez recepty.
Zobacz tutaj.

Słyszałam, że ciekła parafina też dobrze działa na ciemieniuchę.. Ale że pani doktor dała nam to mazidło to zaczęłam stosować.. Powiem Wam, że okropne toto jest - tłuste strasznie, smaruję nim główkę ze 2 godziny przed kąpielą a później próbuję zmyć - próbuję, bo się nie da :eek: Po wymyciu główki 3 razy włoski nadal są tłuste i ciężko je odkleić od główki przy czesaniu :baffled:

dzień dobry:-)
wczoraj byliśmy na grillu, pogoda super więc córcia spała cały dzień na dworze:tak: budziła się tylko na karmienia:szok: i dalej odkładałam ją do wózka i spała myślałam że w nocy będzie jada a tu nic spała do 5 rano:szok::szok::szok:

dzisaj u nas mini upał pogoda supeer

reklama
U nas na ciemieniuche pomogła oliwa z oliwek.Po kapieli posmarowałam młodemu głowę tak,ze się cały świecił i prawie mu ta oliwa skapywała z główki.Po jakiś 15, 20 minutach jak się wchłonęła i rozmiękczyła skórkę na głowie delikatnie pieluchą tetrową mu pościrałam zbierając przy okazji tą ciemieniuchę.Następnego dnia powtórzyłam całą operację i już sie więcej nie powtórzyło.Teraz po każdej kąpieli dokładnie wyczesujemy główkę.

Do góry