reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ja też lece do swoich obowiązków. i znóc cytując Prosiaczka:
żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

aaaaaaaaaaaaaaa
a ja się Wam nie pochwaliłam!
dostałam wczoraj od mojej Dobrej Matki Chrzestnej prezenta:
podgrzewacz elektryczny, butelke, termometr elektroniczny, sterylizator i ręczniczek z kapturkiem.

No mąż wrócił, wybaczcie, obowiązki wzywają:-D

reklama
Nina27 , tsarina trzymajcie się ...miłego dzionka .
Ja tez zmykam bo siedze od rana przy kompie i trochę bola mnie plecki ;)

zajrzę później , papa :***

ja na roczek dostałam taką duuuużą lalkę (która oczywiście była wyższa ode mnie), no i co zrobiłam tej lalce jak trochę podrosłam? obcięłam grzywkę .. ale wiecie - uciachałam przy samej skórze jakby to ładnie powiedzieć :-)
wyszłam z założenia że jak mi włosy odrastają to lalce też odrosną ;-) nawet nie wyobrażacie sobie jaki był ryk w domu jak mnie po tym uświadomiono że tak nie jest :baffled:

barmanka mnie nie bylo chyba z 30min. bo wycinalam koszyczek siorce, a juz trzy strony wyrosly!
Protestuje! Ide do sklepu po mieso na spagetti i wtedy zasiade i nadrobie ;)
Jak zdjecia akwarium beda sie nadawac to tez wkleje.

Witam.Również mam termin na maja.Dokładnie to 8 maja.Jest to moja pierwsza ciąża i strasznie się denerwuję porodem:)Pozdrawiam majóweczki.

barmanka- ty obcielas lalce , a moj kuzyn poszedl do przedszkola i zafascynowaly go nozyczki i zrobil to swojej siostrze mlodszej , miala piekne geste wlosy a on jej cala glowe przy skorze objechal, jak ja zobaczylam to bylam w szoku :szok:

Jak byłam mala miałam bardzo duzo pieknych lalek, ale niestety prawie kazdej lalce wydłubałam oczy:tak:-widelcem.Tak, tak byłam małym szogunem:szok:.Mama myslała ze wyrosnie ze mnie jakas bandytka, ale jakos z tego wyrosłam na szczescie.

Juz wrocilam, a tu sobie prawie cale forum poszlo :baffled:

Zdjec akwarium chyba nie wkleje, bo nie wyszly ladnie. Slonce strasznie swieci i z zadnej strony nie moge zrobic tak, zeby nie bylo refleksow swietlnych:no:
Ale ja gdzies czytalam, ze patrzenie na rybki dla takiego malenstwa to same plusy. Mimo, ze dziecko widzi nieostro to i tak widzi kolory i rozwija swoja wyobraznie. Pozniej dziecko moze sie uczyc patrzac na rybki sledzic poruszajace sie przedmioty/rybki.
Same plusy!

Co do bycia maluszkiem przeze mnie... No to do jakichs tam powiedzmy 6 lat bylam grzeczna. Potem sie okazalo, ze nie ma dziewczynek na mojej ulicy i kolegowalam sie z chlopakami :happy: Ale lalkom tez wlosy obcinalam, kiedys tez wycielam sobie artystyczne dziury na kolanach w jakichs tam nowych, wypasionych rajstopkach.
Ogolnie uczylam sie karate, pilki noznej, na rowerach hamowac z piskiem... No takie wiecie chlopskie zabawy. Kradlam tez czeresnie sasiadom z podworka :wściekła/y:
Hm... co jeszcze wlazilam na najwyzsze drzewa, ploty, siatki.... Chlapalam sie w kaluzach. Kiedys pamietam, ze wszyscy z osobna dostalismy taki wierdziel od matek, za bawienie w kaluzy. No, ale ona byla taka wielka, to jak moznabylo sobie odmowic?

barmanka- ty obcielas lalce , a moj kuzyn poszedl do przedszkola i zafascynowaly go nozyczki i zrobil to swojej siostrze mlodszej , miala piekne geste wlosy a on jej cala glowe przy skorze objechal, jak ja zobaczylam to bylam w szoku :szok:

ja to samo zrobiłam mojej siostrze, hehe - nie dość, że grzywka była przy samym czole, to na dodatek opitoliłam jej piękne loki, które już niestety nigdy jej się nie zakręciły, więc... (Do dziś bidula jak chce mięć pokręcony włos na głowie, to męczy się w nocy na wałkach bądź papilotach..)
Rodzice często wspominają moje fryzjerskie wyczyny, hehe:tak:

A ja to zawsze byłam i będę chyba do końca chłopaczycą - więc, czy Mała wda się w Tatę czy w Mamę to jeden czort, hihi - psychicznie jesteśmy już na tego "demonka" przygotowani :-D

A tak w ogóle, to - DZIEŃ DOBRY MAJÓWECZKI!!! :-) :-):-)
Właśnie skończyłam nadrabiać Wasze dzisiejsze pościaki :happy:
ojjj - sporo tego było :rofl2:

reklama
A ja to zawsze byłam i będę chyba do końca chłopaczycą - więc, czy Mała wda się w Tatę czy w Mamę to jeden czort, hihi - psychicznie jesteśmy już na tego "demonka" przygotowani
To tak jak i ja :-D Zreszta do tej pory, raczej mam przyjaciol plci meskiej niz zenskiej. Jakos z babkami to sie dobrze plotkuje, a z facetami to o konkretach dobrze mi sie gada :happy:

Do góry