reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

to centrum handlowe do którego dziś pojechaliśmy to jakaś pomyłka normalnie :wściekła/y: nic tam nie było, bardzo mały wybór. tylko czas zmarnowaliśmy!!
skończyło się na tym że wróciliśmy do centrum i tam kupiliśmy niezbędne pierdółki :tak: ale dziś już nie uda mi się fotek wstawić - zrobię to jutro... Bo zaraz goście do nas przychodzę i lecę stół przyszykować :tak:

reklama
ja też sie zastanawiam nad leżaczkiem fisher price ale fakt przesyłka jest wygówowana:((( ja za przesyłke szafy dałam 30zł, wiec nie wiem skąd oni wzieli 50zł za przesyłke i jakim kurierem wysyłaja:(

hanana5 mam wizyte na 10 a nie na 16 marca :) jest to normalna wizyta kontrolna łącznie z USG . A dlaczego pytasz?

patusiu mnie się też on ogromnie podoba no i mam nadzieję ze sie sprawdzi, oby do maja ;)

a tak w ogóle właśnie wróciłam z kina . Bylismy z M na Kochaj i Tańcz...mówię Wam , nasz synek na bank będzie tancerzem bo cały seans szalał :)
a film bardzo nam się podobał, jak któraś ma ochotę sie wybrac a się waha to podpowiadam ,ze warto :)
Zmykam spedzić dzień kobiet do końca z moim narzeczonym . Zajrzę jutro . Papa :*

Helo, helo...

Ja to w sama pore, pore na sen :rofl2: Ale jeszcze Dzien Kobiet, wiec Wszystkiego Kobitki! Te w brzuchach tez! :-)
akunia bardzo fajnie, ze powzielas sie wytrzymac! Napewno tak bedzie! Jestes caly czas pod kontrolo specow, wiec bedzie wszystko OK. Duzo odpoczywaj, relaksuj sie i mysl POZYTYWNIE! :tak:
Widzialam, ze pisalyscie o bujaczku... Ja chyba sprobuje, czy sie Julce spodoba na takim starym, a potem ewentualnie kupie, jakis lepszy.
AgA kolor bardzo odwazny, jak moj kiedys! Bardzo fajnie. U mnie w grupie na studiach, jest "rudzielec" ;-) i naprawde dziewczyna jest wyjatkowa. Zwraca sie na takie kobitki uwage ;-).
Confi SUPERASNY wozek! Zazdroszcze szczerze, bo ja jeszcze na swoj poczekam, az do przyjscia na swiat Julci.
Co do aktywnosci bobasa, ja mam (raczej) dziewczynke i jest bardzo grzeczna. Bardzo kopie tylko czasami, czasem gdzies tam pod zebra mi cos nie cos wcisnie, ale da sie wytrzymac. Spac tez daje. Lubi muzyke, wtedy sie ozywia.
Juz dostalam wyplate, wiec cieszylam sie, ze poszaleje, ale nic z tego... Obcieli mi. Nie wiem za co i dlaczego. Bede to wyjasniac. W tej sytuacji moge tylko troszke pokupowac... no i zaplacic za szkole rodzenia.

Caly weekend jakis zalatany.
Wczoraj, troche wczesniej, z okazji Dnia Kobiet zostalam zabrana, przez meza, do Sali Kongresowej na Kabareton "Uśmiech zamiast goździka":tak:. Bardzo oboje lubimy kabarety, byly tam dwa nasze ulubione. Zobaczylam na zywo "Mariolke-HELOŁ" i "Neonowke". Wypasik.... Nawet kabret OTTO mi sie spodobal, chociaz nie przepadam. Na sam koniec dali "Pod wyrwigroszem" i pech chcial, ze wpiatek ogladalismy ich w TV i dali te same skecze :baffled: No i sie nie usmialam nic a nic z nich, ale pozostale SUPER! Wiec sobota bardzo fajna, nawet szkola tak mnie nie zmeczyla, chociaz wysiedzialam bite 8 godzin :-) Na wieczor troche pupeczka bolala, ale takie wrazenia, ze wszystko przeszlo.
Noc taka jak zawsze, jedna pobudka... Troche juz ciezej sie przekrecac. No i (jak to Pan dr okreslil) strasznie bolalo mnie wiezadlo od prawego jajnika. W zasadzie to jeszcze po przebudzeniu bolalo :dry: Potem polecielismy do kwiaciarni, bo mezus pomyslal, zeby kwiatka kupic tesciowej, heihie... No to i do skepu po buleczki na jutro do pracki. Jeszcze ciasto zrobilismy "Budyniowo-Śmietankowa Pycha" Pierwszy raz robimy, wiec zobaczymy co to za pycha, jak sie scisnie.
No a teraz to juz jestesmy pachnacy i wykapani i idziemy lulu.... Jutro wizyta u dr, wiec byla kapiel z depilacja.
Haha... Najlepsze, ze pomyslalam, ze kupie sobie tez krem do depilacji, jak pisalyscie. Mowie: "Moze bedzie latwiej, moze poradze sobie bez mezusia" No to latam, szukam.... No i naszczescie w sklepie mnie olsnilo :sorry2: ze w szafce mam zakopany krem Veet 500ml. Kosztowal majatek, ale bardzo fajna buteleczka z dozownikiem (jak mydelko). No, ale bez pomocy sie nie obeszlo. Nie widzialam co i jak smaruje... :baffled: Mam juz z glowy.
Najgorsze czeka mnie jutro... Musze z rana leciec w kolejke sie ustawic po numerek. Najgorsze jest to, ze numerki sa wydawane od 13.30, a STARE KROWY przychodza juz o 10-11 i zajmuja sobie kolejke... :angry: No i ja tez pewnie gdzies kolo 11 bede tam musiala byc i koczowac! Bo sie nie dostane inaczej. No, a potem jeszcze na wizyte kolo 17-18.... Straszna ta przychodnia!:crazy: Tylko, zebym z nerwow nie zapomniala o co mam go pytac! Moze mi sie uda go namowic na wszesniejsze USG. Chociaz juz te 2 tyg. chyba wytrzymam.
Oj... sie rozpisalam, jak szalona...
DOBRANOC i do jutra.
Ciekawe jak moj cukier i hemoglobinka? Jutro dzien prawdy :happy:

