mamamatysia
Fanka BB :)
Dziękuje za życzenia zdrowia dla Fifcia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No.... przy Gabie to mąż był bardo za abym pilnowała innego dziecka na wychowawczym. Obecnie jak ma dwie córki na głowie do wykapania, nakarmienia i spać położenia to nawet nie wspomina o takim wariancie;-). A ze kaski zacznie niedługo brakować (bo z 1/4 etatu to mam jakby przeliczając 1.5 zasiłku wychowawczego gdybym miała do niego prawo, a do pracy nie chcę iść i płacić obcej kobiecie za opiekę nad Małgosią i do tego przedszkole za Gabę) to zabieramy Gabę z przedszkola (NO, trzeba się przeorganizować bo z dwójką pzrez cały dzień to inaczej niż przez 1/4 dnia). A od września dam Gabe do zerówki szkoły, póki co to sama będę z nią trochę ćwiczyć:-).m&m's - My to sobie mozemy przybic "piatke" z rozumowaniem naszych eM-ów...
dzisiaj nawet uslyszalam propozycje, ... że skoro jestem juz na tym wychowawczym to moze sobie wezme jeszcze dwojke dzieci do opieki (podliczyl mi nawet kaskę, jaka niby mialabym za tą opieke zarabiać- kuzwa a sam nigdy nie byl przez cały dzień sam na sam z wlasnym dzieckiem.. )
Ale to chodzi o to, że ja nowicjuszka-blondynka nie potrafię pod górkę ruszyć inaczej niż z ręcznego. I jak jest nieduże wzniesieńie to trzyma, ale na większej górce już nie trzyma I ja jestem przerażona, bo wracając z pracy niestety jest pod górkę I są światła. Jak mi czerwone 2 razy przypadnie to nie żyję Bo raz, że auto nie będzie stało, tylko mi do tyłu ucieka, dwa, że z nożnego nie ruszę, bo nie potrafię... No i znając siebie auto będzie pod domem, a Marzenka na autobus pójdzieMarzena jak Ci ręczny szwankuje to zostawiaj auto na jedynce i wtedy Ci nie zjedzie
Kochana, szkoda tego przedszkola Gosi:-(.No ale czasem trzeba podejmować trudne decyzje.Łatwo z dwójką 24h na dobę nie będzie ale nikt nie mówił, ze będzie łatwo.Masz dwie wspaniałe córcie kiedys bedą dla ciebie wielką pomocą:-).No.... przy Gabie to mąż był bardo za abym pilnowała innego dziecka na wychowawczym. Obecnie jak ma dwie córki na głowie do wykapania, nakarmienia i spać położenia to nawet nie wspomina o takim wariancie;-). A ze kaski zacznie niedługo brakować (bo z 1/4 etatu to mam jakby przeliczając 1.5 zasiłku wychowawczego gdybym miała do niego prawo, a do pracy nie chcę iść i płacić obcej kobiecie za opiekę nad Małgosią i do tego przedszkole za Gabę) to zabieramy Gabę z przedszkola (NO, trzeba się przeorganizować bo z dwójką pzrez cały dzień to inaczej niż przez 1/4 dnia). A od września dam Gabe do zerówki szkoły, póki co to sama będę z nią trochę ćwiczyć:-).
Mój zawsze robi niespodzianki czasem mniej czasem bardziej trafione;-) a czasem to mnie powala np. zestawem ostrych firmowych noży, którymi zacina się przy ich rozpakowywaniu.