reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Ooo, temat antykoncepcji aktualny również u mnie. Kieeedyś bardzo długo brałam tabletki, z krótką przerwą. Przestałam 5 lat temu, jak stwierdziliśmy że już tak uważać nie musimy. Wskoczyła na npr i fajnie, bo naturalnie

reklama
Ooo, temat antykoncepcji aktualny również u mnie. Kieeedyś bardzo długo brałam tabletki, z krótką przerwą. Przestałam 5 lat temu, jak stwierdziliśmy że już tak uważać nie musimy. Wskoczyłam na npr i fajnie, bo naturalnie i świetna szkoła wiedzy o swoim organizmie. I chociaż to nie jest metoda anty, tylko planowania ;-) ;) to najlepiej działało anty u nas :-p. O Witka przy tej metodzie staraliśmy się pół roku, więc słaby wynik, biorąc pod uwagę że już znałam swój organizm i dodatkowo na testach owulacyjnych jechałam. Ale teraz, kiedy raczej więcej dzieci nie powinniśmy mieć, Wolałabym jakąś pewniejszą metodę. No i nie wyobrażam sobie porannych pomiarów temperatury aż do menopauzy :dry:. Za 2 tygodnie idę do gin, to muszę z nią pogadać...

Śliwka, o jak wcześnie wrócił Ci okres. Ale piersią nie karmisz z tego co pamiętam? więc to normalne.

Gosia, no nie dostaniesz normalnej @ dopóki bierzesz tabletki antykoncepcyjne, więc nie wiem jak chcesz wyłapać ten moment... :confused:

O widzisz dzag nawet nie wiedzialam ze jak bierzesz tabletki to @ nie masz myslalam ze 21 dni tabletki i później przerwa na okres ale dobrze wiedzieć.
To pomyślę o innej anty może plastry zobaczę

Dzisiaj noc była do d*** ale w dzień wypoczęłam pierwszy raz odkąd sie Inga urodziła:-) ogarnelam mieszkanie w końcu, zjadłam normalnie śniadanie, obiad i kolacje jak człowiek :-) na siedząco na spokojnie :-)wykapalam sie dluzej niż 5 minut i nawet wyspalam w dzień ;-) żyć nie umierać a mala śpi jak aniołek dzisiaj. Może tylko z godzinkę pomarudziła i śpi po 3-3,5 godz przez calutki dzień. Na śpiąco ja przewinęłam, wzięłam na spacer z psem i rozebrałam po przyjściu a ja to nawet nie ruszało :-) juz jej chyba 3 razy mierzyłam temperaturę czy wszystko z nią ok i co chwile zerkam czy na pewno oddycha bo jeszcze chyba nigdy nie byla tak spokojna. Mam tylko nadzieje że nic jej nie bierze i że to nie cisza przed burzą. Tak więc akumulator naładowany i mogę dalej działać :-)

Olcia to super że dzień udany i się wyspałaś :) oby więcej takich dni;)
I mnie dzień dzi taki sobie Agatka rano po 11 jak usnela to ok bo spala prawie 3h a później od godz 14.30 spala może z 1,5h do teraz nie wiem co jej było chyba nie dojedzona była mam mało mlek amsciaga z obu raz 140ml a tak 120ml więc nie jest już tak jak było a ściąganie zajmuje mi 45min:/ przed 21 wykapalam dałam swojego mleka 130ml i jeszcze glodna a w c ycusiach pusto prawie wiec bylam zmuszona dac mm i zjadła prawie 70ml :) teraz już spi i ja też już w lozku:)tak wiec dobranoc i w miare przespanej nocki zycze:)

My się karmimyy:) moja niunia jak zasnęła o 22 tak teraz i 3.30 wstała na jedzonko;) no wyspalam się jaknigdy ;) 5.5h bez przerwy jupi;)fajnie byłoby tak co dzień ale w sumie dobre i dzis;)

My tez sie karmimy. Mlody budzi sie co 1,5-2h... Ale trudno i tak najchetniej bym go nie wypuszczala z rąk :( nie macie pojecia nawet co sie u mnie dzieje ;( jak ja żaluje że urodzilam tu Oskiego :( wyć tylko mi pozostaje..........

reklama
My obudzilismy sie stekajac i poszlismy na przewijak kupe robic, po jakichs 15min ugonania nozek udalo sie- zakupkala sie cala i do zmiany wszystko,ale dzidzia usmiechnieta;)
Powiem wam ze wracam do jalowego jedzenia bo chce spr czy cos lepiej bedzie z tymi nocnymi stekami..

Do góry