reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Domi kochana co się dzieje? Ddaj znać bo się martwimy...
My się karmimy znowu po 3h :)
quchasia super ze kupka poszła :) moja niunia też miala wcz smiej problem z kupka ale teraz jest ok:)
Szkrabek Basiaw Kasiodolek Meliska i reszta dziewczyn co tam u was???? Odezwijcie się!!

reklama
Widzę,że u każdej z Was nocki coraz lepsze :-) super!, :-) Mój Synus podbija swoje rekordy nocne! Dziś spał 7 godzin :-) co prawda w ciągu dnia co 2-2,5 godziny je,ale w nocy śpi, oby Mu tak zostało :-) ale kurcze od czwartku w nocy kupy nie zrobił, niby się nie prezy, nie płacze z tego powodu, ale 3 dni bez kupy?? O co kaman? Jak Wy pomagacie swoim Maluszkom zrobić kupke? Ugniatajac nóżki? Nigdy tego nie robiłam, boję się,że mu krzywdę zrobię. :-/

Domi co się dzieje?? Odezwij się!

Domi co jest?
Quchasia jak ja bym tak chciała że 15 min i po sprawie:-\ moja wczoraj miała cudny dzień a w nocy masakra :-\ i to przeze mnie bo tak mnie meczyla ta biegunka ze siegnelam w desperacji po ... Czekoladę :-\ wcześnie juz próbowałam i nic jej nie bylo a teraz glupia ja zjadłam pól tabliczki i mi przeszlo ale Ingusia cala noc plakala bo nie umiała kupki zrobic. Jak zrobila to zmieniłam pampersa i zaś to samo... I tak cala noc. A tak zalosnie plakala ze sie poplakalam razem z nią. W sumie ja nie spalam wcale a ona może z 1,5 godz. Teraz na szczęście usnęła bo bidulka jest juz wykonczona. Oby sie chociaż wyspala. Az mam ogromne wyrzuty sumienia przez ta czekolade. Ona wczoraj byla jak aniołek a ja taka wyrodna matka tak jej odplacilam :-( ale mam dola...

Apolinka ponoc jak się układ trawienny rozwija u maluszka to kupy może nie być nawet przez kilka dni. Z tym pomaganiem to przyciąga sie nóżki do brzuszka na chwile. Można je tez unieść tak jakby siedziało na kibelku albo z uniesionymi nóżkami zataczać kola w powietrzu.
A ty nie budzisz synka na karmienie w nocy? Mi w szpitalu juz kazali wiec jak spi dluzej niż 4 godziny to budzę (ale to się rzadko zdarza)

Domi kochana co się dzieje?
Apolinka jak ostatnio pytałam pediatrę o częstotliwość robienia kupek, to powiedziała, że jedne dzieci robią kupkę codziennie, inne co trzy dni i na to nie ma reguły. Jak Blanka miała dłuższy odstęp między kupkami to wody jej dawałam więcej, ale takiego długiego jeszcze nigdy nie miała. Teraz jak pomalutku zmieniam jej mleko na bebiko, robi ładne żółciutkie kupki dwa razy na dobę :)

Olcia wcale nie jesteś wyrodną matką :) Skąd miałaś wiedzieć, że Mała tak zareaguje, skoro wcześniej było ok? Nie dołuj sama siebie, nasze maleństwa potrzebują uśmiechniętych mam. Skoro Ingusia już tyle kupek zrobiła, to już chyba wszystko niepożądane wydaliła i teraz będzie ok :)
U nas noc spokojna, standardowo dwa karmienia i kupka :) moje kochane dziecię mnie oszczędza najwyraźniej :)

Olcia nie dokladaj sobie noc złego nie zrobilas:) a tym bardziej nie specjalnie;)
Apolinka nic się nie dzieje jak nie robi kilka dni kupki też słyszałam że dzieciaczki się układ trawienny ustawia;) i może tak być wiec głowa do gory;)
U mnie Agatka ładnie spala wstała rano dotrzymala mi towarzystwa ;) i później zjadła 180ml i sobie smacznie spi:) ja za sprzątanie się biorę bo znajomi mają wpasc:) a mąż pojechał do pl sklepu po zakupy;)
Życzę miłej niedzieli mamuski

Dzieki dziewczyny. Ja wiem ze nie specjalnie ale jednak wyrzuty sumienia mam. Mąż kupił rano ten espumisan i dalam jej 5 kropelek i zrobila zaś kupke ale juz tak bardzo nie plakala. Tzn nie tak długo. Teraz ululał ja wlaczyl kolsanki to sobie troche drzemie. Jak myślicie dlugo sie jeszcze będzie męczyć jesli cos jej zaszkodzilo? W sumie to pierwszy raz cos jej nie odpowiadalo z jedzenia.

reklama
Olcia nie powinno jej długo męczyć i dobrze ze kupkę już zrobiła i się nie męczy;) takie prawo małych dzieci ze może im coś nie pasowac:-p
My znowu się karmimy my ale z cycusia bo nie zdarzylam ściągnąć a pospala może ze 35min a później grzecznie leżała sobie;) jak mnie cieszy ze jej nico nie doelga:)

Do góry