reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Domi pisz bo sie martwimy..

Yhh czy moze ktoras z was zaobserwowals ze dziecko zachowuje sir jak w jakims cyklu- moja mala 2 dninw dzien jest grzeczna, a na 3ci caly by wisiala na cycu.. nie obczajam tego.

Hej dziewczyny.
Dzisiaj ostatni dzień u dziadkow. Po obiedzie wyjeżdżamy. Mała ostatnio mniej mi śpi w dzień, ale jest grzeczna. Wszystko ją interesuje, aż czasem sama nie wie na co patrzeć. Noce bez zmian czyli ok. Ładnie przesypia. Tylko na karmienie się budzimy. Nie wiem co jest grane ale od wczoraj mała zdecydowanie mniej je w ciągu dnia. Chora nie jest, temperatura w normie, jest jak zwykle raczej pogodna.

Olciastrzelce nie rób sobie wyrzutów. Następnym razem po prostu skubnij mniejsze porcje czekolady i powinno być ok. Najważniejsze że już malutkiej lżej. I zapomniałam pisać wcześniej. DUŻO DUŻO ZDROWIA DLA TATY. Wszystko będzie dobrze:)

apolinka takie przerwy w karmieniu to trochę chyba za długie. W dzien nie powinny przekraczać 3-4 godz, a w nocy 5. Przynajmniej tak mi lekarka mówiła. Należy budzić maluszka przez pierwsze 2 miesiące życia. Dotyczy to w szczególności kp. Niby w wypisie mam że kp na żądanie, ale jednak trzeba w tych pierwszych miesiącach pilnować przerw w jedzeniu.

Gosia jak tam katar u Agatki? Mam nadzieję, że przeszło. W ogóle coś często ma problem z kupką bidulka. Może coś jej nie odpowiada z Twojej diety.

quchasia ja nie zauważyłam u nas takiej powtarzalności cykli. Są dni w przeważającej większości że jest ok, a czasem zdarzy się gorszy dzień, ale nigdy nie wiem kiedy:)

Domi co tam znowu. Brzmi to niezbyt dobrze...

Piotrusiowa super ze malutka taka grzeczna;) ddzieki i Agatki katarek prawie już się kończy a z kupka nie ma problemów tylko kolki ja czasem mecza;/ ale tak to jest wporzadku też coraz więcej ogląda i interesuje się wszystkim i rączki do buziaka wklada:) no i od 3dni czesciej się uśmiecha a jak wczoraj po raczkach ja tak szybko glaskalam to lładnie się smiala;) az serce się weseli;)
My już po gościach ja się sciagam bo mała niebawem wstanie a przed gości nawet spacer zaliczyłam krótki bo 15stopni i nas i jak się to znowu lece bo szkoda takiej pogody:)

Justa ja grzeje w misce z wodą bo nie mam podgrzewacza a jak sciagne to do 3h jak będzie jadła to na parapet stawiam w kuchni bo może tyle stać a jak na rano to do lodówki z mojego laktator sciagam prosto do butelki a tak na dłużej to mam woreczki takie specjalne.

Hej. Dzięki Gosia za pamięć :)
U nas bez zmian. Młody nonstop na piersi bądź na ręku. Gdyby nie mój ukochany mąż byśmy umarli z głodu i brudu ;)
Staram się być z Wami na bieżąco ale pisać ciężko niestety :/

Czytam teraz książkę H. Karp'a o maluszkach 0-3 mies. I rzeczywiście moje dziecko zachowuje się dokładnie tak jakby brakowało mu 4 trymestru ciąży i teraz go przeżywa. Blisko mamy i warunki jak w brzuchu... Ale pogodzilam się z tym bo za chwilę dosłownie to moje dziecię z tego wyrośnie, a teraz inwestuje w niego dając to czego najbardziej potrzebuje by być zdrowym i szczęśliwym dzieckiem - miłości, czułości, bliskości po prostu mamy :)

Od wczoraj niestety ma problem z kupka. Robi wodniste i pachną inaczej. Ostatnia dziś była zielona :/ nie wiem o co chodzi :/ we wt lekarz i szczepienie to zapytam...

Szkrabek no to faktycznie jak by mi brakowalo jeszcze bycia w brzuszku;) dobrze ze mąż Ci tak pomaga:) brawo on;)a z kupka to zgłoś się do lekarza lepiej dmuhac na zimne;)
Agatka się najada i już spi prawie 2h i na spacerku byliśmy 40min bo super pogoda jak tak dalej będzie to muszę jej karteczkę kupić bo dziś w południe było 16stopni bez wiatru;) i w kombinezonie za ciepło troszkę bo gorąca była jak ja wyjęłam ale nie spocona:-p. Wykapalam Maję teraz drzemka z pół h później ściąganie karmienie prysznic i mam zamiar coś z mężem podzialac:) bo szkoda mi biedaczka hihi

reklama
Gosia, wow 16 stopni! Kiedy to do nas przywedruje? :-)
Trochę mnie zestresowalyscie tym,że powinnam budzić Adasia...zobaczę jak dziś będzie spał...
Adaś też dziś zrobił dwie kupki, jedna normalna, a druga wydawała mi się wodnista,ale może dlatego że była wszędzie,aż po pachy :-) wydaje mi się też,że ma zapchany nos, daje mu sól fizjologiczna,ale odciągnąć nie ma cojakby jakoś schowane było głęboko .:-/
Szkrabek, super,że Mąż pomaga ;-)
Gosia, ale ta Twoja Agatka to kochane dzieciątko :-)

Dziewczyny, tyle piszecie o tym wątku zamkniętym, mogę skromnie prosić o przyłączenie mnie do niego? :-) chyba,że jest on tylko dla wybranych...? :-)

Do góry