reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

U mnie tak samo jak u Gosi. Napić się w towarzystwie od czasu do czasu - jak jest okazja. Mój mąż z racji mojej ciąży i teraz malucha pił ostatnio chyba na majowce.
Oby ten Twój facet się opamietal w końcu Domi :/
Szkoda mi Cię bo super dziewczyna jesteś. A facet się marnuje przez alko, a zadatki na fajnego tate ma z tego co piszesz. Szkoda by Oski widział go w każdy weekend po % :/

reklama
U mnie tak jak u Quchasi. Jak mój D.raz czy dwa w tygodniu napije sie piwa to nic nie mówię, u nas w życiu takiej sytuacji by nie było że ktoś sam flaszkę by pił. No to już jest trochę niepokojące zachowanie... :(

Dzień dobry.
Domi ten smoczek to rzekomo uruchamia mięśnie żuchwy, języka no ogólnie buzi całej i wpływa na prawidłowy rozwój. Jak powiedziałam o moich obawach o zgryz to powiedziała, że to nieprawda i jedno z drugim nie ma nic wspólnego, a smoczek dawać jak najczęściej tylko nie do spania!

.szkrabek zapytam o te wibracje jeszcze na następnej wizycie. Póki co i tak za czesto nie korzystam z tego dobrodziejstwa, bo wydaje mi się, że mała jest w tym za bardzo wygięta. Na pewno wszystkie naturalne wibracje tzn. prowokowane przez nas np. podczas noszenia są jak najbardziej wskazane.

No dziewczyny kupilam ta mate;) jest super;) Agatka polezala ze 20min przed jedzeniem to dużo bo głodna była ale ciekawość zwyciezyla:-p
Ja wibracji w bujaku nie włączam bo ona zbytnio nie lubi a bujaczek i tak wykładam jeszcze kocykiem ze mała prawie leży w nim :-p
Agatka już trochę spi ale zawiodłam ja w kokon bo tak rączkami macha ze się budzi ale teraz śpi zawinięte może pospi troche;) też bym się zdrzemnela ale za pół h muszę mleko sciagac.

No macie racje, mnie tez to niepokoi, że sam sobie pije. Ale wtedy mi wyskakuje ze przynajmniej jest w domu a nie np u mamy czy kolegow, bo ja przeciez wole zeby siedzial w domu. W tygodniu to siega po piwo albo dwa po pracy i do tego nic nie mam, bo w sumie tu w niemczech duzo facetow po pracy wali sobie piwko ze skrzynki. Ale picie flaszeczki samemu w kuchni to mnie wkurza i martwi. On naprawde ogolnie jest super facetem. Jakby nie bylo duzo zlego razem przeszlismy a mimo wszystko sciagnal mnie tu do niemiec, bo chce dla nas lepszego zycia niz w polsce, potrafi ogarnac sie i w domu i poza nim, jest ogolnie dobrym czlowiekiem, ale alkohol go wciaga a ja nie wiem co zrobic zeby go do niego zniechecic :( bo agresywny do mnie byl tylko po alko. Ale wierze ze juz nigdy nie bedzie, bo wie ze wtedy policja i zabiore mu dziecko, a tego to on nie chce. Ja zreszta tez, bo Oski na pewno chce miec tate blisko. I oczywiscie ja przed ciaza tez lubilam sie napic, na imprezy chodzilam ale nigdy nie trąbilam sama, bo nie mialam z kim np. Jak mieszkalam sama to latem piwko shandy wypilam albo lampke wina przed tv... Musze wymyslic co zaradzic na niego, nie musem a czyms innym, bo jak go zmuszam do czegos to on wrecz odwrotnie.

Bylismy dzisiaj na paradzie karnawalowej. Pelno ludzi, muzyka, i duze auta a na nich poprzebierani ludzie i rzucali w ludzi cukierkami a my zbieralismy :D faajne to bylo, w pl z tym sie nie spotkalam jeszcze. Tu widac ze Niemcy sie bawia :D Oski spal no 3h czyli caly praktycznie czas jak bylismy w centrum. Przebudzal sie co jakis czas ale smoka dalam i spal dalej. Moj kochany. Pozniej z drodze powrotnej zaszlismy do kebaba i zjedlismy ja tortille a G kebaba w bulce. Oczywiscie nuta zazdrosci sie pojawila z jego strony bo Turki mnie podrywaly i sie gapili a G czerwony ze zlosci (haha!)...
Teraz pije sobie piwko bezalkoholowe i zaraz bede jadla flaczki, bo tesciowa zrobila dwa wielkie gary flakow i jeden dostalismy :D mmm...

A co taka cisza wieczorkiem?
Agatka się najadla i spi od godz i ja sciagnelam mleko i już
w łóżku leżę a mała od dziś i siebie jak narazie spi smacznie zobaczymy jak dalej:-p. Mąż obiecał że wniedziele pojedziemy na zakupy super bo muszę sobie spodnie kupić że 2pary bo te z przed ciazy już Stare jakieś bluzki i kurtkę na wiosnę no i wiadomo dla dziewczynek też cos;) a ostatnio kak idziemy do szkoly z Mają to gramy w zgadywanki no i mowie do niej " daje mleko" a ona "krowa" ja mówię nie bo mamusia:) ale miałyśmy ubaw:) a dziś nabrałam filmik jak mała sobie guga strasznie fajnie reaguje jak mówię hej hej;)
Dobra lece spac milej i przespanej nocki:)

reklama
Woooow. Jak w okolicach 21 Oski zostal ululany, tak jest 3 i dopiero mamy pobudke :o ja cie krece niemozliwe. A cyc to mnie zalał ...

Gosia ka do mojego mowie halo halo i tez sie smieje jak szalony, a z ta krowa i mama dowalilas hehe :)

Do góry