reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Cześc dziewczynki ja już po badaniu i muszę sie konicznie z wami podzielić moją radością będziemy mieli córeczkę Emilkę.
Całe badanie trwało około20 minut. Emilka strasznie sie wierciła i przysłaniała rączkami, ale na szczeście udało sie wszystkich pomiarów dokonać:
BPD – wymiar dwuciemieniowy -5,10cm
OFD – wymiar potyliczno-czołowy 6,75cm.
HC – obwód główki 18,81cm
AC – obwód brzucha 15,79cm
FL – długość kości udowej 3,51cm
HL – długość kości ramiennej 3,06cm
CER – wymiar poprzeczny móżdżku 2,15cm
AC/BPD/FL/HC- waga płodu-456g.
Dostaliśmy filmik i zdjęcie na papierze fotograficznym.W chwili wolnego czzasu wkleję:-)
Fajna sytuacja zaistniała jak lekarz skierował usg na krocze. Myślałam,że widze jajeczka- i mówię
"o jajeczka widzę"- poczym kontynuuje- " no ładnie a ja tu przez cały czas Emilkuję,heh" -
lekarz w tym samym czasie przełączył sie na 3d by sprawdzić płeć -i pyta: przepraszam co pani robi??-"Emilkuje bo przeczucia na dziewczynkę miałam heh"- - a on no to"to sie sprawdziły prosze dalej Emilkować"
Normalnie jestem taka Happy

reklama
Cześc dziewczynki ja już po badaniu i muszę sie konicznie z wami podzielić moją radością będziemy mieli córeczkę Emilkę.
Całe badanie trwało około20 minut. Emilka strasznie sie wierciła i przysłaniała rączkami, ale na szczeście udało sie wszystkich pomiarów dokonać:
BPD – wymiar dwuciemieniowy -5,10cm
OFD – wymiar potyliczno-czołowy 6,75cm.
HC – obwód główki 18,81cm
AC – obwód brzucha 15,79cm
FL – długość kości udowej 3,51cm
HL – długość kości ramiennej 3,06cm
CER – wymiar poprzeczny móżdżku 2,15cm
AC/BPD/FL/HC- waga płodu-456g.
Dostaliśmy filmik i zdjęcie na papierze fotograficznym.W chwili wolnego czzasu wkleję:-)
Fajna sytuacja zaistniała jak lekarz skierował usg na krocze. Myślałam,że widze jajeczka- i mówię
"o jajeczka widzę"- poczym kontynuuje- " no ładnie a ja tu przez cały czas Emilkuję,heh" -
lekarz w tym samym czasie przełączył sie na 3d by sprawdzić płeć -i pyta: przepraszam co pani robi??-"Emilkuje bo przeczucia na dziewczynkę miałam heh"- - a on no to"to sie sprawdziły prosze dalej Emilkować"
Normalnie jestem taka Happy .A mój mąz nie dowierzał i lekarz pod koniec wizyty jeszcze raz dokładnie mu pokazał,że dziewczynka na 100%
Przepraszam ,że nie dałam znac wcześniej!!!
Dziewczyny trzeba to opić jaką szklaneczką soku z buraczków hihi- poraz kolejny moje przeczucia sie sprawdziły!!!!
Chyba nie pujdę spać z tych emocji
Buziulki dla was 9i miłej nocki!!!

Patusia - gdzie jesteś? Zaczynam się martwić... Mam nadzieję, że wszystko z dzidziusiem w porządku, a Ty pewnie szalejesz z radości kupując różowe sukienusie :szok::-) Daj znać jak wrócisz!
Zakupów jeszcze nie było ale spać pojć nie mogę jakoś z dzidziulkiem wszysko oki a ja jestem przeszcześliwa bo będe mieć parkę dzieciaczków- MARZENIA SIE SPEŁNIAJĄ - TYLKO MOCNO, MOCNO MOCNO W NIE WIERZ- HEHE

kaatharina- mi lekarz nie sprawdzał dojrzałości łozysko, tylko pod koniec usg powiedział a sparwdzę łożysko- wszytsko wporzadku i to wszytsko co mi powiedział w tym temacie, a na moim połówkowym mała nie dała się zmierzyć, dopiero teraz idę na 4 d to bedę miała robione dokładne pomiary maluszka.

iwee- powodzonka na dzisiejszym usg, trzy,mam mocno kciuki :)

patusia44- kochana czekałam i czekałam na twoje wiadomości, ale już nie wytrwałam przed kompem! KOCHANA MOJE MEGA GRATULACJĘ, WIEDZIAŁAM, ŻE BĘDZIE CÓRCIA TAK JAK U MNIE , MOCNE UŚCISKI DLA CIEBIE- ALE SIĘ CISZĘ :-):-):-):-):-):-):-):-):-)
super ,że z Emilką wszytsko wporządku :), wczoraj nawet mężowi opowaidałam, że czekam na wiadomości od ciebie :)

Patusia serdeczne gratulacje! Bardzo się cieszę, że Twoje marzenie się spełniło i że z Malutką wszystko o.k.
Ja dziś mam wizyte u lekarza i strasznego stresa. Mam nadzieję, że z serduszkiem wszystko dobrze...

Witam w piatkowy poranek

Patusia- naj, naj naj szczersze GRATULACJE :-D:-D:-D:-D:-D:-D kobitko ale super bedziesz miala parke :-DCiesze sie twoim szczesciem.
Mela- Gratulacje chlopaki gora
Ja natomiast dzisiaj srednio wyspana, spalam kiepsko nogi mi caly czas dretwialy, plecy bolaly( czuje sie jak emerytka):-p. I jeszcze do tego beznadziejny sen ze ktos zadzgal moja siostre i probowal mnie tez horror istny, obudzilam sie zlana potem.

Buzki i milego poranka wam zycze

reklama
Ankzoc - mój mąż był zachwycony jakością badania- i powiedział,że nie żal wydać tych pieniędzy mu było na to badanie !!! Wczoraj do 10 byłam u teściów a po powrocie musiałam rozbrykanego syneczka do spania zaciągnąć zasnoł po 23 masakra rojber. A ile razy mu przeczytałam wierszyk J. Tuwima o Lokomotywie to nie wiem już ten wierszyk na pamięć znam.Prawie sie nasz ranking dzieciaczków zrównał hihi.
Mam problem z tym kolorowym napisem - wczoraj niewiedziałam co mam skopiować by móc go wstawić jako sygnaturę - i prubowałam na kilka sposobów i nic heh

Do góry