reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olcia super ze podróż minęła bez niespodzianek i bezpiecznie przede wszystkim;) teraz z pomocą będzie lzej;)
JUSTA u mnie te szczepionki są darmowe i obowiązkowe wiec ja szczepie;)
Wykapalam Agatka po 19 pospala z 1.5h i nie spi dziś w ogóle mało spi ale kupka już druga poszła wiec super;) zaraz sciagam mleko daje i kładę spać obie dziewczyny bo chce coś z mężem podzialac:)

reklama
Olcia, cieszę się, że podróż dobrze minęła. Teraz będziesz miała pomoc, to bedzie Ci troszkę lżej.

Justa, my na pewno zaszczepimy na rotawirusy, a pneumokoki to jeszcze zobaczymy. Teraz na pewno nie, będzie zależało, czy np. Mały będzie szedł do żłobka i czy będzie często chorował.

My dopiero 2 pieluchy zaczynamy, no, ale Adaś tutaj najmłodszy;)

Coś Mały dziś długo nie mógł usnąć i teraz tak niespokojnie śpi, pewnie niedługo się obudzi. Dzisiaj w dzień sporo spał, oby w nocy za często się nie budził...

Justa ja pneumokoki szczepie. Ale masz fajnir jak mala Ci sama usypia w lozeczku! Da sie tego jakos nauczyc??? U mnie zasypia mala przy cycu, a jak ja odloze jak nie zasnie twardo to zaraz sie budzi..

Moja mała też często jak najedzona przebrana i śpiąca to usnie sama ale zazwyczaj zasypia jedzac:-p albo na bujaku;) teraz zjadła z pół h temu i nie spi a ja zmęczona jestem no i chyba z moich planów nici :/ ale cóż mała wazniejsza:)

Dicoflor dajemy 3*1,5 ml

Pampki dopiero od kilku dni uzywamy 2

Pneumokoki będziemy szczepić, rotawirusy nie.

Co do pomocy to cieszę sie bardzo bo moja mama jest osoba ktora sie nie wtraca dopóki dziecku nie dzieje się krzywda. No z siostra ciut gorzej ale tez mogę na nią liczyć choc lubi wtracic swoje trzy grosze. No a teraz zmykam spać dopóki mala śpi

Quchasia może to od dziecka zależy, moja jak spiaca to zaśnie wszędzie ( ma to po tacie), może to jest tak jak pisze Gosia musi być najedzona, mojej nie przeszkadza pełny pampers w spaniu, np jak idziemy na spacerek to ledwo ja ubiore w kombinezon a już ma odlot tylko smoka trzeba jej dać. W pierwszej połowie nocy szybko po karmieniu zasypia, ale już od 5-6 budzi się co godzinę i chce jeść :-) później ok 9 idzie spać na dłużej gdzie ja już wstaje eh. Miałam już taki tydzień że jak zasnela o 20 to budziła się po 5 godzinach a teraz znowu co 3 godziny. Jakoś tak różnie u nas.

Słyszałam opinie o szczepionkach że jak tak się szczepi kilka na raz to że dzieci źle reagują, albo jakieś skutki uboczne, ja mam zamiar zaszczepić na pneumokoki przy drugiej dawce szczepienia i zastanawiam się i boję się, Zuzia na jesień idzie do żłobka więc powinniśmy ja zaszczepić

My dostalismy dicoflor na nietolerancje laktozy i podawalismy na poczatku do kazdego posilku, potem co ktoreś, ale u nas to wywolalo czestsze kupy u Adasia i w momencie calkowitego wyeliminowania nabialu przeze mnie przestalismy mu go podawac. A dziewczyny czy wasze dzieci maja może pleśniawki? U mojego Adasia pojawiła sie taka mleczna plamka po wewnetrznej stronie polika i bialy nalot na jezyku - poki co stosujemy aphtin ale tez nie wiem jak czesto moge go tym pedzlowac.

Jesli chodzi o pieluchy - my od poczatku dady, a chusteczki fitty i jestesmy zadowoleni. Mielismy jakies z j&j ale byly zbyt perfumowane, dady tez probowalismy i byly ok.

My jestesmy po usg bioderek - wciax musimy stosowac szerokie pieluchowanie bo wyniki troche odbiegaja od normy. Kolejna kontrola za 3-4 tyg.

A jeszcze mam pytanie, czy waszym maluchom zdarza sie wysuwac jezyczek? Moj tsk czasem robi i oczywiscie internet od razu straszy najgorszym... A szczepienie 4 lutego

Agak moja mała jak próbuje naśladować moje miny to Wysowa jezyczek i czasem sama tez:-p uważam że to nic złego była polozna u mnie i mała tak robiła bo się akurat obudziła i miala dobry humor i "gadala" i też tak śmiesznie wypimnala i nic nie powiedziała wiec raczej to nic zlego:) a i współczuję poeluchowaniia mam nadzieję ze szybko się poprawi:)

JUSTA taki jak piszesz zależy od dziecka wczoraj np Agatka usnela sama bez niczego taka była padnieta;)

My się karmimy pierwszy raz:) a na drugie karmienie mam butle ściągnięte:) wiec mam nadzieję ze sobie pospie jak wczoraj;)

reklama
Kurde ale u mnie wieje i deszcz leje;/ az huk idzie jak wali po oknie:( nie cierpię takiej pogody a ma być tak cały dzień i jutro tez:/

Do góry