reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Dziewczyny a powiedzcie mi czy będąc w ciąży można używać szałwii do płukania jamy ustnej?? bo coś dzieje mi się na dziąsłach przy ósemkach (po nocy boli jak diabli :baffled:). a że to są ósemki - to ani wymyć dokładnie szczoteczką, ani użyć nici w tym miejscu :-(

Można używać szałwi ja płukałam buzie jakieś 2 tygodnie temu bo mi wszystkie dziąsła napuchły. Lekarz zalecił zmianę pasty na: Lacalut aktiv i płukanki z szałwi. Ja zrobiłam napar z 3 torebek i płukałam 3 x dziennie

reklama
Mozna płukac z szałwi naparami. Ja płukam jak mi osemka idzie.

Dzieki za ciepłe słowa dziewczynki. Ja wlasnie sie bede ubierac i podjade z mezem odwiedzic grobik naszej Madziulki. Masz racje ula o niektórych wydarzeniach nie da sie zapomniec (ale da sie wpominac te dobre chwile i wyprzec z pamieci bol), a dzisiejszego dnia bardziej niz smutek ogarnia mnie nostalgia, jakies takie zadumanie. Zastanawiam sie jaki by byl ten roczek z nia. Ale po chwili przypominam sobie to co najwazniejsze ze dane chocby mi bylo spedzic z nia 4 miesiace jej zyci ai z tego powinnam sie cieszyc. zreszta wiem ze Moj Aniolek nie chcialby zeby mam abyla smutna wiec wklejam na buze usmiech i ide sie szykowac.
Pewnie szybko dzis nie napisze bo pozniej maz mnie zabiera do kina.

Dziewczyny, mnie też bolą plecy w okolicach kręgosłupa i to właśnie tak mniej więcej na środku pleców. Tak sobie myślę, że taka ciąża to jest dobra szkoła dla kobiet, wie się potem jak jest na starość. Bolą wszystkie gnaty, zgaga, problem ze wstaniem z łóżka i z ubraniem butów itp.

Chciałam Was jeszcze tak z innej beczki przestrzec przed czymś. Nie zostawiajcie swoich dzieci nawet na moment samych, ostatnio koleżanki siostry synka o mały włos facet nie porwał w hipermarkecie, chociaż stał niedaleko i miała na niego oko. Uśpił go i próbował wynieść a jak zobaczył, że się coś dzieje to go puścił i zwiał. Mnie normalnie aż ciarki przeszły, dlatego Wam piszę, choć pewnie i tak jesteście czujne.

Witam was dzisiaj drogie mamusie ja dopiero teraz znalazłam chwilke zeby coś napisać co do bólu pleców to ja nie mam za często ale za to mam duszności ciągle nie moge złapać tchu podobno to od tego że macica naciska

Witajcie Dziewczyny :)
zaraz zmykam do lekarza, mam nadzieję ze wszystko jest w porządku. Co do nowinek od miszy to ja jak nakładam krem na rozstępy to trochę masuję brzuch...nie za mocno ale jednak. Nie mogę się powtrzymać gdyz mój maluch własnie wtedy też zaczyna dokazywac i tak jakoś samo wychodzi.
Nie zauważyłam jednak by te masaże wzmagały skurcze, własnie przeciwnie...jak mam skurcz Braxtona to lekkie masowanie brzuszka osłabia go i czuję się lepiej...pisze to poniewaz wszystko należy rozpatrywac indywidualnie i słuchac własnego ciała, a głupio by było by któraś z Was ze strachu przed skurczami przestała używać kremu czy dotykac brzuszka ...przeciez to takie przyjemne ;)
No to zmykam pod prysznic i do lekarza...trzymajcie kciuki...mam nadziejeze dowiem sie tym razem iż mój brzuszek nie jest już za nisko...przez ostatni miesiąc bardzo się oszczędzałam i licze na efekty ;) do zobaczenia po powrocie

m@dz1@ tak niestety bedzie do konca ciązy...macica naciska teraz na przeponę dlatego trudniej Ci sie oddycha. Pociesz się tym ze nie jesteś sama bo raczej większośc z nas tak ma a pod koniec ciązy jak juz brzuszek trochę opadnie to będzei Ci się oddychało lepiej...za to będziesz częściej siusiać ;)

Ostatnia edycja:
witam,
mnie kregosłup boli ale w okolicy krzyzowo-ledzwiowej. Czasami tak bardzo ze trudno mi jest wstac z łóżka.
Iwona100 ja na Twoim miejscu poszłabym z tymi wynikami do ogolnego lekarza jak gin masz dopiero w marcu. Pewnie Cie uspokoi i moze zaproponuje jakaś diete. Na pewno nie zaszkodzi

ula 28 fajnie ze szyjka juz ci sie nie skraca. ja ide do lekarza dopiero 2 lutego i cały czas sie denerwuje zeskieruje mnie do szpitala.jeśli moge wiedziec jaką długa ty masz szyjke???

Witajcie! ja od rana biegam po kuchni! nie lubie siedzieć w domu i nic nie robić, więc postanowiłam wypróbować zmodyfikowany przepis kolezanki na domową wersję "pomysłu na.. rybe w sosie śmietanowo-koperkowym" Winiary, jak mi wyjdzie to wrzuce na przepisy. a jak nie wyjdzie, to napisze jak było na płukaniu żołądka:-)
a wogóle, to jest już środa... a dopiero co był poniedziałek i cieszyłam się, że Iza ma 1100 gram. jak ten czas mi leci, jak nie mam co robić...

a w ramach czegoś wesołego... wiecie jaki ponoć jest szczyt sadomasochizmu? Maraton ciężarówek!
Miłego dnia i do sklikania później:-)

reklama
Do góry