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny po weekendzie ja cały weekend w szkole a teraz w pracy chyba zwariuje wykończe się jak tak dalej pójdzie w sobote tak osłabłam po szkole że nie mogłam się podnieść ale nie ważne pójde do lekarza to może da mi jakieś witaminki wzmacniające. Widze że przygotowania pełną parą leżaczki bardzo fajne ja dostane taki fajny koszyk po koleżance także nie kupuje leżaczka bo koszyk można huśtać.
Życze wam miłego dnia majówczeki cmokaski dla dzidziulek

hej, hej :)

ja też w sobotę zaliczyłam studia, a wczoraj - ogarnęło mną błogie lenistwo i spanie do 13:00 (Mąż nareszczie powrócił ze szkolenia!!!) ;-) nie powiem, żebym super na tym spaniu wyszła - jak wstałam to czułam się potwornie - jednak ranne wstawanie zdrowiej mi wychodzi ;-)poza tym to wczorajsze świętowanie (najadło się brzusio, hehe)
przy okazji - przyjmijcie spóźnione życzenia z okazji DNIA KOBIET!!! :*****
Madziu - nie zazdroszczę Ci tego życia w biegu.. Rozumiem jednak związanie z tą pracą.. Ale pamietaj - zdrowko Twoje i Maleństwa jest najważniejsze!!! Jakby coś poszło nie tak - zmienisz prace po porodzie!!!
Ja jestem juz na L4 od wtorku, ale i we wtorek byłam i dzis jestem w pracy - nadganiam ze sprawami bieżącymi.. Poza tym - mi chorobowe i macierzynski oplacaja szefowie nie ZUS, a to takie Knury, ze hej.. musisz wszystkiego pilnowac i o swoje sie upominac (wyplata). Najlepiej jakbys pracowała za darmo!!! Boje sie o swoją kasę... Ale jezeli beda cos kombinowac - SĄD (mam swoje !! i tak nie ma mowy bym do nich wrocila po macierzynskim..

Witam kochane po weekendzie! Ja cały spędziłam u Rodziców, bo mój mąż jak zwykle w trasie i musiałabym siedzieć sama w domu. Właśnie skończyłam nadrabiać zaległości na wątku głównym i za chwilę zabieram się za nadrabianie zamkniętego. No i spóźnione, ale najlepsze życzenia dla Was wszystkich z okazji wczorajszego święta.
A te leżaczki naprawdę fajne. Też zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego, ale chyba po sklepach poszukam.
Miłego dnia!

Confi- pytam bo ja mam wizyte w piatek on mnie bada ale nie robi usg place za nia 100zl.A usg osobno jak chce np znac wage maluszka i inne pomiary 150zl:-(

hanana5 - ale ździerają tam u Ciebie

Ja jak pójdę na wizytę prywatnie na usg - to doktorek prosi o kartę ciąży, ostatnie wyniki badań (a to nie on jest moim lekarzem prowadzącym)
Czasem nawet sadza mnie jeszcze na fotel

reklama
Hejka :-)
Nie wiem jak Wy dziewczyny, ale ja po wczorajszym dniu mam straszne wyrzuty sumienia....wpieprzyłam tyle czekolady...że przez cały tydzień tyle by się nie uzbierało:baffled:....od wszystkich bliskich mi mężczyzn podostawałam oprócz innych prezentów czekoladki....normalnie w barku mam taki wybór bombonierek jak conajmniej na półce w sklepie:-)....
Od dzisiaj mam mocne postanowienie poprawy...:-)
Ostatnio chwaliłam się tym że nie mam problemów ze spaniem...no to dzisiejsza noc była dla mnie totalną męczarnią:szok: cały czas się budziłam..kręgosłup nawalał...
wstałam przed 7 bo nie miałam zamiaru się dalej męczyć...
Dzisiaj czeka mnie jeszcze wyjazd do szkoły..muszę odebrać indeks z dziekanatu bo mam do zdania różnice programowe...:baffled: kurcze jakoś nie bardzo mi się widzi siedzenie nad książkami..ale trudno jakoś będę musiała się zmobilizować...
W ogóle w tym tygodniu chcę w końcu zamówić wózek...dzisiaj będę się kontaktować ze sklepem w którym sobie go upatrzyłam i zobaczymy co załatwię
Dobra ja zmykam ćwiczyć jogę:-)...rewelacyjnie się po niej czuję
Buziaki

Do góry