reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Na zaparcia polecam słabą kawkę (tzw. lurę) z mleczkiem. Ja wypijam filiżankę takiej lury po śnieadaniu i do godzinki mam już załatwioną sprawę :)

już rano chciałam napisać o kawce (i o jej działaniu):happy: przez kilka dni nie piłam w ogóle kawy (najgorzej to przyzwyczaić organizm..) i dlatego dziś jak tylko z rana wstałam - zrobiłam sobie kawkę (jacobs velvet - słaba ale nie "lura" - bo tego bym chyba nie tknęła;-)) i wystarczył sam zapach + jeden łyk i już leciałam do WC:-D

slonko - cieszę się, że już powróciłaś na forum..
wczoraj Cię nie bylo i zaczęłam się martwić (a szczególnie po tej Twojej ostatniej wizycie w szpitalu i problemach z ruchami Julci..)

reklama
A moze sprobujcie kawy bez mleka? Zawsze nieco mocniejsza jest, a dziecku nie zaszkodzi.

Na dobra prace jelit dobre sa produkty z duza zawartoscia blonnika. Mozna tez probowac z gotowanym siemieniem lnianym, ale jest to ochydne! Sama kiedys musialam to jesc na chore bebechy, ale naprawde trzeba miec zaparcie, zeby to jesc. Mozna ewentualnie kisielek :) tez dobry na jelita. Poslizg jest wiekszy :-D

aga_k_m Ja codziennie zgladalam, ale zeby nadrobic bylo juz za malo dla mnie czasu :) Dopiero dzis przysiadlam do kompa.

Wtedy co poszlam robic nalesniki dla meza, to jednak powiedzial, ze moze byc gulasz, a nalesniki jednak na kolacje, wiec zrobilam gulasz.... pojechalam na szkole rodzenia, potem na chwile do znajomej z pracy, zeby cos z ta wyplata pomogla wyjasnic, no i jak wrocilam to do 21 robilam z mezem nalesniczki ;-> I to wlasnie tak bylo... Ze zrobila mi sie taaaaaaaaaaka zaleglosc.
A wczoraj to tatus mnie zabral na miasto i znow jak wrocilam to bylo tyyyyyle do nadrabiania ;-) Wymieklam....
ALe dziekuje za troske :-*

Swoja droga moje dziecko teraz tak nadrabia, ze mi sie codziennie wiecej rozstepow robi... Nie wiem, czy ona tak mnie wypycha, czy tak urosla bardzo.
Do momentu jak zamiescilam pierwsze zdjecie na "nasze brzuszki" to nie mialam wcale rozstepow. Teraz coraz wiecej mam ich :-/ Codziennie sie balsamuje, ale nie moge tym na rozstepy, wiec zwyklym nawilzajacym balsamem. Strasznie mam duzo na dole brzucha, mam nawet wrazenie, ze codziennie jest ich wiecej. We wtorek ide na USG, wiec okaze sie czy jest KLOCKIEM WIELKIM :-) Mam nadzieje, ze tak. Wolalabym, zeby byla duza (w granicach rozsadku) niz ma miec niedowage....

slonko - a ja dzisiaj robię naleśniczki :-D mam nadzieję, że wystoję przy nich;-)
a tym torcikiem truskawkowym to tak mnie skusiłaś - że dzisiaj z mamą robimy go na spółę (mama biszkopt - ja resztę:-)) :-D

wrzuć proszę linka do działu przepisów - nie będziemy go poszukiwać w "mamach majowych" bo tu coraz więcej tych stronek... a wierzę, że jeszcze nie jedna się skusi :-D

A ja najbardziej lubie taka "meska" kawke :-D Jak moj tata... Nawet moj maz pije bardziej "babska" niz ja. Ja lubie kawe zwykla, mielona... i najwiecej z lyzeczka cukru. Bez mleka. Jak z mlekiem to rozpuszczalna, ale to juz naprawde w momentach kryzysu, kiedy zabraknie tej pierwszej.

reklama
A ja najbardziej lubie taka "meska" kawke :-D Jak moj tata... Nawet moj maz pije bardziej "babska" niz ja. Ja lubie kawe zwykla, mielona... i najwiecej z lyzeczka cukru. Bez mleka. Jak z mlekiem to rozpuszczalna, ale to juz naprawde w momentach kryzysu, kiedy zabraknie tej pierwszej.

i taka jest ponoć najzdrowsza slonko - także na zdrowie :-D ja natomiast jestem fanką lekkich kaw (z inką i caro na czele!!)

Do góry