reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olcia super ze podróż minęła bez niespodzianek i bezpiecznie przede wszystkim;) teraz z pomocą będzie lzej;)
JUSTA u mnie te szczepionki są darmowe i obowiązkowe wiec ja szczepie;)
Wykapalam Agatka po 19 pospala z 1.5h i nie spi dziś w ogóle mało spi ale kupka już druga poszła wiec super;) zaraz sciagam mleko daje i kładę spać obie dziewczyny bo chce coś z mężem podzialac:)

reklama
Olcia, cieszę się, że podróż dobrze minęła. Teraz będziesz miała pomoc, to bedzie Ci troszkę lżej.

Justa, my na pewno zaszczepimy na rotawirusy, a pneumokoki to jeszcze zobaczymy. Teraz na pewno nie, będzie zależało, czy np. Mały będzie szedł do żłobka i czy będzie często chorował.

My dopiero 2 pieluchy zaczynamy, no, ale Adaś tutaj najmłodszy;)

Coś Mały dziś długo nie mógł usnąć i teraz tak niespokojnie śpi, pewnie niedługo się obudzi. Dzisiaj w dzień sporo spał, oby w nocy za często się nie budził...

Justa ja pneumokoki szczepie. Ale masz fajnir jak mala Ci sama usypia w lozeczku! Da sie tego jakos nauczyc??? U mnie zasypia mala przy cycu, a jak ja odloze jak nie zasnie twardo to zaraz sie budzi..

Moja mała też często jak najedzona przebrana i śpiąca to usnie sama ale zazwyczaj zasypia jedzac:-p albo na bujaku;) teraz zjadła z pół h temu i nie spi a ja zmęczona jestem no i chyba z moich planów nici :/ ale cóż mała wazniejsza:)

Dicoflor dajemy 3*1,5 ml

Pampki dopiero od kilku dni uzywamy 2

Pneumokoki będziemy szczepić, rotawirusy nie.

Co do pomocy to cieszę sie bardzo bo moja mama jest osoba ktora sie nie wtraca dopóki dziecku nie dzieje się krzywda. No z siostra ciut gorzej ale tez mogę na nią liczyć choc lubi wtracic swoje trzy grosze. No a teraz zmykam spać dopóki mala śpi

Quchasia może to od dziecka zależy, moja jak spiaca to zaśnie wszędzie ( ma to po tacie), może to jest tak jak pisze Gosia musi być najedzona, mojej nie przeszkadza pełny pampers w spaniu, np jak idziemy na spacerek to ledwo ja ubiore w kombinezon a już ma odlot tylko smoka trzeba jej dać. W pierwszej połowie nocy szybko po karmieniu zasypia, ale już od 5-6 budzi się co godzinę i chce jeść :-) później ok 9 idzie spać na dłużej gdzie ja już wstaje eh. Miałam już taki tydzień że jak zasnela o 20 to budziła się po 5 godzinach a teraz znowu co 3 godziny. Jakoś tak różnie u nas.

Słyszałam opinie o szczepionkach że jak tak się szczepi kilka na raz to że dzieci źle reagują, albo jakieś skutki uboczne, ja mam zamiar zaszczepić na pneumokoki przy drugiej dawce szczepienia i zastanawiam się i boję się, Zuzia na jesień idzie do żłobka więc powinniśmy ja zaszczepić

My dostalismy dicoflor na nietolerancje laktozy i podawalismy na poczatku do kazdego posilku, potem co ktoreś, ale u nas to wywolalo czestsze kupy u Adasia i w momencie calkowitego wyeliminowania nabialu przeze mnie przestalismy mu go podawac. A dziewczyny czy wasze dzieci maja może pleśniawki? U mojego Adasia pojawiła sie taka mleczna plamka po wewnetrznej stronie polika i bialy nalot na jezyku - poki co stosujemy aphtin ale tez nie wiem jak czesto moge go tym pedzlowac.

Jesli chodzi o pieluchy - my od poczatku dady, a chusteczki fitty i jestesmy zadowoleni. Mielismy jakies z j&j ale byly zbyt perfumowane, dady tez probowalismy i byly ok.

My jestesmy po usg bioderek - wciax musimy stosowac szerokie pieluchowanie bo wyniki troche odbiegaja od normy. Kolejna kontrola za 3-4 tyg.

A jeszcze mam pytanie, czy waszym maluchom zdarza sie wysuwac jezyczek? Moj tsk czasem robi i oczywiscie internet od razu straszy najgorszym... A szczepienie 4 lutego

Agak moja mała jak próbuje naśladować moje miny to Wysowa jezyczek i czasem sama tez:-p uważam że to nic złego była polozna u mnie i mała tak robiła bo się akurat obudziła i miala dobry humor i "gadala" i też tak śmiesznie wypimnala i nic nie powiedziała wiec raczej to nic zlego:) a i współczuję poeluchowaniia mam nadzieję ze szybko się poprawi:)

JUSTA taki jak piszesz zależy od dziecka wczoraj np Agatka usnela sama bez niczego taka była padnieta;)

My się karmimy pierwszy raz:) a na drugie karmienie mam butle ściągnięte:) wiec mam nadzieję ze sobie pospie jak wczoraj;)

reklama
Kurde ale u mnie wieje i deszcz leje;/ az huk idzie jak wali po oknie:( nie cierpię takiej pogody a ma być tak cały dzień i jutro tez:/

Do góry